proffet 14.12.05, 20:36 Jaka książkę ostatnio czytaliście i chcecie polecić forumowiczom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: książka 14.12.05, 20:39 Dolores Claiborne,Kod Leonarda Da Vinci i Dziewczyny z gorskiego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: książka 14.12.05, 20:41 Jak narazie jestem w trakcie posiadam na e-booku moge wyslac :) Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: książka 14.12.05, 20:45 Nie dziękuje jestem tradycjonalistą czytam ksiązki tylko w wersji papierowej. Interesowały mnie wrażenia gdyż Brown zebrałkilka mitów kultury i przerobił w niezłą fabułe sensacyjną Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: książka 14.12.05, 20:48 Ostatnio Pustynia Parmenska Stendhala. Akcja toczy sie wolno, ale w sumie mi sie podobala. A Kod to taka ksiazka wciagajaca, ktora czyta sie jednym tchem. Inna sprawa, ze ostatnia cwiartka jest juz tak niestrawna i glupia, ze trudno przez nia przebrnac. Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: książka 14.12.05, 22:43 Nnie znam czy to ma coś wspólnego z alterglobalistami Odpowiedz Link Zgłoś
bayrampasa Re: książka 15.12.05, 00:34 Ja natomiast polecam 'Jadąc do Babadag' Stasiuka...to taka geograficzno- duchowa podróż. Warto również przeczytać 'Oskara i Panią Różę' Shmitta, to właściwie nie książka, a opowiadanie...bardzo 'głębokie' opowiadanie. Co do 'Kodu' mam mieszane uczucia...książkę czytało się bardzo dobrze, ale treści nie warto brać do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: książka 15.12.05, 02:45 a ja polecam książkę L. Olson i S. Cloud'a pt:"Sprawa Honoru" ... opisuje historię polskich pilotów myśliwskich, którzy w dużym stopniu przyczynili się do uratowania Anglii w czasie bitwy o Anglię w 1940 roku ... Odnośnie "Kodu ..." to powiem tylko, że trochę Brown pod koniec przefantazjował ... no, ale to moje zdanie (a i od razu na początku rozśmieszyły mnie próby Browna definiowania np Opus Dei itp)... Odpowiedz Link Zgłoś
obuszek Re: książka 15.12.05, 07:26 polecam wszystko po kolei Remarqua KAratkiewicza i Bykowa Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: książka 15.12.05, 09:22 To chyba nie dla mnie wątek. Jeżeli chodzi o dobór lektury to mój mózg zatrzymał się na etapie 15-latka. Czytałem kiedyś kilku autorów, ale że nie piszą nic nowego, bo nie żyją, to i ja się nie garnę do czytania. Wierny i lojalny:) P.S. Z poważniejszych rzeczy, to przybierałem się do czytania Noama Chomsky'ego, ale nic z tego jak na razie nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: książka 15.12.05, 12:20 Mam to samo. Ostatnio czytałem Nowe przygody Mikołajka. Fajne, a kto z tym sie nie zgadza dostanie fangę w nos. partizan79 napisał: > To chyba nie dla mnie wątek. Jeżeli chodzi o dobór lektury to mój mózg > zatrzymał się na etapie 15-latka. Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: książka 15.12.05, 14:07 Nie zgadzam sie każdy kiedyś coś czytał jak nie Kanta to kryminał lub Na jagody Konopnickiej Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: książka 15.12.05, 14:15 Ja nie czytalam Na jagody Konopnickiej:)Ale za to namietnieoddawalam sie lekturze O psie ktory jezdzil koleja:):)Chyba z 8 razy czytalam.I pamietam jak na zetce czytali tez ja i oczywiscie sluchalam:):):)Moja ulubiona ksiazka:) Polecam:)A i jeszcze dzieci z Bulerbyn ( chyba tak to sie pisalo) i najbardziej kochalam Janka Muzykanta.I Akademie Pana Klexa:) Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: książka 15.12.05, 16:27 Dzieci z Bullerbyn to była wspaniała lektura ,a jeszcze ksiązki Karola Maya Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: książka 15.12.05, 23:47 Proffet, masz to szczęście, że pewnie zdążyłeś przeczytać "Winnetou" Karola Maya będąc dzieckiem. Ja tego nie uczyniłem, a całkiem niedawno chciałem nadrobić zaległości:) Niestety, nie dałem rady doczytać do końca. Jak można tyle razy spotkać się przypadkowo w tak wielkim kraju (mówię o spotkaniach Winnetou i Old Shatterhanda)?! I jak można być tak głupim jak ci źli i mieć tyle szczęścia co dobrzy?! I jak można było powalić Wielką Stopę, przegonić Rączego Jelenia czy jak im tam było?!:) Poza tym chyba spotkałem się z tym motywem w którejś z innych książek Maya. Być może w "Czarnym Mustangu" ale pewien nie jestem. A "Dzieci z Bullerbyn" to było cudo. Czytał ktoś Curwooda i Londona? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: książka 29.12.05, 09:24 > Czytał ktoś Curwooda i Londona? No pewnie ze tak, Curwooda pare a Londona chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: książka 15.12.05, 20:02 Ale z czym się nie zgadzasz? Nowy (właściwie stary) Mikołajek ma to co inne książki z tej serii: dużo humoru. Czyta się naprawde bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: książka 15.12.05, 20:22 Mikołajek jest fajny , czytałem nie zgadzam się ,że wątek nie jest dla wszytkich każdy coś czytał lub ma zamiar przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: książka 15.12.05, 20:27 Chyba wole dostac w morde niz czytac o Mikolajku! :) Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: książka 15.12.05, 22:21 Jak chcesz hansie nie ma sprawy jestem do dyspozycji ale nie rozumiem cię,prawie każdy w pewnym wieku czyta o Mikołajku Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: książka 15.12.05, 22:23 O jakim Mikolaju?Ale wiesz Hansie dzisiaj to nawt w morde za darmo nie mozna dostac.Musisz sie zasluzyc:) Wiesz jesli masz ochote daj nam jakis znak riki tiki tak Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: książka 15.12.05, 23:31 Ja jestem za dobra literatura dla dzieci ale na mily Bog nie za Polska zdziecinniala! Nigdy nie czytalem Mikolajka i jakos wyroslem na ludzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: książka 15.12.05, 23:48 JAKIEGO MIKOLAJKA????????????????Ludzie powiedzcie bo zaraz z ciekawosci zjem siebie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: książka 15.12.05, 23:50 Autokanibalizm? Zadzwon do telewizji - bedziesz w serwisach na calym swiecie - slawa slawa slawa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: książka 10.01.06, 16:42 ale mumer w księgarni gościo stał przede mną i poprosił o książkę jedną dla żony : Pan Tadeusz czy Pan Wołodyjowski , córce jakąś lekturę oraz jedną dla psa w twardej okładce * mówił ,że psu zęby wyrzynają się i musi gryżć *** ja nie wytrzymam z tymi psami ** - Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: książka 15.12.05, 23:51 nie jedz siebie sama, bo to nie jest zdrowe (przynajmniej tak uważali starożytni Amerykanie) ... a tu masz link do Mikołajka ... niemarkowy.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
el_czupakabra Re: książka 29.12.05, 06:44 Wg. mnie najlepsze, jak do tej pory, to: 1. "Malowany Ptak" 2. "Pachnidło" 3. "Ojciec Chrzestny" 4. "Mistrz i Małgorzata" 5. proza Stasiuka Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: książka 29.12.05, 09:21 > 3. "Ojciec Chrzestny" Moj szacuneczek - podzielam opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: książka 29.12.05, 09:01 Czytam właśnie "jedenaście minut" Coelho Polecam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: książka 29.12.05, 09:22 Ostatnio jestem tendencyjny co do tematyki i czytam Roberta Haaslera "Tajne sprawy papiezy" oraz "Zbrodnie w imieniu Chrystusa". Odpowiedz Link Zgłoś