Dodaj do ulubionych

ANKIETA Bielskich urzedow

21.12.05, 23:56

Dotyczy ona najmilszej i najbardziej niegrzecznej obslugi w naszych Bielskich
urzedach:)

Ja zaczynam:)

Najmilej zalatwia mi sie sprawy na komendzie.tak tam milo i fajnie.A i oczy
mozna nacieszyc:)

A nie lubie zalatwiac spraw w Urzedzie Miasta.No takie wredne baby moga sie
trafic,ze czlowiek od pokoju do pokoju lata i niczego niemoze sie
dowiedziec!!!A i jeszcze potrafia nakrzyczec!!
Obserwuj wątek
    • ja-alutka Re: ANKIETA Bielskich urzedow 22.12.05, 00:21
      Ja jako urzędnik.....powstrzymam Cięta ripostę bo....masz rację...róznie bywa:)
      Ale ja nie jestem wredną babą....mam nadzieję:))
      • obserwer11 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 22.12.05, 00:23
        najmilsza atmosfera jest w Powiatowym Urzędzie Pracy ...
        • ja-alutka Re: ANKIETA Bielskich urzedow 22.12.05, 00:27
          Hmmm
      • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 22.12.05, 00:23
        Oj roznie.Czasami czlowiek ma zly humor,ale zdarza sie tak,ze trafie na kilka
        osob i "wyzywaja" sie na mnie jakbym to ja byla winna ich nieszczesciu danego
        dnia.Ja to wychodze z zalozenia problemy domowe zostaw w domu.Problemy zawodowe
        zostaw w pracy.Ale nigdy nie wyrzucaj z siebie zlosci na innych ludzi:)
        • obserwer11 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 22.12.05, 00:28
          tak , chociaż bezradna Policja w Bielsku też trzyma dość wysoki poziom ,moja
          żona po interwecji w naszej klatce stwierdziła :
          Ci młodzi Policjańci , jak oni potrafią zdecydowanie rozmawiać !
          • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 22.12.05, 00:30
            A jakie chlopaki przystojne sa!!!Ja to doslownie az radosna jestem jak tylko
            ich widze.A jak mnie do kontroli zatrzymuja to zawsze pytaja czy cos pilam bo
            sie tak usmiecham.A jacy kulturalni sa i mili.Nie uwierzycie ale NIGDY nie
            spotkalam sie z nie uprzejmym policjantem.A jak sie obijali i krzyczalam na
            nich zeby sie wzieli do pracy to i tak byli mili i uprzejmi.
            • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 26.12.05, 10:26
              Hehehe policjanty przystojne ?!? hehehe dobre. czesc pewnie tak ale na pewno nie
              wszyscy. Ci ktorych ja widuje na codzien od razu maja wypisane na twarzy ze sa
              policjantami. Czemu? tak jakos dziwnie "oczytane" twarze maja - moze oni sa z
              sil prewencji?
              • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 26.12.05, 14:27
                A ja ich lubie.Zawsze sa dla mnie mili.Zawsze usmiechnieci.Dyzurni zawsze mile
                mnie witaja.I zawsze kulturalnie sie do mnie odnosza.Zawsze mozna z nimi
                porozmawiac,pozartowac,posmiac sie.Nie narzekalam nigdy na policje,chyba ,ze za
                ich opieszalstwo co sie zdarzylo tylko raz.Zawsze byli dla mnie mili.I dziwie
                sie,ze ciagle ktos narzeka,ze oni sa tacy be i fe a mnie nigdy nie spotkala
                zadna przykrosc z ich strony.Dlaczego?Pewnie dlatego,ze zawsze jestes do nich
                pozytywnie nastawiona,zawsze milo sie do nich odnosze i zawsze kulturalnie sie
                w sotosunku do nich zachowuje.Gdyby wiecej ludzi tak sie zachowywalo w stosunku
                do nich to pewnie i oni by byli dla nich milsi.
                • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 08:02
                  Gdyby oni byli kulturalni wobec wszystkich to i ludzie byliby milsi.
                  Gdyby wywiazywali sie dobrze ze swojej roboty to ludzie by ich lubili.
                  Gdyby ludzi nie spotykaly "przykrosci" z ich strony to by ich lubili.

Jak na razie to oni umieja tylko po krzaczorach sie chowac, wymadrzac a jak
                  przychodzi koniecznosc zeby zlapac kogos - uuuu to juz "cienszko". A prokurator
                  pozniej umarza jak leci.
                  • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 08:17
                    Ale nie odpowiedziales dlaczego dla mnie sa mili a dla Ciebie taaacy niemili
                    taaacy wredni???Dziwi mnie to.Ani ja ani moja rodzina nie miala stycznosci z
                    nie uprzejmoscia polisji.Ale Ty to widze same problemy z nimi
                    masz.Biedactwo.Moze jakas akcja prostestacyjna?Nie bijmy Sebcia albo cos w tym
                    stylu??A moze poprostu lekcje podstaw kultury by sie przydaly?Skoro tak
                    wiecznie na nich narzekasz to dlaczego nie wpadniesz na smerfastyczny pomysl i
                    nie zrobisz projektu poprawy stanu pracy polskiej policji?A no tak zapomnialam
                    Ty lubisz tylko narzekac i ludziom bledy wytykac.
                    • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 09:07
                      > Ale nie odpowiedziales dlaczego dla mnie sa mili a dla Ciebie taaacy niemili
                      > taaacy wredni???
                      Przypomnij nam wszystkim, kim jest twoj chlopak?

