Dodaj do ulubionych

oddam monitor (za darmo)

05.05.11, 08:17
mam do oddania sprawny 15-calowy monitor Samsunga (stary typ) - nie jest płaski, zajmuje trochę miejsca na biurku... moze komus sie przyda

zainteresowana osobe prosze o mejla na adres gazetowy
wuj pozdrawia
Obserwuj wątek
    • obserwer11 Re: oddam telewizor (za darmo) 07.05.11, 20:21
      oddam telewizor 21cali, Grundig, raz działa, raz nie
    • sonycl32 Re: oddam monitor (za darmo) 12.05.11, 20:26
      Moi drodzy:
      Wzorem Radnego oddajmy swoje "najcenniejsze" rzeczy !
      Uprzejmie informuje iż oddam:
      - rower jubilat- z 1984 roku, na chodzie, ale bez powietrza
      - odkurzacz "rakieta"- na chodzie, komletny.
      - mikser do cista
      - worek ziemniaków z rostkami

Wujku, czy Ty myślisz, że jesteś taki uprzejmy czy ........ ?
      Informuję, iż za utylizacje sprzetu elektronicznego powinieneś zapłacić, więc nie oddawaj ludziom "kota w worku".

Sonycl32
      • sebcioo Dlaczego nie ma miejsca zbiórki starego sprzetu? 12.05.11, 21:23
        > Informuję, iż za utylizacje sprzetu elektronicznego powinieneś zapłacić, więc n
        > ie oddawaj ludziom "kota w worku".
        Oplata za utylizacje jest obecnie zawarta w cenie produktu.
        Jest inna rzecz ktora powinna zaciekawic wuja-radnego... w sumie innych radnych tez.

DLACZEGO W BIELSKU NIE MA MIEJSCA GDZIE MOZNA ZDAC NP STARY MONITOR?
        • sebcioo Re: Dlaczego nie ma miejsca zbiórki starego sprze 13.05.11, 10:20
          aha moze nie wszyscy wiedza - taki punt MUSI byc, taki obowiazek naklada polskie prawo.
          Tylko ze w Bielsku prawo to synonim slowa g.wno.
          • wujekjarek1 miejsca zbiorki 13.05.11, 12:22

bip.um.bielsk.wrotapodlasia.pl/ochr_srodow/ochr_elektr.htm
            tu masz adresy punktów zbierających zużyty sprzęt, dokument jest z 2006 roku... wiec aktualnosc danych jest watpliwa (niektórych punktów już nie ma), bede w poniedzialek w Urzedzie to zapytam Kierownika Referatu o aktualizację tej informacji

BTW monitor juz znalazl nowego wlasciciela :)

wuj pozdrawia
            • sebcioo Re: miejsca zbiorki 13.05.11, 13:47
              Bylem w niektorych z wymienionych miejsc - wywalali na mnie oczy jak na ufo.
              raz ze oni nigdy nie zbierali
              dwa ze w Bielsku o niczym takim nie slyszeli
              trzy np TP sa i Cefarm jako punkty zbiorki sprzedu AGD buhahaha rotfl
              • wujekjarek1 Re: miejsca zbiorki 16.05.11, 21:11
                byłem dzis w urzedzie, kierownik referatu zobowiazal sie do zaktualizowania listy podmiotow odbierajacych zuzyty sprzet (mam nadzieje, ze nie potrwa to długo, jeśli jednak potrwa złożę oficjalną interpelację)

niestety w wiekszosci przypadkow odbieraja na zasadach 1-1 - kupujesz nowy, oddajesz stary
                w sobote bylem m.in. w Partnerze kolo Hajduczka - tam akurat biorą też sprzęt bez koniecznosci zakupu nowego ale odplatnie, cena zależy od rodzaju sprzętu (rozmawiałem ze sprzedawcą)

a cefarm i tpsa pewnie sa na liscie bo tez sprzedaja sprzet ktory jest wymieniony w przepisach - w punkcie jednej z sieci komorkowych stoi nawet pudelko na stare telefony, wrzucac mozna je tam za darmo

w jednym przyznam Ci racje, prawo prawem a respektowanie jego to już insza inszość (nie tylko w Bielsku)

wuj pozdrawia

• sebcioo Re: miejsca zbiorki 16.05.11, 21:27
                  To ze mozliwa jest wymiana nowy za stary to wiem od dawna. Odplatnie tez nie wchodzi w rachube bo w koncu ... place juz za to kupujac nowy sprzet. Wiec łaski nie robia.

Wiem tez co innego - to czego nie potrafi nasza tfu wladza to doskonale potrafia rozne "smieciarze", tzn osoby trudniace sie zbieraniem fantow po smietnikach. Jesli MPO oproznia smietniki raz w tygodniu to oni czynia to w co pare godzin. Wystraczy wieczorem wyniesc najrozniejsze rzeczy (obojetnie co) na smietnik a rano juz ich nie ma.

Tylko po cholere placimy podatki na nasze wladze? Po co oni nam? Po co ich wybieramy?
            • sebcioo kto kogo robi w ...? 23.05.11, 17:29
              wujekjarek1 napisał:

> ... bede w poniedzialek w Urzedzie to zapytam Kierownika Referatu o aktualizację tej
              > informacji
              Data modyfikacji: 2011-05-17
              a wykaz punktow bez zmian, tzn nadal ktos łże jak pies. Na liscie sa punkty ktore wcale nie przyjmuja sprzetu.
              Wuju, kto kogo robi w ...uja? Nazaruk nas? Jestes radnym? To dzialaj!
              • sebcioo Re: kto kogo robi w ...? 23.05.11, 17:34
                "...zabrania się mieszania tego typu odpadów z innymi odpadami."
                "...sprzedawca ... są zobowiązani przy sprzedaży ... do nieodpłatnego przyjęcia zużytego sprzętu w ilości nie większej niż sprzedawany nowy sprzęt..."
                Czyli bez kupna nowego nie moge starego ani wyrzucic na smietnik ani nikt mi go nie przyjmie? Kretynizm made by Bielsk.
    • sebcioo Re: oddam monitor (za darmo) 27.12.11, 17:59
      Znalazlem cos a propos oddawania zuzytych sprzetow - to wyszukiwarka punktow odbioru elektrosmieci
      www.elektroeko.pl/oddaj_nam_swoj_ZSEE/68,baza.html?idKats[]=197
      I co tam widac?
      Ano to
      "Województwo: podlaskie
      Powiat: bielski (podlaski)
      Brak wyspecjalizowanych punktów zbierania elektrośmieci.
      Zużyty sprzęt możesz jednak oddać bezpłatnie w sklepie przy zakupie nowego tego samego rodzaju.
      Inne punkty zbierania elektrośmieci w województwie - podlaskie:
      Nazwa: Przedsiębiorstwo Usługowo - Handlowe MPO Sp. z o.o.
      Miejscowość: Białystok"

W CALYM wojewodztwie jest tylko jeden punkt !!!
      Czyli ludzie MUSZĄ lamac prawo bo ich wladza do tego zmusza. Genialna wladza, genialny kraj.
      • kosm-ala Re: oddam monitor (za darmo) 27.12.11, 20:08
        No już coraz więcej takich miejsc i punktów. I dobrze, u mnie kiedyś pod śmietnikiem zostawiali ludzie pełno różnch sprzętów, lodówek itd, a przecież zwykłe śmieciarki nie zabierają takich rzeczy i nie powinno się tego zostawiać. Niedawno też powstał taki portal ekobrokers.pl, tam też można znaleźć firmy które zajmują się wszelką utylizacją odpadów.
        • sebcioo Re: oddam monitor (za darmo) 27.12.11, 20:44
          kosm-ala napisał:

> No już coraz więcej takich miejsc i punktów.
          Chetnie poznac chociaz jeden punkt gdzie mozna zostawic stary sprzet (bez kupowania nowego oczywiscie).
    • sebcioo Re: oddam monitor (za darmo) 28.12.11, 14:10
      Zdecyduj sie o czym piszesz tzn czy o punktach i miejscach czy o jakims nie wiadomo jakim samochodzie stojacych na nie wiadomo jakim osiedlu.
      Zostawiajac powyzsze to i tak ... nadal nie wiem/nie wiadomo gdzie mozna oddawac stary sprzet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka