kaukonsky Tur - Pogoń Łapy 5:5 16.03.03, 17:50 Tur Bielsk Podlaski - Pogoń Łapy 5:5 (2:2) Bramki: Spychała (6), samobójcza (39), Martyniuk (54), M. Naumczuk (70 - karny), Pawluczuk (88)- dla Tura. Sędziował Daniel Niemyjski (Bielsk Podlaski). Widzów 100. Czerwone kartki: Onacik (Tur), ..... (Pogoń). Tur: Ostaszewicz - Walenciej (70 Pawluczuk zmiana powrotna) - Wysocki (46 M. Gul), A. Naumczuk, M. Naumczuk - Spychała (46 Szmurło), Dakowicz (46 Wawreniuk), Pawluczuk (46 Siemieniuk), Wojszkowicz (46 Onacik) - Pieczyński, Martyniuk. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Re: Tur - Pogoń Łapy 5:5 17.03.03, 14:26 Witam. Do "kaukonskego". Dlaczego nie wstawiłeś tego opisu coś dzisiaj namalował w gazecie?? Wklejaj takie żeczy. Nie każdemu chce się wyłażić po gazetę do kiosku czy sklepu.W sumie wystarczy przejść przez ulicę!!!Ale się nie chce!!! Z góry dzękuję. --- Ze sportowym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wentkasz Re: Tur - Pogoń Łapy 5:5 17.03.03, 16:28 Słyszałem, że "klasę pokazał" pan M. Ostaszewicz. Jeśli któryś z szanownych forumowiczów - kronikarzy bielskiej piłki nożnej - sobie coś niecoś przypomni, to bardzo proszę o przedstawienie sytuacji, w których Tur tracił bramki. Dzień wielce parszywy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Słaba obrona, mocny atak 17.03.03, 19:28 Bez przesady. Kilka piłek Michaś złapał. A bronił, jak bronił... Sądzę Wentkasz, że nie byłbyś zaskoczony jego występem. Nie zawiódł jakoś specjalnie... O punkty ma zagrać Kopczewski, a to na tę ligę jeszcze wirtuoz bramkarski. Gorzej, że obrona robi błędy. Mam nadzieję, że to tylko brak zgrania. W I połowie Walenciej czasami próbował grać z Adamem Naumczukiem w linii! I nawet nieźle to wyglądało, ale żeby było skuteczne, to chyba musieliby z rok potrenować. Nie tacy jak oni dostają kociokwiku na boisku po takiej zmienia ustawienia. No i dużo strat Lisa. Jego 'stoicki spokój' jest trochę przesadny. Mimo strzelonej bramki nie zmieniam też zdania co do Spychały. Nawet Pepik już nie wytrzymywał i w ciągu 45 min. ze trzy razy mu zmył głowę... Plusy? No oczywiście Pepik - to cały czas pół drużyny. Niemiec z Martyniukiem na lepszej nawierzchni powinni zacząć strzelać gole. Waleczny Dazio, obiecujący Waja i Szmurło (chociaż tym razem nieco słabiej), Dako zagrał swoje (to raczej nie plus...), świetny Cypis (w ogóle się nie grzeje, oby tak w lidze), wszechstronny i solidny Walenciej. Pepik będzie miał ból głowy z wyborem jedenastki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Strona regionalnego sportu 17.03.03, 19:11 O to właśnie chodzi Suchy, że jeśli piszę do gazety, to nie mogę wcześniej publikować tego w Internecie, bo działałbym na niekorzyść własnej firmy :-) Gazeta jest po to, żeby po nią pójść do kiosku... Przykra prawda, ale prawda. Co do tekstu w GWsp., to tylko część jest moja, dane nt. Pogoni zebrał KS (zresztą tekst jest podpisany). Dziwne może być to, że tekst w ogóle jest, prawda? To nowy pomysł GWsp. - dwa razy w tygodniu (poniedziałek, czwartek) jedna kolumna sportowa ma być regionalna. Dlatego też tekst z meczem Tur - Pogoń ukazał się tylko na terenie dawnego woj. białostockiego i to z wyłączeniem Białegostoku. Niestety, Wentkasz (jako mieszkaniec B-stoku), nie będzie mógł czytać tych stron... Przy okazji wszystkich krewnych i znajomych Królika (czyli bywalców forum) proszę o podrzucanie tematów sportowych z Bielska. Nie wiem, jak długo pomysł z regionalnymi stronami sportowymi będzie realizowany, ale jeśli już jest, to możemy skorzystać. Nie chciałbym cały czas pisać tylko o piłce... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Skarb kibica 17.03.03, 19:30 REKLAMA ;-) Już jutro (wtorek) w GWsp. piłkarski skarb kibica. Nie współtworzyłem, ale i tak polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Tur - siła kadrowa - analiza 19.03.03, 20:16 W niedzielę Tur zaczyna rozgrywki ligowe. Doniesienia prasowe wskazują, że do meczu w Choroszczy dojdzie. Kim przed pierwszym meczem dysponuje trener Tura? (Dane statystyczne na podst. 'Skarbu kibica' ze Współczesnej) 1. BRAMKARZ W bramce sprawa jest prosta - numerem jeden jest z pewnością Sławomir KOPCZEWSKI (r.ur. 1971). To jeden z najlepszych bramkarzy w okręgówce. Doświadczony, opanowany, solidny, nie grający pod publiczkę. Jeśli będzie mógł, to powinien grać we wszystkich meczach. Być może - podobnie jak to było jesienią - przy wysokim prowadzeniu naszego zespołu będzie go zmieniał Kamil OSMÓLSKI (83,M), bramkarz żywiołowy, dobrze grający na linii. Trzecim bramkarzem jest Michał OSTASZEWICZ (82,M). 2. PRAWY OBROŃCA Tu chyba też nie ma wątpliwości - Mariusz WYSOCKI (74). Cypis ma co prawda tendencję do ostrej gry, ale w sparingach spisywał się świetnie. Jeśli mu gra 'idzie', to bywa jednym z najlepszych zawodników na boisku. Oby tylko wystrzegał się kartek. Dublerem na tej pozycji jest silny fizycznie Rafał BERG (82,M). Nie wiem tylko, czy jest przygotowany do sezonu, bo w sparingach go nie widziałem. 3. STOPER Newralgiczna pozycja, na której Pepik w sparingach widział głównie nowo pozyskanego Tomasza WALENCIEJA (77) i powracającego po kontuzji Mirosława WAWRENIUKA (73). Obaj spisywali się poprawnie, ale nie rewelacyjnie. Głównym zarzutem, jaki można by postawić im obu, to niezbyt precyzyjne rozpoczynanie akcji i wyprowadzanie piłki spod własnej bramki. Nie widziałem też, by tak dyrygowali kolegami, jak robił to jesienią Romaniuk (chociaż grał tylko w kilku meczach). Kto jeszcze mógłby w razie potrzeby zagrać na stoperze? Marek lub Adam Naumczukowie. Trudny wybór stoi przed Pepikiem. Dotychczas miał szczęśliwą rękę - wierzę, że tak będzie i tym razem. Jest jeszcze jedna możliwość - gra czwórką w linii, ale taka zmiana taktyki przed samym sezonem mogłaby się skończyć nieciekawie... 5. FORSTOPER Widzę pewniaka - Adam NAUMCZUK (76). Wybitnie solidny zawodnik. Obok Kopczewskiego najlepszy jesienny transfer Tura. Plaster niesamowity, nie da pograć żadnemu rywalowi, skoczny, dobrze grający głową, na boisku dużo widzi, nie gotuje się. Czego chcieć więcej? Jego dublerem możemy obwołać Piotra KORDZIUKIEWICZA (83,M), ale tylko dla formalności. 4. LEWY OBROŃCA Wydawało by się, że murowanym faworytem jest Marek NAUMCZUK (74), ale ostatnie sparingi mogły nadszarpnąć jego pozycję. Powinien częściej dynamicznie włączać się do akcji ofensywnych, szybko wymieniać krótkie podania z partnerami, czym imponował przed kilku laty. A ostatnio niepotrzebnie przetrzymuje piłkę i wychodzą z tego brzydkie straty. Jednak potencjał ma olbrzymi. Ewentualną słabszą dyspozycję Lisa z pewnością zechcą wykorzystać młodzi: Paweł BIERŻYN (83,M) i Marcin GUL (81). 6. PRAWY POMOCNIK Jesienią najczęściej grał tu Marcin NIEWIŃSKI (80) i zazwyczaj były to występy udane. To zawodnik o dużych umiejętnościach gry ofensywnej; kiedyś był bardzo chwalony przez niewątpliwy autorytet piłkarski Mirosława Cara, który chciał go namówić do gry w IV lidze. Tylko, czy Marcin będzie gotowy do gry we wszystkich meczach? Do ataku na prawą flankę szykują się młodzi: Marcin SZMURŁO (86,M) i Kamil KISZKO (85,M), Pepik obecał, że będzie na nich stawiał. Oby chłopcy potrafili to wykorzystać. W sparingu z Łapami na prawej pomocy zagrał Spychała, ale nie był to występ powalający na kolana. 7. DEFENSYWNY POMOCNIK Chyba najsłabiej obsadzona pozycja w drużynie. Gdybyż był Kola... Jeśli Pepik nie zdecyduje się sam grać na tej pozycji, to pewnie postawi na Artura DAKOWICZA (68) lub Grzegorza SPYCHAŁĘ (76). Dako ma wiele odbiorów, ale równie wiele strat, a to u defensywnego pomocnika powinno niepokoić. Do tego zdecydowanie nie jest playmakerem, nie ma widzenia peryferycznego. Gdy dostanie piłkę, odwraca się w stronę własnej bramki i szuka wolnego partnera. Za często gra do tyłu. O Spychale za dużo się nie wypowiadam, bo po paru meczach w śniegu i błocie trudno go oceniać. Jeśli Pepik go chce, to znaczy, że Spychała coś potrafi. Grał trochę w IV-lidze. Mnie tylko irytuje jego nonszalancja w grze. Z Łapami Pepik go objechał, Spychała zaczął się starać i... dalej nic mu nie wychodziło. Zobaczymy, jak będzie w lidze. Osobiście na pozycji defensywnego jeszcze bym widział Walencieja, lub któregoś z silniejszych fizycznie młodzieżowców, np. Szmurłę. Może by się sprawdzili? Wielka szkoda, że odszedł Karol Car - myślę, że w okręgówce spokojnie by sobie radził. 10. OFENSYWNY POMOCNIK Bez dyskusji - Piotr PAWLUCZUK (76). Tego nie ma sensu w ogóle uzasadniać. Podkreślę tylko - bo może nie wszyscy kibice jesienią zwrócili na to uwagę - olbrzymią ilość odbiorów piłek i asyst przy bramkach. Nie mam statystyk, ale podejrzewam, że jakieś trzy czwarte jesiennych bramek, to zasługa Pepika. No i prawie zero strat, bo Pepik świetnie się zastawia (podobnie jak Kola - mistrzostwo świata). Ofensywnego może zagrać też Dariusz SIEMIENIUK (74), który wchodząc na pół godziny może rozruszać zespół (chylę czoła, że godzi się siedzieć na ławce - to znamionuje jego klasę). Warto spróbować tu kiedyś Marcina Niewińskiego, może Sychałę lub Walencieja. 8. LEWY POMOCNIK Jesienią grał tu utalentowany Piotr WOJSZKOWICZ (85,M) i pewnie wiosną Pepik też postawi na niego - zwłaszcza, że Waja 'robi' za młodzieżowca. Ten chłopak ma różne mecze, ale imponuje łatwością urywania się rywalom, umiejętnością niesygnalizowanego strzału z różnych ekwilibrystycznych pozycji i - co najważniejsze - to mu się często udaje. To wysoki chłopak i chyba musi się bardzo dobrze przygotowywać do sezonu fizycznie. Zastąpić go może Tomasz ONACIK (75), dobry technik, który umie 'zarabiać' rzuty wolne. Gotowi do gry są też Kiszko i Szmurło. 9. i 11. NAPASTNICY Nie ilość a jakość. Michał MARTYNIUK (81) i Jerzy PIECZYŃSKI (77) mają piękną cechę dobrych napastników - piłka szuka ich w polu karnym. Potrafią dostawić nogę i pada gol. Z drugiej strony trzeba im tę piłkę podać, ale od tego jest Pepik. Niemiec ma też niezły drybling, Michał z kolei ciąg na bramkę. Wspólnie powinni rozstrzelać wszystkich bramkarzy w okręgówce. W rezerwie pozostaje obdarzony dobrą motoryką Artur CZAPIUK (82, M). W ataku poradzi też sobie na pewno Marcin Niewiński, może zagrać Dazio, Tomek Onacik i oczywiście Pepik. W szerokiej kadrze znajdują się też: Andrzej CZECZUGA (84,M), Sebastian KARPIŃSKI (83,M) i Artur JAROSZUK (83,M), ale nie podejmuje się oceny ich przydatności do drużyny, bo za rzadko ich oglądałem. Literką M starałem się zaznaczać 'młodzieżowców'. Piszę 'starałem się', bo nie znam dokładnie regulaminu rozgrywek i nie wiem jak został doprecyzowany przepis kwalifikujący do tej roli. Młodzieżowcem jest zawodnik, który nie ukończył 21 lat, ale czy w dniu meczu, czy też liczy się rocznik - tego nie wiem. Może Suchy nam to wytłumaczy. Ja przyjąłem kryterium rocznikowe - od 1982 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawi Re: TUR Bielsk Podlaski - runda wiosenna!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 12:54 Witam wszystkich. Mam bardzo dobre wieści. Po długim okresie przerwy rusza stronka internetowa. Przypominam jej adres www.tur.v4.pl Serdecznie wszystkich zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Zaczyna się!!! 22.03.03, 13:25 Runda rewanżowa. 23.03.2003 godz. 14.00 TUR Bielsk Podlaski gra mecz wyjazdowy z Narwią Choroszcz. Mecz jest rozgrywany na boisku w Choroszczy. Stadion przy szpitalu. Oto zestawienie par 16 kolejki: Narew - TUR Orlęta - Hetman Iskra - Andrzejwski Wissa - Cresovia - przełożony Magnat - Czyscioch Znicz - Piast - przełożony Polonia - Unia pauzuje: Pogranicze Tutaj wszystkie dane będę wprowadzał na wypoadek gdyby stronę TURA - www.tur.v4.pl - spotkało coś podobnego jak poprzedni. Oczywiście jestem za tym aby ta strona istniała i przeżyła Mnie. Ale to tak dla bezpieczeństwa. --- Ze sportowym pozdowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Narew Bobry Choroszcz - Tur Bielsk Podlaski 24.03.03, 16:31 23.03.2003 godz, 14.00 Sation w Choroszczy. Narew Bobry Choroszcz - Tur Bielsk Podlaski 0:3 (0:0) Barmki: '60 - samobójcza , '74, '80 - Jerzy Pieczyński Żółte kartki:Matejczyk, Kopczewski, Gęgotek (Narew) Sędziował: Wojciech Pawilacz. Składy: NAREW: Lenczewski - Matejczyk, Lisowski, Perkowski, Mądrzak, Sakowicz('80 Danielewicz),Romanowicz, Gęgotek, Kopczewski('65 Plesiewicz), Latkowski, Drągowski TUR: Kopczewski - Walenciej, Wawreniuk, A.Naumczuk, Wysocki, Nieiwński('65 Spychała), Pawluczuk, Dakowicz('80 Onacik), Wojszkowicz('80 Kiszko), Martyniuk ('80 Szmurło), Pieczyński. Inne wyniki: Narew - TUR 0:3 Orlęta - Hetman 0:2 Iskra - Andrzejwski 1:0 Magnat - Czyscioch 1:1 Polonia - Unia 2:0 Znicz - Piast - przełożony Wissa - Cresovia - przełożony pauzuje: Pogranicze Tabela: 1. Tur 15 42 68:10 2. Cresovia 14 36 60:18 3. Piast 14 34 63:15 4. Pogranicze 14 25 28:34 5. Unia 15 22 34:34 6. Wissa 14 20 25:24 7. Hetman 15 20 29:36 8. Andrzejewski 15 19 43:28 9. Czyścioch 15 18 28:30 10.Iskra 15 16 19:31 11.Narew 15 16 31:53 12.Magnat 15 15 22:37 13.Polonia 15 13 23:50 14.Znicz 14 12 22:66 15.Orlęta 15 11 17:46 W koleności: miejsce w tabeli, nazwa drużyny, liczba rozegranych meczów, punkty, stosunek bramek. Następna kolejka(30.03.2003): TUR - Wissa Pogranicze - Znicz Cresovia - Iskra Andrzejwski - Orlęta Hetman - Polonia Piast - Magnat Czyścioch - Narew pauzuje: Unia Niektóre z tych wiadomości zostały zapożyczone z dzisiejszego wydania Gazety Współczesnej. --- Ze sportowym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Narew - Tur z opisem 24.03.03, 17:28 Narew Bobry Choroszcz - Tur Bielsk Podlaski 0:3 (0:0) Bramki: Pieczyński - 3 (62` asysta Martyniuk, 77` asysta Pawluczuk, 83` asysta Spychała). Sędziował Wojciech Pawilcz (Białystok). Widzów 100. Żółte kartki: Matejczyk (faul), D. Kopczewski (przeszkadzanie przy wykonywaniu rz. w.), Gęgotek (faul bez piłki) - wszyscy Narew. Narew: Lenczewski - Lisowski - Perkowski, Mądrzak, Matejczyk - Gęgotek, Laskowski, Drągowski, Sakowicz (86`Danilewicz) - Romanowicz, D. Kopczewski (70`Plesiewicz). Tur: S. Kopczewski - Walenciej - Wysocki, Wawreniuk, A. Naumczuk - Niewiński (65`Spychała), Dakowicz (86`Onacik), Pawluczuk, Wojszkowicz (79`Kiszko) - Martyniuk (86`Szmurło), Pieczyński. CHOROSZCZ, 23.3. W meczu inaugurującym rundę wiosenną piłkarze Tura pokonali Narew Bobry Choroszcz i umocnili się na pozycji lidera. Już w 8 min. gospodarze zdobyli gola, ale wcześniej jeden z ich zawodników dotknął piłkę ręką i sędzia bramki nie uznał. Chwilę później po rzucie rożnym Pawluczuka i szybkiej wymianie piłki z Martyniukiem, bliski strzelenia gola był Niewiński, jednak nie trafił w bramkę. W 14 min. Laskowski próbował swoich dryblerskich umiejętności w pojedynku z Pawluczukiem. Okazały się one mizerne i trener Tura odebrał mu piłkę na połowie Narwi, wjechał w pole karne i tam został popchnięty przez obrońcę - sędzia nie zareagował. Później dwukrotnie dogodne sytuacje strzeleckie wypracowywał sobie Wojszkowicz, ale nie potrafił ich wykorzystać. Po półgodzinie gry przewaga Tura zaczęła topnieć, a do głosu doszli gospodarze. Najpierw po stracie Dakowicza groźnie strzelał z dystansu Gęgotek, później piłka przeleciała tuż nad bramką Sławomira Kopczewskiego po długim podaniu z rzutu wolnego Lisowskiego i główce Dariusza Kopczewskiego. Bramkarz Tura wybronił jeszcze w I połowie groźne strzały Gęgotka i Drągowskiego. Tur odpowiedział uderzeniami Martyniuka i Pieczyńskiego. Tuż po przerwie sędzia nie uznał kolejnych dwóch bramek. Pierwszą strzelił ze spalonego Martyniuk, po szybkiej wymianie z Niewińskim i Wojszkowiczem, a drugą Gęgotek po faulu na Walencieju. W 59 min. pojedynek z Lenczewskim przegrał Niewiński, a chwilę później bramkarz Narwi wyłapał groźny strzał z dystansu Walencieja, który włączył się do akcji ofensywnej. Pierwsza uznana przez sędziego bramka padła w 62 min - z lewej flanki dośrodkował Martyniuk, a niezawodny Pieczyński okazał się najskuteczniejszy w tłoku pod bramką gospodarzy. Gol podłamał kierowaną przez byłego pierwszoligowca Lisowskiego defensywę Narwi i Tur miał co raz więcej okazji do strzelenia bramek. Martyniuk strzelił w słupek, a strzał Wojszkowicza obronił bramkarz. Mądrzak zrewanżował się silnym strzałem w okienko, wyłapanym w ładnym stylu przez Sławomira Kopczewskiego. W 77 min w dogodnej sytuacji piłka zeszła z nogi Martyniukowi, ale chwilę później po prostopadłym podaniu Pawluczuka przed Lenczewskim znalazł się Pieczyński i strzałem po ziemi podwyższył wynik na 2:0. Najładniejszą akcję meczu rozluźnieni piłkarze Tura zaprezentowali w 83 min. Crossową piłką spod własnej bramki rozpoczął atak Dakowicz. Na połowie boiska przejął ją Sychała, podciągną do linii końcowej i silnie dośrodkował na przedpole Lenczewskiego. Nabiegającemu Pieczyńskiemu wystarczyło już tylko umiejętnie dostawić nogę. Już w doliczonym czasie gry Tur miał okazję na czwartą bramkę. Po technicznym dośrodkowaniu 'fałszem' Pawluczuka z rzutu wolnego, 10 m przed pustą bramką znalazł się Szmurło, ale uderzył mocno i nad poprzeczką. Odpowiedz Link Zgłoś
wentkasz Re: Narew - Tur z opisem 26.03.03, 14:10 Bardzo ładnie! Czwarta liga nieuchronie zbliża się do Bielska. Może by tak z okazji sukcesów lokalnej drużyny wybrać się w niewielkiej grupce na stadion i przywrócić formę z poprzedniego roku? Co na to Prezes Kaukonsky? Ps: Czy mógłby któryś z szanownych forumowiczów przedstawiać godziny rozpoczęcia meczów? (szczególnie tych w Bielsku) Byłbym bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Narew - Tur z opisem 26.03.03, 17:13 1. Powrót NA STADION, aby 'przywrócić formę z zeszłego roku', to propozycja dwuznaczna. Jeśli chodzi o grę w piłkę, to od kwietnia postaram się być gotowy. A jeśli chodzi o 'trzymanie formy', to jestem gotowy już dziś! Zwłaszcza, że jutro mam kolejną (młodą!) rocznicę wproszenia się na ten najpijańszy ze światów. ;-) Terminarz ma na pewno Krzyś-Kibic. A wśród forumowiczów powinien nim dysponować Suchy i Wawi. Warto też odwiedzić stronę Tura. Może tam już jest terminarz? Odpowiedz Link Zgłoś
wentkasz Re: Narew - Tur z opisem 27.03.03, 09:20 ...czyli tak czy inaczej kolega się zgadza, tak? No i wszystkiego najmocniejszego z okazji tej i tamtej. Może w piątek poprawkę da się zrobić? Chodziło mi oczywiście o grę w piłkę nożną. Witryna Tura zawiera terminarz ale same daty... Dopiero na stronie głównej znalazłem mało rzucającą się w oczy informację o godzinie rozpoczęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawi Re: Narew - Tur z opisem IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 13:55 wentkasz napisał: > ...czyli tak czy inaczej kolega się zgadza, tak? No i wszystkiego > najmocniejszego z okazji tej i tamtej. Może w piątek poprawkę da się zrobić? > > Chodziło mi oczywiście o grę w piłkę nożną. Witryna Tura zawiera terminarz ale > same daty... Dopiero na stronie głównej znalazłem mało rzucającą się w oczy > informację o godzinie rozpoczęcia. Witam W najbliższa niedzielę o godz. 14 z Wissą Szczuczyn. Jeżeli chodzi o terminarz to w najbliższym czasie będą wpisane wszystkie dokładne godziny meczy Tura. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy TUR Bielsk Podlaski - Wissa Szczuczyn 29.03.03, 02:20 30.03.2003 godz.14.00 Stadion bielskiego MOSiRu. TUR Bielsk Podlaski - Wissa Szczuczyn. Serdecznie zapraszam. --- Ze sportowym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky TUR - Wissa 1:0 (0:0) 30.03.03, 17:51 Tur Bielsk Podlaski - Wissa Szczuczyn 1:0 (0:0) Bramka - Szmurło (51` asysta Pieczyński). Żółte kartki: Martyniuk (Tur), Wołyniec (Wissa). Sędziował Wiaczesław Boreczko. Widzów 300. Tur: Kopczewski - Walenciej - Wysocki (46` Berg), Wawreniuk (88` M. Gul), A. Naumczuk - Spychała, Dakowicz, Pawluczuk, Wojszkowicz (46` Szmurło) - Pieczyński, Martyniuk. Wissa: Zyskowski - Poliński - Orłowski, K. Świderski, Janiszewski - Wołyniec (69` P. Świderski), Moczadło, Radgowski, Wojsław - Lenkiewicz (78` Sadowski), Łapiński. BIELSK PODLASKI, 30.3. Młoda drużyna Wissy stawiła zaciekły opór liderowi z Bielska Podlaskiego. Wypracowała sobie nawet więcej dogodnych sytuacji strzeleckich, ale napastnikom ze Szczuczyna brakowało zimnej krwi, a w bramce Tura bardzo pewnie spisywał się Sławomir Kopczewski. Kolejny mecz do udanych może zaliczyć Jerzy Pieczyński, który tym razem bardzo skutecznie rozdzielał piłki cofając się na środek pola. Już w 9 min dośrodkował na głowę Piotra Pawluczuka, ale nasz trener uderzył zbyt lekko i obok bramki. Chwilę później strzał z dystansu Pepika dobijał Artur Dakowicz, ale piłka pofrunęła wysoko nad bramką. W 16 min dogodną sytuację mieli goście - rzut wolny wykonywał Krzysztof Świderski, futbolówka trafiła na 11. metr do Wojciecha Łapińskiego, a tam obrońcy Tura w ostatniej chwili zdjęli mu ją z nogi. Kolejne minuty to przewaga gospodarzy: następny strzał z dystansu Dakowicza (tym razem obroniony przez Marcina Zyskowskiego), niepotrzebna seria dryblingów Pieczyńskiego i Michała Martyniuka po ofensywnym wyjściu Tomasza Walencieja oraz lekki strzał głową Adama Naumczuka po wolnym Pawluczuka. Do kuriozalnej sytuacji doszło w 32 min, gdy bramkarz Tura sparował przed siebie groźny strzał Seweryna Lenkiewicza, piłka trafiła do nadbiegającego Zbigniewa Wołyńca, a ten... bezmyślnie złapał ją w ręce. Pod koniec pierwszej połowy goście przejęli inicjatywę i Kopczewski musiał kilkakrotnie interweniować po strzałach K. Świderskiego i Wołyńca. Po drugiej stronie boiska nagroźniejsi byli Pieczyński i Martyniuk, ale kolejne ich strzały były zbyt lekkie, aby zaskoczyć Zyskowskiego. W 45 min. ładną, indywidualną akcję z połowy boiska wyprowadził Pieczyński, przedryblował kilku rywali, ale strzał z linii pola karnego obronił bramkarz. W przerwie trener Pawluczuk wprowadził do zespołu Tura dwóch nowych zawodników - Rafała Berga i Marcina Szmurłę - i już w 51 min przyniosło to oczekiwany efekt. Pieczyński zagrał prostopadłą piłkę do dynamicznie wchodzącego prawą flanką Szmurły, a ten w biegu posłał ją obok Zyskowskiego do bramki Wissy. Do końca meczu trwała wyrównana walka z lekką przewagą Tura, którego wyjścia ofensywne pięciokrotnie przerywali arbitrzy dopatrując się offsajdów. Co najmniej w trzech wypadkach ich interpretacja była mocno wątpliwa. Do groźnych strzałów dochodzili też goście - Kopczewski musiał się napracować przy główkach K. Świderskiego czy Pawła Janiszewskiego, a kilkukrotnie interweniował z dużym wyczuciem na przedpolu. Tuż przed końcem meczu na niecelny strzał z 16-tki zdecydował się Paweł Świderski, ale żadna z drużyn bramek już nie strzeliła i mecz zakończył się jednobramkowym zwycięstwem Tura. W drużynie Tura bardzo pewnie zagrały dwa filary defensywy: bezbłędny Kopczewski i Walenciej, któremu można zarzucić najwyżej pojedyncze straty przy rozpoczynaniu akcji ofensywnych długimi podaniami. Niewidoczny za to był Grzegorz Spychała, który w I połowie zagrał na prawej, a w II - na lewej stronie pomocy. Nieco słabiej zagrał też Pawluczuk, który tym razem kikukrotnie tracił piłki w dryblingach, ale godnie w rozgrywaniu piłki zastąpił go cofający się Pieczyński. Można mieć też drobne uwagi do A. Naumczuka, który gra wybitnie w destrukcji, ale gorzej wychodzi mu wyprowadzanie piłki wzdłuż linii. Niepotrzebnie też w I połowie doszło do kilku wymian zdań pomiędzy Mariuszem Wysockim, a Kopczewskim czy Dakowiczem. Miejmy nadzieję, że nie jest to początek niesnasek pomiędzy bielszczanami a armią zaciężną... Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Re: TUR - Wissa 1:0 (0:0) 01.04.03, 01:05 30.03.2003 godz.14.00 Stadion bielskiego MOSiRu. Tur Bielsk Podlaski - Wissa Szczuczyn 1:0 (0:0) Bramka - Szmurło (51` asysta Pieczyński). Żółte kartki: Martyniuk (Tur), Wołyniec (Wissa). Sędziował Wiaczesław Boreczko. Widzów 300. Składy: Tur: Kopczewski - Walenciej - Wysocki (46` Berg), Wawreniuk (88` M. Gul), A. Naumczuk - Spychała, Dakowicz, Pawluczuk, Wojszkowicz (46` Szmurło) - Pieczyński, Martyniuk. Wissa: Zyskowski - Poliński - Orłowski, K. Świderski, Janiszewski - Wołyniec (69` P. Świderski), Moczadło, Radgowski, Wojsław - Lenkiewicz (78` Sadowski), Łapiński. Inne wyniki: TUR - Wissa 1:0 Pogranicze - Znicz 1:2 Cresovia - Iskra 1:1 Trak - Orlęta 4:1 Hetman - Polonia 1:0 Piast - Magnat - przełożony na 7 maja Czyścioch - Narew 3:1 pauzuje: Unia Tabela: 1. Tur...........16 45 69:10 2. Cresovia......15 37 61:19 3. Piast.........14 34 63:15 4. Pogranicze....15 25 29:36 5. Hetman........16 23 30:36 6. Trak..........16 22 47:29 7. Unia..........15 22 34:34 8. Czyścioch.....16 21 31:31 9. Wissa.........15 20 25:25 10.Iskra.........16 17 20:32 11.Narew.........16 16 32:56 12.Magnat........15 15 22:37 13.Znicz.........15 15 24:67 14.Polonia.......16 13 23:51 15.Orlęta........16 11 18:50 W kolejności: miejsce w tabeli, nazwa drużyny, liczba rozegranych meczów, punkty, stosunek bramek. Następna kolejka(06.04.2003): Iskra - TUR Magnat - Znicz Unia - Pogranicze Polonia - Andrzejewski Orlęta - Cresovia Wissa - Czyścioch Narew - Piast pauzuje : Hetman Najlepszy snajper: 21 - Pieczyński (Tur); 18 - Stasieluk (Trak); 17 - Milewski (Cresovia); 15 - Martyniuk (Tur), Rakowski (Piast); 13 - Jackiewicz (Piast); 12 - Miczejko (Piast); 11 - Niewiński (Tur), Zdzichowicz (Piast), Andryszek (Cresovia). Niektóre z tych wiadomości zostały zapożyczone z dzisiejszego wydania Gazety Współczesnej. --- Ze sportowym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawi Czołowi zawodnicy odejdą??? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 13:31 Czołowi zawodnicy odejdą??? Na ostatnim meczu ligowym Tura był wysłannik czołowiej drużyny drugiej ligi. Obserwował dwóch naszym zawodników. Po meczu powiedział że sa bardzo zainteresowni pozyskaniem tych dwóch piłkarzy. Niechciał mówić o nazwiskach. Ma nadzieję że w przyszłym sezonie Ci dwaj zawodnicy będa bronić barw jego druzyny, a także że kluby szybko dojdą do porozumienia w sprawach odstępnego. Pozdrawiam i czekajmy na dalszy rozwój wydarzeń w sprawie tych nie oczekiwanych transferów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanchopansa Czy to nie są to rewelacje wyssane z palca? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 17:29 Gość portalu: Wawi napisał(a): > Czołowi zawodnicy odejdą??? > Na ostatnim meczu ligowym Tura był wysłannik czołowiej drużyny drugiej ligi. > Obserwował dwóch naszym zawodników. > Po meczu powiedział że sa bardzo zainteresowni pozyskaniem tych dwóch piłkarzy. > > Niechciał mówić o nazwiskach. > Ma nadzieję że w przyszłym sezonie Ci dwaj zawodnicy będa bronić barw jego > druzyny, a także że kluby szybko dojdą do porozumienia w sprawach odstępnego. > Pozdrawiam i czekajmy na dalszy rozwój wydarzeń w sprawie tych nie oczekiwanych > > transferów. > Mam kilka pytań: 1) Z jakiego kluby był to wysłannik? 2) Czy, aby na pewno z czołowego? 3) Czemu nie chciał mówić o "tych dwóch zawodnikach"? 4) Czy Tur dysponuje kartami tych zawodników, i czy w razie transferu uzyska z tego jakieś korzyści finansowe? Ze sportowym pozdrowieniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Czy to nie są to rewelacje wyssane z palca? 07.04.03, 19:24 To był raczej aprilowy prymus prezesa Wawiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Tak się bawią podlascy kibole 03.04.03, 11:00 Pionier Brańsk - Sparta Szepietowo 22.IX.2002 Do Brańska wybraliśmy się w 20 (4 auta). Na meczu wywieszamy jedną flagę.Na początek meczu rzucamy kilkanaście serpentyn i prowadzimy z małymi przestojami przez cały mecz w miarę dobry doping. W drugiej połowie odpalamy 3 race. Po meczu gdy odjeżdżamy zostaje jedno nasze auto, ponieważ atakuje je zbieranica ludzi z Brańska. Widząc to wracamy się wszyscy i przeganiamy ich po chwili do dymu dołącza się ze strony Brańska coraz więcej ludzi w tym nawet piłkarze, od nas też kilku piłkarzy nas wspiera i przez kilka minut napierdalamy się na boisku. Kilku od nich porządnie obrywa jednak zostajemy zmuszeni do odwrotu ponieważ jest już ich ze 3 razy więcej i atakują oni nas z psami i jakimiś drągami. Podsumowując ten dym to po naszej stronie tylko jedna osoba ucierpiała ponieważ została pogryziona przez ... psa a po ich stronie znacznie więcej ludzi oberwało no ale naszą porażką było to że się wycofaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Iskra Narew - Tur Bielsk Podlaski 05.04.03, 00:23 06.04.2003 godz. 15.00 Stadion w Narwi. Iskra Narew - Tur Bielsk Podlaski Zapraszam. --- Ze sportowym pozdrowienem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Iskra Narew - Tur Bielsk Podlaski 1:1 (1:1) 07.04.03, 14:58 Iskra Narew - Tur Bielsk Podlaski 1:1 (1:1) Bramki: 32` Purzyński - dla Iskry; 16` Pieczyński - dla Tura. Żółte kartki: D. Jurgielaniec, R. Jurgielaniec (Iskra), A. Naumczuk, Wysocki, Walenciej, Szmurło (Tur). Czerwone kartki: 81` Porzeziński (Iskra, faul bez piłki), 21` Pieczyński (Tur, faul bez piłki). Sędziował Tomasz Szczechowski. Widzów 150. SKŁADY: ISKRA: A. Dżega - Z. Węcko - Popowski, M. Węcko, D. Jurgielaniec (46` A. Milewski) - R. Jurgielaniec (71` Pawełko), Purzyński, Porzeziński, Oleksiuk - J. Dżega, Bubnicki. TUR: Kopczewski - Walenciej - Wysocki, A. Naumczuk, Berg - Niewiński, M. Naumczuk, Pawluczuk, Onacik (34` Wojszkowicz) - Pieczyński, Martyniuk (61` Szmurło). Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Re: Iskra Narew - Tur Bielsk Podlaski 1:1 (1:1) 07.04.03, 17:02 06.04.2003 godz. 15.00 Stadion w Narwi. Iskra Narew - Tur Bielsk Podlaski 1:1 (1:1) Bramki: 32` Purzyński - dla Iskry; 16` Pieczyński - dla Tura. Żółte kartki: D. Jurgielaniec, R. Jurgielaniec (Iskra), A. Naumczuk, Wysocki, Walenciej, Szmurło (Tur). Czerwone kartki: 81` Porzeziński (Iskra, faul bez piłki), 21` Pieczyński (Tur, faul bez piłki). Sędziował Tomasz Szczechowski. Widzów 150. SKŁADY: Iskra: A. Dżega - Z. Węcko - Popowski, M. Węcko, D. Jurgielaniec (46` A. Milewski) - R. Jurgielaniec (71` Pawełko), Purzyński, Porzeziński, Oleksiuk - J. Dżega, Bubnicki. Tur: Kopczewski - Walenciej - Wysocki, A. Naumczuk, Berg - Niewiński, M. Naumczuk, Pawluczuk, Onacik (34` Wojszkowicz) - Pieczyński, Martyniuk (61` Szmurło). Inne wyniki: Iskra - TUR 1:1 Magnat - Znicz 1:1 Unia - Pogranicze 7:0 Polonia - Trak 0:3 Orlęta - Cresovia 1:3 Wissa - Czyścioch 3:1 Narew - Piast 1:9 pauzuje : Hetman Tabela: 1. Tur................17 46 70:11 2. Cresovia........16 40 64:20 3. Piast..............15 37 72:16 4. Unia..............16 25 41:34 5. Pogranicze....16 25 29:43 6. Trak..............17 25 50:29 7. Wissa............16 23 28:26 8. Hetman.........16 23 30:36 9. Czyścioch.....17 21 32:34 10.Iskra.............17 18 21:33 11.Magnat........16 16 23:38 12.Narew..........17 16 33:64 13.Znicz...........16 16 25:68 14.Polonia........17 13 24:54 15.Orlęta...........17 11 19:53 W kolejności: miejsce w tabeli, nazwa drużyny, liczba rozegranych meczów, punkty, stosunek bramek. Następna kolejka(13.04.2003): TUR - Orlęta Cresovia - Polonia Pogranicze - Magnat Piast - Wissa Czyścioch - Iskra Hetman - Unia Znicz - Narew pauzuje: Trak Najlepszy snajper: 22 - Pieczyński (Tur); 18 - Stasieluk (Trak),Jackiewicz (Piast); 17 - Milewski (Cresovia); 16 - Rakowski (Piast); 15 - Martyniuk (Tur); 12 - Miczejko (Piast); 11 - Niewiński (Tur), Zdzichowicz (Piast), Andryszek (Cresovia). Niektóre z tych wiadomości zostały zapożyczone z dzisiejszego wydania Gazety Współczesnej. --- Ze sportowym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Następna "bitwa" o punkty!!! 11.04.03, 22:34 13.04.2003 godz.14.00 Stadion bielskiego MOSiRu. TUR Bielsk Podlaski - Orlęta Czyżew Zapraszam. --- Ze sportowym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy TUR Bielsk Podlaski - Orlęta Czyżew o 15.00!!!! 13.04.03, 01:45 Sorki za omyłkę. --- Ze sportowym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy TUR Bielsk Podlaski - Orlęta Czyżew 5:0 (2:0) 13.04.03, 17:31 Bramki: Pawluczuk - 2, Martyniuk, Niewiński, M.Naumczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Re: TUR Bielsk Podlaski - Orlęta Czyżew 5:0 (2:0 14.04.03, 00:56 Tur Bielsk Podlaski - Orlęta Czyżew 5:0 (2:0) Bramki: Pawluczuk - 2 (40, 53), Martyniuk (32), Niewiński (87), M. Naumczuk (88, karny). Czerwona kartka - Pakieła (Orlęta, druga żółta). Żółte kartki:Pakieła, Baczewski, Cieplicki, Dmochowski (Orlęta). Sędziował Adam Jarocki. Widzów 250. Skład: Tur: Kopczewski (55 Osmólski) - Walenciej - Wawreniuk, A. Naumczuk, Berg - Siemieniuk (63 Szmurło), M. Naumczuk, Romaniuk, Niewiński - Martyniuk (66 Kiszko), Pawluczuk (77 Spychała). Orlęta: Charubin - Bednarczyk (74 Antoniak) -Wołowicz, Gronostajski, Baczewski - R. Kuropatwa, Pakieła, Cieplicki, Dmochowski (71 Wojtkowski) - A.Kuropatwa (46 Konopka), Sawicki. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Re: TUR Bielsk Podlaski - Orlęta Czyżew 5:0 (2:0 16.04.03, 19:53 13.04.2003 godz.15.00 Stadion bielskiego MOSiRu. Tur Bielsk Podlaski - Orlęta Czyżew 5:0 (2:0) Bramki: Pawluczuk - 2 (40, 53), Martyniuk (32), Niewiński (87), M. Naumczuk (88, karny). Czerwona kartka - Pakieła (Orlęta, druga żółta). Żółte kartki: Pakieła, Baczewski, Cieplicki, Dmochowski (Orlęta). Sędziował Adam Jarocki. Widzów 250. Składy: Tur: Kopczewski (55 Osmólski) - Walenciej - Wawreniuk, A. Naumczuk, Berg - Siemieniuk (63 Szmurło), M. Naumczuk, Romaniuk, Niewiński - Martyniuk (66 Kiszko), Pawluczuk (77 Spychała). Orlęta: Charubin - Bednarczyk (74 Antoniak) -Wołowicz, Gronostajski, Baczewski - R. Kuropatwa, Pakieła, Cieplicki, Dmochowski (71 Wojtkowski) - A. Kuropatwa (46 Konopka), Sawicki. Inne wyniki: TUR - Orlęta 5:0 Cresovia - Polonia 6:1 Pogranicze - Magnat 1:3 Piast - Wissa 1:1 Czyścioch - Iskra - odwołany Hetman - Unia 1:2 Znicz - Narew 4:0 pauzuje: Trak Tabela: 1. Tur.................18..49..75:12 2. Cresovia........17..43..70:21 3. Piast...............16..38..73:17 4. Unia...............17..28..44:36 5. Trak...............17..25..50:29 6. Pogranicze......17..25..30:46 7. Wissa...............17..24..29:27 8. Hetman..........17..23..31:38 9. Czyścioch......17..21..32:34 10.Magnat.........17..19..26:39 11.Znicz...........17..19..29:68 12.Iskra.............17..18..21:33 13.Narew..........18..16..33:68 14.Polonia........18..13..25:60 15.Orlęta...........18..11..19:58 W kolejności: miejsce w tabeli, nazwa drużyny, liczba rozegranych meczów, punkty, stosunek bramek. Następna kolejka(17.04.2003): Polonia - TUR Narew - Magnat Unia - Andrzejewski Orlęta - Czyścioch Iskra - Piast Wissa - Znicz Hetman - Pogranicze pauzuje: Cresovia Najlepszy snajper: 22 - Pieczyński (Tur); 18 - Stasieluk (Trak),Jackiewicz (Piast); 17 - Milewski (Cresovia); 16 - Rakowski (Piast);Martyniuk (Tur); 13 - Miczejko (Piast); 12 - Niewiński (Tur); 11 - Zdzichowicz (Piast), Andryszek (Cresovia). Niektóre z tych wiadomości zostały zapożyczone z dzisiejszego wydania Gazety Współczesnej. --- Ze sportowym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy TUR Bielsk Podlaski - Polonia Raczki 2:0 (1:0) 18.04.03, 23:38 17.04.2003 godz.15.00 Stadion w Raczkach. TUR Bielsk Podlaski - Polonia Raczki 2:0 (1:0) Bramki: 5' - Pawluczuk, 64' - M.Naumczuk Skład: Kopczewski- Walenciej, Spychała, Berg, Doliński - Niewiński, Dakowicz (80' Kiszko), M. Naumczuk, Siemieniuk(70'Szmurło),- Martyniuk (85' Gul), Pawluczuk W 45 minucie Kopczewski obronił rzuk karny. --- Ze sportowym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Re: TUR Bielsk Podlaski - Polonia Raczki 2:0 (1:0 28.04.03, 19:01 17.04.2003 godz.15.00 Stadion w Raczkach. TUR Bielsk Podlaski - Polonia Raczki 2:0 (1:0) Bramki: 5' - Pawluczuk, 64' - M.Naumczuk Skład: Kopczewski- Walenciej, Spychała, Berg, Doliński - Niewiński, Dakowicz (80' Kiszko), M. Naumczuk, Siemieniuk(70'Szmurło),- Martyniuk (85' Gul), Pawluczuk W 45 minucie Kopczewski obronił rzuk karny. Inne wyniki: Polonia – TUR 0:2 Narew - Magnat 1:0 Unia - Trak 2:2 Orlęta – Czyścioch 1:4 Iskra - Piast 0:3 Wissa – Znicz 4:1 Hetman – Pogranicze 3:0 pauzuje: Cresovia Tabela: 1. Tur.................19..52..77:12 2. Cresovia........17..43..70:21 3. Piast...............17..41..76:17 4. Unia...............18..29..46:38 5. Wissa...............18..27..33:28 6. Trak...............18..26..52:31 7. Pogranicze......18..25..30:49 8. Hetman..........18..26..34:38 9. Czyścioch......18..24..36:35 10.Magnat.........18..19..26:40 11.Znicz...........18..19..30:72 12.Narew..........18..19..34:68 13.Iskra.............18..18..21:36 14.Polonia........19..13..25:62 15.Orlęta...........18..11..20:62 W kolejności: miejsce w tabeli, nazwa drużyny, liczba rozegranych meczów, punkty, stosunek bramek. Następna kolejka(17.04.2003): Narew - Pogranicze Czyścioch - Polonia Magnat - Wissa Znicz - Iskra Piast - Orlęta Cresovia - Unia Andrzejewski - Hetman npauzuje: TUR Najlepszy snajper: 22 - Pieczyński (Tur); 20 - Stasieluk (Trak); 19 - Jackiewicz (Piast); 18 - Rakowski (Piast); 17 - Milewski (Cresovia); 16 - Martyniuk (Tur); 13 - Miczejko (Piast); 12 - Niewiński (Tur); 11 - Zdzichowicz (Piast), Andryszek (Cresovia). Niektóre z tych wiadomości zostały zapożyczone z dzisiejszego wydania Gazety Współczesnej. --- Ze sportowym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Cresovia grała zaległe spotkanie. 28.04.03, 19:05 Wissa Szczuczyn - Cresovia Siemiatycze 1:1 Bramkę dla Cresovii strzelił Andryszek. Tabela: 1. Tur.................19..52..77:12 2. Cresovia........18..44..71:22 3. Piast...............17..41..76:17 4. Unia...............18..29..46:38 5. Wissa...............18..27..33:28 6. Trak...............18..26..52:31 7. Pogranicze......18..25..30:49 8. Hetman..........18..26..34:38 9. Czyścioch......18..24..36:35 10.Magnat.........18..19..26:40 11.Znicz...........18..19..30:72 12.Narew..........18..19..34:68 13.Iskra.............18..18..21:36 14.Polonia........19..13..25:62 15.Orlęta...........18..11..20:62 W kolejności: miejsce w tabeli, nazwa drużyny, liczba rozegranych meczów, punkty, stosunek bramek. Najlepszy snajper: 22 - Pieczyński (Tur); 20 - Stasieluk (Trak); 19 - Jackiewicz (Piast); 18 - Rakowski (Piast); 17 - Milewski (Cresovia); 16 - Martyniuk (Tur); 13 - Miczejko (Piast); 12 - Niewiński (Tur), Andryszek (Cresovia); 11 - Zdzichowicz (Piast). Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Zaległe spotkanie. 28.04.03, 23:56 Czyścioch Krynki - Iskra Narew 0:0 Tabela: 1. Tur.................19..52..77:12 2. Cresovia........18..44..71:22 3. Piast...............17..41..76:17 4. Unia...............18..29..46:38 5. Wissa............18..27..33:28 6. Trak...............18..26..52:31 7. Pogranicze...18..25..30:49 8. Hetman..........18..26..34:38 9. Czyścioch......19..25..36:35 10.Magnat.........18..19..26:40 11.Znicz...........18..19..30:72 12.Narew..........18..19..34:68 13.Iskra.............19..19..21:36 14.Polonia........19..13..25:62 15.Orlęta...........18..11..20:62 W kolejności: miejsce w tabeli, nazwa drużyny, liczba rozegranych meczów, punkty, stosunek bramek. Najlepszy snajper: 22 - Pieczyński (Tur); 20 - Stasieluk (Trak); 19 - Jackiewicz (Piast); 18 - Rakowski (Piast); 17 - Milewski (Cresovia); 16 - Martyniuk (Tur); 13 - Miczejko (Piast); 12 - Niewiński (Tur), Andryszek (Cresovia); 11 - Zdzichowicz (Piast). Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy 21 kolejka. TUR pauzuje. 29.04.03, 00:02 Wyniki: Narew - Pogranicze 2:1 Czyścioch - Polonia 5:2 Magnat - Wissa 1:0 Znicz - Iskra 1:1 Piast - Orlęta 3:0 Cresovia - Unia 1:0 Trak - Hetman 1:2 pauzuje: TUR Tabela: 1. Tur Bielsk Podlaski 19 52 77:11 2. Cresovia Siemiatycze 19 47 72:22 3. Piast Białystok 18 44 79:17 4. Unia Ciechanowiec 19 29 45:38 5. Hetman Tykocin 19 29 36:39 6. UG Krynki 20 28 41:37 7. Wissa Szczuczyn 20 28 33:30 8. Trak Victoria Łyski 19 26 53:33 9. Pogranicze Kuźnica 19 25 31:51 10. Magnat Juchnowiec 19 22 27:40 11. Narew Bobry Choroszcz 20 22 36:67 12. Iskra Narew 20 20 22:37 13. Znicz Radziłów 19 20 32:73 14. Polonia Raczki 20 13 26:67 15. Orlęta Czyżew 20 8 17:65 Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy Unia Ciechanowiec - Tur Bielsk Podlaski 0:1 04.05.03, 23:02 Unia Ciechanowiec - Tur Bielsk Podlaski 0:1 (0:1) Bramka - 11' Martyniuk Sędziował Piotr Brokowski (Wysokie Mazowieckie). Żółta kartka - Spychała. Widzów 150. Składy: Unia: Góral - Pietrzykowski - Samonis, Brzozowski, Mirkowicz - Borecki, Florczuk, Sękal, Czarnecki (75`Bogdan) - Michalczuk (64`Gieros), Balwicki. Tur: Osmulski - Walenciej - Wysocki, A. Naumczuk, Berg - Spychała, M. Naumczuk, Pawluczuk, Szmurło (71`Kiszko) - Martyniuk (88`Siemieniuk), Doliński (46`Wojszkowicz). Odpowiedz Link Zgłoś
p.suchy TUR Bielsk Podlaski - Hetman Tykocin 2:2 04.05.03, 23:04 Tur Bielsk Podlaski - Hetman Tykocin 2:2 (1:1) Bramki: 21`Martyniuk (asysta M. Naumczuk), 79`Spychała (bez asysty); 13`Adrian Pogorzelski, 91+`Jaszczanin. Żółte kartki: Jaszczanin, Adrian Pogorzelski (Hetman). Sędziował Artur Dawdo. Widzów 200. Składy: Tur: Osmulski - Walenciej - Wysocki, A. Naumczuk, Berg (77` Kiszko) - Siemieniuk (40` Szmurło), M. Naumczuk, P. Pawluczuk, Spychała - Martyniuk, Pieczyński (69` Wawreniuk). Hetman: Kolesiński - Adrian Pogorzelski - Ołdziej (65` K. Czeladko), Kawałko, Malesiński - Czajkowski, A. Pawluczuk (75` S. Czeladko), Andrzej Pogorzelski, Frankowski (89` Baczewski) - Horyło (77` Kochanowski), Jaszczanin. Odpowiedz Link Zgłoś