> Moze jakas akcja prostestacyjna?Nie bijmy Sebcia albo cos w tym
                      > stylu??A moze poprostu lekcje podstaw kultury by sie przydaly?
                      Mialem cie za kulturalna i inteligenta osobe - nie wiem czy to wplyw swiat,
                      nowego roku, syndromu napiecia czy moze czegos innego. Czy ty udawalas i teraz
                      pokazujesz jaka jestes czy to moze jedno z powyzszych?

> nie zrobisz projektu poprawy stanu pracy polskiej policji?
                      Umiesz cos takiego zrobic? bo ja nie. Czy jakakolwiek ustawa moze zmienic ludzi?

> Ty lubisz tylko narzekac i ludziom bledy wytykac.
                      Tjaa, oj jak dobrze mnie znasz, oj oj oj. No i znowu narzekam i wytykam ci twoje
                      bledy.
                      • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 09:09
                        Czy gdybym smial krytykowac Urzad pracy, Poczte czy cokolwiek innego to czy tez
                        zarzucalabys mi upierdliwosc i czepialstwo? I proponowalabys pisanie ustaw?

Czy moze Policja jest swieta i nie mozna nic zlego o niej powiedziec?
                        • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 09:37
                          Przypominam Moj chlopak jest Policjantem.Przypominam polowa Policjantow w
                          Bielsku nie wie czyja jestem dziewczyna a druga polowa nie zwraca na to
                          uwagi.przypominam narzekanie nic nie da.jesli chcemy cos zmienic musimy cos
                          robic w tym kierunku.Przypominam wiecznie narzekasz na Policje bo zla i
                          przypominam NIGDY nic z tym nie robisz.Tak gdybys narzekal na inne urzedy tez
                          bym proponowala CZYNNE DZIALANIE nie bierne narzekanie.Tak jestes czepliwy i
                          upierdliwy.Przypominam podstawowe zasady kultury moga czlowiekowi wiele pomuc a
                          wieczne narzekanie nicnie daje i dzieki temu zrazasz do siebie
                          ludzi.Przypominam nie bronie policji wyrazam swoje zdanie na ich temat.Mnie z
                          ich strony NIGDY nic zlego nie spotkalo i nie mam powodow do
                          narzekan.przypominam,ze podstawowa zasada wypowiadania sie na jakis temat jest
                          WIEDZA o tym o czym chce sie mowic.A o ile wiem to Ty tej wiedzy nie
                          posiadasz.Dobrze jest gledzic i narzekac,ale podjac jakies dziala juz
                          trudniej.Dlaczego?Bo wiecznie narzekamy,wiecznie gledzimy,wiecznie przyjmujemy
                          bierna postawe do danych wydarzen badz problemow.Nie zaproponowalam
                          pisaniaustaw a projektow.Moze gdybys zasiegnal porady specjalisty to wyzbyl bys
                          sie mani przelsadowczej i depresji.I owszem sposob podejscia do policjantama
                          wielkie znaczenie.A olewcze podejscie jest nagganne.Jesli policjant zle sie do
                          mnie odnosi badz nie tak jak nakazuje mu to kultura to go kulturalnie
                          upominam.A jesli nie jestes zadowolony z postepowania policjanta podczas
                          kontrol USWIADAMIAM Cie,ze istnieje mozliwosc zlozenia zazalenia na jego
                          dzialania i postepowanie w czasie pracy.i co znowu zaczniesz marudzic?Prosze
                          bardzo:) Ale proponuje najpierw zasiegnac wiedzy na dany temat i narzekac na
                          cos o czym masz pojecie.Moze zacznij narzekac na wiecznych gledziakow i na
                          wiecznych narzekancow?W tym temacie jestes wrecz mistrzem.Nawet Obuszka
                          przeganiasz w rankingu forumowego marudy.
                          • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 09:49
                            1. Jakie dzialania proponujesz w walce z urzedami i z policja? pisanie projektow
                            ustaw? czy moze upominanie? powodzenia.

2."przypominam,ze podstawowa zasada wypowiadania sie na jakis temat jest WIEDZA
                            o tym o czym chce sie mowic.A o ile wiem to Ty tej wiedzy nie posiadasz." - a
                            skad to wiesz? skad masz taka WIEDZE o mnie?

3. w ilu sprawach policja cie olala? ile spraw prokuratura umorzyla? masz moze
                            WIEDZE o moich sprawach, ktore ja zglaszalem?
                            Cytuje: "A o ile wiem to Ty tej wiedzy nie posiadasz"

4. > upominam.A jesli nie jestes zadowolony z postepowania policjanta podczas
                            > kontrol USWIADAMIAM Cie,ze istnieje mozliwosc zlozenia zazalenia na jego
                            > dzialania i postepowanie w czasie pracy.i co znowu zaczniesz marudzic?Prosze
                            > bardzo:)
                            Dziekuje za pozwlenie. Czy robilas cos takiego kiedykolwiek? Ja tak. A wiesz
                            jaki to daje/dalo efekt?

5. >Ale proponuje najpierw zasiegnac wiedzy na dany temat i narzekac na
                            > cos o czym masz pojecie.Moze zacznij narzekac na wiecznych gledziakow i na
                            > wiecznych narzekancow?
                            Grunt ze ty wszystko o wszystkich WIESZ.

6. Przeciez to ty zalozylas ten watek ! sama zaczelas od narzekan na Urzad
                            Miasta !! Czy zamiast narzekac zrobilas cos by poprawic jego dzialanie?
                            "uswiadomilas" kogos?? napisalas projekt ustawy??? zlozylas zazalenie????

7. Cytat: "Moze gdybys zasiegnal porady specjalisty to wyzbyl bys sie mani
                            przelsadowczej i depresji." Porownaj to z pkt. 6 i z poczatkiem watku zalozonego
                            przez ciebie.

8. Cos mi sie wydaje ze Khaki po swietach tryska negatywna energia. Coz sie
                            stalo? Zle prezenty? Zly chlopak? brak okresu rotfl ?
                            • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 17:09
                              Owszem milo i z usmiechem odpowiadam niemilym urzednikom,ze mamy piekny dzien i
                              takie ponure miny nikomu frajdy nie sprawiaja.A swoje pretensje i zale lepiej
                              schowac i byc milym dla potencjalnego petenta bo tosprawia,ze ludziom zyje sie
                              lepiej.Zawsze jestem usmiechnieta i kulturalna wobec ludzi.Bo to daje efekty a
                              nastawienie z rogami i widlami prowadzi jedynie do komplikacji.Wiecej optymizmu
                              i kultury to nie bedziemy tak narzekac.Ja zawsze zwracam uwage na to,ze odnosze
                              sie z kultura do ludzi i tego samego od nich oczekuje.I milo by bylo gdyby to
                              ktos docenil.Policja mnie nie olala bo potrafie dbac o swoje sprawy:)Ty nie
                              posiadasz podstawowej wiedzy na temat pracy w policji.Nie posiadasz podstawowej
                              wiedzy jak podchodzic do ludzi ktorzy pracuja w policji.Ty jestes z gory na
                              NIE.No to masz efekty swojego podejscia.Tak uswiadomilam policjanta ze
                              zachowuje sie nieodpowiedni do wykonywanego zawodyu i ze kontrola powinna
                              wygladac inaczej.Uswiadomilam go z usmiechem na twarzy i z pelna
                              kultura.przeprosil i dalsza kontrola odbyla sie tak jak powinna.

"8. Cos mi sie wydaje ze Khaki po swietach tryska negatywna energia. Coz sie
                              > stalo? Zle prezenty? Zly chlopak? brak okresu rotfl ?"

A to jest onzaka KOMPLETNEGO BRAKU KULTURY!I swiadczy zle o Tobie nie o mnie.I
                              pewnie dlatego wiecznie spotykasz sie znegatywnym stosunkiem ludzi do Ciebie.
                              • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 28.12.05, 08:02
                                > Ty nie posiadasz podstawowej wiedzy na temat pracy w policji.Nie posiadasz
                                > podstawowej wiedzy jak podchodzic do ludzi ktorzy pracuja w policji.Ty jestes z
                                > gory na NIE
                                Wow jak dobrze mnie znasz, yupi

> A to jest onzaka KOMPLETNEGO BRAKU KULTURY!I swiadczy zle o Tobie nie o mnie.
                                Widzisz zdzblo w oku drugiego czlowieka a belki w swoim nie zauwazasz.
                                Zastosowalem po prostu zasade lustra opisana ponizej przez skare. Widzisz jak
                                dobrze podzialalo? Mam przytoczyc cytaty kiedy ty dawalas "oznaki KOMPLETNEGO
                                BRAKU KULTURY"??
                                • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 28.12.05, 15:45
                                  Ale ja nie stosuje zasad takich jak Ty!Nie dopierdalam czlowiekowi ponizej pasa!
                                  Nie czepiam sie Twojej rodziny i nie twierdze,ze moze tak sie czepiasz bo juz
                                  ci zadna dawno nie dala i masz za duza dawke testosteronu!Ja nie jestem taka
                                  bezczelna!Moja uszczypliwosc to nie brak kultury!Nie zachowalam sie jak dzikus
                                  z puszczy i nie przyczepilam sie do twojego zycia ktore mnie nie dotyczy.Ale
                                  widze,ze az Ciebie wierci moje zdanie.Takie techniki jakie stosujesz sa
                                  bezczelne,karygodne,tragiczne,i przedewszystkich CHAMSKIE.A z chamami takimi
                                  jak Ty nie rozmawiam.
                          • hajdis Re: ANKIETA Bielskich urzedow 08.01.06, 22:47
                            khaki3 napisała:

przypominam,ze podstawowa zasada wypowiadania sie na jakis temat jest
                            > WIEDZA o tym o czym chce sie mowic.

Właśnie khaki. A ty wiesz wszystko na temat pracy policji?

I owszem sposob podejscia do policjantama
                            > wielkie znaczenie.A olewcze podejscie jest nagganne.Jesli policjant zle sie do
                            > mnie odnosi badz nie tak jak nakazuje mu to kultura to go kulturalnie
                            > upominam.A jesli nie jestes zadowolony z postepowania policjanta podczas
                            > kontrol USWIADAMIAM Cie,ze istnieje mozliwosc zlozenia zazalenia na jego
                            > dzialania i postepowanie w czasie pracy.i co znowu zaczniesz marudzic?Prosze
                            > bardzo:) Ale proponuje najpierw zasiegnac wiedzy na dany temat i narzekac na
                            > cos o czym masz pojecie.

a Jak ktos posiada wiedze na ten temat, a okazuje sie, ze teoria i praktyka to
                            dwie różne bajki to co wtedy?

podajmy przykład z zycia wziety: prosze policjanta o podanie nazwiska, a on w
                            niekulturalny sposób oznajmiami że nie poda. nalegam, sytuacja robi sie
                            nieprzyjemna, policjant wyraźnie sie denerwuje.Co wtedy należy zrobić
                            a) rzucić sie na niego i wyrwac legitymacje służbowa i w nogi.
                            b)prosić slicznie do upadłego, az mnie wysmieją i odjadą
                            c)zastosowac zasadę którą uwazasz za naturalną; odzywac sie do policjanta po
                            chamsku i wulgarnie (tak jak on do mnie)
                            d)brac telefon i dzwonić na policję liczac ze przyjedzie drugi radiowóz który mi
                            pomoze w wyegzekwowaniu mego prawa do tej informacji
                            e)Szorowac na komendę i tam walczyć o swoje, czyli złozyć zażalenie i czekać na
                            jego efekty tj. informację dla mnie, że policjant dostał upomnienie (realnie lub
                            na niby)
                            • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 09.01.06, 08:11
                              Wlasciwa jest odpowiedz f.
                              - usmiechac sie i udawac "slodka idiotke" (ala Marylin M.) - moze wtedy sie
                              zlituje i poda nazwisko

(jakby co to dopisze: ;-)) )
                        • ja-alutka Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 09:52
                          Hej...no i nie wytrzymałam. Nie podoba mi się wszelkiego rodzaju
                          generalizowanie, nie da się tak. To, że w Urzedzie Miasta, w jednej z komórek
                          pracują Panie, które uważają się za wyrocznie, a interesantów traktują jako zło
                          konieczne nie oznacza że uważam że urzędnicy urzędu miasta to najgorszy rodzaj
                          urzędników w Bielsku, to że w niektórych biurach Urzędu Gminy pracują
                          urzędniczki nie podnoszące głowy znad biurka kiedy wchodzi interesant nie
                          oznacza wcale, że trzeba uznać ten urząd za Straszne miejsce, To że ktoś trafi
                          na zły humor policjanta któy go obsługuje, nie oznacza że trzeba się przeżegnać
                          wchodząc po wysokich schodach Policji bielskiej. Urzędy tworzą ludzie wraz ze
                          sowimi zaletmi, wadami, charakterami, problemami...wiem !! powinni te problemy
                          zostawiac w domu i wielu tak robi ale nie wszyscy, nie zawsze...I tak będzie...
                          Więc róbmy te ankiete każdy ze swojej strony ale nie generalizujmy i nie
                          odmawiajmy nikomu prawa do innego zdania niż mamy my sami...:)
                          • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 10:09
                            Madrze mowisz.
                            Dodam cos od siebie. Humory i maniery policji to jedno a jej skutecznosc to co
                            innego. Przezylbym gdyby byli chamscy ale skuteczni. Ale oni sa i chamscy
                            (niektorzy) i nieskuteczni !!
                    • hajdis Re: ANKIETA Bielskich urzedow 08.01.06, 22:26
                      Nudna się staje ta twoja śpiewka o miłych i wspaniałych policjantach. Wieksza
                      czesc policjantów z którymi sie spotkalam w życiu wywarła na mnie kiepskie
                      wrazenie. Pomijajac ich "bogate słownictwo", sa pewni siebie , aroganccy i
                      uwazaja się za Bóg wie kogo. Ja z natury nie jestem typem wiecznego narzekacza,
                      wrecz przeciwnie. I wcale mi to nie przeszkadza, ze Policjanci tacy właśnie są.
                      Ale ta aureola jaką roztaczasz nad ich głowami jest troche śmieszna. Z twoich
                      wypowiedzi można wywnioskować, że zachowanie typu "Jak ty dla mnie tak ja tobie"
                      jest naturalne i poprawne w relacjach miedzyludzkich.

Do glowy niektórym policjancikom uderzył fakt że maja w rękach możliwosci,
                      ktorych nie ma inny obywatel, a które posiadają z mocy prawa. Ilu do policji
                      trafia ludzi, którzy zupełnie sie do tego nie nadaja i cytują bez sensu
                      paragrafy kpk, których kilka na szkoleniu wpadło im do głowy.
                • kasiako11 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 28.12.05, 13:47
                  zastanawiam się dlczego khaki3 tak często bywa na kom.policji!?
                  - zawodowo czy może tylko wymienić uśmiechy :-/
                  • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 28.12.05, 15:47
                    A kto powiedzial,ze czesto?A to nie mozna juz na komende zajsc w sprawach
                    prywatnych,ktore dla niektorych sa sprawami sluzbowymi?A moze mamsie tlumaczyc
                    z kazdego pobytu na komendzie?Nastepna osoba ktora nie moze przetrzymac mojego
                    pozytywnego usposobienia do policji?
                    • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 08:11
                      A mi sie wydawalo ze to ty nie mozesz wytrzymac czyjegos negatywnego nastawienia
                      do Policji.
                      Przyklady na to: w dyskusji powyzej.

BTW chodzisz na komende w sprawach prywatnych i mowisz ze nie masz "specjalnego"
                      traktowania, ze policjanci traktuja cie jak kazda inna osobe. Nie widzisz w tym
                      sprzecznosci? Chyba inaczej traktuje sie jakiegos "przyblede" ktory przyjdzie
                      zawracac im glowe jakas swoja sprawa a inaczej traktuje sie osobe ktora co jakis
                      przychodzi z prywatnymi sprawami (w dodatku jesli jest to mloda kobieta a nie
                      facet ktory chce im nadac roboty). A ze jej chlopak jest w Policji - to na pewno
                      nie ma najmniejszego znaczenia.
                      • brutus007 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 08:23
                        sebciu zakończ ten wątek policji, bo khaki jest w tym przypadku
                        niereformowalna!!
                        za nic jej nie przekonasz do złego słowa na mundurowych
                        • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 09:18
                          Woli Twej zadość czynię ;)
                      • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 10:58
                        Widzisz chodze tam w sprawach prywatnych bo mam swoje powody.Nie chodze tam na
                        kawke,czy na herbatke z ciasteczkami.Ani na ploteczki tez tam nie chodze.Zebys
                        mogl spokojnie spac i zeby juz ciebie tak w oczy nie klulo to,ze chodze na
                        komende i nadodatek nie narzekam to odwiedzam komende w prostej
                        sprawie,dowiaduje sie co trzeba zrobic,zeby dostac sie do Szczytna i jakie
                        warunki trzeba spelnic,zeby po moich studiach pracowac na komendzie jako osoba
                        cywilna w razie gdyby nie udalo mis ie dostac do Szczytna.Widzisz to
                        biurokracja i wszystko trwa dlugo.Dlatego tak czesto jestem na
                        komendzie.Widze,ze przezyc nie mozesz mojego chlopaka policjanta.Widzisz
                        problem polega na tym,ze on NIE pracuje w Bielsku.Wiec nie odwiedzam akurat na
                        komendzie jego.A jego koledzy z pracy widzieli mnie z moze 3 razy.Widzisz
                        Marcina nie podlatuje do kazdego radiowozu zeby im pokazac swoja dziewczyne,ani
                        po to,zeby mi pokazac swoich kolegow.Nie jest takim zadufanym w sobie
                        czlowiekiem jak ty.Moze i masz racje,moze mam specjalne traktowanie.Mnie od
                        Ciebie odroznia madrosc.Nie inteligencja.Bo czlowiek inteligentny to czlowiek
                        wysoko wyksztalcony,a ja narazie sie ksztalce.Wiec jestem madra bo mozna byc
                        inteligentnym ale mozna tez byc przy tym takim chamem jak Ty.Wiec to zadna
                        madrosc.A czlowiek madry odznacza sie kultura i szacunkiem do ludzi.Masz racje
                        mam specjalne traktowanie dzieki temu,ze jestem kulturalna dla policjantow.I
                        dlatego,ze zawsze traktuje ich z szacunkiem.Moze to wlasnie powoduje to,ze mam
                        zdanie na temat policji pozytywne.Dla mnie zawsze byli kulturalni.Zapewne
                        dlatego,ze ja bylam taka sama dla nich.Widzisz odroznia nas to ,ze ja nie
                        dopierdalam czlowiekowi z powodu gdzie pracuje jego
                        matka,ojciec,siostra,brat,zona,dziewczyna,maz.... a Tobie wyraznie to
                        przeszkadza.Wyobraz sobie,ze nie ma zadnego znaczenia gdzie pracuje moj
                        chlopak.Zapewne by mialo gdyby pracowal w Bielsku.Pewnie bysmy sie rzadziej
                        widzieli.Widzisz ja potrafie oddzielic jego prace od naszego zycia.Mnie ona nie
                        dotyczy.To jego sprawa,jego zycie.NIE MOJE!A Ciebie az boli moje nastawienie,az
                        skreca w srodku.I caly cham i prostak z ciebie wychodzi.Moze jestes wybitnie
                        utalentowany w jakiejs dziedzinie,ale kultury to Ci brak!Pomimo tego,ze ja mam
                        20 lat i moze Twoimz daniem mloda i glupia to potrafie szanowac czlowieka za to
                        jaki jest a nie kim jest.Ty niestety tego NIE POTRAFISZ.Oceniasz mnie przez
                        pryzmat pracy mojego chlopaka.Tak Ciebie to boli,tak Ci to przeszkadza,tak
                        kluje w oczy.I nie dziwie sie,ze policjanci sa dla Ciebie nie mili.Jak sie
                        spotyka takiego chama jak Ty to tylko mu w morde przylac nic wiecej.Mam
                        nadzieje,i zycze Ci tego z calego serca,ze kiedys jednak zmadrzejesz i
                        dojdziesz do wniosku,ze jak Ty dla ludzi tak oni Tobie.Twierdz sobie,ze mam
                        nadzwyczajnie traktowanie wsrod policjantow,szydz z nich,mow sobie co
                        chcesz.Zdanie takiego patalacha jak Ty w ogole mnie nie interesuje.I szczerze
                        mowiac zastanawiams ie czy bycie takim chamem jak Ty nie jest uciazliwe?Ale
                        jakos nie zabardzo mam chec dowiadywac sie o tym.a wiesz dlaczego?Bo opinia
                        totalnegochama,bez szacunku i kultury jest mniej warta niz uryna mojego kota w
                        kuwecie.Zyj sobie ze swoimi przeswiadczeniami i mam nadzieje,ze na starosc nie
                        bedziesz taki zgorzknialy jak teraz.
                        • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 11:16
                          > Mnie od Ciebie odroznia madrosc.
                          > Wiec jestem madra bo mozna byc inteligentnym ale mozna tez byc przy tym takim
                          chamem jak Ty.
                          > A czlowiek madry odznacza sie kultura i szacunkiem do ludzi.

> A Ciebie az boli moje nastawienie,az skreca w srodku.I caly cham i prostak z
                          ciebie wychodzi.

> ale kultury to Ci brak!

> potrafie szanowac czlowieka za to jaki jest a nie kim jest.Ty niestety tego
                          NIE POTRAFISZ.

> Jak sie spotyka takiego chama jak Ty to tylko mu w morde przylac nic wiecej.

> Zdanie takiego patalacha jak Ty w ogole mnie nie interesuje.I szczerze
                          > mowiac zastanawiams ie czy bycie takim chamem jak Ty nie jest uciazliwe?

> opinia totalnego chama,bez szacunku i kultury jest mniej warta niz uryna
                          mojego kota w kuwecie.

> mam nadzieje,ze na starosc nie bedziesz taki zgorzknialy jak teraz.

----------------------------------------

Pytanie: jaka osoba napisala ten tekst?
                          madra czy glupia?
                          kulturalna czy chamska?

I ty chcesz isc do szkoly do Szczytna? I ty chcesz pozniej byc policantka (wiem,
                          wiem, chcesz byc pracownikiem cywilnym)??
                          Boże, chron nas przez tymi co nas chronia !!!
                          • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 11:21
                            Czlowieku znasz zasade,ze jak ktos Ci tak Ty jemu??Ja traktuje ciebie tak jak
                            Ty mnie.Z gory i po chamsku.Nie zaslugujesz na to,zeby traktowac ciebie
                            inaczej.Do Ciebie nie docieraja kulturalne posty tylko chamskie.A pozniej
                            przekrecasz kota ogonem i robisz z siebie ofiare losu.Wszyscy be Sebusia
                            krzywda.Biedny Sebus.Wszyscy sa be i fe a sebuc taaaaki cacy.Jak Ciebie
                            traktowac mam?Jak chama i gbura?Czy mam traktowac Ciebie jak niewychowanego
                            czlowieka,ktory wiecznie sie czepia?Sadzisz,ze Twoja Matka bylaby dumna z
                            Twojego zachowania?Sam sobie odpowiedz i lepiej juz sie nie udzielaj bo
                            naprawde robi mi sie Ciebie zal.Ja ustepuje glupszemu.Koncze z Toba dyskusje
                            raz na zawsze.Nie bede siebie chamic po to,zeby cham mnie zrozumial.
                            • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 12:10
                              Czy ja gdziekolwiek napisalem ze dzieje mi sie krzywda? Ze jestes zla i niedobra
                              dla mnie?

Piszesz takie oto slowa:
                              > Mnie od Ciebie odroznia madrosc.
                              > Wiec jestem madra bo mozna byc inteligentnym ale mozna tez byc przy tym takim
                              chamem jak Ty.
                              > A czlowiek madry odznacza sie kultura i szacunkiem do ludzi.

Czy cos takiego napisalby madry czlowiek? Tak moze napisac tylko prostak
                              przekonany o swojej wyzszosci. Swoja droga ze brak skromnosci i pokory az bije
                              po oczach.
                              Masz 20 lat i na forum publicznym trabisz ze jestes madra - dla mnie basta.
                              G..no wiesz o zyciu i o madrosci. Ale sie jeszcze nauczysz. Bo takie jest zycie
                              - uczy pokory.
                              • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 12:45
                                Moja madrosc objawia sie tym,ze szanuje ludzi.A to jest najwazniejsze.Szacunek!!
                                Cos o czym nie wiesz i dalej tym dowod wypisujac rozne pogardliwe i obrazliwe
                                posty do mojej osoby.Madry jest czlowiek,ktory szanuje innych.To jest dopiero
                                madrosc.Owszem nie jestem skromna osoba.Bo po co?Mam byc szara myszka?Rodzice
                                mnie wychowali tak,ze powinnam znac swoje dobre i mocne strony.I jestem bardzo
                                pokorna osoba.Jednak brak skromnosci i pokory to nic w porownaniu z twoim
                                brakiem kultury.Ja na Ciebie nie jade,ze jestes arogancki i agresywny w
                                sotosunku do mnie bo Ci juz testosteron mozg zalewa,albo,ze ci laska nie
                                daje,albo,ze jej sie moze okres spoznia i dlatego taki nerwowy jestes.Ja w
                                odroznienu od Ciebie pomimo,ze jestes chamem nadal szanuje ciebie.Nie jako
                                osobe z ktora mozna podyskutowac,ale jako czlowieka.Lepiej byc niepokornym,i
                                nie skro,mnym niz byc chamem i gburem.niz obrazac ludzi i doszukiwac sie
                                jakichs dziwnych powiazan i wytykac innym z kim spedzaja swoje zycie.Tobie
                                wyraznie to przeszkadza.jestes chamem!!!!mam nadzieje,ze o tym wiesz!!!Twoje
                                bezczelne zachowanie jest wrecz karygodne!!!!!I skoncz robic z siebie ofiare a
                                ze mnie zadufana w sobie dziewuche.Bo nawet nie jestes w stanie sobie wyobrazic
                                jak bardzo sie mylisz.A Ty swoje chamstwo pokazales w pelnej krasie.Wiec
                                oszczedz sobie wstydu i SKONCZ!

I dla Twojej wiadomosci odemnie i mojego chlopaka to WARA a jak ci cos
                                przeszkadza to proponuje w relau takie same rozmowy ze mna toczyc!a to
                                pierdzielisz glupoty na necie i myslisz,ze blyszczysz!
                                • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 12:55
                                  > jak bardzo sie mylisz.A Ty swoje chamstwo pokazales w pelnej krasie.Wiec
                                  > oszczedz sobie wstydu i SKONCZ!
                                  Skonczylbym gdybys ... tego nie napisala. A tak to ;-ppp

> I dla Twojej wiadomosci odemnie i mojego chlopaka to WARA a jak ci cos
                                  > przeszkadza to proponuje w relau takie same rozmowy ze mna toczyc!a to
                                  > pierdzielisz glupoty na necie i myslisz,ze blyszczysz!
                                  Hehehehe sama przeciez zaczelas "pierdzielisz glupoty na necie" jaka to ty madra
                                  i wyrozumiala jestes.

BTW czy gdziekolwiek napisalem ze jestem kulturalny albo madry? Za to ty
                                  parokrotnie to napisalas o sobie.
                                  "i myslisz,ze blyszczysz?" - to kieruje do Ciebie.
                                  • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 13:12
                                    Myslisz pewne pojecia.Widocznie czytasz ale bez zrozumienia.Wytlumacze zebys
                                    pojal jako tako

Czlowiek moze byc madry badz inteligentny.Albo jedno i drugie.

Madrosc obawia sie wieloma zachowaniami czysto ludzkimi( pozytywnymi)

Inteligencja jest poprostu zdobycie wiedzy,oczytanie,posiadanie wiedzy wiekszej
                                    niz standardowy czlowiek.

Uwazam siebie za madra osobe,bo potrafie szanowac i akceptowac ludzi.Nie neguje
                                    ich praw do zycia takiego jakie sobie wybiora.Akceptuje ich zachowania(
                                    pozytywne) i toleruje ich wybory.Nie chowa sie ze swoimi pogladami,nie
                                    przyklaskuje wiekszosci bo tak bezpieczniej.

Mylisz dwa podstawowe pojecia.Ale to juz nie moja wina,ze jestes ograniczony do
                                    podstawowejzasady "dokopny khaki przeciez to nie jest normalne,ze ktos moze
                                    bronic policji,wiec dokopmy jej jak sie tylko da" ja to tak odbieram i wiecznie
                                    narzekasz na poliocje.jak sie tylko pokazuje watek gdzie mozesz swoje zale
                                    wylac to sie udzielasz.A jesli sa watki,gdzie nie mozesz ponarzekac to siedzisz
                                    cichutko i milczysz.twoja sprawa.Ale ja Tobie dobrze radze,skoro jestes taki
                                    bohater i potrafisz mi dopiec tak przez neta to proponuje moze w relau bedziesz
                                    tak samo odwazny?czy Twoje bohaterstwo sie konczy na klawiaturze?Tak mysle ze
                                    blyszcze.A co mam sie dolowac?Oh jaka ja jestem zla,jaka niedobra,jaka to ja
                                    jestem be i fe.mam innych na piedestal wynosic a siebie w ciemnym kacie chowac?
                                    Czlowieku na jakim Ty swiecie zyjesz?Nie znasz zasady: Jak siebie nie szanujesz
                                    to inni Ciebie tez szanowac nie beda.mam dawac innym soba pomiatac?Ty chyba nie
                                    pojmujesz wielu rzeczy o ,ktorych pisze.owszem jestem wyrozumiala bo gdybymnie
                                    byla to bym ciebie zgnoila na takiej samejz asadze jak Ty starales sie mnie
                                    zgnoic.Ale nie jestem tak prymitywna i ograniczona.Bywaja ludzie,ktorzy
                                    potrafia rozroznic podstawowe sprawy i bywaja tacy jak Ty nastawieni z gory na
                                    nie i nastawieni z groy na krytyke bo przeciez jak to inaczej.Powiedz mi ile ty
                                    masz lat?Czym sie zajmujesz?Co w zyciu cenisz?Albo lepiej nie mow.Nie chce
                                    czytac twoich wypocin i odwracania kota ogonem.Tradycyjna zasada jak sie nam
                                    pali grunt pod nogami to odwrocmy kota ogonkiem.Widze Sebciu ze to Twoja jedna
                                    zasada.Ale trzymaj sie jej a za jakis czas zostaniesz kompletnie sam.I moze
                                    wtedy dorosniesz do szacunku do ludzi.
                                    • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 14:40
                                      Dziekuje za wytlumaczenie. Pozwol ze i ja ci pare rzeczy wytlumacze.

1. Czlowiek madry nigdy nie powie ze ... jest madry. Czlowiek madry zdaje sobie
                                      z prawe z tego jak malo wie, jak bardzo jest niedoskonaly i jak wiele mu
                                      madrosci brakuje by byc w pelni kontent.

2. Czlowiek madry nigdy nie powie ze jest madry gdyz swiadczy to tylko i
                                      wylacznie o jego nieskromnosci, braku pokory w ogole oraz o braku szacunku dla
                                      innych.

3. Inteligencja to jest cos wiecej niz zdobycie wiedzy, oczytanie i posiadanie
                                      wiekszej wiedzy niz standardowy czlowiek. Podaje za PWN:
                                      INTELIGENCJA [łac.], psychol. cecha umysłu odpowiadająca za sprawność w zakresie
                                      myślenia, rozwiązywania problemów i in. czynności poznawczych; od poziomu
                                      inteligencji zależy poprawność rozumienia złożonych problemów i skuteczność
                                      poszukiwania trafnych rozwiązań, a także sprawność działania w sytuacjach nowych
                                      i trudnych.
                                      Sa tam rowniez 3 inne definicje tego slowa ale zadna nawet nie zbliza sie do
                                      definicji podanej przez ciebie.

4. spotkanie w realu - to mialaby byc randka czy co? mamy sie spotkac zeby sie
                                      klucic? zeby sie bic? obojetnie co to mialoby byc, byloby to dziecinne a nie "mądre"

5. ja juz bylem kompletnie sam, a ty? w odroznieniu od ciebie, ja wiem o czym mowie.
                        • hajdis Re: ANKIETA Bielskich urzedow 08.01.06, 23:04
                          khaki3 napisała:

dowiaduje sie co trzeba zrobic,zeby dostac sie do Szczytna i jakie
                          > warunki trzeba spelnic,zeby po moich studiach pracowac na komendzie jako osoba
                          > cywilna w razie gdyby nie udalo mis ie dostac do Szczytna.Widzisz to
                          > biurokracja i wszystko trwa dlugo.

Zanim skonczysz studia to warunki sie pewnie piec razy zmienią. A co ma
                          biurokracja do uzyskania informacji tego typu?

Widze,ze przezyc nie mozesz mojego chlopaka policjanta.

Mnie od
                          > Ciebie odroznia madrosc.Nie inteligencja.Bo czlowiek inteligentny to czlowiek
                          > wysoko wyksztalcony,a ja narazie sie ksztalce.Wiec jestem madra bo mozna byc
                          > inteligentnym ale mozna tez byc przy tym takim chamem jak Ty.Wiec to zadna
                          > madrosc.A czlowiek madry odznacza sie kultura i szacunkiem do ludzi

A ja zawsze myslałam ze madrość można zdobyć a inteligencję się ma lub jej nie ma.

• sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 09.01.06, 08:13
                            > A ja zawsze myslałam ze madrość można zdobyć a inteligencję się ma lub jej nie
                            > ma.
                            A pro pos inteligencji to khaki przytoczyla JEJ definicje tego pojecia a ja
                            przytoczylem definicje slownikowa. Moze bylo wyraznie zobaczyc jak duze roznice
                            sa w postrzeganiu tego slowa (jeszcze dodam ze khaki jest madra - sama tak
                            napisala).
                    • kasiako11 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 12:39
                      nie zastanowiłaś się nad kryteriami oceny Policję oceniasz zpunktu widzenia
                      spraw prywatnych a UM - spraw służbowych

- puchatek ma mały rozumek
                      ale duuuużo większy niż Ty
                      • khaki3 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 29.12.05, 12:48
                        Oceniam policje jako malo skuteczna.Jest to wina ze strony
                        spoleczenstwa,buzdetu,policjantow.oceniam ich pozytywnie bo mnie nigdy zadna
                        krzywda z ich strony nie spotkala.Wiec dlaczego mam truc ze sa zli i niedobrzy?
                        mam sie z ogolem zgadzac?Nie znasz mnie a zastanawiasz sie co ja robie na
                        komendzie,po co tam chodze.Nie wiesz z jakiej strony oceniam policje.Owszemz
                        prywatnej bo to oni sluzbowo zajmuja sie np. kontrola drogowa,a ja jestem wtedy
                        prywatnie nie sluzbowow.Wiec jak mam ich oceniac sluzbowo?UM oceniam sluzbowo
                        bo tam zazwyczaj jestem sluzbowo.Wiec jak mam oceniac prywatnie?Zastanow sie
                        czasami co piszesz.Moze i puchatek ma wiekszy rozumek niz ja ale japrzynajmniej
                        nie jestem chamska i gburowata rozwydrzona osoba nie jestem taka jak Sebciu
                        wiecznie pokrzywdzony.
    • ba1110 Re: ANKIETA Bielskich urzedow 25.12.05, 17:43
      Najgorzej załatwia się sprawy w Urzędzie Pocztowym.Tutaj ma się za nic
      klientów. Ostatnio widząc 20 osób przed jednym okienkiem musiałam zrezygnować z
      odebrania listu.
    • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 26.12.05, 10:29
      > Najmilej zalatwia mi sie sprawy na komendzie.tak tam milo i fajnie.A i oczy
      > mozna nacieszyc:)
      Moje wrazenie jest takie ze na komendzie w Bielsku traktuja najgorzej. Moze
      dotyczy to tylko oficerow dyzurnych ale jednak daja oni swiadectwo o calej
      Policji. Traktuja goscia jak zbednego intruza ktory ma fiu bzdziu we lbie. Zeby
      zglosic przestepstwo najpierw trzeba dupka na portierni przekonac ze wie sie o
      swoich prawach i nie dac sie zniechecic.
      • odziej Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 10:42
        a mnie najprzyjemniej i najskuteczniej obsługiwał w urzędzie miasta pan wydający
        dowody tożsamości-po prostu załatwiłem wszystko "w try miga" :D
        • sebcioo Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 11:01
          Potwierdzam, gosciu jest spoko. Mi przypomnial i pomogl w wypelnieniu swistka
          dla urzedu skarbowego (ze zmienilem dowod).
          • skara Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 17:23
            A ja wchodząc do urzędów zajmuję pozycję petenta "upierdliwego", czyli pytam
            się w kółko, nie daję wygonić, wiercę im dziurę w brzuchu. Poza tym mam zasadę
            odzwierciedlać zachowanie urzędników (czyli wchodzę sympatyczna, ale jeśli ktoś
            jest w stosunku do mnie chamski to też nie jestem sympatyczna). Najgorsze
            chamstwo spotkało mnie przy załatwianiu NIP-u, fakt, że już dawno, ale wydział
            odbierania nowych praw jazdy też się nie popisał. Ale metoda lustra działa,
            poza tym jak widzą, że się nie odczepię to dają za wygraną i mi dość szybko
            załatwiają.
    • ja-alutka Re: ANKIETA Bielskich urzedow 27.12.05, 19:29
      A ja jestem zawsze grzeczna , w każdym urzedzie w każdej sprawie...i to
      dziala!!! Postępuje tak samo w pracy i przy załatwianiu prywatnych spraw
      uśmiecham się i nie ma wielu rzeczy, których nie udaje mi się załatwić...
      Polecam tę metodę:)
    • serwispodlasia Ciekawy wątek!!! 08.01.06, 23:53
      Bez komentarza.

Może tylko krótko: dyskusja w toku - Nie przerywać.
    • bielszczanin Re: ANKIETA Bielskich urzedow 09.01.06, 10:30
      Przeczytałem od deski do deski ten wątek.
      Dzięki temu uśmiech zagościł na mojej twarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka