Dodaj do ulubionych

Znana przyczyna katastrofy

26.01.11, 22:46

sport.onet.pl/zimowe/skoki/upadek-malysza-podczas-ps-w-zakopanem,1,4119752,wiadomosc.html
Małysz przewrócił się na zawodach w Zakopanym. To podejrzane. Bo:

1. Pijany Kruczek kazał Małyszowi lądować w tych warunkach.
2. W 10 sekundzie słychać strzały.
3. "Ten skok w tych warunkach w ogóle nie powinien się odbyć" - mówi specjalista z miesięcznika "Narciarska Polska".
4. Były skoczek narciarski Robert Mateja twierdzi, że Małysz popełnił szereg błędów, m.in. nie kwitował poleceń Tepesa z wieży..
5. Winę Małysza potwierdza też raport Międzypaństwowego Komitetu Narciarskiego.
6. Apoloniusz Tajner twierdzi jednak, że raport jest niekompletny, bo nie uwzględnia błędów Waltera Hofera.
7. Tymczasem pełnomocnik Izabeli Małysz w wywiadzie dla radia Ślinotok FM mówi, że "nie można wykluczyć hipotezy zamachu ekip austriackiej i szwajcarskiej"
8. Do dnia dzisiejszego polscy skoczkowie zawsze tak lądowali na Wielkiej Krokwi. Trwa badanie czy dotychczasowe procedury były skuteczne i czy zostały zastosowane tym razem.
9. Tepes odradzał lądowanie w Zakopanem. Proponował wykonanie manewru na alternatywnej skoczni w Wiśle.
10. Całą winę za upadek ponosi kontroler wieży lotów, który nie poinformował Małysza o odchyleniu od toru lądowania
11. Niektórzy komentatorzy nie wykluczają bezpardonowego zamachu na lot Adama Małysza.
12. Przed Małyszem próbował lądować przedskoczek ale ze względu na mgłę odszedł na skocznię zapasową.
13. Po dramatycznych i niecenzuralnych wypowiedziach Hoffera i Tepesa można wnioskować, jak bardzo napięta atmosfera panowała na wieży.
14. Przed Małyszem wylądował szczęśliwie Żyła, jednak jak się później okazało podchodził do lądowania bez zgody wieży. Zostaną wyciągnięte wobec niego surowe konsekwencje
15. Fani Małysza zapowiedzieli postawienie krzyża w miejscu katastrofy.
16. Adam Małysz w chwili upadku miał 33 lata i wylatanych 5384 godzin.
Obserwuj wątek
    • bpdl Re: Znana przyczyna katastrofy 27.01.11, 07:11
      Jaką trzeba być gnidą (...)
    • ckmi Re: Znana przyczyna katastrofy 27.01.11, 08:25
      świetny tekst :)))))))))))))))))))))
      • t55a Re: Znana przyczyna katastrofy 27.01.11, 08:44
        dziadkowie żyją, cekaemie?
        bo jeżeli nie, to posiłkując się powyższym tekstem, ułóż swoje własne epitafium,
        być może inni tez określą je mianem świetnego tekstu !
        • lechowski51 Re: Znana przyczyna katastrofy 27.01.11, 09:04
          Moze teraz jeszcze sobie poskaczecie po grobach zamordowanych w Katyniu i pobawicie sie w wyliczanke kosciami zameczonych na Syberii....i wowczas bezmyslne scierwojady poczujecie sie dobrze.
          • t55a Re: Znana przyczyna katastrofy 27.01.11, 09:32
            Panie Lechowski, a może podrzucić ten tekst Panu Adamowi?
        • ckmi Re: Znana przyczyna katastrofy 27.01.11, 09:31
          Nie napinaj się tak synku bo ci jeszcze żyłka pęknie.
    • zdrafko Przepraszam 27.01.11, 10:21

Zapomniałem umieścić ostrzeżenia: PIENIACZE WCHODZĄ NA WŁASNE RYZYKO!
      • t55a Czy pieniacze...? 27.01.11, 10:58
        bo jak mniemam do mnie i do L. ten post kieruje pan, nie nie pieniacze,
        raczej zniesmaczeni użytkownicy forum, a to nam wolno.
        • zdrafko Re: Czy pieniacze...? 27.01.11, 11:03
          t55a napisał:

> bo jak mniemam do mnie i do L. ten post kieruje pan,

Nie, do tych co rzucają obelżywe wyzwiska

> raczej zniesmaczeni użytkownicy forum, a to nam wolno.

Naturalnie, w kulturalny sposób.
        • zdrafko Re: Czy pieniacze...? 27.01.11, 11:08
          Wypowiedzi niektórych "zniesmaczonych":

autor: bpdl
          "Jaką trzeba być gnidą (...) "

autor:lechowski51
          "...i wowczas bezmyslne scierwojady poczujecie sie dobrze"
          • t55a Re: Czy pieniacze...? 27.01.11, 11:33
            A niech i będzie , że pieniacze...widocznie to nasza taka przywara narodowa, taka polska.
            Bo inne nacje to nie..., ona bardzo spolegliwe są i układne, a i słów nieparlamentarnych nie używają.
            Niech będzie, że pieniacze, to tak dumnie, staropolsko brzmi. Rodem z Sejmików i czasów warcholstwa polskiego, dumnie tak.
    • nikzimowy Opozycja ! 27.01.11, 13:16
      Może by tak i na tym forum dokonać wyrażnego podziału na :
      - jedynie słusznych i
      - opozycję .
      Było by wiadomo , kto zacz .
      • lechowski51 Re: Opozycja ! 27.01.11, 16:34
        ...a moze jak sie nie ma rozumu,to trzeba miec normalne uczucia i emocje?!
        • krzysztof_ja Re: Opozycja ! 27.01.11, 20:31
          lechowski51 napisał:

> ...a moze jak sie nie ma rozumu,to trzeba miec normalne uczucia i emocje?!

Zebyś tak to lechoski Kaczorowi,Maciarence i innym oszolomom mógł wytłumaczyć.W końcu zrobił być coś pożytecznego.
        • zdrafko Re: Opozycja ! 27.01.11, 21:30
          "lechowski51 napisał:

> ...a moze jak sie nie ma rozumu,to trzeba miec normalne uczucia i emocje?!

"Moze teraz jeszcze sobie poskaczecie po grobach zamordowanych w Katyniu i pobawicie sie w wyliczanke kosciami zameczonych na Syberii....i wowczas bezmyslne scierwojady poczujecie sie dobrze. "

To są dopiero normalne uczucia i emocje, zero rozumu.
          • t55a Ej zdrafko.. 27.01.11, 21:43
            przecież Lechowski zareagował na ów paszkwil, zgodnie ze swoimi uczuciami i emocjami...
            Dla porównania...
            A gdyby tak Twoją Babcię Staruszkę...
            Każdy, naprawdę każdy kij ma dwa końce...
            • lechowski51 Re: Ej zdrafko.. 27.01.11, 21:53
              Ludzie ktorych nienawisc motywuje do zycia potrzebuja ciagle nowych,ekstremalnych doznan.Byc moze dopiero cos zrozumieja jak wlasnie ich bacie,siostre....albo furmanow z sasiedztwa!?
              • krzysztof_ja Re: Ej zdrafko.. 27.01.11, 22:19
                lechowski51 napisał:

> Ludzie ktorych nienawisc motywuje do zycia potrzebuja ciagle nowych,ekstremaln
                > ych doznan.Byc moze dopiero cos zrozumieja jak wlasnie ich bacie,siostre.

Widzisz lechoski każdy z nas lub prawie każdy,kogoś stracił.Ale większość potrafi przeżywać swój ból godnie we własnym sercu i duszy, po cichu, z szacunkiem dla tego, który odszedł.A co robi wataha oszołomów, pieprząc o wielkim bólu, starają się na trumnach tych którzy zginęli, zbić kapitał polityczny,wielu finansowy. Te występy w tv aby tylko zaistnieć, ta walka o odszkodowania, te przerzucane sumy, Rzygać się chce ,jak się słyszy jaka to kwota jest adekwatna a jaka jest kpiną i ileż, to złociszy pomoże ukoić ból.Nie mów mi tylko, że nie jestem godny pisać na tym forum, bo mam inny pogląd na to co się stało,bo myślę racjonalnie i mam swoje zdanie na temat winy i tego kto przynajmniej moralnie odpowiada za ten wypadek.Nie próbuj jak to masz w zwyczaju wystawiać mnie poza nawias tego społeczeństwa, bo szczerze mówiąc wisi mi to,po prostu tu przyszło mi się urodzić i tu żyć.Równie dobrze mogłaby być to inna strona świata ,może normalniejsza niż ten śmieszny grajdół.
                • zdrafko Re: Ej zdrafko.. 27.01.11, 22:39
                  Ja dodam od siebie, że ów tekst (lub paszkwil, jak kto woli) który wrzuciłem, obrazowo pokazuje ową wszechobecną sraczkę, która niektórych ogarnęła po katastrofie w Smoleńsku (lub zamachu, zdradzie narodowej itp, jak kto woli). Jego zamiarem nie było w żadnym wypadku szydzenie z jej ofiar, a jedynie ukazanie w groteskowym świetle zjawiska, które obecnie obserwujemy. A że przybrało ono już wręcz rozmiary paranoi społecznej, widać nawet po niektórych wpisach w tym wątku, gdzie same słowo "katastrofa" wywołało lawinę ślinotoku u niektórych.
                  • ckmi Re: Ej zdrafko.. 28.01.11, 08:58
                    A pamiętasz co się działo jak zmarł ksiądz z wadowic ?
                    To dopiero było zjawisko.

Jak wspominają starsi jak zmarł stalin to też była histeria narodowa.
                    Widocznie te społeczeństwo tak ma.
            • zdrafko Re: Ej zdrafko.. 27.01.11, 22:12
              t55a napisał:

> przecież Lechowski zareagował na ów paszkwil, zgodnie ze swoimi uczuciami i emo
              > cjami...

No właśnie, m. in. nazywając kogoś "ścierwojadem". Normalnie pozazdrościć wrażliwości.
              > Dla porównania...
              > A gdyby tak Twoją Babcię Staruszkę...
              Nie bardzo Cię rozumiem.
              • t55a Testuję Twoją wrażliwość i dowcip... 28.01.11, 09:40
                odnosząc się do skądinąd znanego i kultowego juz filmu..

Ale tak zaprawdę kończę już temat, bo w rzeczywistości, ważniejsze jest abyśmy się szanowali. Bo przecież już dzisiaj, czy jutro, spotkać się możemy w urzędzie, w sklepie, u lekarza i będziemy spijać sobie z dziubków, bo tak nas Mamy uczyły - kultury bycia i szacunku do innych.
                Nie będziemy warczeć do siebie , jak na tym forum, które tak naprawdę jest zlewnią frustracji i ukrytych pragnień czy marzeń. Jest też źródełkiem gdzie można zainicjować naszą przewrotność, czy złośliwość - czysto ludzką chęć dowalenia innym, czasami nawet wbrew swoim poglądom.
                I JEST TO WAŻNE dla naszego zdrowia psychicznego..uważam!
                Wyrzucając z siebie (anonimowo) stek złośliwości i czasami różnych bzdur, otwieramy zawór bezpieczeństwa, przez który ulatniają się nagromadzone "góry" ZŁA.
                A juz jutro znowu będziemy mili i szczęśliwi.
                I tak ma być - bez zbytniego obrażania sie na siebie.
                JA JUŻ "SIĘ ODPOWIETRZYŁEM" więc zamilknę na trochę! POZDRAWIAM.
                • lechowski51 Re: Testuję Twoją wrażliwość i dowcip... 28.01.11, 09:58
                  ckmi pisze:
                  A pamiętasz co się działo jak zmarł ksiądz z wadowic ?
                  To dopiero było zjawisko.

Jak wspominają starsi jak zmarł stalin to też była histeria narodowa.
                  Widocznie te społeczeństwo tak ma.

...i co mam Ci napisac?.To ze jestes nienormalny,ze glupi czy jestes ogarniety pogarda dla braci katolikow?.Porownywanie jednego z najwiekszych zbrodniarzy w dziejach historii Stalina do czlowieka podziwianego na calym swiecie,ktory budzil szacunek i milosc milionow ludzi.Co to jest,jak nie swinstwo,chamstwo,prymitywizm myslowy...?
                  • ckmi Re: Testuję Twoją wrażliwość i dowcip... 28.01.11, 12:09
                    lechowski51 napisał:

> ckmi pisze:
                    > A pamiętasz co się działo jak zmarł ksiądz z wadowic ?
                    > To dopiero było zjawisko.
                    >
                    > Jak wspominają starsi jak zmarł stalin to też była histeria narodowa.
                    > Widocznie te społeczeństwo tak ma.
                    >
                    > ...i co mam Ci napisac?.To ze jestes nienormalny,ze glupi czy jestes ogarniety
                    > pogarda dla braci katolikow?.Porownywanie jednego z najwiekszych zbrodniarzy w
                    > dziejach historii Stalina do czlowieka podziwianego na calym swiecie,ktory budz
                    > il szacunek i milosc milionow ludzi.Co to jest,jak nie swinstwo,chamstwo,prymit
                    > ywizm myslowy...?

lesiu tobie napisz dupa a ty i tak przeczytasz pipa

• t55a No i prawidłowo 28.01.11, 15:21
                      Lesiowi sie kojarzy hi, hi, hi, a miałem nie pisać, nie wytrzymałem!
                • ckmi Re: Testuję Twoją wrażliwość i dowcip... 28.01.11, 11:58
                  i tu się z Tobą zgodzę

serdecznie pozdrawiam, cmok cmok
                  • ckmi Re: Testuję Twoją wrażliwość i dowcip... 28.01.11, 11:59
                    ckmi napisał:

> i tu się z Tobą zgodzę
                    >
                    > serdecznie pozdrawiam, cmok cmok

to bylo do t55a
    • pawlozsiul Czy wy potraficie czytać ze zrozumieniem? 28.01.11, 16:01
      Wklejony przez Zdrafkę tekst nie jest paszkwilem na ofiary katastrofy, nie jest tańcem na grobach tylko REAKCJĄ NA SPISKOWE TEORIE. Trzeba być wtórnym analfabetą, żeby tego nie widzieć, ewentualnie ścierwojadem jeszcze można być, który udaje, że nie kumka.
      • burak-cukrowy Re: Czy wy potraficie czytać ze zrozumieniem? 28.01.11, 18:21
        Ja nie kumam ? ścierwojad to przecież jakiś sęp czy inny padlinożerca ....
      • bpdl Re: Czy wy potraficie czytać ze zrozumieniem? 28.01.11, 18:36
        Jaką trzeba być gnidą,by mieć takie (...)

--
        "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
        Stanisław Lem.
        • nikzimowy Re: Czy wy potraficie czytać ze zrozumieniem? 28.01.11, 18:40
          bpdl napisał:
          > Jaką trzeba być gnidą,by mieć takie (...)
          -----------------------------------------------------------------------
          Masz rację . Jaką trzeba być .... , żeby organizować zamieszki w Warszawie 10 kwietnia , jak brat lezy brzuszkiem do góry na Wawelu ? Wiesz o czym ? Jarek zapowiedział , że woli być pod pałacem prezydenta , niż przy bracie w rocznicę śmierci .
          • krzysztof_ja Re: Czy wy potraficie czytać ze zrozumieniem? 28.01.11, 18:57
            nikzimowy napisał:

> bpdl napisał:
            > > Jaką trzeba być gnidą,by mieć takie (...)
            > -----------------------------------------------------------------------
            > Masz rację . Jaką trzeba być .... , żeby organizować zamieszki w Warszawie 10 k
            > wietnia

--Panowie ,proszę nie porównywać,, I Zadymiarza,, z gnidą bo to obraza tej ostatniej.
          • nikzimowy Niejakiemu bpdl , bo to 28.01.11, 19:08
            jakiś klon . Jakbyś miał brata bliżniaka , nie byłbyś na jego grobie w rocznicę śmierci ?
            Zakładam , że nie i to jest powiedzmy ... śmierdzące .
    • nikzimowy Pawlo, 28.01.11, 16:19
      twierdzisz ,że lechowski nie kumka ? Może kwaka ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka