obserwer11 06.10.05, 23:14 Skara przepadła nam ! nie widzimy jej od kilkunastu dni ! ktokolwiek wie o przyczynach jej nieonecności ? - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skara Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 09.10.05, 18:53 Nie mam juz netu bo przenioslam sie do Hiszpanii (w Murcji), byc moze niedlugo znow sie zaczne pojawiac. Strasznie mi milo, wielkie dzieki Obserwerze za zainteresowanie! Buziaczki dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 09.10.05, 19:02 Skara uuuuuuu no to zazdroszcze.Sloneczko wieksze niz w Polsce mili ludze,sympatyczna atmosfera.ciekawie ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 09.10.05, 21:59 To masz blisko morza. Inny świat... I jak Ci tam? Pojawiaj się jak najczęściej! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 09.10.05, 23:06 encyklopedia.servis.pl/wiki/Murcja A gdzie w tej Murcji jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 09.10.05, 23:21 hansie inwigilujesz skarę czy co ?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 09.10.05, 23:29 inwigilować ndk IV, ~luję, ~lujesz, ~luj, ~ował, ~owany «sprawować nad kimś tajny nadzór, systematycznie kogoś obserwować; śledzić» łc. Wedlug slownikowej definicji tak mojego dzialania nie da sie nazwac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 09.10.05, 23:35 hans jak zwykle odrobił pracę domową :) w sumie obserwer11 bawi się w bezustanną inwigilację ...:D Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 10.10.05, 21:51 O kurek wodny ! niezły nick sobie wybrałem ! ale skara , owszem miła jest ! przesyła nawet całuski ! a jeżeli nie jest ona kobietą to co ....? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 10.10.05, 21:53 boisz się męskich pocałunków? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 10.10.05, 21:55 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 10.10.05, 21:56 nie tak jak Ty hajdis ! ja wolę płeć piękną ! Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 10.10.05, 22:09 nie w tym rzecz co sie woli robić, rzecz w tym co robić należy. Sowieccy towarzysze mieli w zwyczaju całować sie publicznie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 10.10.05, 22:11 I chciałam jeszcze dodac ze również uwazam, że kobiety sa cudowne ;D Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 10.10.05, 22:15 Tak masz rację ! niektóre kobiety są cudowne ! a Ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 10.10.05, 22:21 Wszystkie sa. Choc na rozne nieraz sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 10.10.05, 22:31 hansgrubber i hajdis to jedno ! czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
komentator11 Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 10.10.05, 23:07 kristian_wolf napisał: > hansgrubber i hajdis to jedno ! > czy to prawda ? Obserwerze11, vel kristianiie_wolf vel stryjkuadama, pewnie nieprawda. hansbgruber tylu bledow ortograficznych nie popelnia ;) znowu prowokujesz pytaniem. Stara metoda ... Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 12.10.05, 18:55 Kiedyś nie miałam takich problemów z ortografią. Niektórzy mówia, ze to na studiach, przez szybkie pisanie oraz pisanie skrótami człowiek traci umiejetnosć poprawnej pisowni i ładny charakter pisma. Muszę sie podszkolic trochę z tego zakresu ;D Wiem, ze to razi (mnie tez). Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 12.10.05, 18:45 A jakie to ma dla Ciebie znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 12.10.05, 21:23 Nie wiem czy Skara chcialaby byśmy byli jednością - nawet na chwile. :) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 12.10.05, 22:13 a jednak ! pomińmy błędy ortograficzne > Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 14.10.05, 19:23 Witam wszystkich ponownie! Wiec jestem w Murcji stolicy, ktora szczerze mowiac za piekna nie jest, ale to wiedzialam juz wczesniej. Slonce faktycznie przygrzewa, wszystko jest strasznie popalone - norma. Ostatni raz padalo 8 czerwca. Ale upalow juz nie ma, bardzo przyjemna tempetaratura: 26-28 stopni w dzien, noce chlodne, kolo 18 stopni. Przedwczoraj kapalam sie w morzu o temperaturze 24 stopni (nie w Srodziemnym tylko w Mar Menor - spojrzcie w przedstawionej encyklopedii). Zyje mi sie bardzo przyjemnie, mam fajna prace, pogoda jest i okazja do wyjscia z domu tez sie zawsze znajduje. Ludzie owszem fajni, ale Hiszpanie to specyficzny narod, ciezko z nimi wytrzymac non stop (spoznialskosc, olewactwo itd). Ale decyzja o wyjezdzie byla bardzo dobra. Czy ja jestem mila to nie wiem. Plci zenskiej to na pewno tak, wiec meskich pocalunkow nie musicie sie obawiac. A co do bledow ortograficznych to uwazam, ze to wina komputera i Worda, ktory poprawia za nas bledy i juz nie trzeba myslec. Pozdrawiam raz jeszcze, dajcie nam troche deszczu! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 14.10.05, 19:43 a możesz zdradzić termin swego powrotu ... a i w jakim charakterze pracujesz ? tęsknimy tu za Tobą :D Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 14.10.05, 20:20 I na zaczepke nie odpowiedzialas. :) Ale fajnie ze piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: Skara ! gdzie jest ? nasza miła skara ??????? 14.10.05, 21:02 Hans, na jaka zaczepke? Ta o jednosci? A mnie tam wszystko jedno kto z kim bedzie sie jednoczyl - zycze milej zabawy :) Wroce pewnie na Swieta, ale wychodzi mi, ze tylko na tydzien. A co do pracy - tlumaczenia w firmie budowlanej, prowadzenie spraw biurowych, zalatwianie spraw z pracownikami, itd. Pozdrawiam, buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Tez za Wami tesknie /nt 14.10.05, 21:26 Bywaj jak najczesciej. Podnosisz poziom forum. I mnie na duchu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
skara Zacznie padac... 28.10.05, 20:31 Chyba dzis zacznie padac. W koncu, bo wszystko suche jak pìeprz. W Murcji 25 stopni i ciagle slonce, ale slyszalam od mamy, ze w Bielsku juz przymrozki! I bedzie mi bardzo brakowac 1listopadowego wloczenia sie po cmentarzu i odwiedzenia znajomych. Pozdrawiam wszystkich cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Zacznie padac... 28.10.05, 20:41 Jarek Kret mówił, że będzie dosyć ciepło, ale co tam On wie :D Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zacznie padac... 28.10.05, 22:01 w sumie tak ..... Jarek Kaczyński wie więcej ! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Zacznie padac... 30.10.05, 00:16 A w Hiszpanii jest jakas tradycja zaduszkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Tez za Wami tesknie /nt 29.10.05, 19:00 ale numer ! Agnieszka Domecka w TVP2 powiedziała ,że dzisiaj w Polsce pogoda była jak w Hiszpanii ! W łodzi zanotowano 19st. C Powiedz jak tam Maurowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
skara Swieto Zmarlych 03.11.05, 20:06 1 listopada jest obchodzony w Hiszpanii tak jak w Polsce, z ta roznica, ze praktycznie nie widzi sie zniczy. Za to bardzo popularne zrobily sie imprezy Halloweenowe, zreszta dzien 31 pazdziernika to tradycyjnie slodycze przygotowywane tylko na ten dzien, potrawy i rozne tradycje. Maja nawet odpowiednik naszej akcji Znicz, tylko nazywa sie Puente del Noviembre, bo jak wypadly 4 dni wolnego to wszyscy oszaleli i wyjezdzali nad morze opalac sie. Pogoda byla ladna, jakies 26 stopni, slonecznie. Najistotniejsza informacja dnia byly narodziny Leonory, czyli corki Principe Felipe (nastepcy tronu) i Doni Leticii Ortiz - jego uwielbianej przez podwladnych malzonki. A co do wplywu Maurow to sa bardzo widoczne - w architekturze, kulturze, traktowaniu kobiet itd. Ale Arabowie obecnie sa bardzo nielubiani, choc wszelkimi sposobami probuja sie dostac do Hiszpanii. Pozdrawiam wszystkich cieplo Odpowiedz Link Zgłoś