Dodaj do ulubionych

Zaległe fotki i nowe fotki

22.04.06, 23:53
Witam - popsuję troche swiateczna atmosferę, ale co tam
www.fotkistepa.prv.pl/pl/001/003/
Zajrzyjcie też tu:
img192.imageshack.us/img192/5871/10055372po.jpg
Tę fotke strzelił mój brat w piątek 21.04.2006 w Studziwodach.
Obserwuj wątek
    • konfederata Re: Zaległe fotki i nowe fotki 23.04.06, 15:19
      te buty leżącego , gdzieś je widziałem ....
      takie charakterystyczne , a To przecież statyści z Ogniem i mieczem
    • pawlozsiul zawiodłeś, Step 23.04.06, 22:13
      Zdjęcia OK. Jednak od Ciebie można by oczekiwać, że zmierzysz się z perspektywą
      Partizana - spróbujesz ująć jednocześnie krzyże i tę architektoniczną narośl
      (cerkiew obronna z oranżerią na wieżyczce?). Tymczasem ciekawe przesłanie -
      żywa wiara krzyża kontra martwe gmaszysko instytucji rozbiłeś na dwa zdjęcia.

Dla sprawiedliwości - szpetna bryła cerkwi Pokrowskiej ma całkiem sporo
      interesujących detali - choćby symbolika ścian, niektóre elementy wnętrza. Przy
      bliższym spojrzeniu sporo zyskuje.
    • odziej Re: Zaległe fotki i nowe fotki 23.04.06, 22:25
      ja tak na chwilę tylko odnośnie pierwszej fotki lub podpisu pod nią.."De
      gustibus non est disputandum" - nie jestem jej parafianinem ale tak się składa
      że byłem tam wczoraj na nabożeństwie i wybierz się na cypr albo do grecji i
      porównaj o co chodziło architektowi :P
      pzdr z praznikom
      • pawlozsiul o co chodziło, to osobny rozdział 23.04.06, 22:28
        Symbolika wyraźna, również symbolika koloru - tyle że cerkiew ta znajduje się w
        Bielsku.
        • odziej Re: o co chodziło, to osobny rozdział 23.04.06, 22:30
          chaj bude i tak :) pazdravlaju
          • pawlozsiul Diakuju, takoż dobre s`wiatkuj 23.04.06, 22:36
            Z tego, co pamiętam cerkiew ta miała być elementem większego kompleksu - wtedy
            pewnie jej odbiór byłby inny niż samotnej budowli. Zresztą, jak słusznie
            przypomniałeś - o gustach nie należy dyskutować.
    • partizan79 Re: Zaległe fotki i nowe fotki 24.04.06, 12:01
      Wcale nie przyznam, że wygląda tragicznie i bezgustownie.
      • szpila555 Re: Zaległe fotki i nowe fotki 24.04.06, 18:30
        Kot "sztandarowy" ze Studziwód:
        img207.imageshack.us/img207/3672/kociawizytacustom6tq.jpg
        • partizan79 Re: Zaległe fotki i nowe fotki 25.04.06, 08:08
          Ooo!!! Normalnie jak wiewiórka:)
        • pawlozsiul Znam tego kota 25.04.06, 16:19
          Nie wiedziałem, że jesteście rodziną, choć wystarczyło chwilę pomyśleć.
          Niemniej tego trudu sobie nie zadałem. I jest to chyba najlepszy dowód na to,
          że dla mnie forum służy do wymiany poglądów a nie personalnych scysji. Dla mnie
          pozostajesz Szpilą555 :D)
        • khaki3 Re: Zaległe fotki i nowe fotki 26.04.06, 07:35
          Piekny kot! Cudny! Podaj adres to pojade i "pozycze" go na wieczne oddanie :)
    • partizan79 Re: Zaległe fotki i nowe fotki 25.04.06, 09:52
      Ładnie ten Twój brat ich urządził; Co oni takiego zrobili, żeby tak im
      nakopać?? Tego w skarpetkach - komputerówkach do dzisiaj głowa boli.
      • stepby Re: Zaległe fotki i nowe fotki 25.04.06, 10:11
        hehe - kot jest niezły. Brat tylko przechodził, a że miaół cyfre przy sobie to
        strzelił fote. Twarzy nie widac więc krzywdy im nie zrobił. Zresztą wiedzieli
        co robią.
        • partizan79 Re: Zaległe fotki i nowe fotki 25.04.06, 10:35
          Teraz to już nie są zwykłe, byle jakie, miejscowe pijaki, których mogą obejrzeć
          tylko sąsiedzi. Teraz to są pijaki ogólnoświatowe! Elitarne! Miszcze wśród
          pijaków! Ludzie z najodleglejszych krańców ziemi mogą dzięki internetowi
          podziwiać naszych kawalerów ze Stoodie Woodie w akcji. Ich koledzy po fachu,
          chłopaki spod Arhelanu na rogu Mickiewicza i Widowskiej mogą im tylko
          zazdrościć.
          • pawlozsiul "słynna pani - w telewizji panią pokazują" 25.04.06, 16:13
            To o uwiedzionej z "Nie ma mocnych"
        • pawlozsiul To u was rodzinne, widać 25.04.06, 16:12
          stepby napisał:
          > Brat tylko przechodził, a że miał cyfre przy sobie to strzelił fote.
          Jasne, nawet jak nie urodziliście się z aparatem, to na chrzcie Wam obok
          krzyżyka zawiesili cyfrę - i tak Wam już zostało.

> Zresztą wiedzieli co robią.
          Jeśli wierzysz w to, co napisałeś - zazdroszczę wiary w człowieka.
          • mnie-tu-juz-nie-ma Re: To u was rodzinne, widać 25.04.06, 17:41

> stepby napisał:
            > > Brat tylko przechodził, a że miał cyfre przy sobie to strzelił fote.
            > Jasne, nawet jak nie urodziliście się z aparatem, to na chrzcie Wam obok
            > krzyżyka zawiesili cyfrę - i tak Wam już zostało.

===============================

A to ty powinieneś się cieszyć, że wszyscy, którzy widzieli co wyczyniasz w
            pracy, nie strzelali tobie fotek i nie szantażowali nimi ciebie przed żoną i
            teściową!!!
            -------------------------------
            "Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prokurator, ale i on, prawdę mówiąc,
            świnia." M.W.Gogol
            • mnie-tu-juz-nie-ma Ostatni wpis odnosił się do pawlozsiula, nie stepa 25.04.06, 17:49
              Ostatni wpis odnosił się do pawlozsiula, nie stepa

świnia." M.W.Gogol
              • pawlozsiul Serwis, zaufajmy Stepowi 25.04.06, 20:11
                Jezeli przemierzył on tyle razy Ogrodową, uwiecznił każdy jej fragment, nie
                pominął ni księżyca, ni żadnego opakowania po chipsach a Twemu płotowi nie
                poświecił żadnego zdjęcia - to sam chyba widzisz, ile wart jest ten problem.
                • mnie-tu-juz-nie-ma Władca Pierścienia (1-3) 26.04.06, 03:11
                  pawlozsiul napisał:

> Jezeli przemierzył on tyle razy Ogrodową, uwiecznił każdy jej fragment, nie
                  > pominął ni księżyca, ni żadnego opakowania po chipsach a Twemu płotowi nie
                  > poświecił żadnego zdjęcia - to sam chyba widzisz, ile wart jest ten problem.

=================================

Problem jest za to wart twego zainteresowania, bo sam wspominasz o tym płocie -
                  symbolu operatywność zarządu - częściej nawet niż kto inny. Zaręczam, że
                  jeszcze dzisiaj step zamieści fotki, o które TAK SIĘ DOMAGASZ!!!

A póki co zaspokajam twoją ciekawość, co dzieje się na Północy poniższą
                  historyjką. Poproszę cię też, abyś skomentował poniższe objawy bezmyśloności.

1. Taki bałagan pozostawiła brygada naprawiająca awarię w kanale ciepłowniczym
                  na osiedlu Północ, podlegająca wiceprezesowi SM:

Tu była Drużyna pierścienia"...

img177.imageshack.us/img177/4774/polnoc007a2mn.jpg
                  2. Gołe kikuty konarów topoli symbolizują bezmyślność w/w - drzewa uschną

... obok stoją "Trzy wieże"...

img235.imageshack.us/img235/3493/polnoc0034cc.jpg
                  3. "A kiedy przyjdzie czas, a przyjdzie czas na..."

... a na "Powrót króla" przyjdzie jeszcze pora.

świnia." M.W.Gogol
                  • stepby Re: Władca Pierścienia (1-3) 26.04.06, 07:23
                    Pawlezsiul czy Ty się czegoś obawiasz w związku z moją paparazzi ciągotą ???
                    Masz coś do ukrycia i teraz mnie w oczach forumowiczów pokazujesz w negatywnym
                    świetle ?? Czy po prostu sie nudzisz - za mało masz chyba roboty ;)
                    • pawlozsiul ??? 26.04.06, 07:38
                      stepby napisał:

> Pawlezsiul (...) i teraz mnie w oczach forumowiczów pokazujesz w negatywnym
                      > świetle ??
                      Co odebrałeś w ten sposób?
                      A co do "obawiania się" skutków paparazzi-roboty: czyżbyś sugerował, że to ja
                      jestem na zdjęciu Twego brata?
                      • stepby Re: ??? 26.04.06, 08:09
                        niczego nie sugeruje, ale czepianie się dlaczego nie zająłem się słynnym płotem
                        podpowiada mi że masz coś do ukrycia skoro kierujesz mnie gdzie ja nie mam
                        zamiaru się kierować. A co do tego kto lezy pod płotem - ja nie mam pojęcia,
                        ale skoro uważasz, że możesz być to Ty - ja zaprzeczać nie mam zamiaru. Nie
                        wiem kim jesteś i dobrze mi z tym
                        • pawlozsiul Re: ??? 26.04.06, 08:22
                          To miał być żart, w dodatku nie z Ciebie tylko z właściciela płotu, który uważa
                          go za najważniejszą inwestycję w mieście. Jeśli odebrałeś to jako "czepianie
                          się" mogę Cię jedynie przeprosić, co właśnie czynię. A już, broń Boże, nie
                          zamierzam Cię nigdzie "kierować" - sam robisz to najlepiej. Pisałem Ci zresztą
                          kilkakrotnie, że najbardziej urzekają mnie Twoje fotograficzne inspiracje -
                          zdawałoby się z niczego - coś.
                          Jakbym miał jakieś sugestie, to może takie, żebyś nie był zawsze taki dosłowny -
                          przeczytaj czasem coś z przymrużeniem oka. Miło mi bedzie, zwłaszcza, że ja
                          dość często tak piszę. Pozdrawiam.
                          • stepby Re: ??? 26.04.06, 08:34
                            Pawle jak popatrzysz na moje znaczki ;) ( emotikonki ) to wszystko stanie się
                            jasne ;)
                            • pawlozsiul a na poważnie... 26.04.06, 08:45
                              Coś ze strachu przed Twymi "paparazzi-ciągotami", jak to okresliłeś, we mnie
                              jednak jest. Ostatnio chciałem postawić samochód przy Białówny na zakazie na
                              dwie minuty, nawet wysiadłem już, ale pomyślałem: "a jeżeli Step zza firanki
                              inicjuje akcje przeciw złemu parkowaniu?". Przejechałem na parking przy Nowym
                              Świecie.:D)
                          • mnie-tu-juz-nie-ma Sory, że się wtrącam... 26.04.06, 08:49
                            Sory, że się wtrącam, ale mógłbyś się wziąć do roboaty. np:
                            pozbierać trelinkę na osiedlu Północ, albo jeszcze raz przestawić garaże na
                            Poświętnej, bo właściciele garażujących tam aut przeklinają zarząd, albo
                            zrealizować wniosek szwagra z rady osoedlowej. Wtedy młodzież miałaby zajęcie.
                            Ale, ale!!! sądząc po ilości motogodzin spędzonych na forum wynika, że ta
                            strona SM mogłaby już w tym czasie dawno powstać.

świnia." M.W.Gogol
                            • stepby hmmm... 26.04.06, 08:58
                              hmmm - Białówny, Nowy Świat - ....
                              • partizan79 Re: hmmm... 26.04.06, 09:07
                                To zaraz za Hoopami. Po prawej stronie.
                                • stepby Re: hmmm... 26.04.06, 09:17
                                  wiem wiem ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka