13.11.05, 23:25
Wracalam dzisiaj z Bialegostoku i zabralam ze soba stopowicza.Jedziemy sobie
rozmawiamy a on do mnie w pewnym momencie mowi Ecie Pecie?i wyciaga pestki
do mnie.Myslalam ze sie zleje ze smiechu.

Ale nie o tym chcialam tot ak tylko bo mis ie przypomnialo.Chodzi mi to ze
jak ktos jedzie za mna to za h...a nie przelaczy na swiatla mijania tylko
za....la na dlugich.I tak sie pytam po jaka cholere na tych dlugich jechac i
komus w oczy swiecic????Albo tiry one to chyba maja jakis monopol na dlugie
swiatla nie zmieniaja chocby nie wiem co.I w ogole tak sie zastanawiam czy
drogi nie moglby by byc lepsze?
Obserwuj wątek
    • wiktowoj Re: :> 13.11.05, 23:53
      ecie pecie to niezłe wyrażenie. Mam ostatnio często w rękach słownik synonimów i
      słowo ecie pecie jest często spotykanym synonimem, co drugie słowo ma synonim
      ecie pecie. na serio. Nie wiem czy to taki słownik mi sie trafił czy w każdym to
      jest bo znalazłem wiele bardzo ciekawych synonimów. Nie chce się wyrażać więc
      nie będę tłumaczyć ale np bździagwa czy makalagwa to synonimy popularnego
      wulgaryzmu. A ciekawy jestem czy ktoś słyszał o takim wyrażeniu: "paciaty"
      bardzo jestem ciekaw.
      pozdrawiam
      w
      • hansgrubber Re: :> 13.11.05, 23:58
        Wiktowoj zrob z tego osobny watek - moze byc ciekawie. :)
    • hansgrubber Re: :> 13.11.05, 23:54
      Pewnie jestes ladna i dlatego tak sie LAMPIA! :)
      • khaki3 Re: :> 14.11.05, 00:07
        Drogi Hansie w nocy sie lampia?Toc nic nie widac tymbardziej jesli jada za
        mna.I te dlugie swiatla im nic nie pomagaja zeby zobaczyc czy ja jestem ladna
        czy nieladna a mnie po oczetach oslepiaja.
        • hansgrubber Re: :> 14.11.05, 00:24
          Facecyje taka sobiem ulozyl ales Wacpanna nie krotochwilna. :)
          • khaki3 Re: :> 14.11.05, 00:37
            Z kad pewnosc ze Panna?Moze mezatka,rozwodka,wdowka?
            • hansgrubber Re: :> 14.11.05, 01:38
              Po ustach widac ze panna. :)
      • partizan79 Re: :> 14.11.05, 11:13
        :))))))))
    • kombajnista Re: :> 14.11.05, 01:05
      Jeździlem wczoraj również i nie zauważyłem, zeby tak strasznie świecili po
      oczach, to prawda, że tiry i "halogenowcy" czasami przesadzaja ale nie jest aż
      tak strasznie.

Co do drog to nie trzeba nic mówić

Myslałem, ze jak zaczeli ten wyjazd z Bielska robić to może zrobią dobrze ..
      ale zrobili mało i bez sensu. I dlaczego pozostało to zwęzenie na odcinku 500m
      przed Proniewiczami???? - lepiej gdyby zaasfaltowali w końcu ten bruk do
      Wojszek (chyba, że to zabytek)
      • kaukonsky Zwężenie 14.11.05, 08:52
        Zwężenie miało zostać do czasu wybudowania łącznika dla ciężarówek "19-tki" z
        Hoopami. Ale, coś mi się wydaje, że w nowym układzie politycznym perspektywa
        zdobycia środków na łącznik się oddala.
        Trasa przez Wojszki - tzw. "Gościniec Bielski" - wraz z obwodnicami Bielska i
        Bociek oraz nowym mostem na Narwi, jest planowana od kilkudziesięciu lat. I
        pewnie przez kolejne kilkadziesiąt pozostanie w sferze planowania... Bo pomysł
        brzmi, w polskich realiach, jak s-f.
        Choć niedawno widziałem w TV zapowiedź nowego ministra komunikacji, że w
        trakcie kadencji do 2009 r. powstaną 4 autostrady i dwie drogi ekspresowe,
        m.in. 19-tka. Pożyjemy, zobaczymy. A może parlament uchwali, że droga o
        parametrach 19-tki ma status ekspresowej...
    • sebcioo Re: :> 14.11.05, 09:07
      Wierz mi khaki ze tiry zmieniaja swiatla. One maja tak silne "dlugie" ze po
      minieciu takiego mozna oslepnac. Inna rzecza ze w tirach swiatla sa umieszczone
      wyzej niz w osobowkach i dlatego bardziej po oczach daja. Tir na dlugich wyglada
      jak mala elektrownia.
      Inna rzecza jest ze pozal sie boze kierowcy lamia przepisy nawet o tym nie
      wiedzac. Chodzi mi jazde na przeciwmgielnych. W kodeksie jest wyraznie
      powiedziane ze mozna je wlaczac tylko gdy jest mgla i nigdy w miescie. A bardzo
      czesto takie geniusze zasuwaja po bielsku gdzy np deszczyk kropi.
      • khaki3 Re: :> 14.11.05, 13:52
        Co do tirow to sie nie moge niezgodzic czy zgodzic bo nie wiem :) A co do
        osobowych to naprawde czasami mnie szlag trafia.Zapieprza na dlugich i jeszcze
        na zakrecie wyprzedza.Albo pogoda expres kierowca busa nigdy nie zmienia
        swiatel,nigdy nie zwalnia na zakretach,nigdy nie przestrzega przepisow.I jedz
        ty czlowieku za takim albo przed takim.Ja juz wole zwolnic niz zeby taki czubek
        wjechal mi w zadek samochodu.
        • sebcioo Re: :> 14.11.05, 15:12
          Chcesz wiedziec jak silne swiatla maja tiry ;)? Zaswiec takiemu swoimi dlugimi,
          on zaswieci swoimi i ... juz wszystko jasne ;))
          • khaki3 Re: :> 14.11.05, 15:31
            Dziekuje za fachowa rade.Nie bede testowac.Uwierze w tym wypadku na slowo ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka