Dodaj do ulubionych

65. rocznica

30.01.11, 20:50
Wiecznaja pamiat`. 65 lat temu "bohater" Rajs-"Bury" dokonał egzekucji furmanów. Tyle w temacie - mam nadzieję, że potraficie nad tym wątkiem zachować ciszę.
Obserwuj wątek
    • zdrafko Re: 65. rocznica 30.01.11, 21:24
      Wiecznaja pamiat' [*]
    • mexico86 Re: 65. rocznica 30.01.11, 21:27
      Taką cisze jak ty zachowujesz nad katastrofą??????
      Podobno pozabijał tylko tych którzy współpracowali z ruskimi.
      • pawlozsiul i tu Cię Meksyk przeceniłem 01.02.11, 23:30
        mexico86 napisał:

> Taką cisze jak ty zachowujesz nad katastrofą??????
        > Podobno pozabijał tylko tych którzy współpracowali z ruskimi.

Mea maxima culpa, sorki
    • odziej Re: 65. rocznica 30.01.11, 21:45
      www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110130/REGION06/865444961
      • zdrafko Re: 65. rocznica 30.01.11, 21:56
        Artykuł jak artykuł, ale komentarze pod nim....
        • odziej Re: 65. rocznica 30.01.11, 22:18
          niestety..
          • bpdl Re: 65. rocznica 30.01.11, 22:20
            Mordercy nie zasługują na miano człowieka,bez względu na motywację jaka nimi powoduje.Wieczny odpoczynek ofiarom bezrozumnej przemocy.
        • t55a komentarze pod artykułem 30.01.11, 22:20
          nieco mnie uspokoiły.....okazuje się, że popie...ńców nie tylko u nas na forum nie brakuje...i to w obie strony.
          • ckmi Re: komentarze pod artykułem 31.01.11, 07:59
            Nasze forum to przy tym pikuś. I niech tak zostanie.

W tym wszystkich prostych i oczywistych wypowiedziach jest jeden fakt, który psuje zerojedynkowy obraz tej sytuacji.

Otóż w tej tragedii zginęli również Polacy. Czy ich też należy posądzać o to samo o co posądza się białoruskich wozaków.
            • mexico86 Re: komentarze pod artykułem 31.01.11, 11:56
              Wiem, ciężkie do uwierzenia że, jakiś polak mógł współpracowaćz NKWD, ale gnia zawsze jakaś się znajdzie. Płaczko Ckmi
              • zdrafko Re: komentarze pod artykułem 31.01.11, 14:11
                mexico86 napisał:

> Wiem, ciężkie do uwierzenia że, jakiś polak mógł współpracowaćz NKWD, ale gnia
                > zawsze jakaś się znajdzie.

A już jak sie znajdzie, to go trzeba oczywiście zabić. Tak robią wszyscy porządni faszyści, tacy jak meksiko86.
                • mexico86 Re: komentarze pod artykułem 31.01.11, 15:25
                  A jesli pomordowani furmni, nadawali do NKWD i UB ( co wsród białoruskiej ludności było nagminne w tamtym czasie) to ciekawe ilu ludzi musiał przez nich zginąć????
                  Ciekawie opisuje wiwaty na cześć wyzwolenczej Armi Czerwonej w swojej książce bielszczanka , pani Narbut.
                  A tak na marginesie , pomnik to za jaka kasę został postawiony?????
                  • zdrafko Re: komentarze pod artykułem 31.01.11, 15:33
                    mexico86 napisał:

> A tak na marginesie , pomnik to za jaka kasę został postawiony?????

Za taką, za jaką stawia się w Polsce pomniki.
                  • pawlozsiul Z całym szacunem - dla Ciebie Meksyk i dla Autorki 01.02.11, 02:49
                    Ale... czy Ty przez 3 lata (bo tyle z grubsza linkujesz Narbutową) nie miałeś innej książki w ręku? Zdaje się, że średnia krajowa to kniżka na rok/na łeb. Weź znajdź cóś ciekawego w bibliotece GP i poszerz horyzonty.
                    • mexico86 Re: Z całym szacunem - dla Ciebie Meksyk i dla Au 01.02.11, 11:42
                      O tym jak białorusini wiwatowali na widok wyzwolenczej krasnej armii, będę przypominał książkę pani Narbut przez następne trzy lata. Drogi oczytany pawlo
                      • mexico86 Re: Z całym szacunem - dla Ciebie Meksyk i dla Au 01.02.11, 12:04
                        Może masz coś przeciw książce pani Narbut Pawlo???? Może nieprawdę pisze ???? Prawda w oczy kole???? Masz dowody, że furmani nie nadawali do NKWD i UB?????
                        ORMOwiec robi to do dziś
                        • ckmi Re: Z całym szacunem - dla Ciebie Meksyk i dla Au 01.02.11, 12:34
                          mexico86 napisał:

> Może masz coś przeciw książce pani Narbut Pawlo???? Może nieprawdę pisze ???? P
                          > rawda w oczy kole???? Masz dowody, że furmani nie nadawali do NKWD i UB?????
                          > ORMOwiec robi to do dziś

Ty a gdzie te NKWD i UB teraz się mieści ?
                          Może kilku durniów by załatwili
                          • mexico86 Re: Z całym szacunem - dla Ciebie Meksyk i dla Au 01.02.11, 17:57
                            ckmi napisał:
                            Ty a gdzie te NKWD i UB teraz się mieści ?
                            > Może kilku durniów by załatwili

Ty płaczko pytaj dziadka swego, gdzie drugi dom jego. Ilu polaków posłał na smierć????? Przy kosciele karmelickim spokojnie płaczko przechodzisz?
                  • krzysztof_ja Re: komentarze pod artykułem 01.02.11, 13:43

> mexico86 napisał:
                    >
                    >
                    > > A tak na marginesie , pomnik to za jaka kasę został postawiony????

-Jak to za jakie?To nie wiesz że papież miał być dużo większy i ładniejszy.A wyszło to co wyszło.Znowu ruskie widać namieszali.Zapytaj może, tej Narbutowej jak by rozwiązać problema ,może ona ma jakiegoś pomysła .Bo ty, z tym swoim kolesiem faszystą, to widno za głupi jesteś, by coś sensownego wydumać.
              • ckmi Re: komentarze pod artykułem 31.01.11, 14:51
                mexico86 napisał:

> Wiem, ciężkie do uwierzenia że, jakiś polak mógł współpracowaćz NKWD, ale gnia
                > zawsze jakaś się znajdzie. Płaczko Ckmi

Oczyście gnidy zawsze się znajdą. nawet tutaj

a największe to dwa przydupasy lachockiego.
                • paparappa Re: komentarze pod artykułem 01.02.11, 09:11
                  Jesteście beznadziejni.. naginacie czasoprzestrzeń tak, że kiedyś sami się kopniecie w dupę.. czego też serdecznie życzę.. wątek The Best !
                  • t55a Re: komentarze pod artykułem 01.02.11, 21:25
                    buachachacha...
                    dobre, celne i dobre...
                    tak! .. kopną się w dupę!!!
                    nastąpi autodestrukcja forum, poprzez wepchnięcie czubka własnego buta we własną rzyć (!)
                    nie chciałbym tego oglądać...
                    ale co tam, mówcie kiedy, to chociaż ambulatorium zarezerwuję....
                    hipokryta ze mnie...sam niedawno nie szczędziłem razów!
                • krzysztof_ja Re: komentarze pod artykułem 01.02.11, 13:58
                  ckmi napisał:
                  > Oczyście gnidy zawsze się znajdą. nawet tutaj
                  >
                  > a największe to dwa przydupasy lachockiego

Szanowny ckmi ,wiem że gnida jest stworzeniem, nie budzącym sympatii i raczej odrażającym,ale porónanie nawet takiej wstrętoty do mexica i lachockiego, jest jej uwłaczajace.Myślę żepowinieneś przeprosić gnidy i to nawet na forum skoro tu je obraziłeś.
                  • nikzimowy Re: komentarze pod artykułem 01.02.11, 14:34
                    Nie to , żebym był zanadto litosciwy , ale to towarzystwo może wpaść w stresa , zacząć się leczyć , a " każdy lek niewłasciwie stosowany , może ..." itd .
                  • lechowski51 Re: komentarze pod artykułem 01.02.11, 14:37
                    Dzisiaj traktujecie nas gorzej jak gnidy.Kiedys wasi rodzice i krewni,takie gnidy oddawali w rece NKWD...
                    www.ipn.gov.pl/wai/pl/245/808/Informacja_o_ustaleniach_koncowych_sledztwa_S_2802Zi_w_sprawie_pozbawienia_zycia.html
                    • ckmi Re: komentarze pod artykułem 01.02.11, 15:01
                      lechowski51 napisał:

> Dzisiaj traktujecie nas gorzej jak gnidy.Kiedys wasi rodzice i krewni,takie gn
                      > idy oddawali w rece NKWD...
                      > www.ipn.gov.pl/wai/pl/245/808/Informacja_o_ustaleniach_koncowych_sledztwa_S_2802Zi_w_sprawie_pozbawienia_zycia.html

ale ładnie manipuluje słowem
                      szacun - wyższa szkoła jazdy

Jak on wszystkich obzywa to w porządku ale coś na niego albo przydupasów - to proszę jak potrafi to obrócić i wykorzystać.

Jarek z kotem może być z ciebie dumny.

Zalinkuj ten post do centrali - dostaniesz nowego lapcika i szybszy dostęp do netu aby na wszystkich forach mogły zagościć wydzieliny geniusza.
                      • lechowski51 Re: komentarze pod artykułem 01.02.11, 15:50
                        Ty jestes naprawde chory z nienawisci....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka