Dodaj do ulubionych

Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z"

03.05.06, 00:26
Czy zadaliście sobie pytanie:
- kto stoi za próbą odebrania najświętszych relikwi i pogwałceniem ideałów
przyświecających sensowi istnienia Szkoły Podstawowej nr 5 im. "Szarych
Szeregów?
- kto dorobił się fortuny na ostatnich kadencjach samorządu lokalnego?
- kto w Bielsku pociąga za sznureczki, aby rozgrywające się wydarzenia
wyglądały jak przypadkowe zbiegi okoliczności?
- dlaczego w Bielsku budowano "WYSYPISKO Śmieci", a odebrano "SKŁADOWISKO
ŚMIECI"?
- dlaczego w ciągu ostatniej kadencji SLD-owski buemistrz wydał na parafie
katolickie i prawosławne 90 procent ogólnej kwoty przekazanej na te cele prze
z 16 lat?
Myślę, że w trakcie współtworzenia tego wątku nauczyć się będzie można wiele.
Przede wszystkim jest okazja do podsumowania i zadania sobie i radnym
pytania: dlaczego opozycyjne w stosunku do SLD koalicyjne mniejszości są PRO-
BURMISTRZOWSKIE? lub czym przekupuje się radnych?

Zaczynamy chyba tradycyjnie od "A" więc...
Obserwuj wątek
    • pawlozsiul Serwis - biblijna Ewo... 03.05.06, 00:28
      Wiesz, jak mnie korci? Ale wytrzymam do poniedziałku.
      • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Serwis - biblijna Ewo... 03.05.06, 00:33

Bądź mężczyzną, zawiąż sobie na supełek.
        Jeśli nie potrafisz wytrzymać, to uważaj żebyś nie oprsykał sobie twarzy.

Masz coś na "A"? Bo jak nie to proponuję przejść do "B".
        "C" i "S" jest nieco dalej.
        • pawlozsiul na "A"? 03.05.06, 00:40
          Może "antypromocja" - rzecz o upadku lokalnych tytułów. Może tez być pod "C" -
          "czarny auto-PR".
          • mnie-tu-juz-nie-ma Re: na "A"? 03.05.06, 00:44
            Weż załóż sobie wątek np. pt. "Dla debili" i tam wypowiadaj się oporowo.

Widzę że niecierpliwisz się i to strasznie.
            Dojdziemy do literki "P" jak Polbud. Tam może pochwalisz się jak toczyła się
            twoja kariera, zanim Szara eminencja wsadziła ciebie tam gdzie
            obecnie "rozpiryndywujesz" się.

• pawlozsiul Dojrzewasz z opóźnieniem 03.05.06, 00:47
              Kiedyś założyłem taki wątek:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=35861595&v=2&s=0
              Szkoda, że się nie wypowiedziałeś.
            • mnie-tu-juz-nie-ma Czyli lecimy dalej..."B" jak Bajena... 03.05.06, 00:50
              Radny miejski o nazwisku Bajena Jerzy wystartował w wyborach samorządowych jako
              przedstawiciel mniejszości białoruskiej. Jednak chwilę po wyborach przeszedł do
              SLD. Dlaczego? Dobre pytanie.
              Złaściwie powinien wystąpić pod literką "Z". Ale może coś jeszcze się wydarzyć.
              • pawlozsiul Nie jestem kompetentny 03.05.06, 00:52
                Z Jurkiem ostatni raz rozmawiałem ze trzy lata temu. To poeta - tacy zawsze
                budzą moją nieufność. By pozostać w zgodzie z prawdą - poprzednie jego kadencje
                należały raczej do udanych.
                • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Nie jestem kompetentny 03.05.06, 00:58
                  pawlozsiul napisał:

> Z Jurkiem ostatni raz rozmawiałem ze trzy lata temu. To poeta - tacy zawsze
                  > budzą moją nieufność. By pozostać w zgodzie z prawdą - poprzednie jego
                  kadencje
                  >
                  > należały raczej do udanych.

================================
                  ... chyba w rymowanych peanach na cześć SLD-owskiego burmistrza.
                  Byłem świadkiem, gdy udowodniono ewidentną niekompetencję własdz, on prosił o
                  głos i udowadniał, że władza jest piękna i zasługuje na same pochwały.

A słyszałeś o tym, że wciskał swoje szanowne 4 litery do wszystkich możliwych
                  szkół i jako szef bielskiego ZNP (Związku Nauczycielstwa Polskiego) korzyści
                  wyciągał niesamowite. Dyrektorzy tych placówek musieli kombinować fundusze na
                  jego niepotrzebne zatrudnienie. Oczywiście za przyzwoleniem władzy.
                  • pawlozsiul coś mi się obiło 03.05.06, 01:01
                    Tyle, że ja - w odróżnieniu od Ciebie - póki nie jestem czegoś pewien, nie
                    puszczam tego w obieg. Nie polemizuję z Tobą - możesz mieć rację.
                    • mnie-tu-juz-nie-ma Re: coś mi się obiło 03.05.06, 01:06
                      A nie zauważyłeś jeszcze czegoś takiego, że moje słowa w 99,99 proc. pokrywają
                      się z faktami?
                      Ten 0.01 pkt-a zostawiam na wypadek jakbym pod wpływem napadowego bólu głowy
                      coś poknocił lub na ortografy. Ale raczej nie przypominam sobie merytorycznych
                      pomyłek.
                      • mnie-tu-juz-nie-ma Re: coś mi się obiło 03.05.06, 01:07
                        Ale, ale zauważyłe, że po raz kolejny rozmydlasz główny temat wątku.
                      • pawlozsiul Re: coś mi się obiło 03.05.06, 01:11
                        Wierzę, że w takiej proporcji pokrywają się z rzeczywistością Twoje dążenia do
                        odkrycia prawdy. Słowa - często mocne, którymi opisujesz rzeczywistość - mają
                        jednak tem odsetek nieporównanie mniejszy.
    • pawlozsiul Poskaczmy po alfabecie - W jak Wiazowski 03.05.06, 00:56
      Pewnie jest dla Ciebie pozytywnym bohaterem, dla mnie zresztą też.
      • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Poskaczmy po alfabecie - W jak Wiazowski 03.05.06, 01:03
        pawlozsiul napisał:

> Pewnie jest dla Ciebie pozytywnym bohaterem, dla mnie zresztą też.

Moim ulubionym pozytywnym bohaterem jest Wokulski. Sam doszedł do sukcesu, nie
        nosiła go w koszyku teściowa.
        • pawlozsiul gubię się w Twoich metaforach, idę spać 03.05.06, 01:04
          Owocnych przemyśleń!
    • pawlozsiul Nie czekając do poniedziałku 03.05.06, 01:27
      mnie-tu-juz-nie-ma napisał:

> - dlaczego w ciągu ostatniej kadencji SLD-owski buemistrz wydał na parafie
      > katolickie i prawosławne 90 procent ogólnej kwoty przekazanej na te cele prze
      > z 16 lat?

Tylko na to z Twoich pytań jestem w stanie (czy raczej: wydaje mi się, że
      jestem w stanie) odpowiedzieć. Zresztą do odpowiedzi wystarcza inteligencja
      przedszkolaka. Odpowiedź brzmi:
      Żeby nie tracić już pozyskanego przy okazji ostatnich wyborów
      elektoratu "katolickiego" i jednocześnie stanowić propagandową przeciwwagę dla
      kandydata Koalicji Bielskiej: Bożki/Stepaniuka.
      Ja osobiście mam nadzieję, że kandydatem będzie ten drugi. Ale wiem też, że SLD
      najchętniej widziałby w tej roli Bożkę - idealny kandydat do spalenia w czasie
      kampanii - za sprawą swoich wpadek gwarantuje wygraną Berezowca już w pierwszej
      turze.
    • napchafte_chochoncy Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 03.05.06, 08:33

> Czy zadaliście sobie pytanie:
      > - kto stoi za próbą odebrania najświętszych relikwi i pogwałceniem ideałów
      > przyświecających sensowi istnienia Szkoły Podstawowej nr 5 im. "Szarych
      > Szeregów?

Napisz proszę, cóż to są za relikwie???
      • pawlozsiul dałeś sie sprowokować 03.05.06, 08:39
        Wiadomo, że na SP5 kapitał polityczny zbili akurat nie rządzący tylko prawica -
        ale Serwis - domorosły socjotechnik - wrzucił wszystko do jednego wątku.
        • mnie-tu-juz-nie-ma Re: dałeś sie sprowokować 03.05.06, 09:28
          Prosiłbym o nie mieszanie mnie do polityki, bo z tym bydłem nie mam nic
          wspólnego.
          Niemniej mam prawo opisać swoje spostrzeżenia i wyciągać obiektywne wnioski.
      • pawlozsiul "najświętsze relikwie" 03.05.06, 08:44
        Tak do końca nie wiem. Ale mam takie podejrzenie, że chodzi o taczkę i kukłę w
        marynarce. Mogę się, oczywiście, mylić.
        • napchafte_chochoncy Czyli nowego patrona szkoły 03.05.06, 09:07
          tj. KUKŁĘBURMISTRZABEREZOWCA
          • pawlozsiul Re: Czyli nowego patrona szkoły 03.05.06, 09:21
            Idąc Twoim tropem ma też swoje szkolne święto - dzień przeniesienia kukły z
            głównego chodnika ;)
            • napchafte_chochoncy Wiele jest relikwii 03.05.06, 09:45
              Choćby te styropiany i inne kartony "pod pupę", używane przez czuwających dzien
              i noc bohaterskich obrońców szkoły.Cześć Ich pamięci!!!
              • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Wiele jest relikwii 03.05.06, 09:51
                napchafte_chochoncy napisał:

> Choćby te styropiany i inne kartony "pod pupę", używane przez czuwających
                dzien
                > i noc bohaterskich obrońców szkoły.Cześć Ich pamięci!!!

===============================

Kpisz sobie z obrońców SP 5, a moim zdaniem są oni godni podziwu. Nie ulegli
                władzy tak jak "bielskie mniejszości" i wywalczyli swoje.
                Jednak można coś osiągnąć protestem, takim jaki miał miejsce pod SP 5.
                -------------------------------
                Oficjalny portal SM w Bielsku Podlaskim
          • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Czyli nowego patrona szkoły 03.05.06, 09:57
            Przypominam, że stoimy na literze "B" jak Bajena.
            Czy możemy przejść do następnego nazwiska z Politycznego Alfabetu Bielska?
            • bielszczanin Re: Czyli nowego patrona szkoły 03.05.06, 10:05
              Krzychu, nie pytaj sie.
              Wal prosto w oczy
              Może zaboli
              Ale nie baw się w niedopowiedzenia.
              • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Czyli nowego patrona szkoły 03.05.06, 10:24
                bielszczanin napisał:

>...Ale nie baw się w niedopowiedzenia.

==================================

To może ty dopowiedz - jak wiesz więcej.
                • bielszczanin Re: Czyli nowego patrona szkoły 03.05.06, 10:28
                  Niestety, nie mam wiedzy na tematy poruszone przez Ciebie.
                  A jako, że jestem z natury ciekawski, czekam na Twoje rozwinięcie w przedmiocie.
                  • mnie-tu-juz-nie-ma Polityczny Alfabet Bielska - jesteśmy na "Be..." 03.05.06, 10:57
                    Czyli osmarowaliśmy Bajenę i możemy przejść do następnego samorządowca na "be".
                    A będzie nim Be...??
                    • pawlozsiul ...beniec? Tylko nie mów, że nie zgadłem 03.05.06, 11:19
                    • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - jesteśmy na "Be. 03.05.06, 11:24
                      Berezowiec Eugeniusz - burmistrz wybrany głosami SLD i "moherowych beretów".
                      Powinien wystąpić pod literą "A" - jak Aptekarz.
                      Największym chyba jego osiągnięciem jest doprowadzenie do - używając słów
                      Witolda Sysuły - wchodzenia do Bielska hipermarketów "jak nóż w masło".
                      Używając pełnomocnictwa swojej córki kupił chyba najdroższą działkę w historii
                      Bielska. Koszt działki pod obecną aptekę, przy której ci sami projektanci
                      usadowili basen wyniósł ok. 200 zł/mkw.
                      Ale są też i inne osiągnięcia w jego dorobku.
                      Może ktoś inny pociągnie wątek?
                      • pawlozsiul jesteśmy na "Bę. 03.05.06, 11:37
                        Człowiek, który wprowadził zwyczaj rejestrowania taczek i malowania ich na
                        czerwono. Autor nowej systematyki szkolnej - podzielił szkoły na "patriotyczne"
                        i "ćpuńskie", przy czym zapewniał, że podział nie jest obraźliwy i nie dotyczy
                        szkoły, o której mówił, że właśnie jej dotyczy. Spowodował powstanie masowego
                        Ruchu Wyzwolenia Strachów na Wróble, które zaczęły się domagać deputatów
                        marynarkowych.
                        Największy zmarnowany talent w bielskiej polityce - jeszcze dwa lata temu
                        zapowiadał się na nowoczesnego prawicowca, zdolnego jednoczyć mieszkańców.
                        Dziś - ogarnięty prześladowczą manią może mieć spore problemy z wyborem na
                        radnego.
                        • mnie-tu-juz-nie-ma Re: jesteśmy na "Bę. 03.05.06, 11:40
                          Jednak nawet alfabetu nie znasz
                          • pawlozsiul Be, Bę, teraz Bo? 03.05.06, 11:42
                            • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Be, Bę, teraz Bo? 03.05.06, 11:48
                              Poczekaj, jeszcze nie skończyliśmy wymieć osiągnięć Eugeniusza Berezowca.
                      • pawlozsiul powinno chyba być jak "polityka w pocztę" 03.05.06, 11:40
                        Widzę, że S. już podjął decyzję o kandydowaniu i nie oszczędza kontrkandydata.
                      • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - jesteśmy na "Be. 03.05.06, 12:10
                        > Berezowiec Eugeniusz - burmistrz wybrany głosami SLD i "moherowych beretów".
                        > Powinien wystąpić pod literą "A" - jak Aptekarz.
                        > Największym chyba jego osiągnięciem jest doprowadzenie do - używając słów
                        > Witolda Sysuły - wchodzenia do Bielska hipermarketów "jak nóż w masło".
                        > Używając pełnomocnictwa swojej córki kupił chyba najdroższą działkę w
                        historii
                        > Bielska. Koszt działki pod obecną aptekę, przy której ci sami projektanci
                        > usadowili basen wyniósł ok. 200 zł/mkw.
                        > Ale są też i inne osiągnięcia w jego dorobku.

==================================

Zmniejszył bielski zalew do 4ha, gdy wojewódzki plan zagospodarowania
                        przewidywał powyżej 5 ha. Tzn. nie czytał tego kilkuset stronicowego dokumentu.
                        • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - jesteśmy na "Be. 03.05.06, 12:19
                          Berezowiec Eugeniusz - burmistrz wybrany głosami SLD i "moherowych beretó
                          > w".
                          > > Powinien wystąpić pod literą "A" - jak Aptekarz.
                          > > Największym chyba jego osiągnięciem jest doprowadzenie do - używając słów
                          >
                          > > Witolda Sysuły - wchodzenia do Bielska hipermarketów "jak nóż w masło".
                          > > Używając pełnomocnictwa swojej córki kupił chyba najdroższą działkę w
                          > historii
                          > > Bielska. Koszt działki pod obecną aptekę, przy której ci sami projektanci
                          >
                          > > usadowili basen wyniósł ok. 200 zł/mkw.
                          > > Ale są też i inne osiągnięcia w jego dorobku.
                          >
                          > ==================================
                          >
                          > Zmniejszył bielski zalew do 4ha, gdy wojewódzki plan zagospodarowania
                          > przewidywał powyżej 5 ha. Tzn. nie czytał tego kilkuset stronicowego
                          dokumentu.

==========================
                          cutat:
                          "Realizacja programów małej retencji, w tym budowa większych zbiorników wodnych
                          o powierzchni powyżej 5,0 ha w miejscowościach: Dąbrowa Białostocka, Bierwicha
                          i Andrzejewo w gm. Sidra, Bielsk Podlaski, kol. Ratowiec w gm. Czarna
                          Białostocka, Wieżanka w gm. Czyże"
                          Podpowiadam, że znajduje się to na stronach 3XX-3XY obszernego dokumentu,
                          którego nie przetrawił prawdopodobnie żaden z urzędników z administracji
                          burmistrza.

Jest tam napisane (w wojewódzkim planie zagospod.):
                          "Utworzenie Domu Opieki Społecznej w Bielsku Podlaskim na istniejącej bazie
                          lokalowej Bielsk Podlaski".
                          - co powinno zainteresować "moherowe berety".
                          • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - jesteśmy na "Be. 03.05.06, 13:09
                            E.B. doprowadził do tego, co przewidziałem - nie chwaląc się - rok wcześniej na
                            łamach Serwisu Podlasia, że próba odzyskania budynku dawnego Komitetu PZPR
                            nastąpi niechybnie.
                            Przeliczył się jednak i gdyby nie bojówki SLD z Sz. P. wójt gminy Bielsk
                            Podlaski, zostałby za to wywieziony na Czerwonej Taczce.
                            Do dzisiejszego dnia SP5 ma wakat na stanowisku dyrektor. Konkursy nie
                            przyniosły rozstrzygnięcia, bo nikt o zdrowych zmysłach nie wystartuje za tej
                            kadencji samorządu.
                            • ckmi Re: Polityczny Alfabet Bielska - jesteśmy na "Be. 03.05.06, 16:41
                              Wcześnie się dzisiaj nawalił. Zgon o 13 to niezły wynik. Pewnie w nocy się
                              przebudzi i dalej będzie bredzić.
                              • pawlozsiul Niemożliwe, musisz go z kimś mylić. 03.05.06, 17:33
                                On nie jest taki - pewnie poszedł na uroczystości państwowe albo liczy flagi w
                                zasobach.
                                • ckmi Re: Niemożliwe, musisz go z kimś mylić. 03.05.06, 18:51
                                  A może biedak błąka się pomiędzy Dobromilem a Grabowcem w poszukiwaniu
                                  świętujących. Obiecał przecież zdjęcia.
                                  W swojej śmiesznej gazetce dużo żeczy obiecywał .....
                                  • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Niemożliwe, musisz go z kimś mylić. 03.05.06, 21:33
                                    ckmi napisał:

> A może biedak błąka się pomiędzy Dobromilem a Grabowcem w poszukiwaniu
                                    > świętujących. Obiecał przecież zdjęcia.
                                    > W swojej śmiesznej gazetce dużo żeczy obiecywał .....

====================================

Właśnie sobie przypomniałem, że był (i jest jeszcze) w radzie nadzorczej SM
                                    agent jednej z agencji rządowych. Zdemaskowałeś CekaeMie.
                                    A przybrana ksywa pasuje do cibie jak AK47 do Kałacha na srebrnym vanie.

• mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - jesteśmy na "Be. 03.05.06, 21:20
                                pawlozsiulu a chcesz zobaczyć pijackie ujęcia z Dobromila sprzed roku?
                              • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - jesteśmy na "Be. 03.05.06, 21:25
                                ckmi napisał:

> Wcześnie się dzisiaj nawalił. Zgon o 13 to niezły wynik. Pewnie w nocy się
                                > przebudzi i dalej będzie bredzić.

A ty dalej stosujesz podręcznikowe metody SB.
                                Najlepsza z nich to nasrać komuś w kieszeń - to jest właśnie twój wysublimowany
                                styl.
                                Ja nawet w życiu nie widziałem tyle flaszek ile znaleziono w piwnicy Komitetu
                                po wyprowadzeniu się ostatniego Towarzysza z budynku.

• partizan79 Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 04.05.06, 08:00
      Szpilo, nie boisz się, że Serwis zaszaleje przy literce J?:)
      • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 07.05.06, 14:22
        partizan79 napisał:

> Szpilo, nie boisz się, że Serwis zaszaleje przy literce J?:)

Zaszaleje i to OSTRO!!!
        Przecież "mafia" wurzuciła go z SM - rękoma bezmyślnych, za to, że przez niego
        nie mogła się rozwijać.
        Oficjalny portal SM w Bielsku Podlaskim jest ciąglę w budowie w Widowie.
        Czy "na Jana" w tym roku organa SM znowu będą chlać w Dobromilu?
        • pawlozsiul Przed "Boż"... 07.05.06, 18:07
          Nie zapomnij o "ł" - nowym szefie bielskiej ARiMR.
        • pawlozsiul Wyluzuj, Partizan 14.05.06, 22:42
          Wiesz przecież doskonale, że ten wątek ma nie tyle służyć sekowaniu co
          promowaniu pewnych ludzi. Mógłbym Ci już dziś przesłać nazwiska faworytów
          Serwisa na e-mail, tylko po co - skoro i tak każdy je zna, a do wyborów trochę
          czasu zostało.
          • mnie-tu-juz-nie-ma Wyluzuj, P.z.s-ie 16.05.06, 09:30
            pawlozsiul napisał:

> Wiesz przecież doskonale, że ten wątek ma nie tyle służyć sekowaniu co
            > promowaniu pewnych ludzi. Mógłbym Ci już dziś przesłać nazwiska faworytów
            > Serwisa na e-mail, tylko po co - skoro i tak każdy je zna, a do wyborów
            trochę
            > czasu zostało.

Prześlij i do mnie e-meila - też chcę się dowiedzieć kogo się boicie.

Zrób z tym coś
            • pawlozsiul jacy "my"? 16.05.06, 12:25
              Partizana w to nie mieszaj - jego polityka na poziomie lokalnym najwyraźniej
              nie interesuje. Jezeli juz zabiera głos, to w sprawach geopolityki -
              różnokolorowych rewolucji lub pokoju na Bałkanach.

Ja akurat mam ten dziwny komfort, że nie muszę się nikogo bać. Dla bielskich
              samorządów i SM łącznie wystawiłem w zeszłym roku faktury wszystkiego na 413,27
              zł. W tym roku jeszcze żadnej, gdybyś dociekał. I nie planuję wystawiania.

Mowa nie o moich strachach tylko o Twoich preferencjach - a te znasz chyba
              lepiej. Więc daruj, nie będę Ci sugerował o kim masz pisać dobrze, a o kim źle.
    • konfederata taki tam Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 16.05.06, 06:36
      > wciska się jakowyś adolf_20 - dziwny osobnik ;
      < był jeden odważny adolf_1899 - jednakże po wielkich sukcesach 1933-1945&
      > w historii wystapiło kilku pozytywnych adolfów na deskach scen warszawskich.
      • pawlozsiul ten Adolf? 16.05.06, 06:48
        Człowiek, który chciał zjednoczyć Europę, tylko mu radzieccy przeszkodzili,
        eurosceptycy jedni. Pewnie dlatego więcej po ulicach chodzi Józefów niż Adolfów.
        • kristian_wolf Znasz jakiegoś Józefa ??? 21.05.06, 16:36
          jakich Józefów ?
          którzy chodzą po ulicach ??
          w procesjach ???
    • mnie-tu-juz-nie-ma B – bezssensowna lokalizacja hali widowiskowo-spor 02.06.06, 08:44

Będzie kontynuacja koncepcji modernizacji stadionu miejskiego, której koszt
      przewidywany jest na ponad 26 milionów złotych. Na 54 Sesji Rady Miasta dwie
      godziny dyskutowano nad słusznością i terminem realizacji rozbudowy stadionu w
      Bielsku Podlaskim. Wszyscy radni byli zgodni, że nowy lepszy stadion w naszym
      mieście jest potrzebny.
      Jednak były głosy sprzeciwu i wątpliwości. - Projekt ten jest realizowany w
      niewłaściwy sposób. Jestem za, ale należy przedyskutować jeszcze wiele spraw.
      Jakie miejsce w naszym mieście będzie najlepsze do budowy hali widowiskowo -
      sportowej. Każdy z nas uważał, że to będzie poważna dyskusja, a popychamy to
      lekko dalej, bez większego przedyskutowania. Też bardzo bym chciał, aby Bielsk
      miał halę z prawdziwego zdarzenia. Zastanówmy się czy budowa tej hali przy
      MOSiR - e to dobre rozwiązanie - mówi radny J. Radkiewicz z Prawicy
      Samorządowej Jedność. Część radnych uspokajała, że projekt jest dobrze
      przygotowany i na dzień dzisiejszy nie ma czego się obawiać. - Budowa hali
      widowiskowo sportowej jest bardzo potrzebna i budowa ta jest uzasadniona.
      Rozciągnięcie w czasie opracowania dokumentacji, może spowodować, iż nie
      pozyskamy pieniędzy z zewnątrz w odpowiednim terminie. Nie wiem czy następna
      kadencja radnych przyśpieszy realizację tej koncepcji modernizacji stadionu.
      Poza tym duża liczba mieszkańców jest za powstaniem hali i należy mięć na
      uwadze, iż taka hala będzie bardzo dobrą wizytówką Bielska Podlaskiego - mówi
      radny P. Miszczuk z klubu SLD. Zwracano uwagę również, że warunki sportowe w
      Bielsku nie są najlepsze. - Takie miasto jak Bielsk Podlaski ma rozwiniętą
      działalność sportową. Ostatnio są widoczne sukcesy sportowe na arenie krajowej
      i wojewódzkiej. Problem jest z meczami na Sali w "trójce", nie ma tam widowni.
      Napewno sport młodzieżowy dochodów nie przyniesie, ale jeżeli nie chcemy aby
      nasza młodzież chodziła pod nocne sklepy to zainwestujmy. Pieniądze można
      pozyskać z zewnątrz, przede wszystkim od sponsorów - mówi radny A. Bożko z
      Koalicji Bielskiej. Stanowisko Burmistrza w tej sprawie od początku było jedno -
      bardzo niemądrym posunięciem byłoby nie przygotowanie dokumentacji i nie
      staranie się o fundusze z zewnątrz. Taka hala powinna powstać dla naszych
      mieszkańców i naszej młodzieży. Jeżeli nie będziemy ryzykować, nie będziemy
      podejmować żadnych kroków do przodu, to nigdy niczego nie zrobimy - mówi
      Burmistrz Miasta E. Berezowiec.
      Przed głosowaniem było już wiadomo, że Rada Miasta poprze realizację tego
      projektu i przyzna 5 tysięcy złotych na opracowanie dokumentacji. Za
      przyznaniem pieniędzy na opracowanie dokumentacji, głosowali radni z Klubu SLD
      i Koalicji Bielskiej.
      był straszakiem na innych.
      • szpila555 Re: B – bezssensowna lokalizacja hali widow 02.06.06, 10:08

> Przed głosowaniem było już wiadomo, że Rada Miasta poprze realizację tego
        > projektu i przyzna 5 tysięcy złotych na opracowanie dokumentacji. Za
        > przyznaniem pieniędzy na opracowanie dokumentacji, głosowali radni z Klubu
        > SLD i Koalicji Bielskiej.

Zapomniałes NIEOBECNY podać źródła tych "NEWSÓW":

Moim zdaniem są to bardzo dziwne informacje, mające się w części tak do
        rzeczywistości jak pięść do nosa.

1. Ciekawe skąd wiedziano "że Rada Miasta poprze ...", ja do momentu głosowania
        nie wiedziałem.

2. W paragrafie 1 ustęp 1 punkt 5 Uchwały Rady Miasta z dnia 30 maja 2006 w
        sprawie zmian w budżecie miasta na 2006 rok zapisano:

"Dokumentacja na budowę i modernizację obiektów i urządzeń sportowo-
        rekreacyjnych na terenie Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji" - okres
        realizacji w latach 2006-2007, wartośc zadania ogółem w kwocie 305.000 zł,
        wysokośc środków wynikających z planów na 2006 rok, w tym środki własne
        budżetowe w kwocie 5.000zł, wysokość środków planowanych do poniesienia w roku
        2007 w kwocie 300.000zł"

Wynika stąd, że nie 5.000zł a 300.005zł przeznaczy się na dokumentację
        projektową!!!!!!! Ktoś tu komuś robi wodę z mózgu!!!

3. Nie wszyscy radni "Koalicji Bielskiej" głosowali za tym wydatkiem.

4. Jeśli ktoś jest zainteresowany wątpliwościami części radnych, może sięgnąć
        do protokołów z ostatnich dwóch sesji i posiedzeń Komisji Rady, które są jawne
        i dostępne każdemu mieszkańcowi w Biurze Rady Miasta.

5. Cóż, wynika z tego, że przed jesiennymi wyborami można obiecywać "gruszki na
        wierzbie" i są nawet chętni do ich jedzenia ;)

6. Czyżbyś NIEOBECNY również miał chęć na te gruszki?
        • mnie-tu-juz-nie-ma B – jak dezinformacja i celowe wprowadzanie w błąd 02.06.06, 10:29
          Podaję źródło:

www.bielsk-podlaski.pl/060530.html
          Jest to dezinfarmacyjny portal miasta Bielsk Podlaski.
          • mnie-tu-juz-nie-ma Inwestycja wszechczasów - czyli kampania wyb.... 02.06.06, 12:25
            Jakoś nikt nie kwapi się z podjęciem dyskusji na temat bielskiej inwestycji
            wszechczasów, więc może zacznę od....

...stwierdzenia, że należałoby - te słowa kieruję donosicielom, aby przekazały
            naszym władzom - najpierw usytuaować planowany obiekt w lokalizacji
            odpowiadającej większości mieszkańców BiPi.

