Dodaj do ulubionych

ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no no

01.12.05, 01:30
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3041574.html

Jak kilksa miesiecy temu policjant wmawiał mi, że jestem pijana, zataczał kola
swoimi palcami przed moimi oczyma to też sie bardzo zdziwiłam. a gdy
oswaidczył ze mnie zawiezie za chwile na Izbę wytrzeźwień do Białegostoku na
48 godzin- rozesmiałam sie prosto w twarz. ale gdy zapytał: "ile ty masz lat
gówniaro?" (pamietam go ze szkoly średniej) to przestałam być miła,
uśmiechnięta i kulturalna.

Ale przecież "zdarza się najlepszym"!
Obserwuj wątek
    • khaki3 Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 01.12.05, 01:45
      Wiesz co takie pisanie,ze to byl jego pierwszy raz.Oh biedny Tomus pewnie sie
      wystraszyl,pewnie byl niewinny itp.Z zycia wiem,ze kiedys kolega z kolega sie
      napieprzal.Przyjechala policja i doszli do wniosku,ze powiedza,ze policja ich
      pobila.ja bym zabardzo nie ufala takim opowiadaniom mlodziutkiego Tumosia ktory
      poszedl sobie do sklepu ukrac golarke za 30 zl.Co nie mial co robic?Odrobina
      adrenaliny?No to chlopak dostal ile wlezie i ma adrenaline na zawsze.i po
      klopocie,on nie bedzie kradl i jego dzieci tez nie beda.Jednej patologii mniej.

A zazwyczaj taki przyslowiowy "tomek" to bandyta jakich amlo,katujacy
      matke,sasiadow i Bog wie jeszcze kogo.juz dawno minely czasy kiedy gowniarzeria
      bala sie starszych i miala szacunek do ludzi.Teraz najwiekszym bandytyzmem
      odznacza sie wlasnie taki "tomek" i taki "krzysio" po lat parenascie.Jeszcze
      pewnie dzieciak sie rzucal z lapami i wyzwiskami obrzucal policjantow.nawet
      swiety bys ie zdenerwowal.Tak tak wiem zaraz sie zacznie ze jak nie potrafia
      sie opanowac to niech nie pracuja w takim zawodzie.Ale szczerze ktory z Was by
      wytrzymal?Zaden!Za marne pieniadze ponosza dusze konsekwencje.A na policje
      latwo narzekac ale za to ciezej sie przyznac do tego,ze sa potrzebni i ze
      trzeba im wiecej szacunku okazywac to i my bedziemy przez nich szanowani.ja sie
      zastanawiam kazdy narzeka ze policjanci tacy niedobrzy,niekulturalni.zli i
      zlosliwi ale mnie nigdy takie zachowanie nie spotkalo.Dlaczego?Moze dlatego,ze
      zawsze bylam kulturalna?
      • brutus007 Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 01.12.05, 10:34
        nie ma co bronić policjantów!!!!!!!!!
        pobili to do paki!!!
      • brutus007 Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 01.12.05, 10:35
        PS. co do kasy nie ma co płakać. kasa może być, mundurówka itp. itd.
        oby każdy polak zarabiał tyle co "Pan" policjant
      • bielszczanin skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 11:22
        • khaki3 Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 14:03
          O jeju jak ja moge byc taka skandaliczna?No jak?O jeju jeju jeju.A tak naprawde
          to ktos wie ile zarabia przecietny policjant?Zapieprzajac 12 godzin
          codziennie.Majac swiadomosc,ze naraza zycie,zdrowie?Ktos moze wie?A moze ktos
          wie jak to tak naprawde ta praca wyglada?Czy tylko z opowiesci i przechwalek
          ktos wie?Ludzie zacznijmy wypowiadac sie na temat na ktory wiemy choc odrobine
          z dobrego zrodla badz z doswiadczenia.kazdy lubi sobie ponarekac taki nasz
          urok,a ponarzekac na policje to czysty rarytas.Skoro sie wam tak nie podoba to
          zlikwidujmy policje.Ale wtedy sie pojawi problem i nie bedziecie mieli na kogo
          narzekac.tak zle a inaczej jeszcze gorzej.
          • bielszczanin Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 14:24
            Fakty są takie, że chłopak ma ciężki uraz zdrowia i będzie kaleką do końca
            życia. Przekazano go policji a policja go w ciężkim stanie przekazała rodzinie.
            Co wiesz o chłopaku? Nic. A zmieszałaś go z błotem. To dla Ciebie prawie nie -
            człowiek.
            Wymyślasz jakieś bzdurne usprawiedliwienia dla sadystów. Dla Ciebie Tomek to
            bandyta - a w tym konkretnym przypadku to policjanci okazali się bandytami.
            Trudno to zrozumieć? I nie szargaj dobrego imienia policji. I nie wmawiaj, że
            każdy by na ich miejscu podobnie się zachował. Ja wierzę, ze w większości
            policjanci to przyzwoici ludzie.
            I jeszcze się cieszysz, że "jedna patologia mniej". To może szkoda, że go nie
            zabili. Zastanawiasz się co piszesz?
            • khaki3 Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 14:36
              A jak gowniarz kradl to co?Trzeba bylo go poglaskac po glowce?Tak?Nie jest
              patologia skoro kradnie?Wiesz moj wykladowca z patologii spolecznych
              stwierdzil,ze podstawowym krokiem do patologii jest kradziez popelniona przez
              mlodych ludzi.powiedz mi dlaczego poszedl ukrasc?mial taka fanaberie?to dostal
              za swoje i juz.ot mi wielka sprawa.nie mieli prawa go bic.ale jak dziecko idzie
              do sklepu z zamiarem kradziezy to chyba nie jest z nim wszystko wporzadku co?a
              moze jak idzie ukrasc to powinnismy mu brawo bic ze nie idzie zabic?zalicza sie
              do patologii spolecznej bo idzie ukrasc bo idzie z swiadomoscia,ze lamie
              prawo.Zapraszam na patologie spolezne w sobote o godzinie 14.ciekawych rzeczy
              sie dowiesz.i na prawo tez w osobote okolo 11 jeszcze ciekawszych rzeczy sie
              dowiesz.
              • bielszczanin Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 16:05
                Znęcanie się fizyczne i maltretownie więźnia to patologia. To przestępstwo.
                Bandyckie zachowania.

Kradzież 30 zł to nie przstępstwo, co najwyżej wykroczenie.

• khaki3 Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 16:28
                  Jakiego wieznia?Byl zatrzymanym.Nie wiezniem.Idac Twoim tokiem rozumowania
                  kradziez to nie przestepstwo tylko wykroczenie?30zl to wykroczenie ale 100zl to
                  przestepstwo?Kradziez to kradziez powinna byc tak samo surowo karana jesli sie
                  kradnie 10 zl jak i 800zl.Dla jednych ludzi 30 zl to tydzien przezycia dla
                  innych 30 zl to godzina czasu w restauracji.Ukardl!!!I nie mam zamiaru
                  przykaskiwac takim zachowaniom.Skoro dziecko zaczyna krasc to widocznie cos nie
                  tak bylo w wychowaniu,cos nie tak w domu, i cos nie tak z jego rodzicami.I to
                  jest patologia.Proponuje jednak wizyte na Patologii Spolecznej moze wtedy
                  pojmiesz szersze znaczenie patologii.
                  • bayrampasa Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 16:38
                    bez obrazy khaki...ale jeżeli 'pęknięcie śledziony i roznala krew w brzuchu'
                    to 'dostanie za swoje' według Ciebie..to tylko pogratulować wyczucia... i Ty mi
                    mówisz o moralności, o podstawowej jej zasadzie jaką jest według
                    Ciebie 'poszanowanie drugiego człwieka'...nie przekonują mnie Twoje słowa..
                    • khaki3 Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 17:10
                      Nie musza:) Ale jesli sie mowi,ze policjanci byli zle i niedobrzy bo pobili
                      biednego tomusia to moze ktos wreszcie zwroci uwage na to,ze chlopak poszedl
                      ukrasc maszynke do golenia za 30 zl.po co?Pewnie poszpanowac chcial przed
                      kolegami to poszedl ukradl.I teraz czyja to wina?po czesci rodzicow zle
                      wychgowali suusia i maja teraz klopot i problem.Ja rozumiem gdyby chlopak
                      poszedl ukrasc chleb bo w domu nie ma co jesc,gdyby mleko krad,albo jakas
                      zywnosc, bo w domu sie nieprzelewa,bo sadzil,ze to dobre wyjscie itp.Ale
                      maszynke do golenia?ludzie zastanowmy sie moze naujpierw co go sklonilo do
                      kradziezy i dlaczego to zrobila pozniej zastanowmy sie czy faktycznie policja
                      go pobila a moze ochroniaze a moze koledzy i sie poskarzyl ze to poliocja go
                      pobila bo sie kolegow bal.Podstawowym pytaniem powinno byc gdzie popelnili
                      rodzice blad w wychowaniu,ze ich syn poszedl krasc a pozniej zastanawiajmy sie
                      nad skutkami braku wychowania rodzicow i glupoty dzieciaka.
                      • hansgrubber Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 18:11
                        Khaki co Ty mowisz! Rozumiem ze z powodow rodzinnych policja Ci jest droga
                        sercu ale nie masz racji. Policja nie jest od bicia. Nawet mordercy nie powinni
                        lac - po prostu nie sa od tego. Az wstyd o tym gadac.
                  • hajdis Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 23:05
                    khaki3 napisała:

> Jakiego wieznia?Byl zatrzymanym.

Był podejrzanym o popelnienie wykroczenia jezeli juz chcesz cos poprawiac khaki.

Nie wiezniem.Idac Twoim tokiem rozumowania
                    > kradziez to nie przestepstwo tylko wykroczenie?30zl to wykroczenie ale 100zl to
                    >
                    > przestepstwo?Kradziez to kradziez powinna byc tak samo surowo karana jesli sie
                    > kradnie 10 zl jak i 800zl.

Chyba musisz napisać nowy kodeks karny, kodeks wykroczeń chyba byłby ci zbędny
                    z tego co widać. A kolega " idzie tokiem rozumowania kodeksu a to chyba dobre
                    posuniecie w tym wypadku.

Skoro dziecko zaczyna krasc to widocznie cos nie
                    >
                    > tak bylo w wychowaniu,cos nie tak w domu, i cos nie tak z jego rodzicami.I to
                    > jest patologia.Proponuje jednak wizyte na Patologii Spolecznej moze wtedy
                    > pojmiesz szersze znaczenie patologii.

Akurat ty sprawiasz wrazenie braku pojęcia o patologiach społecznych. wychowanie
                    jest tylko jedym z wielu czynnikow które wplywaja na przestepstwa polopełniane
                    przez nieletnich i młodocianych przestepców. Ostro weź się za nauke koleżanko.
              • hajdis Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 22:58
                khaki3 napisała:

Wiesz moj wykladowca z patologii spolecznych
                > stwierdzil,ze podstawowym krokiem do patologii jest kradziez popelniona przez
                > mlodych ludzi.

raczej nalezało by sie podpierać słowami jakiejs madrej publikacji opartej na
                wiarygodnych badaniach, a nie slowami wykładowcy. Albo jeżeli to faktycznie jego
                słowa to przytocz nazwisko i cytat z wykładu, bo watpie, zeby jakis wykładowca
                tak powiedzial.

A swoja drogą to wykładowca tez twierdzi, ze złodziejowi policjant ma "dać za
                swoje". bardzo to madre co piszesz.

Zapraszam na patologie spolezne w sobote o godzinie 14.ciekawych rzeczy
                > sie dowiesz.i na prawo tez w osobote okolo 11 jeszcze ciekawszych rzeczy sie
                > dowiesz.

Jakos ja na tym wykładzie tak ciekawych rzeczy nie słyszałam, choc nie ma co
                ukrywać wykladowca też jest człowiekiem, ma swoje zdanie i zdarzają się
                wypowiedzi z którymi nie zawsze można sie zgodzić.

A przepraszam o 11 który rok ma patologie społeczne?
          • hajdis Re: skandaliczna wypowiedź khaki3 01.12.05, 22:49
            khaki3 napisała:

> O jeju jak ja moge byc taka skandaliczna?No jak?O jeju jeju jeju.A tak naprawde
            >
            > to ktos wie ile zarabia przecietny policjant?Zapieprzajac 12 godzin
            > codziennie.

Drobne przekłamanie. Policjant sluży tyle ile ma wysłuzyć wg. kodeksu pracy. Nie
            12 h dziennnie tylko ma 12 godzinne słuzby. A narazanie życia jest wpisane w ten
            zawód. Tylko 10% pracujacych w policji to słuzba cywilna. Policjant na początku
            swojej pracy otrzymuje wynagrodzenie w wysokości 1350 brutto. Średnią krajową
            osiąga na czwartym stopniu służbowym, jako kierownik rewiru, jeżeli wogóle chce
            awansować i ma do tego predyspozycje. Policjant na emeryturę odchodzi po 15
            latach i myślę że jest wystarczająca rekompensata po latach cieżkiej pracy w
            warunkach niebezpiecznych. Pruch tego policjant otrzymuje dodatek za staz pracy,
            jubileuszówki, nagrody, premie (pieniezne), coroczny dodatek w wysokosci kilku
            tys złotych na zakup munduru(!) Z badań OBOP wynika, ze Policjan zajmuje 5
            miejsce pod wzgledem szacunku wśród obywateli. Slużby mundurowe maja też
            najwyższe zarobki jezeli chodzi o sektor pobliczny.

Duzo jeszcze nie wiesz khaki. polecam lekturę podreczników i publikacji
            prawniczych.
      • hajdis Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 01.12.05, 22:25
        I ty chcesz byc policjantką? Az ciary przechodza po plecach jak sobie pomysle,
        ze przyszły policjant już teraz ma takie podejscie do swojej pracy. stawiasz
        wszystkich przestępców w jedym rzedzie i twierdzisz,że jestes w stanie określić
        jego charakter, przewidzieć co zrobi, wywróżyc co robił w przeszłosci i co
        robił będzie dalej w zyciu i w dodatku potrafisz stwierdzic jak był wychowywany
        i karę wymierzyc i wykonać sama. To po co ci studia dziewczyno droga! Przeciez
        ty wszystko czego tam ucza rozumiesz na opak.

Tak tak wiem zaraz sie zacznie ze jak nie potrafia
        > sie opanowac to niech nie pracuja w takim zawodzie.Ale szczerze ktory z Was by
        > wytrzymal?Zaden!Za marne pieniadze ponosza dusze konsekwencje.

Eureka. na tym właśnie to polega, karzdy powinien ponieśc konsekwencje swoich
        czynów. Złodziej- za kradzież, a policjant- za pobicie. a co to wśród
        policjantów bandyta sie nie moze znaleźć. A i owszem. Bardzo dobrze znane sa mi
        takie przypadki, które wydarzyły sie w naszym miescie. Bardzo subiektywnie
        podchodzisz do sprawy i popełniasz ogromny bład broniąc wszystkich kiedy tak
        naprewne nie masz pojecia (bo nie mozesz go mieć) o wielu wydarzeniach jakie
        maja miejsce podczas przesłuchań, tzw. łapanek, aresztów.

Policja jest bardzo potrzebna i należy okazywać jej szacunek, ale to działa w
        obie strony.
        • hansgrubber Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 01.12.05, 23:08
          Szach i mat.
          • hajdis Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 01.12.05, 23:14
            Mam nadzieję ze moja irytacja da cos khaki do myslenia.
            • bayrampasa Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 01.12.05, 23:28
              a ja myslę że jak zwykle zacznie zmieniać 'bieg postu'...
          • monikaj21 Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 01.12.05, 23:24
            Szach i mat jest wtedy jak ktoś zna grę.
            • khaki3 Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 02.12.05, 01:03
              Droga Hajdis dziekuje za uroczy wyklad.Jutro z samego rana jak tylko
              wypoczne,znajde potrzebne cytaty,i potrzebne publikacje zamieszcze je napewno.A
              jezeli nie znajde bede szukac i zamieszcze i tak i tak.masz racje w kazdym
              stadzie bywa czarna owca.Ale nadal nikt mi nie jest w stanie odpowiedziec
              dlaczego zlodzieja broni sie zawziecie?Hajdis wyobraz sobie,ze nie smuci mnie w
              zaden sposob fakt,ze stwierdzasz moj brak wiedzy.Wrecz przeciwnie raduje
              mnie.Bo czy jest na ziemi czlowiek,ktory wie wszystko?i nie potrzebuje juz
              ksztalcic sie?W brew temu co sadzi tutaj kazdy,ja nie jestem zadufana w sobie
              dziewczyneczka,ktora nie wie co mowi.I zdziwilabys sie bardzo.ja przynajmniej
              potrafie przyznac sie do swoich bledow i potrafie odstapic,pokory mam w sobie
              duzo.A i tego wielu osobom tego brakuje.Wielu potrafi przyklasknac
              wiekszosci,wyzbywajac sie wlasnego zdania.Dlaczego?Bo latwiej "zyc" na forum
              kiedy podzielasz zdanie wiekszosci:)Ot i caly problem.Nie latwi odpowiedziec na
              podstawowe pytania,ale za to bardzo latwo jest przyklasknac wiekszosci i
              wywzszac sie ponad kazdego.bo tak przeciez trzeba prawda???:)
              • hajdis Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 02.12.05, 21:17
                Bardzo proszę ;) Nie odpisuje na twoje posty złośliwie. Po prostu skoro pytasz
                ja ci odpowiadam, skoro moim zdaniem w kilku miejscach napisałaś bzdury to
                staram sie przedstawic ci mój punkt widzenia i być moze podyskutowac jeżeli
                podejmiesz sie. doskonale rozumiem, ze cie nie smuci moja rada o pogłębianiu
                wiedzy, ale dobrze też jest wiedzieć o czym sie pisze.
                Bardzo niegrzecznie jest przypisywać komus słowa których nie napisał, a ja nie
                stwierdziłam ze jestś czarna owcą.
                Moja zasada jest taka, że porównywać się trzeba do ludzi, którzy sa pod jakimiś
                względami lepsi od nas, a nie pocieszać sie ze coś sie ma czego innym brakuje.
                To wcale nie jest inspiruacją do osiagania celów!

A jezeli chodzi o życie na forum to rzadko kiedy wszyscy się ze soba zgadzają a
                takie forum jak nasze nie polega na przytakiwaniu jeden drugiemu bo jaki w tym
                cel? mam wrazenie że wielu kwesti nie rozumiesz ale mogę sie mylić prawda?
                • khaki3 Re: ale odkrycie, kto by sie spodzeiewał... no no 02.12.05, 22:56
                  Oczywiscie,ze mozesz sie mylic,oczywiscie,ze mozesz miec racje:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka