Dodaj do ulubionych

Jak tam Nowi Radni

28.12.10, 08:23
chwalcie się ;)
Obserwuj wątek
    • t55a Re: Jak tam Nowi Radni 28.12.10, 16:58
      obserweru...daj podziałać, a właściwie ochłonąć, opić, odpocząć. pierwszą dietę wziąć...powoli rozkręcają się...
      • obserwer11 Re: Jak tam Nowi Radni 28.12.10, 20:48
        1. Czy nie żałujecie decyzji ?
        2. Czy dużo czasu poświęcacie miastu, gminie i społeczeństwu ?
        3. Czy tak to wyobrażaliście ? ;)
        • wujekjarek1 Re: Jak tam Nowi Radni 01.01.11, 13:03
          trudne pytania zadajesz kolego

nie wiem jak inni nowi radni, ale co chce napisac to napisze
          ad 1 - poki co nie zaluje decyzji, ale mialem pare chwil zwatpienia
          ad 2 - zona mowi, ze za malo jej poswiecam ostatnio czasu :(... w grudniu bylo 3 sesje i 2 posiedzenia komisji, oprocz tego spotkalem sie z 2 osobami i odpowiedzialem na kilkanascie mejli od bielszczan, do sesji budzetowej przygotowywalem sie rzeczowo kilka dni (z reszta z efektem mozna sie zapoznac czy to w transmisji tv czy tez w protokole - uwazam, ze moja wypowiedz byla jedyna merytoryczna w tej kwestii), 14 stycznia mam pierwszy dyzur
          ad 3 - wyobrazalem troche inaczej, mniej polityki wiecej wspolpracy... niestety jest inaczej, niektorzy (zwlaszcza starsi radni) politykuja zamiast zajmowac sie konkretami, no ale pierwsze koty za ploty - poki co caly czas sie ucze

a o szczegolach mojej pracy jako radnego bedziesz mogl poczytac na mojej stronie, ktorej adres znasz

wuj pozdrawia
          • obserwer11 Re: Jak tam Nowi Radni 01.01.11, 16:52
            No ładnie, nie są to takie trudne pytania.
            Sam pewnego czasu poświęciłem się w mniejszej radzie przez 8 lat, do teraz nadrabiam zeległości, chociaz nie było aż tak źle jak się zapowiadało !
            Dużo dezorganizacji miałem w życiu przez to, wczesniejsze powroty z pracy nie zawsze na czas, ale takie jest życie, nie jest usłane aksamitnymi bławtkami. Sporo krytyki otrzymaliśmy, ale nie żałuję tych ośmiu wspaniałych lat, nie tylko ze wzgłedu na zastrzyk finansowe, ale dlatego, że moje horyzonty nabrały ostrości co do niektórych osób robiących dym ! Tylko po to aby udowodnić swoje Ego, nie zawsze rację i jak to powiadasz Drogi WujkuJarku ze względu na swoja polityczna przynależność i pochodzenie społeczne ;)
            Wszystkiego Lepszego w Jedenastym Roku, moim ulubionym :)
          • kasiako11 Re: Jak tam Nowi Radni 10.01.11, 11:08

Wujekjarek1 napisał:

> trudne pytania zadajesz kolego
            >
            > nie wiem jak inni nowi radni, ale co chce napisac to napisze
            > ad 1 - poki co nie zaluje decyzji, ale mialem pare chwil zwatpienia
            > ad 2 - zona mowi, ze za malo jej poswiecam ostatnio czasu :(... w grudniu bylo
            > 3 sesje i 2 posiedzenia komisji, oprocz tego spotkalem sie z 2 osobami i odpowi
            > edzialem na kilkanascie mejli od bielszczan, do sesji budzetowej przygotowywale
            > m sie rzeczowo kilka dni (z reszta z efektem mozna sie zapoznac czy to w transm
            > isji tv czy tez w protokole - uwazam, ze moja wypowiedz byla jedyna merytoryczn
            > a w tej kwestii), 14 stycznia mam pierwszy dyzur
            > ad 3 - wyobrazalem troche inaczej, mniej polityki wiecej wspolpracy... niestety
            > jest inaczej, niektorzy (zwlaszcza starsi radni) politykuja zamiast zajmowac s
            > ie konkretami, no ale pierwsze koty za ploty - poki co caly czas sie ucze
            >
            > a o szczegolach mojej pracy jako radnego bedziesz mogl poczytac na mojej stroni
            > e, ktorej adres znasz
            >
            > wuj pozdrawia

czy chodzi o tą długą przedszkolną listę
            pytań do budżetu, czy o coś innego
            bo jeśli o coś innego to przepraszam
      • t55a Re: Jak tam Nowi Radni 26.01.11, 17:10
        TROSZKE CZASU MINĘŁO...JAK TAM PANOWIE RADNI TERAZ TO WYGLADA..
        • ckmi Re: Jak tam Nowi Radni 26.01.11, 17:46
          a czego ty oczekujesz ?

Co ma ci łaskawie spowiadać się z tego co robi ?
          Bo jakiś t55 rzucił pytanie?!
          To nie supermarket że panienka ma lecieć na każde skinienie klienta.
          Jeśli taki ktoś został radnym to nie sądzę aby wyborcy chcieli aby jakiś t55 spowiadał ich wybrańca.

• t55a Re: Jak tam Nowi Radni 26.01.11, 19:35
            Ty, jakiś tam ckmi, masz monopol na durnotę, to sie nie wyrywaj lepiej.

Radny to radny - przedstawiciel , wybrany przez naród i naród go będzie rozliczał z danego zaufania!

a może ckmi to radny...??

ale nie mój!
            • kahuna11 Re: Jak tam Nowi Radni 26.01.11, 21:19
              Wczoraj staremu "nowemu" podwyżki nie dano, bo jeszcze ponoć się nie wykazał w nowej kadencji ;)
              • t55a o i to jest jakaś 27.01.11, 11:01
                informacja zza murów UM
                • kahuna11 Re: Poranny od rana nadaje o tym, he he 27.01.11, 14:20
                  Na sesję każdy może sobie pójść posiedzieć posłuchać, a nawet głos zabrać:
                  www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110127/REGION06/866968797
                  A za 4 lata wybory w okręgach jednomandatowych, więc będzie pewnie inaczej niż było ...
                  • kahuna11 Re: Kto dał pióro [klawiaturę] autorowi artykułu 27.01.11, 14:25
                    Czy to brak wiedzy u autora artykułu, czy też rutyna. Pisze:
                    "Burmistrz Bielska Podlaskiego nie dostał podwyżki, tak zdecydowali radni Prawicy Samorządowej Jedność, Naszego Podlasia i Koalicji Bielskiej."

O ile pamiętam, to "Prawica Samorządowa Jedność" nie startowała w wyborach do Rady Miasta Bielsk Podlaski a startowali kandydaci z listy PIS.
    • wojtekbp Re: Jak tam Nowi Radni 01.01.11, 18:29
      Szczerze? mnie to nie interesuje, widze nazwiska tych samych osob, moze kilku nowych. Nigdy nie byłem na wyborach, nie mam tez takiego zamiaru. Mam swoje zdanie w tym temacie, ktore jak narazie nie moze ulec zmianie.... Bywam w Bielsku 2 razy w roku, jade z wielka checia, chce zobaczyc moje miasto w ktorym sie wychowałem, odwiedzic znajomych. Po 2 dniach chce juz wracac do Francji. Widze te same patologie, ktore widzialem codziennie do roku 2003. Miasto samo w sobie tez jest brzydkie, szare, wylozone kosta brukowa. Pracy jak nie bylo, tak nadal niema. Jak narazie nie widze dla siebie perspektyw w tym miescie,
      Moj punkt widzenia, ktory tutaj opisałem, dotyczy takze spraw ogolnokrajowych, przyklad? autostrady, ktore drozeja od poniedzialku z 12zl na 13zl, diocelowo ma byc 18 zl za 50km, czyli za iles tam lat, jadac 500km po A2 (jesli wogole powstanie :) ) zaplace 180zl, wiecej niz za paliwo.

O sprawach drazniacych w moim miescie nie bede pisal, .... Tak bedzie lepiej.....

Pozdrawiam wszystkich Bielszczan :), Wszystkiego najlepszego Wam zycze.
      • kornilo Re: Jak tam Nowi Radni 01.01.11, 20:25
        wojtekbp napisał:

> Szczerze? mnie to nie interesuje, widze nazwiska tych samych osob, moze kilku n
        > owych. Nigdy nie byłem na wyborach, nie mam tez takiego zamiaru. Mam swoje zdan
        > ie w tym temacie, ktore jak narazie nie moze ulec zmianie.... Bywam w Bielsku 2
        > razy w roku, jade z wielka checia, chce zobaczyc moje miasto w ktorym sie wych
        > owałem, odwiedzic znajomych. Po 2 dniach chce juz wracac do Francji. Widze te s
        > ame patologie, ktore widzialem codziennie do roku 2003. Miasto samo w sobie tez
        > jest brzydkie, szare, wylozone kosta brukowa. Pracy jak nie bylo, tak nadal ni
        > ema. Jak narazie nie widze dla siebie perspektyw w tym miescie,
        > Moj punkt widzenia, ktory tutaj opisałem, dotyczy takze spraw ogolnokrajowych,
        > przyklad? autostrady, ktore drozeja od poniedzialku z 12zl na 13zl, diocelowo m
        > a byc 18 zl za 50km, czyli za iles tam lat, jadac 500km po A2 (jesli wogole pow
        > stanie :) ) zaplace 180zl, wiecej niz za paliwo.
        >
        > O sprawach drazniacych w moim miescie nie bede pisal, .... Tak bedzie lepiej...
        > ..
        >
        > Pozdrawiam wszystkich Bielszczan :), Wszystkiego najlepszego Wam zycze.
        Wiesz czemu jest tak jak jest np jak we wspomnianej Francji? Bo oni chodzą na wybory od ix czasu a my tu dopiero zaczynamy chodzić na wybory a i to czasem odbywa się głosowanie.
        Zgadzam się z tobą co do kostki. Wszyscy mają pierdo;ca na jej punkcie. Wcześniej były płytki betonowe teraz są kostki betonowe i wszędzie siedzi beton w głowach
      • partizan79 Re: Jak tam Nowi Radni 02.01.11, 00:07
        > Miasto samo w sobie tez jest brzydkie, szare, wylozone kosta brukowa.

Kwestia gustu. Wg mnie stokroć ładniejsze aniżeli cała Francja wraz z państwami ościennymi i wszystkimi swoimi byłymi i teraźniejszymi koloniami.

> Pracy jak nie bylo, tak nadal niema.

W Da Grasso poszukują rozwoziciela pizzy. Możesz spróbować uderzyć.

• wojtekbp Re: Jak tam Nowi Radni 02.01.11, 16:16
          Mam troche wyzsze ambicje ....
          Dobre pieniadze bym dostal w moim fachu w firmie ,,Plum" kolo Bialegostoku. Jednak te dojazdy zwyklymi drogami by mnie zniechecaly.
          • burak-cukrowy Re: Jak tam Nowi Radni 02.01.11, 21:42
            Zobaczysz jakie drogi będą do 2012 roku do ME !
            Wszędzie drogo będzie, na wschodzie i zachodzie kraju o północy i w południe ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka