Dodaj do ulubionych

Katolska antykoncepcja

06.05.11, 20:39

Małe diody metodą antykoncepcji dla katolików
dzisiaj, 19:30 Jolanta Sobczyńska / Polska The Times Polska The Times
fot. Jakub Pokora / Polskapresse
fot. Jakub Pokora / Polskapresse

"Dziennik Łódzki": Baby Comp i Lady Comp, urządzenia przypominające wyglądem discmana, są polecane przez katechetów przygotowujących młode pary do sakramentu małżeństwa jako alternatywa dla zakazanych przez Kościół środków antykoncepcyjnych.

Baby Comp mieści się w damskiej torebce. Jest reklamowany jako tzw. komputer cyklu i przeznaczony do planowania rodziny i antykoncepcji. Działa na zasadzie mierzenia temperatury pod językiem - każdego dnia o tej samej porze. Zielona dioda oznacza dzień niepłodny, czerwona - płodny. Żółta lub pomarańczowa oznacza, że komputer dopiero się uczy cyklu kobiety.

- Czas nauki może potrwać dwa, trzy miesiące - mówi pani Małgorzata, katechetka, która poleca to urządzenie jako antykoncepcję parom, które przychodzą na nauki przedmałżeńskie oferowane m.in. przez parafię księży pallotynów w Kutnie. - Jego skuteczność jest oceniana na 99,3 procent [to porównywalne z pigułką - przyp. red.].

Cena urządzenia jest wysoka - od prawie 1200 zł za skromną wersję do ponad 2200 zł. Opakowanie tabletek antykoncepcyjnych kupimy już za 20 zł. Urządzenie można kupić tylko poprzez sprzedaż wysyłkową.

- Nikt nigdy nie skarżył się, że urządzenie nie zadziałało - zapewnia pracownik apteki Kwiaty Polskie w Łodzi. - Przesyłkę dostarczymy w ciągu trzech dni - dodaje.

Dr Michał Radwan, specjalista ginekologii i położnictwa z Kliniki Gameta w Łodzi, nie zostawia jednak na tej antykoncepcji suchej nitki.

- Metody Baby Comp i Lady Comp są formą lepiej sterowanego kalendarzyka małżeńskiego - twierdzi doktor Radwan. - Według posiadanej przeze mnie wiedzy, ich skuteczność jest porównywalna ze stosowaniem placebo - wyjaśnia.
Obserwuj wątek
    • t55a Artykuł ciekawy 07.05.11, 08:50
      a tytuł prowokujący i mówiąc kolokwialnie - chamski - typowo wioskowy ... jak to z wiochy niedaleko Bielska.
      • krzysztof_ja Re: Artykuł ciekawy 07.05.11, 09:31

Tak jak i reklamowanie przez funkcjonariuszy jednego z kościołów bardzo drogiego badziewia .Jak widać pieniądze nie śmierdzą. Za to twój sposób pisania na kilometry wali miastem.
        • lechowski51 Re: Artykuł ciekawy 13.05.11, 12:18
          Proponuje na uspokojenie antykatolskich emocji wieczorem wraz z rodzina ogladnac ten film
          <script src="www.kinomaniak.tv/embed-script/SDL23JU9?width=630&height=420" type="text/javascript"></script>
          • lechowski51 Re: Artykuł ciekawy 13.05.11, 16:48
            Poprawiam link;
            www.kinomaniak.tv/film/9-dni-ktore-zmienily-Swiat/37940
            • pawlozsiul [...] 13.05.11, 22:49
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • t55a Nie wiem cos tu Pawlo napisał... 14.05.11, 16:11
                zapewne jakis paszkwil..., ale powiem ci synu, że gdyby nie ON, nie pisałbys tak swobodnie na forum, o ile to forum by istniało.
                A ty pewnie bys chciał po sowiecku pisac, więc nie przeszkadzam.
              • pawlozsiul Szpila, prosiłem: nie moderuj "wypiwszy"! 04.06.11, 11:54
                Później taki "t55a" wali duby smalone od rzeczy, bo nie wie, do czego ma się odnieść. Nawet nie mam do niego pretensji.
        • t55a Re: Artykuł ciekawy 13.05.11, 20:14
          bo....... "jestem z miasta to widać, jestem z miasta to słychać...."
          Ale nie chodzi tu o to, kto i skąd pochodzi....chodzi tu o ...hmmm, a tak ogólnie :)
      • leo-art Re: Artykuł ciekawy 03.06.11, 13:59
        Widać, koleś/sianko, że ziejesz typową miłością bliźniego-katola...
        Dobrze napisał... Nie ma się co czepiać. Kato-religia jest pełna zabobonu i głupoty. Ten cyrk z termometrem to tylko fragment tego, jak katolik przez biskupów jest robiony w trąbę. Mały cholernie mały fragmencik. Dobrze napisał. Nie czepiać się.
        • szrama.pl Re: Artykuł ciekawy 03.06.11, 20:45
          www.wykop.pl/ramka/199053/prawoslawie-albo-smierc/
          • riverisland Re: Artykuł ciekawy 05.06.11, 21:46
            wszyscy na tym forum jesteście wieśniaki i buraki
            • siwy62 Re: Artykuł ciekawy 06.06.11, 21:51
              słowo .., masz racje.., tylko u wieśniaków gównem wali w chałupie, a woda śmierdzi szczochami...COLI NADCHODZI !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka