Dodaj do ulubionych

Gastronomia w Bielsku ..... pożal się ,,,,,

02.03.06, 10:08
Byłem wkurzony ! nie dlatego , że poniedziałek .
Kolega wrócił po dwóch miesiącach nieobecności w Bielsku .
Z natury rozmowny i spontaniczny .
Zaprasza na II śniadanie ,do obiadu jeszcze daleko.
Najlepiej w Bielsku , nie chcę daleko i pewniej do domu wracać.
Dobrze 9.30 , idziemy do Podl.....i :zamknięte
do El i Ty od 18.00
do Unii Busu od 14.00
do Rzemiosła (zakratowane)
już nogi włażą , jeść się chce , popić jedzenie też ....
sklep , zakupy i do domu z tymi zielonymi butelkami...
I tak to się spożywa II śniadanie w Bielsku P.
Obserwuj wątek
    • obuszek Re: Gastronomia w Bielsku ..... pożal się ,,,,, 02.03.06, 10:12
      nikt dla jednego wolfa z kolegą nie będzie wsadzał kasy w niedochodowy interes.
      Panie to już nie komuna.
      • kristian_wolf Re: Gastronomia w Bielsku ..... pożal się ,,,,, 02.03.06, 10:14
        to co ? tylko te jajka z rana na boczku ?
        • obalix Re: Gastronomia w Bielsku ..... pożal się ,,,,, 02.03.06, 10:16
          Ale żeście mi narobili apetytu, idę coś zjeść.
        • obuszek Re: Gastronomia w Bielsku ..... pożal się ,,,,, 02.03.06, 10:16
          no wiesz , gdyby średnia płaca w Bielsku była chjociaż zbliżona do
          ogólnokrajowej to na pewno byłby sens robienia gastronomi porannej. Tymczasem
          bielszan nie stać na takie luksusy. Sam fakt że czynsze za mieszkania są o
          prawie 20 % wyższe niż w Białym powoduje ostre zubożenie konsumenckie naszego
          bielskiego obywatela !!!
          • kristian_wolf Re: Gastronomia w Bielsku ..... pożal się ,,,,, 02.03.06, 10:19
            przestań truć .
            oddaj swój 1% na chore pomysły ...
            • obuszek Re: Gastronomia w Bielsku ..... pożal się ,,,,, 02.03.06, 10:20
              a niby kogo lub co truję. Mieszkam w Białym, a moja matka mieszka w bielsku i
              wiem ile ja zarabiam i ile zarabia ona. Wiem też ile ja płacę za mieszkaniue i
              ile płaci ona. Kalkulacja jest prosta !!!
              • kristian_wolf Re: Gastronomia w Bielsku ..... pożal się ,,,,, 02.03.06, 10:25
                słuchaj co powiem Ci .
                gdyby Bielsk był w Białymstoku wówczas opłaty byłyby niższe !
                mamy za niskie budynki mieszkalne , tak podsumował jeden z ważniejszych notabli
                B.P.
                • obuszek Re: Gastronomia w Bielsku ..... pożal się ,,,,, 02.03.06, 10:26
                  pogratulować toku myślenia.
      • serwispidlasza głodny jak Wolf 02.03.06, 10:16
        A właściwie dlaczego chodziłeś do zamkniętych lokali zamiast pójść do
        otwartego? O tej porze są już czynne minimum dwa.
        Ja, jak chcę się napić mleka doję krowę a nie byka.
        • kristian_wolf Re: głodny jak Wolf 02.03.06, 10:21
          a może by tak na Ratuszu wywiesić tablicę informującą !
          Co , gdzie i o której otwierają ???
          wówczas pewnik ...
          • serwispidlasza Z tego, co wiem 02.03.06, 10:25
            jest w przygotowaniu analogiczny projekt dla Bielska. Tyle, że nie na ratuszu
            • kristian_wolf Re: Z tego, co wiem 02.03.06, 10:29
              obojętnie gdzie !
              za mało informacji !
              ulotki można drukować i rozdawać dla rdzennych ,
              ale przyjezdny chciałby mieć informację co w tym miasteczku macie ...
              jeżeli chodzi np. o lokale gastronomiczne .
              p.s. nawet Białowieża ma takie rozwiązanie
              • serwispidlasza Wytrzymaj jeszcze miesiąc! 02.03.06, 10:32
                Informacyjna luka zostanie załatana
        • kristian_wolf Re: głodny jak Wolf 02.03.06, 10:31
          zaszyfruj nazwy ,postaram się odgadnąć .
          • serwispidlasza Nie wiem 02.03.06, 10:33
            W twojej sytuacji zacząłbym od stołówki w inwalidach, może bar w Lewarze albo
            ten drugi obok mleczarni. Szukałbym czegoś w rodzaju dawnych stołówek
            zakładowych
            • kristian_wolf Re: Nie wiem 02.03.06, 10:53
              maże masz rację , ale nie o tonam chodziło !
              na Dąbrowskiego jest za duża rotacja konsumentów .
              To znaczy klimat jest nieodpowiedni jest to jak sam napiasłeś jadłodajnia ?
              przychodzą tam różni ludzie , przważnie inwalidzi i renciści, którzy zachowują
              się troszeczkę a inni bardziej odmiennie , zresztą zajdź i przekonasz się !
              Na W.P. do Handzi dosyć daleko ( kotlety mielone mają dużą zawartość bułki
              tartej )brak klimatu
              Only Podla....ka
    • partizan79 Która pizzeria lepsza? 03.03.06, 16:03
      Wenecja, Sicciliana czy ta nowa, w której nie byłem?
      • khaki3 Re: Która pizzeria lepsza? 03.03.06, 16:12
        Wenecja( jak dla mnie) w tej nowej nie jest zbyt milo, zreszta juz kiedys byl
        taki temat poczytaj sobie:) A w Sicilianie maja dziwne ciasto. No ale kazdy
        lubi co innego:) Dla mnie wenejcja
        • konsum5 Re: Która pizzeria lepsza? 03.03.06, 16:17
          Mam Cię Khaki3!!!
          Tu sie schowałaś?
          Pozdrówka i smacznego.
          • khaki3 Re: Która pizzeria lepsza? 03.03.06, 16:23
            Nigdzie sie nie chowam :p sciagam sobie film:) A moze ktos wie jak dolaczyc txt
            do filmu,zeby ladnie wszystko szlo???
            • konsum5 Re: Która pizzeria lepsza? 03.03.06, 16:25
              Sorki sciągać filmów nie umiem, co i innego to i owszem. Głupi dowcip! Lecę do
              kumpla i zapytam, a Ty mi nie flirtuj z |Pawlozsiulem, bo...?
              A gdzie była, jak jej nie było pod Chickenem - Ratuszową, miałaś sprawdzic
              godziny otwarcia.
              • partizan79 Re: Która pizzeria lepsza? 03.03.06, 16:27
                A właśnie właśnie:) I co?
              • pawlozsiul Nie każdy jest masochistą 03.03.06, 17:34
                Od flirtu z Khaki już wolę płomienny romans z gilotyną. Efekt końcowy ten sam,
                ból mniejszy a i czasu mniej stracisz. No, ale jeśli Ty chcesz nosić
                transparenty na manifach, to powodzenia!
            • partizan79 Re: Która pizzeria lepsza? 03.03.06, 16:29
              A jaki film?
              • khaki3 Re: Która pizzeria lepsza? 03.03.06, 16:33
                Lost. serial taki na AXN tez nadaja. A przyznaje sie bez bicia, ze nie bylam w
                ratuszowni:(:(:( Ale jak bede to sprawdze. W sobote albo w niedziele bede.
                Wiec sprawdze i napisze:)
    • partizan79 A grzaniec? 04.03.06, 12:46
      W Ratuszowej czy w 21?
      • khaki3 Re: A grzaniec? 04.03.06, 13:58
        Wiesz Partyzantku nigdy w grzancach sie nie lubowalam, ale jesli juz pilam to w
        21 o wiele lepszy niz w Ratuszowej. Ale tak jak pisalam kto co lubi:) Dla mnie
        tam lepszy a dla kogos innego moze byc lepszy w Ratuszowej.Wiec musisz isc i
        posmakowac i w 21 i w ratuszowej.
        • partizan79 Re: A grzaniec? 04.03.06, 14:50
          Khakuniu, smakowałem nie raz i tu i tu, ale nigdy nie pamiętałem, czy tamten
          wcześniejszy był lepszy, czy gorszy.
          • khaki3 Re: A grzaniec? 04.03.06, 14:54
            Czyli oba sa rownie dobre :) No i cala tajemnica grzanca Partyzanta
            rozwiklana:) Nastepna tajemnice do rozwiklania poprosze:) A moze ktos robil juz
            ta pite? Co ja tak czesto reklamuja?
            • partizan79 Ja ja ja ja ja! 04.03.06, 15:12
              Ja robiłem. Poważnie. Wejdź na stronkę www.pitta.pl , tam są przepisy. Ja
              wybrałem z kilku przepisów to, co mi się podoba i zrobiłem takiego "kundla". Za
              pierwszym razem była cud-miód, za drugim razem spartoliłem sos i była nie
              teges. Nie dodawać do sosu czosnkowego cukru!
              • khaki3 Re: Ja ja ja ja ja! 04.03.06, 15:15
                A jaki przepis polecisz? Ja osobiscie nigdy nie robilam pitty, ale chcialabym
                dzisiaj sprobowac. Lubie cos nowego do kuchni codzienniej wniesc. Ostatnio
                robilam mielone z platkami kukurydzianymi. Wyszly naprawde pyszne. To ja lece
                przegladac przepisy:) Moze cos ciekawego znajde:) Dziekuje za stronke :*
                • partizan79 Re: Ja ja ja ja ja! 04.03.06, 15:19
                  Muszę jakoś inaczej zacząć, żeby nie zaczynało się od "ja", a więc się udało.
                  Ja kupiłem hamburgery wieprzowe, pokroiłem na paski i miałem mięcho.
                  • khaki3 Re: Ja ja ja ja ja! 04.03.06, 15:22
                    Partyzancie alez Ty jestes egotyczny!Ciagle JA JA JA JA no wiesz co??!!??!!
                    Taki egotyczny jestes! No nie moge z Toba;) W kazdym badz razie znalazm juz cos
                    co ciekawie brzmi:) Z kurczakiem i oliwkami:) jeszcze tylkos migne do sklepu po
                    produkty i wieczorem bede robic pitte:) A gdzie kupie sama pitte? Moze w Inter
                    Marche?
                    • konsum5 Re: Ja ja ja ja ja! 04.03.06, 18:22
                      Pitę dostaniesz w Kauflandzie. Są dwa rodzaje, bierz troche większą - jest
                      lepsza, delikatniejsza,
                      Sos robie z majonezu, czosnku świeżego, oregano, śmietany i soli (do smaku),
                      Majonez i smietana w równych proporcjach, sos musi postać w lodówce.
                      Mieso doprawione wg upodobania, smarzę na głębokim, wrzącym oleju - szybko.
                      Pitę, po lekkim rozgrzaniu, rozwarstwiam, smaruje delikatnie jej wnetrze moim
                      sosem - czosnkowym. Wkładam mięcho i warzywka-polewam sosem. Przez żołądek do
                      serca khaki3
                      • khaki3 Re: Ja ja ja ja ja! 04.03.06, 18:25
                        A czy czosnek mozna czyms zastapic? A moze znasz jakis przepis na sos, ktory by
                        pasowal i do kurczaka i do oliwek? Ja niestety na czosnek mam uczulenie choc
                        bardzo lubie czosnek jako dodatek.
                        • konsum5 Re: Ja ja ja ja ja! 05.03.06, 11:03
                          Sorki, nie pisałem, szukałem cie po mieście.
                          Czosnek zastąp kaparami, super
                          • awlam khaki3 05.03.06, 14:00
                            a więc czosnek mozna zastąpić też małymi cebulkami jest super,a pitę polecam
                            robić samemu to bardzo prostęciasto wyrobić tak jak na pizze,a następnie bardzo
                            cieniusieńko rozwałkować porobic takie placki a następnie do bardzo rozgrzanego
                            piekarnika na 15 min,polecam bo pita robiona samemu lepiej smakuje te kupywane
                            maja duzo chemii
    • partizan79 Re: Gastronomia w Bielsku ..... pożal się ,,,,, 07.03.06, 01:19
      A "inwalidy" od której?
      • guciii Re: Już nie długo**************************** **:) 07.03.06, 11:32
        już nie długo bedzie mozna zjeśc konkretne sniadanie i obiad w bielsku popijając
        dobrym piwkim i nie tylko a wszystko przygotowane bedzie w stlu wiskowej kuchni
        - oczywiście bardzo smaczne i syte
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka