wujekjarek1 05.05.11, 08:17 mam do oddania sprawny 15-calowy monitor Samsunga (stary typ) - nie jest płaski, zajmuje trochę miejsca na biurku... moze komus sie przyda zainteresowana osobe prosze o mejla na adres gazetowy wuj pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obserwer11 Re: oddam telewizor (za darmo) 07.05.11, 20:21 oddam telewizor 21cali, Grundig, raz działa, raz nie Odpowiedz Link Zgłoś
sonycl32 Re: oddam monitor (za darmo) 12.05.11, 20:26 Moi drodzy: Wzorem Radnego oddajmy swoje "najcenniejsze" rzeczy ! Uprzejmie informuje iż oddam: - rower jubilat- z 1984 roku, na chodzie, ale bez powietrza - odkurzacz "rakieta"- na chodzie, komletny. - mikser do cista - worek ziemniaków z rostkami Wujku, czy Ty myślisz, że jesteś taki uprzejmy czy ........ ? Informuję, iż za utylizacje sprzetu elektronicznego powinieneś zapłacić, więc nie oddawaj ludziom "kota w worku". Sonycl32 Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Dlaczego nie ma miejsca zbiórki starego sprzetu? 12.05.11, 21:23 > Informuję, iż za utylizacje sprzetu elektronicznego powinieneś zapłacić, więc n > ie oddawaj ludziom "kota w worku". Oplata za utylizacje jest obecnie zawarta w cenie produktu. Jest inna rzecz ktora powinna zaciekawic wuja-radnego... w sumie innych radnych tez. DLACZEGO W BIELSKU NIE MA MIEJSCA GDZIE MOZNA ZDAC NP STARY MONITOR? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Dlaczego nie ma miejsca zbiórki starego sprze 13.05.11, 10:20 aha moze nie wszyscy wiedza - taki punt MUSI byc, taki obowiazek naklada polskie prawo. Tylko ze w Bielsku prawo to synonim slowa g.wno. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 miejsca zbiorki 13.05.11, 12:22 bip.um.bielsk.wrotapodlasia.pl/ochr_srodow/ochr_elektr.htm tu masz adresy punktów zbierających zużyty sprzęt, dokument jest z 2006 roku... wiec aktualnosc danych jest watpliwa (niektórych punktów już nie ma), bede w poniedzialek w Urzedzie to zapytam Kierownika Referatu o aktualizację tej informacji BTW monitor juz znalazl nowego wlasciciela :) wuj pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: miejsca zbiorki 13.05.11, 13:47 Bylem w niektorych z wymienionych miejsc - wywalali na mnie oczy jak na ufo. raz ze oni nigdy nie zbierali dwa ze w Bielsku o niczym takim nie slyszeli trzy np TP sa i Cefarm jako punkty zbiorki sprzedu AGD buhahaha rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: miejsca zbiorki 16.05.11, 21:11 byłem dzis w urzedzie, kierownik referatu zobowiazal sie do zaktualizowania listy podmiotow odbierajacych zuzyty sprzet (mam nadzieje, ze nie potrwa to długo, jeśli jednak potrwa złożę oficjalną interpelację) niestety w wiekszosci przypadkow odbieraja na zasadach 1-1 - kupujesz nowy, oddajesz stary w sobote bylem m.in. w Partnerze kolo Hajduczka - tam akurat biorą też sprzęt bez koniecznosci zakupu nowego ale odplatnie, cena zależy od rodzaju sprzętu (rozmawiałem ze sprzedawcą) a cefarm i tpsa pewnie sa na liscie bo tez sprzedaja sprzet ktory jest wymieniony w przepisach - w punkcie jednej z sieci komorkowych stoi nawet pudelko na stare telefony, wrzucac mozna je tam za darmo w jednym przyznam Ci racje, prawo prawem a respektowanie jego to już insza inszość (nie tylko w Bielsku) wuj pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: miejsca zbiorki 16.05.11, 21:27 To ze mozliwa jest wymiana nowy za stary to wiem od dawna. Odplatnie tez nie wchodzi w rachube bo w koncu ... place juz za to kupujac nowy sprzet. Wiec łaski nie robia. Wiem tez co innego - to czego nie potrafi nasza tfu wladza to doskonale potrafia rozne "smieciarze", tzn osoby trudniace sie zbieraniem fantow po smietnikach. Jesli MPO oproznia smietniki raz w tygodniu to oni czynia to w co pare godzin. Wystraczy wieczorem wyniesc najrozniejsze rzeczy (obojetnie co) na smietnik a rano juz ich nie ma. Tylko po cholere placimy podatki na nasze wladze? Po co oni nam? Po co ich wybieramy? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo kto kogo robi w ...? 23.05.11, 17:29 wujekjarek1 napisał: > ... bede w poniedzialek w Urzedzie to zapytam Kierownika Referatu o aktualizację tej > informacji Data modyfikacji: 2011-05-17 a wykaz punktow bez zmian, tzn nadal ktos łże jak pies. Na liscie sa punkty ktore wcale nie przyjmuja sprzetu. Wuju, kto kogo robi w ...uja? Nazaruk nas? Jestes radnym? To dzialaj! Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: kto kogo robi w ...? 23.05.11, 17:34 "...zabrania się mieszania tego typu odpadów z innymi odpadami." "...sprzedawca ... są zobowiązani przy sprzedaży ... do nieodpłatnego przyjęcia zużytego sprzętu w ilości nie większej niż sprzedawany nowy sprzęt..." Czyli bez kupna nowego nie moge starego ani wyrzucic na smietnik ani nikt mi go nie przyjmie? Kretynizm made by Bielsk. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: oddam monitor (za darmo) 27.12.11, 17:59 Znalazlem cos a propos oddawania zuzytych sprzetow - to wyszukiwarka punktow odbioru elektrosmieci www.elektroeko.pl/oddaj_nam_swoj_ZSEE/68,baza.html?idKats[]=197 I co tam widac? Ano to "Województwo: podlaskie Powiat: bielski (podlaski) Brak wyspecjalizowanych punktów zbierania elektrośmieci. Zużyty sprzęt możesz jednak oddać bezpłatnie w sklepie przy zakupie nowego tego samego rodzaju. Inne punkty zbierania elektrośmieci w województwie - podlaskie: Nazwa: Przedsiębiorstwo Usługowo - Handlowe MPO Sp. z o.o. Miejscowość: Białystok" W CALYM wojewodztwie jest tylko jeden punkt !!! Czyli ludzie MUSZĄ lamac prawo bo ich wladza do tego zmusza. Genialna wladza, genialny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
kosm-ala Re: oddam monitor (za darmo) 27.12.11, 20:08 No już coraz więcej takich miejsc i punktów. I dobrze, u mnie kiedyś pod śmietnikiem zostawiali ludzie pełno różnch sprzętów, lodówek itd, a przecież zwykłe śmieciarki nie zabierają takich rzeczy i nie powinno się tego zostawiać. Niedawno też powstał taki portal ekobrokers.pl, tam też można znaleźć firmy które zajmują się wszelką utylizacją odpadów. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: oddam monitor (za darmo) 27.12.11, 20:44 kosm-ala napisał: > No już coraz więcej takich miejsc i punktów. Chetnie poznac chociaz jeden punkt gdzie mozna zostawic stary sprzet (bez kupowania nowego oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: oddam monitor (za darmo) 28.12.11, 14:10 Zdecyduj sie o czym piszesz tzn czy o punktach i miejscach czy o jakims nie wiadomo jakim samochodzie stojacych na nie wiadomo jakim osiedlu. Zostawiajac powyzsze to i tak ... nadal nie wiem/nie wiadomo gdzie mozna oddawac stary sprzet. Odpowiedz Link Zgłoś