Dodaj do ulubionych

Problem z wyborem szkoły

12.01.14, 03:35
Waham się miedzy dwiema szkołami Kościuchy i Białorusy. Niby Białorusy maja wyższy poziom, ale ten białoruski, bardziej przychylna jestem do Kościuchów podobaja mi się np ich imprezy, spotkania np przyjazdy studentów z zagranicy, zajęcia w instytucie biologii. Jednak chciałabym się dowiedzieć o atmosferze w szkole, czy nauczyciele są bardzo surowi a może wręcz przeciwnie olewają, a może są w porządku? Szukałam jakichś informacji ale znajdowało tylko ze starych lat a się trochę zmieniło. Będe wdzięczna (mogą być opinie o obu szkołach)
Obserwuj wątek
    • sebcioo wybierz szkole nr ... 5 13.01.14, 07:51
      kosciuchy szlag trafi, bialorusy zarosna ale "piatka" nadal bedzie otwarta - nasza wladza nie pozwoli jej zdechnac
      • magillo Re: wybierz szkole nr ... 5 13.01.14, 18:39
        Szkole nr 5? Z tego co wiem to Szkoła nr 5 to szkoła podstawowa, a ja mówie o szkole ponadgimnazjalnej :) Skoro mówie o Białorusach i Kościuchach to chyba logiczne, że chodzi mi o liceum :)
        • burak-cukrowy Re: wybierz szkole nr ... 5 13.01.14, 19:08
          Sebcioo popełniłeś fo pa ;)
          • magillo Re: wybierz szkole nr ... 5 13.01.14, 21:48
            Kazdemu moze sie zdarzyć :)
            Ps. Moze ktoś sie odezwie w sprawie watku? Jakies opinie o szkolach, ktos kto chodzzi lub uczeszczal do nich niedawno? Jak nauczyciele trzymaja poziom czy nie? Wypowiedzi, opinie będą mi naprawdę pomocne
            • sebcioo Re: wybierz szkole nr ... 5 14.01.14, 01:35
              > Z tego co wiem to Szkoła nr 5 to szkoła podstawowa, a ja mówie o szkole ponadgimnazjalnej :)
              o kurde ... naprawde?!?!?
              a ja glupi myslalem ze to moze jest uczelnia wyzsza
              jezu, jak dobrze ze ty po gimbazie mnie oswiecilas/es
              • riverisland Re: wybierz szkole nr ... 5 18.01.14, 13:13
                Tylko Kościuchy - najlepsza szkoła. Jak wspomniałaś - Białorusy mają "wyższy" poziom ze względu na zwycięstwa w ogólnopolskich olimpiad z języka Białoruskiego, w których rywalizują same ze sobą.
    • korolog Re: Problem z wyborem szkoły 13.01.14, 21:50
      Młoda koleżanko! Myślę że nie możemy Ci pomóc. Uczestnicy tego forum porozumiewają się specyficznym kodem zrozumiałym tylko nam samym. Ja ze swej strony mogę przytoczyć taki luźny cytat że "szkoła uczy wychowuje potem wyrastają ch.je". Oczywiście życzymy Ci dobrego wyboru!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka