bistiboj 20.05.04, 10:40 www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=3637 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wlap37 Re: Zamach! 20.05.04, 11:52 widzę ludzie w Bielsku jednak czytają prasę :) bohatera pominę milczeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Zamach! 21.05.04, 19:10 > widzę ludzie w Bielsku jednak czytają prasę :) Z tego co wiem to "Nie" raczej nie można nazwać "prasą" - jest to antyklerykalny tygodnik najniższych lotów. I na pewno chwałą nie jest jakakolwiek publikacja w tymże mało obiektywnym, beznadziejnym tygodniku. > bohatera pominę milczeniem :) A co do "bohatera" - ciśnie mi się na usta inny wyraz... Odpowiedz Link Zgłoś
wlap37 Re: Zamach! 21.05.04, 20:22 doktorpajchivo napisał: > > > widzę ludzie w Bielsku jednak czytają prasę :) > Z tego co wiem to "Nie" raczej nie można nazwać "prasą" No to mało wiesz. - jest to > antyklerykalny tygodnik najniższych lotów. A jaki znasz tygodnik tego typu wysokich lotów ? I na pewno chwałą nie jest > jakakolwiek publikacja w tymże mało obiektywnym, ???? w których miejscach jest nieobiektywny ?? odnośnie jakich spraw ? beznadziejnym tygodniku. > > bohatera pominę milczeniem :) > A co do "bohatera" - ciśnie mi się na usta inny wyraz... i co Ci się wycisnęło ? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Zamach! 21.05.04, 22:31 e tam Łapo nie chce mi się z Tobą gadać ... Odpowiedz Link Zgłoś
wiktowoj Re: Zamach! 22.05.04, 23:28 doktorpajchivo napisał: > Z tego co wiem to "Nie" raczej nie można nazwać "prasą" - jest to > antyklerykalny tygodnik najniższych lotów. I na pewno chwałą nie jest > jakakolwiek publikacja w tymże mało obiektywnym, beznadziejnym tygodniku. To, że ta gazeta jest antyklerykalna i według Ciebie nieobiektywna czy beznadziejna nie znaczy, że napisali nieprawdę, większość dzisiejszych afer odkrywa NIE, nie? A ujawniony debilizm jest przykładem pozytywnych efektów. Pozdrawiam Redaktor Jerzy Urban podszyty? prawdziwy? Odpowiedz Link Zgłoś
chandler.b jaki zamach? 23.05.04, 01:20 Łapo! Moim zdaniem to jest oczywiste, że jeżeli ktoś ma na tyle "fantazji", żeby używać czyjegoś nazwiska to powinien mieć równie dużo honoru, coby zapłacić i nie robić z siebie ofiary. Ja bym sobie nie życzył, aby ktoś używał mojego nazwiska do żadnego celu. Poza tym co to znaczy, że się nie przyznałeś - to w końcu zrobiłeś to czy nie? I co to znczy, że z czarnymi nie wygrasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jjtomi Re: jaki zamach? 24.05.04, 11:55 jakotaka anonimowość i wolność słowa to jedne z najważniejszych zalet internetu, nie ważne kto jak się nazywa - wazne co ma do powiedzenia. Może nawet Biskup sam sobie tutaj zagląda i podszywając się pod zwykłego śmiertelnika dyskutuje ... no właśnie i czy w takim razie osobom znanym które podszywają sie pod zwykłę osoby nie powinnismy wytaczać procesów??? i zasądzać im grzywn po 200 zł za ukrywanie tożsamości? to niedorzeczne pogwalcenie wolności słowa, każdy kto czytał wiedział, że to wcale nie żaden biskup W szopce noworocznej aktorzy oficjalnie udaja i naśmiewają się ze znanych osób, tak samo można zrobić w zwykłej dyskusji. Moim zdaniem zasadnicza sprawa to to czy doszło do pomówienia albo zniesławienia. A w dyskusji o wypadku pijanego ksiedza (co było faktem) jakoś się niczego takiego nie doszukałem. chandler.b inna sprawa podszywac siepod kogoś żeby kogoś wprowadzicw błąd a inna sprawa np sparodiować kogoś, w tym przypadku to było raczej jako parodia a nie podszywanie się, dlatego to dziwne. Policja powinna siezajmowąc kimś kto sie podszywa w celu wprowadzenia kogoś w błąd, a parodiowanie takim czymś nie było. Dlatego cała ta sprawa śmierdzi panaroją: Kuria nalega aby kogoś ukarać bo Księża przyzwyczaili się za bardzo, ze zawsze niby mają rację, Policja pewnie próbowała się wymigać od tego oznajmiając kurii, że nie ma na to paragrafu i tym bardziej dziwne, że musieli znaleźć na siłę (tendencyjnie) jakiś przepis który niby złamano. PS inna sprawa: uruchom www.google.com wpisz: kretyn na 3 pozucji wyświetla się strona no włąśnie o kim? pewnie juz większośc z was wie w tym przypadku ktoś kto wpisał słowo kretyn do słów kluczowych tej strony chyba powinien zostać oskarżony o zniesławienie (chyba żeby udowodnił że słowo kretyn tam pasuje :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
jjtomi Re: jaki zamach? 24.05.04, 12:02 jeszcze jedno, nawet nie chodzi o to czy włap to zrobił czy nie, ani czy to przestępstwo czy nie - ale najgorsze, że ktoś kto tu pisze nie wie czy to zgodne z prawem czy nie więc nie może wiedzieć czy robi dobrze czy źle ... gdyby było oczywiste, że za takie cos czeka kara to pewnie nawet na onecie nikt nie podpisywałby się cudzymi nazwiskami Odpowiedz Link Zgłoś
wiktowoj Re: jaki zamach? 24.05.04, 23:01 no tu nie do końca masz rację "Ignorantia iuris nocet" nieznajomość prawa szkodzi i w naszym systemie prawnym nie zwalnia od odpowiedzialności. Argumentacja kolegi o parodiowaniu kogoś podając się za niego jest zasadna. Przy odrobinie chęci zastosownia zdroworozsądkowego rozumowania policja i sąd nigdy by nie zachowali się tak jak się zachowali, a zrobili to ze strachu i dziwnej małomiasteczkowej pomroczności, gdzie nawet proste rzeczy widzi się inaczej gdy ktoś ważny (pseudoautorytet)powie, że jest tak i koniec. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jjtomi Re: jaki zamach? 25.05.04, 10:57 Z nieznajomoscią prawa jak jest każdy widzi, z interpretacja też nie za dobrze. Gdyby w takim wypadku chdziło np o to, ze ktoś podszył się pod moje nazwisko to pewnie mógłbym sobie pisać tony listów do prokuratury czy do agory i moze co najwyżej agora skasowałaby to z forum. Zresztą jak widać to przez tą sprawę mieliśmy prywatyzacje na forum gazeta.pl i dlatego mamy moderację. Kasowane wpisy pozostają w pamięci serwera (można sprawdzić przez wyszukiwarkę - pokazuje tytuły i autorów skasowanych wątków, ale nie mozna ich już noramalnie wyświetlić, moderator ma tam chyba dostęp) pozdr. PS jak już się chce pisać ryzykowne rzeczy to lepiej spróbować anonimowych serwerów proxy, ale i tak zawsze warto pisać i mówić to za co się bierze odpowiedzialność Odpowiedz Link Zgłoś
wiktowoj Re: Zamach! 20.05.04, 19:42 Dobre. Ciekawe co tu sie dzieje. Policja boi się, sąd też sie boi i wychodzą z tego niezłe rzeczy. Pozdrawiam prawie Biskupa. Niech skazany się odwołuje, warto byłoby wtedy zrobić jakąś pikietę przed sądem ku integracji społecznej. wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: Zamach! 21.05.04, 20:46 Jaki poziom reprezentuje NIE to inna bajka, ale samo oskarżenie i wyrok to jedna wielka paranoja!!! W głowie się nie mieści! A jeszcze ciekawi mnie czy mają tam specjalnego "researchera" w kurii, który łazi po necie i szuka takich wpisów. Pewnie za kasę z tacy. Jeśli za takie podejrzenie/oszczerstwo ktoś chce mnie sądzić - proszę bardzo. skara (niniejszym przyznaję, że wypowiedź napisałam na trzeźwo, będąc w stanie całkowitej poczytalności) Odpowiedz Link Zgłoś
wlap37 biskup rzeszowski 06.07.04, 20:34 a Tu taki jeden coś pisze !!info.onet.pl/1,15,11,6696629,19880268,1097717,0,forum.html ale jego pewno nikt do sądu nie poda :(( ach !:( Odpowiedz Link Zgłoś
bp_sawa czy mam zacząć się bać ?? 09.07.04, 10:38 wlap37 opowiadaj, jak to wszystko się skończyło, czy mam zbierać kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
wlap37 Re: czy mam zacząć się bać ?? 12.07.04, 14:26 Już niedługo, jak znajde czas to opiszę Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: czy mam zacząć się bać ?? 13.07.04, 08:17 POWINIENEŚ!!! Dla przykładu cytuję zapisy z innego forum. Zwróc szczególną uwagę na ostatnie zdanie! "Forum Kuriera Porannego jest tworzone przez Internautów dla Internautów. Możecie zamieszczać swoje komentarze, prowadzić dyskusje, a także wpływać na poziom wypowiedzi na tym forum. Jeśli uważacie, że którakolwiek z opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, netykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - zgłoście ją pod adres forum@poranny.pl. Kurier Poranny nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Kurier Poranny zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie, naruszające prawa osób fizycznych i prawnych albo naruszające zasady współżycia społecznego. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinie, o których mowa powyżej, może ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną." Odpowiedz Link Zgłoś