yoma 10.06.24, 19:02 Dali mu rurkę tracheostomijną, przez którą można gadać, i gada. Co oznacza, że oddychanie mu się poprawia 👍🤘 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Breaking: TATA GADA 15.06.24, 14:35 Kuwa ja się zastrzelę. Się nie, kogoś. Ledwo zaczęło być lepiej, wrócił ordynator ze zwolnienia, tłuk głupi bez żadnego tytułu medycznego, i chce go wywalać razem z jego respiratorem. Masz jakieś znajomości w kręgach medycznych? Odpowiedz Link
yoma Re: Breaking: TATA GADA 18.06.24, 01:33 Ach, słuchaj. Wchodzę, widzę, leży pod respiratorem, ręce mu latają, zupy mojej nie chce*, myślę sobie, znowu ktoś mu nagadał o wywalaniu albo że nic z niego nie będzie i chłop mi się poddał. A on był po prostu zharowany jak wół roboczy. PRZESZEDŁ z chodzikiem od łóżka do stanowiska pielęgniarek i z powrotem, to jest ze 12 m, i zjadł MIELONEGO ZE STRUGANYM BURAKIEM, GRYZĄC. To i padł jak pies Pluto :) Ta cholerna miastenia polega na tym, że mięśnie nie słuchają mózgu, plus trzy miesiące leżenia, razem sukces na miarę zimowego wejścia na K2. A te tłuki lekarskie gadają o hospicjum. Niech się sami oddadzą, najlepiej do czubków. * tajska szpinakowa, łagodna, prosta jak konstrukcja pisiora i pycha, chcesz? Odpowiedz Link
czan-dra Re: Breaking: TATA GADA 18.06.24, 08:04 tajska szpinakowa, łagodna, prosta jak konstrukcja pisiora i pycha, chcesz? A cóż to za pytanie, pewnie że chcę! Odpowiedz Link
yoma Re: Breaking: TATA GADA 18.06.24, 12:50 Bierzesz cebulę nie za dużą albo teraz w sezonie parę dymek, czosnku ile lubicie, wrzucasz to do malaksera. Teoretycznie nie musisz, i tak będziesz to miksował, ale wykryłam, że tak daje więcej smaku. Ścierasz do tego trochę imbiru i do gara na masełko. Jak się zeszkli, wrzucasz szpinak, na 2 osoby tak ze 200 g, i posiekaną trawkę cytrynową. Mieszasz, aż zwiędnie, wlewasz rosół z kurczaka albo z jarzyn do żądanej ilości, raz zagotowujesz, odstawiasz. Miksujesz (jak dorzucisz ugotowany ziemniak, będzie gęstsze), dosmaczasz (pieprz, papryka, sos rybny zamiast soli), dekorujesz pięknie śmietanką kokosową ;) albo jogurtem greckim albo zwykłą śmietaną, czekasz na okrzyki zachwytu. Dłużej pisałam niż się robi. A, jak będziesz zrobione podgrzewał, nie daj mu się zagotować. Odpowiedz Link