Proponuję:
            1. przeprowadzenie konsultacji miejskich na podobnych zasadach, jakie były przy
            próbie przeniesienia SP5 (udział 80-procentowej części bielskiego elektoratu,
            aby uzyskać akceptację na realizacje inwestycji).
            2. Dwie propozycje lokalizacji do wyboru:
            – teren byłej Roszarni przy ul. Kardynała Wyszyńskiego
            – plac za Hoop-ami zamiast przeznaczenia go na kolejny hipermarket
            - każda inna lokalizacji poza terenem MOSiR przy ul. Orzeszkowej
            • pitzlad Re: Inwestycja wszechczasów - czyli kampania wyb. 02.06.06, 12:31
              To ja już wolę by to było na stadionie niż na placu za HOOP-ami.
              Nie wiem tylko po co się tak unosić, jak maja w planach coś budować, niech
              budują, co to za różnica gdzie to ma być? Przecież w Bielsku wszędzie jest
              blisko, a może nie?
              • burak-cukrowy A tym czasem !!!!!!!!!!!! 02.06.06, 12:40
                Budynek po dawnym Samorządowym Przedszkolu Nr 8 róg Rejtana/Kowalska
                jest sukcesywnie demolowany !!! szyby tłuczone kamieniami < !!! >
                pytanie : czy sąsiedzi tego obiektu są głusi , ślepi ???
                a może brak w tym miejscu SM czy też PGR ????????
                • szpila555 Re: Kto dzieli skórę na niedźwiedziu ... 02.06.06, 14:31
                  > Dwie propozycje lokalizacji do wyboru:
                  > – teren byłej Roszarni przy ul. Kardynała Wyszyńskiego
                  > – plac za Hoop-ami zamiast przeznaczenia go na kolejny hipermarket
                  > - każda inna lokalizacji poza terenem MOSiR przy ul. Orzeszkowej

Tu się już zacietrzewiłes NIEOBECNY, jak już nie byłoby w mieście innej
                  lokalizacji poza MOSIR to gdzie byś budował tą halę? Poza tym na plac za HOOP
                  trochę daleko ze wszystkich szkół, bliżej już na teren byłej Roszarni.
                  Są jeszcze możliwości ulokowania przyszłej hali na terenie miasta. Podam jeden
                  przykład: Zespół Szkół Zawodowych.
                  Radnym Burmistrz przedstawił jedyną słuszną wg niego lokalizację przy
                  stadionie - bez możliwości wyboru.

pitzlad napisał:
                  > To ja już wolę by to było na stadionie niż na placu za HOOP-ami.

Obiekt trzeba ogrzać - jaką wybudować kotłownię przy stadionie? Olejową,
                  gazową, na węgiel, miał, pompy cieplne? A może wystarczy kanał ciepłowniczy ze
                  szkoły "2" jak mówił mi radny P.M. ;)

W dni powszednie od rana do południa hala na stadionie pewnie będzie stała
                  pusta. Kto tam w tym czasie przyjdzie i na jak długo? Jak w tym czasie ją
                  wykorzystać? Halę po wybudowaniu trzeba utrzymać, remontować, ogrzewać,
                  oświetlać. Ile to bedzie kosztować? Nikt tego naprawdę do końca nie wie.
                  Powinna zarabiać na swoje utrzymanie.

> Nie wiem tylko po co się tak unosić, jak maja w planach coś budować, niech
                  > budują, co to za różnica gdzie to ma być?

Trzeba jeszcze mieć w budżecie miasta minimum 26.000.000 zł plus VAT na budowę.
                  W przypadku uzyskania dotacji z UNII wystarczyłoby 15%-20% tej kwoty. Tylko że
                  na początek trzeba wydać 305.000zł na projekt, nie mając gwarancji uzyskania
                  tej dotacji.
                  A inne potrzeby Miasta? Np kanalizacja sanitarna, deszczowa, budowa,
                  przebudowa, remonty chodników i ulic? Też je trzeba robić. A skąd środki
                  finansowe? Do dotacji unijnych trzeba miec udział własnych środków.

Co byście chcieli mieć w pierwszej kolejności: halę sportową czy drogi? a może
                  kanalizację sanitarną w całym mieście? Co powinno być priorytetem?

A najciekawsze jest to, że również Starostwo ma w planach budowę hali
                  widowiskowo sportowej. Czy będzie wyścig po dotację? A może jednak wspólnie?

• mnie-tu-juz-nie-ma Re: Kto dzieli skórę na niedźwiedziu ... 02.06.06, 14:34
                    szpila555 napisał:

>... A najciekawsze jest to, że również Starostwo ma w planach budowę hali
                    > widowiskowo sportowej. Czy będzie wyścig po dotację? A może jednak wspólnie?
                    >
                    • szarik-102 wrrrrrrrr! brać go? wrrrrrrrrr! 03.06.06, 10:54
                      • edi9911 Re: wrrrrrrrr! brać go? wrrrrrrrrr! 03.06.06, 10:59
                        Szarik-siad,nie rusz!!!!!
                • mnie-tu-juz-nie-ma Re: A tym czasem !!!!!!!!!!!! 02.06.06, 14:31
                  burak-cukrowy napisał:

> Budynek po dawnym Samorządowym Przedszkolu Nr 8 róg Rejtana/Kowalska
                  > jest sukcesywnie demolowany !!! szyby tłuczone kamieniami < !!! >
                  > pytanie : czy sąsiedzi tego obiektu są głusi , ślepi ???
                  > a może brak w tym miejscu SM czy też PGR ????????

====

Widzę, żeś nie zorientowany....
                  Budynek , o którym piszesz miasto sprzedało parafii prawosławnej za 1,6 tys PLN-
                  ów.
                  Widocznie za mało dajesz na tacę...
              • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Inwestycja wszechczasów - czyli kampania wyb. 02.06.06, 14:38
                pitzlad napisał:

> To ja już wolę by to było na stadionie niż na placu za HOOP-ami.

.... a ja WOLĘ żeby moje dzieci też miały odłegłość porównywalną do
                miary "rzutu kamieniam" do tegoż obiektu.
                Więc najlepsza byłaby lokalizacja w centrum BiPi, a nie na drugim końcu -
                patrząc od strony Os. Północ.
              • mnie-tu-juz-nie-ma Bicie piany jak na Basenie 02.06.06, 14:59
                pitzlad napisał:

... To ja już wolę by to było na stadionie niż na placu za HOOP-ami.
                > Nie wiem tylko po co się tak unosić, jak maja w planach coś budować, niech
                > budują, co to za różnica gdzie to ma być? Przecież w Bielsku wszędzie jest
                > blisko, a może nie?
                >

===========

Może jednak ujawnić, że

SLD BIJE PIANĘ tak jak było przy budowie krytej pływalni zwanej Wdnik. Na
                początku basen miał kosztować 7 mln PLN-ów, a koszt wyniósł prawie 13 mln PLN-w.
                Podobnie może być z halą widowiskowo-sportową.
                Z tego co pamiętam był to chyba naszego najmłodszego radnego miejskiego z SLD i
                ma się przyczynić do socjotechnicznego zabiegu. Bielszczania mają uwierzyć w
                sens budowy obiektu, a to ma przynieść w efekcie głosy w wyborach.
                Nikt się nie zastanawia nad tym, czy miasto Bielsk będzie stać na budowę, a
                później na utrzymanie obiektu.
                Z tego co widać było na ostatniej sesji już dochodzi do kombinacji, z
                wydatkowaniem pieniędzy na dokumentację techniczną.
                Może po kolei, najpierw wybudujmy zalew i infrastrukturę, bo to już przeciaga
                się do granic mozliwości. Mija już kadencja E. Berezowca, a sprawa dalej stoi w
                miejscu.
                O tym, że rośnie następne pokolenie ludzi związanych z wodą, niech świadczą
                fakty, o których nie wspomina administracja burmistrza (na portalu miasta:

www.bielsk-podlaski.pl/060529.html )

Nie ma portalu żadnej wzmianki o największej w Polsce imprezie dla młodych
                wędkarzy.
                A ty pitzlad nie masz chyba pojęcia o tym, że takimi bezsensownymi
                wypowiedziami poddajesz się socjotechnice SLD, za którą już jak barany na rzeź
                poszli prawie wszyscy radni Koalicji Bielskiej.
                Nie berdzo jestem przekownany, czy ci radni oraz SLD-owcy dbają o interes
                mieszkańców BiPi, czy po raz kolejny o swoją prywatę.
                • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Bicie piany jak na Basenie 02.06.06, 18:12
                  POWTARZAM:

Może jednak ujawnić, że

SLD BIJE PIANĘ tak jak było przy budowie krytej pływalni zwanej Wdnik. Na
                  początku basen miał kosztować 7 mln PLN-ów, a koszt wyniósł prawie 13 mln PLN-
                  w. Podobnie może być z halą widowiskowo-sportową.
                  Z tego co pamiętam był to chyba naszego najmłodszego radnego miejskiego z SLD
                  i ma się przyczynić do socjotechnicznego zabiegu. Bielszczania mają uwierzyć w
                  sens budowy obiektu, a to ma przynieść w efekcie głosy w wyborach.
                  Nikt się nie zastanawia nad tym, czy miasto Bielsk będzie stać na budowę, a
                  później na utrzymanie obiektu.
                  Z tego co widać było na ostatniej sesji już dochodzi do kombinacji, z
                  wydatkowaniem pieniędzy na dokumentację techniczną.
                  Może po kolei, najpierw wybudujmy zalew i infrastrukturę, bo to już przeciaga
                  się do granic mozliwości. Mija już kadencja E. Berezowca, a sprawa dalej stoi
                  w miejscu.
                  O tym, że rośnie następne pokolenie ludzi związanych z wodą, niech świadczą
                  fakty, o których nie wspomina administracja burmistrza (na portalu miasta:

www.bielsk-podlaski.pl/060529.html )

Nie ma portalu żadnej wzmianki o największej w Polsce imprezie dla młodych
                  wędkarzy.
                  A ty pitzlad nie masz chyba pojęcia o tym, że takimi bezsensownymi
                  wypowiedziami poddajesz się socjotechnice SLD, za którą już jak barany na
                  rzeź poszli prawie wszyscy radni Koalicji Bielskiej.
                  Nie berdzo jestem przekownany, czy ci radni oraz SLD-owcy dbają o interes
                  mieszkańców BiPi, czy po raz kolejny o swoją prywatę.
                  • pawlozsiul Oświeć mnie! 03.06.06, 00:13
                    Co bezsensownego napisał Pitzlad? Każdy woli, żeby kompleks sportowy był w
                    miarę zwarty.
                    Ale Ty masz argument nie do odparcia - bo będziesz miał daleko. To ja gratuluję
                    szczerości.

> (...) socjotechnice SLD, za którą już jak barany na
                    > rzeź poszli prawie wszyscy radni Koalicji Bielskiej.
                    > Nie berdzo jestem przekownany, czy ci radni oraz SLD-owcy dbają o interes
                    > mieszkańców BiPi, czy po raz kolejny o swoją prywatę.

Gdyby dbali o "Twoją prywatę" byłoby OK, jak rozumiem? Podobnie, gdyby SM
                    wywaliła kasę swoich członków na prywatne ogrodzenie? Ciekawe spojrzenie.

Radni zostali wybrani i za swoje decyzje zostaną wkrótce rozliczeni. Ale
                    właśnie do podejmowania takich decyzji mają mandat. To ich od Ciebie różni.
                    • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Oświeć mnie! 03.06.06, 12:47
                      OOOOOOOOOOOO!!!!
                      Widzę, że czytać już umiesz, ale jeszcze żebyś rozumiał co czytasz, to byłby
                      już KOMPLET.
                      Podpowiem ci, że większość radnych Koalicji Bielskiej co innego deklaruje przed
                      sesjami w sprawie konkretnych zagadnień, a co innego dzieje się na sesji.
                      Wygląda to tak, że zostają w jakiś magiczny sposób przekonani do argumentów SLD-
                      owców. Wcalę się temu nie dziwię, gdyż jest to ułomność samorządu miejskiego,
                      gdzie spory odsetek radnych w jakiś tam sposób służbowo podlego pod burmistrza.
                      Jeżeli chcesz to mogę ci wyliczyć po kolei kto i jak...?

Po raz kolejny namawiam ciebie do MYŚLENIA. Tym razem perspektywicznego.
                      W jaki sposób ogrzejesz taką halę, która będzie usytuowana na obrzeżu miasta.
                      Dzisiaj śmiało można stwierdzić, że niepotrzebnie sprzedawano grunt miejski
                      będący we władaniu MPEC-u pod kaufland. Chyba, że tylko po to, aby wypłacić
                      ogromne premie tym, którzy się ku temu przysłużyli.
                      Z tego co się orientuję, to miastu nie wiele brakuje, aby przejąć grunt por
                      byłą Roszarnią za zaległości, więc myślę, że najlepiej byłoby właśnie tam
                      wybudować taką halę widowiskowo-sportową.
                      Masz jakieś kontrargumenty - sesnsowne oczywiście?
                      Stąd mój pomysł, aby zorganizować konsultacje, czy referendum, a nie słuchać
                      bezmyślnych opinii tych "jak coś mają budować, to nich budują", nie wnikając
                      jaka jest rentowność takiego przedsięwzięcia.
                      Jeszcze jedna sprawa:
                      26 mln PLN-ów plus VAT to wstępne koszty budowy, dzisiaj przeznacza się 0,3 mln
                      PLN-ów na dokumentację, a jakie będą koszty utrzymania czegoś takiego. Skąd
                      wziąć później pieniądze na uprawianie różnych dyscyplin sportowych.
                      Przecież trzeba będzie przeznaczać na sport kilka, jak nie kilkanaście razy
                      więcej niż obecnie?
                      Zwróć uwagę, że już dzisiaj cały BiPi jest rozryty koparkami i nie widać, żeby
                      roboty miały zbliżać się ku końcowi.
                      Jest to jeden z zabiegów socjotechnicznych SLD i burmistrza. W roku kampanii
                      wyborczej chce pokazać jak wiele jest remontowanych ulic.
                      Aha i jeszcze wróce do zalewu - sprawa ciągnie się jak smród po gaciach wiele,
                      wiele lat. Więc może inwestycje prowadzić po kolei, a nie pogrążac miasto w
                      wydatkach na inwestycje, których końca nie widać.
                      • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Re: Oświeć mnie! 03.06.06, 13:17

> OOOOOOOOOOOO!!!!
                        > Widzę, że czytać już umiesz, ale jeszcze żebyś rozumiał co czytasz, to byłby
                        > już KOMPLET.

====

Zapomniałem dodać, że już raz Białystok wyśmiał samorząd miejski BiPi przy
                        pierwszej próbie pozyskania środków z zewnątrz, twierdząc, że są bardziej
                        przyziemne potrzeby w powiecie bielskim.
                        A poza tym każden sobie rzepkę skrobie - i do podjęcia kroków zmierzających do
                        budowy hali przystąpiło już starostwo.
                        Ktoś tu już zauważył, że (gdyby nie chore ambicje zarządu powiatu i
                        jednoosobowego zarządu miasta w osobie burmistrza - to moja opinia), można by
                        było wybudować wspólnymi siłami jedną halę a nie dwie.
                        Jednak na dzień dzisiejszy mimo, iż SLD trzyma władzę w mieście (manipulując
                        mniejszościami z KB) i w powiecie (rękami KB i sztucznego tworu o nazwie "Nasze
                        Podlasie"), jest to NIE REALNE!!!
                    • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Oświeć mnie! 03.06.06, 19:36
                      pawlozsiul napisał:

> ...Gdyby dbali o "Twoją prywatę" byłoby OK, jak rozumiem? Podobnie, gdyby SM
                      > wywaliła kasę swoich członków na prywatne ogrodzenie? Ciekawe spojrzenie.
          • mnie-tu-juz-nie-ma Re: B – jak dezinformacja i celowe wprowadz 23.06.06, 16:21
            img393.imageshack.us/img393/7894/img0021a3hw.jpg
            remont ogrodowej trwa..., trwa... i trwa...
            • mnie-tu-juz-nie-ma Re: B – jak dezinformacja i celowe wprowadz 23.06.06, 16:22

> img393.imageshack.us/img393/7894/img0021a3hw.jpg
              > remont ogrodowej trwa..., trwa... i trwa...

=====

A miał być szybko wykonany
    • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 03.06.06, 19:43
      A może zrobić fotkę przedmiotów wrzuconych do mego ogrodu przed wysłaniem
      paczki do SM, żeby nic tam nie zginęło, a prawowici właściciele np: piłek
      do "gały" mogli je odzyskać (i cierpliwie czekać na realizację wniosku szwagra
      wiceprezesa SM mówiącycm o wybudowaniu boiska na os. Północ).
      • ryszard_kosynier Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 03.06.06, 19:57

> A może zrobić fotkę przedmiotów wrzuconych do mego ogrodu przed wysłaniem
        > paczki do SM, żeby nic tam nie zginęło,
        <<Ja na twoim miejscu nie ufałbym firmom przesyłkowym i sam osobiście w błysku
        fleszy,fanfar i jeśli TVN nie dysponuje wolnym czasem, to przynajmniej
        regionalnej TVP, zaniósł tę jakże ważną i symboliczną przesyłkę na biórko
        znienawidzonej władzy.Nie zapomnij tylko jako osoba skrupulatna do w/w
        przedmiotów dołączyć opisu z wszelkimi danymi właścicieli.Np.imie, nazwisko,
        adresik kiedy wypił piwko lub wódkę,wypił sam czy się z kimś podziałkował,gdzie
        kupił, za gotówkę czy na zeszyt?. Daty owego wydarzenia nie zapomnij podać na
        forum.
        • slawwoj2 Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 20:04
          • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 20:08
            Jak masz kask ochronny na wypadek, gdyby od strony SM (a posesja moja graniczy
            z dwóch stron) spadały brykalce lub butelki, to przychodź!!!
            • slawwoj2 Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 20:09

> Jak masz kask ochronny na wypadek, gdyby od strony SM (a posesja moja
              graniczy
              > z dwóch stron) spadały brykalce lub butelki, to przychodź!!!

Słyszałem o latających biustonoszach. Przed nimi nie trzeba kasku. :)))

• mnie-tu-juz-nie-ma Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 20:09

graniczy

-----
              ZAPRASZAM!!!
              • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 20:11
                ZAPRASZAM NA 21.00!!!
              • slawwoj2 Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 20:15

> ZAPRASZAM!!!

O w końcu jakieś miłe słowo. Chętnie wpadłbym ale tymczasowo zamieszkuje w
                Kaczogrodzie. Daleko wracać. Dzięki za zaproszenie. A te spadające biustonosze
                może kiedyś będą miały wartość jak osoba je wyrzucająca trafi na wysokie
                stanowisko.
                Do szafu Allego czeka (albo na forum zrobisz aukcje). Juz widzę ten nagłówek
                BIUSTONOSZ 18 NASTKI WYRZUCONY PRZEZ ....(tu wysokie stanowisko) :))))
                • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 20:58
                  slawwoj2 napisał:

A te spadające biustonosze
                  > może kiedyś będą miały wartość jak osoba je wyrzucająca trafi na wysokie
                  > stanowisko.
                  > Do szafu Allego czeka (albo na forum zrobisz aukcje). Juz widzę ten nagłówek
                  > BIUSTONOSZ 18 NASTKI WYRZUCONY PRZEZ ....(tu wysokie stanowisko) :))))

----------

"Spadające biustonosze" wymyślił pawlozsiul, to niech on je zlicytuje. Ja z tym
                  nie mam nic wspólnego.
                  A zaprosznie na grilla jest aktualne!!!
                  Właśnie rozpaliłem prawdziwy węgiel drzewny i lecę do Arhelanu
                  po "zaopatrzenie".
                  • ryszard_kosynier Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 21:04

lecę do Arhelanu

W domyśle--BALONEM--
                    • ryszard_kosynier Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 21:11
                      @)Widzę że na wyposażeniu balona masz również komputer,wylatując o 20.58
                      udzieliłeś odpowiedzi o 21.02.Jakaś bogata wersja latacza.I nie rób więcej
                      błędów,nie wypada nauczycielowi!
                  • slawwoj2 Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 21:10

> A zaprosznie na grilla jest aktualne!!!
                    > Właśnie rozpaliłem prawdziwy węgiel drzewny i lecę do Arhelanu
                    > po "zaopatrzenie".

Chętnie wskoczyłbym ale mam za daleko. Miałbym trudności z powrotem po ciemku.
                    Najkrócej byłoby Warzywną koło byłego cmentarza. A Warzywna na tym odcinku nie
                    oświetlona. A duchy zmarłych nie śpią...
            • ryszard_kosynier Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 21:00

graniczy

<<Co to kurde są te << brykalce>>,wcześniej zwane << brukalcami>>?.To coś
              związane z tańcem,lud.-brykać=tańczyć.To te gryle są z tańcami?.
              • ryszard_kosynier Re: Krzysiek dziś sobota, organizujesz grilla ? 03.06.06, 21:21
                ryszard_kosynier napisał:
                To te gryle są z tańcami?.
                Samokrytyka; Grille,nie gryle.Sorki!
        • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 03.06.06, 20:05

> ... Nie zapomnij tylko jako osoba skrupulatna do w/w
          > przedmiotów dołączyć opisu z wszelkimi danymi właścicieli.Np.imie, nazwisko,
          > adresik kiedy wypił piwko lub wódkę,wypił sam czy się z kimś
          podziałkował,gdzie
          >
          > kupił, za gotówkę czy na zeszyt?. Daty owego wydarzenia nie zapomnij podać na
          > forum.

=======

Jeśli chodzi o ustalenie danych właścicieli wymienionych przedmiotów -
          powinniście się zająć tym sami w ramach obowiązku organów SM.

Aha... I nie pisze się "biórko" tylko "biurko".

PS. Gdyby ruszyła już portwal www.smbp.pl , to zapewna tam moglibyście
          zamieszczać te dane, o których mówisz. Przcież to jest super-pomysł, co nie?

• slawwoj2 Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 03.06.06, 20:08

"Przcież to jest super-pomysł, co nie?
            >

Super pomysł to teraz siedzieć przy piwku obok dymiącego grilla a nie tak jak
            Ty i ja przy ekranie komputera ( a ja to jeszcze na IV pietrzw w bloku :(
          • ryszard_kosynier Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 03.06.06, 20:55

> Jeśli chodzi o ustalenie danych właścicieli wymienionych przedmiotów -
            > powinniście się zająć tym sami w ramach obowiązku organów SM.
            <<Od ustalania danych są organa do tego upoważnione,a nie organa SM,przedmioty
            znajdującę się na posesji z reguły należą do właściciela,a jego danych nie
            podam,bo jestem dyskretny.Choć są w tym mieście ludzie, którzy i bez portalu SM
            radzą sobie z pozyskiwaniem danych i ich bezczelnym upublicznianiem na forum.
            << Aha...I nie pisze się,,portwal,, tylko ,,portal,,.Naucz się również
            rozróżniania rodzajów: -ruszyła portwal-,jeśli portal to ruszył.
            • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 03.06.06, 21:02

> mnie-tu-juz-nie-ma napisał:
              > ...przedmioty
              > znajdującę się na posesji z reguły należą do właściciela...

-----

Toż już napisałem, że wyślę te przedmioty do właąciciela, czyli SM i on niech
              ustala z czyjego okna czy balkonu wypadły.

• ryszard_kosynier Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 03.06.06, 21:15

> Toż już napisałem, że wyślę te przedmioty do właąciciela, czyli SM i on niech
                > ustala z czyjego okna czy balkonu wypadły.
                Już mówiłem od ustalania są instytucje do tego powołane.Nie denerwuj się
                poczekaj trochę, jak bielska policja nabierze wprawy,a ma na czym ćwiczyć to
                zapewne ci pomoże.
                • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 04.06.06, 03:46
                  Właścicelem gruntów sąsiadującym z moim jest SM, więc niech ta szacowna
                  instytucja dochodzi, kto? co? i jak?
                  Ty jako tajny agent służb specjalnych powinieneś stać na straży porządku
                  publicznego, a nie swoich organów.
                  • ryszard_kosynier Re: Polityczny Alfabet Bielska - od "A" do "Z" 04.06.06, 06:13

> Właścicelem gruntów sąsiadującym z moim jest SM, więc niech ta szacowna
                    > instytucja dochodzi, kto? co? i jak?
                    > Ty jako tajny agent służb specjalnych powinieneś stać na straży porządku
                    > publicznego, a nie swoich organów.
                    << Nazwanie przez ciebie SM szacowną instytucją brzmi jak herezja,ale widzę że
                    coś wymiękasz,zmieniasz swoją bojową postawę.Co się stało.Natomiast określenie
                    mnie jako TA,pozwala stwierdzić że choroba umysłowa się rozwija.
                    • mnie-tu-juz-nie-ma Nareszcie odrobina szczerości?? 04.06.06, 10:16

> Nazwanie przez ciebie SM szacowną instytucją brzmi jak herezja,ale w
                      > idzę że
                      > coś wymiękasz,zmieniasz swoją bojową postawę.Co się stało.Natomiast
                      określenie
                      > mnie jako TA,pozwala stwierdzić że choroba umysłowa się rozwija.

============

No tak...
                      Czyli sam przyznajesz, że ta szacowna instystucja nie jest taką "szacowną" jaką
                      powinna być? I dla uczciwych nie ma tam miejsca.
                      • ryszard_kosynier Re: Nareszcie odrobina szczerości?? 04.06.06, 10:29

> No tak...
                        > Czyli sam przyznajesz, że ta szacowna instystucja nie jest taką "szacowną"
                        jaką
                        >
                        > powinna być? I dla uczciwych nie ma tam miejsca.

<<Dla mnie ta instytucja była i jest szacowna.A interpretacja którą podałeś
                        może zrodzić się,tylko w głowie człowieka chorego .Tak, że nie mam pretensji za
                        twoje rozumienie moich słów,gdyż tacy ludzie nie zawsze ponoszą
                        odpowiedzialność za to piszą.
                        • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Nareszcie odrobina szczerości?? 04.06.06, 10:40

> Dla mnie ta instytucja była i jest szacowna.A interpretacja którą p
                          > odałeś
                          > może zrodzić się,tylko w głowie człowieka chorego .Tak, że nie mam pretensji
                          za
                          > twoje rozumienie moich słów,gdyż tacy ludzie nie zawsze ponoszą
                          > odpowiedzialność za to piszą.

====

Człowieku - jeżeli nim jesteś? Zastanów się co ty za brednie wypisujesz?

Już mnie kiedyś wasz prezes sądami straszył za naruszanie "czci prezesa
                          spółdzielni" czy coś takiego.
                          Przydałoby się was wszystkich tak solidnie przebadać.
                          Kończę bo mam ciekwasze zajęcia niż czytanie twego bezmyślnego ślinotoku i
                          naprwadę można wpędzić się w jakieś dolegliwości umysłowe dyskutując z tobą.
                          • ryszard_kosynier Re: Nareszcie odrobina szczerości?? 04.06.06, 10:51

Odpowiadasz na :

> Kończę bo mam ciekwasze zajęcia niż czytanie twego bezmyślnego ślinotoku i
                            > naprwadę można wpędzić się w jakieś dolegliwości umysłowe dyskutując z tobą.
                            • mnie-tu-juz-nie-ma Re: Nareszcie odrobina szczerości?? 04.06.06, 10:58
                              Dymi, ale wczorajszy grill.

Widzę, że chcesz mnie Agencie Jabłuszewski sprowokować do czegoć co będę
                              później żałował.
                              • ryszard_kosynier Re: Nareszcie odrobina szczerości?? 04.06.06, 19:47

> Dymi, ale wczorajszy grill.
                                >
                                > Widzę, że chcesz mnie Agencie Jabłuszewski sprowokować do czegoć co będę
                                > później żałował.
                                << Widzę że nie tylko grill,ty niezłomny wg.siebie tropiciel nieprawidłowości
                                który publicznie wyzywał tu ludzi od komuchów,łapówkarzy,dbających o swoje
                                prywatne interesy nagle zmieniający front,bojący się prowokacji.Dziwne tym
                                bardziej, że w sąsiednim poście zarzucasz nieuczciwość sądom i policji.Jesteś
                                oszustem K.Kondrat i nie ukrywam ,że cieszy mnie twój widok, takiego
                                wystraszonego z podkulonym ogonkiem.Cieszy mnie również to, że coś nareszcie
                                rusza ,a ja wierzę w zasadę domina i będę trzymał kciuki, żeby trwało to jak
                                najdłuzej do ostatniej kostki.
                                • mnie-tu-juz-nie-ma Nie panikuj!!! 04.06.06, 22:33

> ...Dziwne tym
                                  > bardziej, że w sąsiednim poście zarzucasz nieuczciwość sądom i policji.
                                  ====

Zacytuję samego siebie

====

> ...pamięta jak kiedyś reklamówkami wałówy nosiłeś do sądu podczas
                                  > sprawy swego kolegi, który nieźle narozrabiał.
                                  > Szary człowiek nie ma tam dostępu, tak jak ty.

======

Nie pisałem kto brał, tylko kto wnosił.
                                  A na przestraszonego to najbardziej teraz ty wyglądasz i Twoje paranoiczno-
                                  maniakalne oskarżenia.
                                  Spokojnie nie panikuj, bo w zapędzie sam postawiłeś zarzut łapówkarstwa
                                  wymiarowi sprawiedliwości.
                                  Czyli to raczej twój ogonek się podkulił...?
                                  A z tym efektem domina, to widzę, że sam strąciłeś pierwszą figurę!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka