Dodaj do ulubionych

ciągle to samo...

09.12.05, 21:44
Nie jestem teraz w Hajnówce, wyjechałam na studia, ale codziennie zaglądam na
forum Hajnówki z nadzieją, że dowiem się co się nas dzieje. Niestety, z forum
wynika, że dzieje się ciągle to samo, notorycznie jakieś kłótnie o jakiegoś
pidlaszuka(ktokolwiek to jest), o białorusinach, ukraińcach, o tym, że
cerkiew pogardza innymi językami. Wiem, że to jest ważne, a w hajnówce to są
najbardziej elektryzujące tematy, ale zlitujcie się!!! Piszcie o czymś innym,
o jakiś inicjatywach, wydarzeniach.Wiem, że forum to nie są "Wiadomości", ale
po co pisac na tematy, które i tak są jałowe, czyli nic nie zmieniają, tylko
pozwalają na wzajemne obrzucanie się błotem. Liczę na Was, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • romanpidlaszuk Re: ciągle to samo... 09.12.05, 22:02
      Nie jestem teraz w Hajnówce, wyjechałam na studia, ale codziennie zaglądam na
      forum Hajnówki z nadzieją, że dowiem się co się nas dzieje. Niestety, z forum
      wynika, że dzieje się ciągle to samo, notorycznie jakieś kłótnie o jakiegoś
      pidlaszuka(ktokolwiek to jest), o białorusinach, ukraińcach, o tym, że
      cerkiew pogardza innymi językami. Wiem, że to jest ważne, a w hajnówce to są
      najbardziej elektryzujące tematy, ale zlitujcie się!!! Piszcie o czymś innym,
      o jakiś inicjatywach, wydarzeniach.Wiem, że forum to nie są "Wiadomości", ale
      po co pisac na tematy, które i tak są jałowe, czyli nic nie zmieniają, tylko
      pozwalają na wzajemne obrzucanie się błotem. Liczę na Was, pozdrawiam.
      --------------------------------------------------------------------------
      1.Ja podobnie jak ty nie pisze aktualnie z Hajnowki,pisze na hajnowskim forum
      poniewaz pochodze spod Hajnowki i nieobojetne sa mi narodowosciowe i religijne
      problemy moich rodakow.
      2.Niech ci co pisza z Hajnowki podaja aktualne wiadomosci z miasta i okolic,sam
      chetnie poczytam.
      3.Apeluj aby mieszkajacy w danym momencie w Hajnowce pisali o lokalnych
      aktualnosciach a nie mnie ganisz,ze pisze o roznych trudnych,czesto
      zadawnionych problemach naszej ukrainskojezycznej spolecznosci w Hajnowce i
      okolicach.
      Mysle,ze miejsca na hajnowskim forum starczy dla WSZYSTKICH i nikt nikomu nie
      powinien odmawiac prawa do pisania.
      • romanpidlaszuk Re: ciągle to samo... 09.12.05, 22:04
        Bielsk ma np. "Serwis Podlasia" czy cos takiego,dlaczego Hajnowka tego nie moze
        miec?
      • romanpidlaszuk Re: ciągle to samo... 09.12.05, 22:19
        Jezeli uwazasz tematy o odklamywaniu ukrainskiego pochodzenia
        ukrainskojezycznej ludnosci Podlasia oraz nawolujace do ukrainizacji cerkwi dla
        ukrainskojezycznej ludnosci Podlasia za jalowe i nic nie zmieniajace to mam
        nadzieje ,ze sie mylisz.
        Poza tym tak sie sklada,ze stosunkowo niewiele jest o tym w oglolnodostepnych
        mediach i kazde dodatkowe miejsce ,gdzie sie mowi o tych problemach uwazam,ze
        jest cenne.
        • artemida1000 Re: ciągle to samo... 09.12.05, 23:02
          popieram twoją zawziętość w stosunku do ukraińskich kwestii na podlasiu.masz
          zupełną rację jeżeli chodzi o ukraińskość tych terenów. tereny od bielska do
          włodawy to etniczne tereny ukrainy, które są potwierdzone historycznie.
          Petlura za uznanie nowo powstałego państwa ukr. przez rząd polski zgodził sie
          na oddanie właśnie tych terenów Polsce. dzięki pseudo białuroskości
          paradoksalnie ukraińskość przetrwała i jak widać się odradza. propaganda
          zrobiła swoje i te tereny które zostały przyłączone do polski jako ukr. nie
          zostały włączone do terenów objętych akcją wisła. szczyro pozdrawlaju
          • romanpidlaszuk Re: ciągle to samo... 09.12.05, 23:41
            szczyro pozdrawlaju
            -------------------------------------------------
            Tozhe szczyro pozdrawlaju !
    • hans_kloss_hans Re: ciągle to samo... 21.12.05, 22:05
      zmieńcie coś, ruszcie szarymi komórkami i zaproponujcie jakiś ciekawy temat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka