Dodaj do ulubionych

Temat dla autora: to-ja8

14.08.06, 17:18
Autor: to_ja8
Data: 14.08.06, 11:34

"Zawsze jestem do dyspozycji, tylko podaj ciekawy temat"

Podobno w sobotę na meczu Tura z Iskrą Narew była jakaś szarpanina
poszło o szaliki, flagę, a może dla zasady : dołożymy kibicom przyjezdnym
Może sprawa na jakieś drobne dziennikarskie śledztwo
Obserwuj wątek
    • to_ja8 Re: Temat dla autora: to-ja8 14.08.06, 23:58
      walker-007 napisał:

> Podobno w sobotę na meczu Tura z Iskrą Narew była jakaś szarpanina
      > poszło o szaliki, flagę, a może dla zasady : dołożymy kibicom przyjezdnym
      > Może sprawa na jakieś drobne dziennikarskie śledztwo

---

Takie burdy pijackie, to dla lokalnej prasy do kroniki kryminalnej.
      Że się podczas takich imprez pije wbrew - zakazowi i ogólnie przyjętym zasadom
      - to nie jest żadna nowina.
      Takie bielskie prywyczki, to żadna sensacja. Wspominając o dyspozycyjności
      miałem na myśli poważniejsze tematy.
      • hansgrubber Re: Temat dla autora: to-ja8 15.08.06, 00:07
        Np?
        • to_ja8 Re: Temat dla autora: to-ja8 15.08.06, 08:52
          Prezesi Słonecznego Stoku przyszli oskarżać

Dwaj prezesi - Włodzimierz Abramowicz i Sergiusz Plewa - oskarżyli prywatnie o
          pomówienia mieszkańca tej spółdzielni, przedstawiciela stowarzyszenia "Nasze
          osiedle" - Stanisława Bartnika. Wczoraj rozpoczął się proces w tej sprawie.
          Stanisław Bartnik razem z kilkoma innymi mieszkańcami założył
          stowarzyszenie "Nasze Osiedle". Prowadzi też stronę internetową, na której
          otwarcie pisze o tym, co dzieje się w spółdzielni. Krytykuje przede wszystkim
          prezesów, bardzo negatywnie oceniając ich działalność. Używa przy tym różnych,
          często niewybrednych słów. Pojawiają się i sformułowania "układy mafijne" i
          teksty, z których wynika, że "prezesi to złodzieje".
          • to_ja8 Re: Temat dla autora: to-ja8 15.08.06, 08:55
            Chciałej h.grubberze ciekawy temat, a tu sprawa z prezesiakami ze Słonecznego
            Stoku nikogo nie zainteresowała. Więc masz jak na patelni.
            Doszukujesz się jakiś analogi z "ElPaso"?
            • to_ja8 Wyjaśniam: ELPASO, to nazwa... 16.08.06, 08:45
              to_ja8 napisał:

> Chciałej h.grubberze ciekawy temat, a tu sprawa z prezesiakami ze Słonecznego
              > Stoku nikogo nie zainteresowała. Więc masz jak na patelni.
              > Doszukujesz się jakiś analogi z "ElPaso"?

----

Wyjaśniam: ELPASO, to nazwa miasta przy granicy USA z Meksykiem.
              Kumpel z Warszawy tak właśnie nazywa BiPi, które uważa za miasto na szlaku
              przemytniczym.
    • kaukonsky Stadion 15.08.06, 00:29
      www.turbielsk.pl/comment.php?what=news&id=757&PHPSESSID=c0df3f001a1c0bb2bfb902021d4a6d2b
      Ale to była dopiero przygrywka... W październiku do Bielska przyjeżdża Cresovia. To będzie rozróba! A bielski stadion nadal nie ma sektora dla kiboli gości. W Siemiatyczach wiosną uporano się z tym problemem w ciągu paru tygodni, a i organizacja porządku była wzorowa. Ciekawe, czy nasza Rada Miasta i MOSiR wezmą wzór z sąsiadów? Czy poczekają, aż spadnie śnieg i będzie trzeba mecz przełożyć na wiosnę. I na nowy budżet...

-----
      Bielski Klub Sportowy "Tur" w Bielsku Podlaskim zawiadamia, że mecze o mistrzostwo IV ligi w rundzie jesiennej sezonu 2006/2007 będą rozgrywane na stadionie MOSiR ul. E. Orzeszkowej 19 w następujacych terminach:

12.08.2006 (sobota) godzina 17:00
      Tur Bielsk Podlaski - Iskra Narew

15.08.2006 (wtorek) godzina 17:00
      Tur Bielsk Podlaski - Sparta Augustów

26.08.2006. (sobota) godzina 16:00
      Tur Bielsk Podlaski - Supraślanka Supraśl

09.09.2006 (sobota) godzina 16:00
      Tur Bielsk Podlaski - Olimpia Zambrów

23.09.2006 (sobota) godzina 15:00
      Tur Bielsk Podlaski - Hetman Białystok

07.10.2006 (sobota) godzina 14:00
      Tur Bielsk Podlaski - Jagiellonia II Białystok

21.10.2006 (sobota) godzina 13:00
      Tur Bielsk Podlaski - Cresovia Siemiatycze

14.11.2006 (sobota) godzina 13:00
      Tur Bielsk Podlaski - KS Michałowo
      • i.madzia Re: Stadion 15.08.06, 11:28
        Dzięki za informację:)
        Postaram się w tych terminach, omijać szerokim łukiem okolice "Stadionu"
        Tam "leją" każdego kto się nawinie.☺
        • kaukonsky Nie jest tak strasznie! 15.08.06, 11:56
          Na twoim miejscu, I.Madziu, nie byłbym taki pewny swojego planu - terminarz może się jeszcze zmienić ;o)
          A poważnie - bez przesady, na stadionie jest naprawdę bardzo spokojnie. Po pierwsze - to IV liga, a nie ekstraklasa. Po drugie miejsca jest sporo i nie trzeba się koniecznie pchać tam, gdzie jest "gorąco" (chociaż, jeśli się lubi "adrenalinkę"... ;o) . I po trzecie - "kibole" mają (przynajmniej w założeniu) swój kodeks honorowy. Postronnych nie biją (znów - przynajmniej w założeniu ;o) .
          To specyficzna subkultura, która zazwyczaj rozwija się od "ultrasów" { pl.wikipedia.org/wiki/Ultras_(piłka_nożna) } dbających o oprawę meczu, po "hoolsów" { hools.toplista.pl/ }, którzy pojawiają się, gdy trzeba bronić barw swojego klubu. Tyle teoria, a w praktyce ma to zwykle podobny przebieg: najpierw młodzi ludzie chcą się bawić i robić efektowną oprawę meczu, a gdy parę razy dostaną w papę i stracą swoje zabawki, to zbierają grupę kolegów, którzy będą się bić i zabierać zabawki innym, jednocześnie chroniąc swoje zabawki. I tak w koło Macieju. Subkultura zaczyna żyć swoim życiem i nie sposób jej opanować - jak to subkultura. Wewnętrzne reguły są silniejsze od tych przyjętych przez społeczeństwo.
          Zapraszam dziś na stadion o 17-tej by obejrzeć to z bliska! Rywalem będzie Sparta Augustów, a z Augustowa raczej szalikowcy nie przyjeżdżają. Za daleko mają :o) Powinno więc być spokojnie.
          PS. Panie mają wstęp wolny!
          • i.madzia Re: Czyli... 15.08.06, 12:09
            Trzeba zaufać w "dobre serce" kiboli? Jako.. niczego sobie..kobitka (i jeszcze
            nie<muzeum>), nie oberwałabym tak za nic.
            A kiedyś ( nie tak dawno) utworzyli mi "szpaler" ze swoich ciał do swobodnego
            przejścia.
            Ja się ich nie obawiam....jeszcze.
            • kaukonsky Szpaler 15.08.06, 12:22
              > A kiedyś ( nie tak dawno) utworzyli mi "szpaler" ze swoich ciał do swobodnego
              > przejścia.
              Jesteś sędziną piłkarską? :o)
              • i.madzia Re: Szpaler 15.08.06, 13:15
                Nie, a skąd ....to oni gwizdali.☺
          • walker-007 Po meczu 15.08.06, 20:12
            kaukonsky napisał:

> Zapraszam dziś na stadion o 17-tej by obejrzeć to z bliska! Rywalem będzie
            Sparta Augustów, a z Augustowa raczej szalikowcy nie przyjeżdżają. Za daleko
            mają :Powinno więc być spokojnie.

skorzystałem , byłem, kupiłem bilet za 5 PLN
            emocji trochę było , skończyło się na 2:0 dla Tura
            jak podsłuchałem innych to w sobotę nasi nie grali tylko stali na boisku,
            nie mieli sytuacji na strzelenie gola,
            stracili bramki po karnych, obie sytuacje stworzył nasz obrońca i wypadł z
            boiska po czerwonej, sedzia dbał o wynik korzystny dla Iskry
            • partizan79 Re: Po meczu 16.08.06, 11:33
              Kupiłeś bilet?? Przecież od strony cmentarza więcej samochodów stoi niż na
              parkingu. Chociaż... w sumie też kiedyś kupiłem, żeby zobaczyć jak wygląda.
              • walker-007 Re: Po meczu 16.08.06, 21:10
                bilet kupiłem, uważam ża kibic przychodzący na mecz swojej drużyny
                powinien kupić bilet
                może w ten sposób klub nazbiera np. na dietę dla sędziego lub ochroniarzy
                nie wypada oszukiwać swojego klubu i wchodzić na gapę
                • baam1 Re: Po meczu 16.08.06, 21:35
                  Jakbym siebie słyszała :)walker tak trzymaj!
                  • kaukonsky Aaa, płaciło się... 16.08.06, 22:16
                    Też tak kiedyś miałem. Gdy byłem dzieciakiem, to za mnie stryj płacił kasę. I na wyjazdy woził własnym maluchem. Czapka z głowy! Ale, gdy się dowiedziałem, na co idą pieniądze z biletów, to mi się odechciało płacić. A jak jest dzisiaj - nawet nie pytam, bo i tak mi nikt poważnie nie odpowie. To po co pytać... I płacić...
                  • walker-007 Re: Po meczu ( dla baam1 ) 16.08.06, 22:19
                    Dzięki.
                    Jak nie będzie przeszkód to pojdę kibicować piłkarzom Tura 26 sierpnia
                    też kupię bilet, choć w ten sposób pomogę klubowi
                    Nie może się uważać za prawdziwego kibica ten co przeskoczył przez płot i uważa
                    to za swój sukces
                    • baam1 Re: Po meczu ( dla baam1 ) 16.08.06, 22:48
                      Moze i ja się przejdę. i bilet tez kupię :) Czy na bielskich meczach jest w
                      miarę spokojnie?
                      • walker-007 Re: Po meczu ( dla baam1 ) 16.08.06, 22:58
                        z tego co się zorientowałem to tak.
                        nerwowo było na meczu z Cresovią Siemiatycze ( u nas i u nich )
                        mobilizacja klubu kibica na taki mecz jest pełna i przygotowanie specjalne
                        wzajemną niechęć ( delikatnie mówiąc ) podwyższa sympatia za Jagiellonią w
                        Bielsku i za Legią w Siemiatyczach
                        Na trybunach zauważyłem ludzi z małymi dziećmi , nawet w wieku do 2 lat
                        • baam1 Re: Po meczu ( dla walkera-007 ) 16.08.06, 22:59
                          O której jest ten mecz?
                          • walker-007 Re: Po meczu ( dla walkera-007 ) 16.08.06, 23:08
                            skorzystałem z informacji która podał kaukonsky w tym wątku

Bielski Klub Sportowy "Tur" w Bielsku Podlaskim zawiadamia, że mecze o
                            mistrzostwo IV ligi w rundzie jesiennej sezonu 2006/2007
                            będą rozgrywane na stadionie MOSiR ul. E. Orzeszkowej 19 w następujacych
                            terminach:
                            .............
                            26.08.2006. (sobota) godzina 16:00
                            Tur Bielsk Podlaski - Supraślanka Supraśl
                            • baam1 Dziękuję :) 16.08.06, 23:14
                              Do zobaczenia na stadionie ;)))
                              • kristian_wolf Re: Dziękuję :) 16.08.06, 23:17
                                kolega dzwonił przed chwilą i mówił że:
                                - baam - 15 %
                                -i.madzia - 15 %
                                nie wiem o co mu chodzi ?
                                z tego co mówił to net mu nie chodzi , chyba wiecie o kogo chodzi /?
                                • baam1 Re: Dzięki Ci Wilku :) 16.08.06, 23:19
                                  Nareszcie ktoś mnie zauważył :)
                                  • kristian_wolf Re: Dzięki Ci Wilku :) 16.08.06, 23:46
                                    baam1 - niemiecki jak zauważyłem perfect ;
                                    • baam1 Re: Dzięki Ci Wilku :) 16.08.06, 23:51
                                      trawę i wilka żaden problem sprawdzic w słowniku :)Ale po niemiecku piszemy też
                                      Perfekt :)
                                      • kristian_wolf Re: Dzięki Ci Wilku :) 16.08.06, 23:55
                                        tu miałem na myśli zespół " Perfect " i utwór nie płacz Ewka a newet nie płacz
                                        Agnieszka I love you
                                        • baam1 Re: Dzięki Ci Wilku :) 16.08.06, 23:56
                                          Ten utwór o Ewce znam, ale o Agnieszce nie, to tez spiewa Perfect?
                              • ja-alutka Nic nie rozumiem!! 16.08.06, 23:20
                                Tradycyjnie...A co z pozostałymi 70 %....? ☺
                              • walker-007 Re: Dziękuję :) 16.08.06, 23:37
                                baam1 napisała:

> Do zobaczenia na stadionie ;)))

Może wcześniej do pogadania na forum
                                teraz się rozłączę , dziecko się obudziło, idę
                                • baam1 To do pogadania wcześniej :) 16.08.06, 23:42
                      • pawlozsiul Kobietom nie sprzedają biletów ( dla baam1 ) 18.08.06, 20:20
                        Jest bardzo spokojnie. Proponuję, żebyś nie szła na główną trybunę (straszny
                        ścisk) tylko na drugą stronę (bardziej kameralnie). Idąc w lewo pomożesz też
                        Kaukonsky`emu - będzie miał z głowy problem jedynki - całą kolumnę zajmie Twoje
                        zdjęcie.
                        • walker-007 Re: Kobieta na trybunie ( dla baam1 ) 18.08.06, 20:43
                          Kobieta na trybunie to niewątpliwie jej ozdoba i łagodzi obyczaje
                          niejeden kibic łagodniej nazwie sędziego,wyrazi swoja opinię
                          a obecność płci pięknej nieraz odwraca uwagę od obserwowania boiska
                          bo widok może być znacznie ciekawszy ( szczegónie jak jest gorąco i stroje
                          lekkie a nawet kuse )
                          • partizan79 Baam 18.08.06, 21:04
                            Weź pestki. Bo będziesz się głupio czuła;)
                        • kaukonsky Gorące trybuny 18.08.06, 21:41
                          Sądzisz, Pawlo, że z Baam jest taką ultraską, iż po jej wizycie na stadionie powstanie "jedynka" o kibolowskich rozróbach? :oP
                          • pawlozsiul no co Ty? 18.08.06, 21:43
                            Jedynka będzie o nowym, lepszym image`u ultras.
                            • kaukonsky OK 18.08.06, 22:00
                              A, to piękna jedynka :o)
                              W takim razie już ładuję akumulatorek do aparatu :o)
                              • baam1 Re: OK 18.08.06, 22:04
                                To na następnym meczu. Tym razem wybieram się do ratusza na wieczór autorski.
                                Patrz wątek zaproszenie. Kierowany też do Ciebie :) Mam nadzieję, że będziesz :)
                                • kaukonsky Dziękuję 18.08.06, 22:14
                                  Postaram się, by ktoś od nas pojawił się na tym spotkaniu.
                                  • baam1 A zdjęcia będą? 18.08.06, 22:15
                                    Pamietaj, obiecałeś mi jedynkę :)
                                    • kaukonsky Jedynka 18.08.06, 22:27
                                      Baam: Zdjęcia będą! Ze stadionu, a może i spod szarańczy 1779... ;o)
                                      to_ja: Cześć, Prezes! :o)
                                      • walker-007 Re: Jedynka 18.08.06, 22:34
                                        A może jakieś konkretne zdjęcie na rozkładówkę
                                        • to_ja8 Re: Jedynka 18.08.06, 22:40

walker-007 napisał:

> A może jakieś konkretne zdjęcie na rozkładówkę

---

A kto się rozłoży?
                                          • baam1 Re: Jedynka 18.08.06, 22:41
                                            walker-007 :)
                                            • walker-007 Re: Jedynka 18.08.06, 22:47
                                              Czy to propozycja czy ostrzeżenie ?
                                              • baam1 Re: Jedynka 18.08.06, 22:50
                                                logika :)
                                                • walker-007 Re: Jedynka 18.08.06, 22:53
                                                  Następna zagwozdka
                                          • kaukonsky Re: Jedynka 18.08.06, 22:56
                                            Pamiętasz, Prezes - kiedyś Sarna chwalił się, że robił fotki do CKM-u. Ma fach w ręku :o)
                                            • to_ja8 Re: Jedynka 18.08.06, 23:02
                                              kaukonsky napisał:

> Pamiętasz, Prezes - kiedyś Sarna chwalił się, że robił fotki do CKM-u. Ma
                                              fach
                                              > w ręku :o)

----

Sarna!!!
                                              Hmmm....
                                              .....wiele rzeczy mówił. Nie będę ryzykował ile proc. prawdy w tym było.
                                              Chociaż sam wiesz, że już robiłem kilka razy fotki na zamówienie "Faktu".
                                              Widziałeś jakąś, bo ja nie.
                                              • kaukonsky Muszka 18.08.06, 23:06
                                                Ale Anię Muchę przywiózł! I kamerę z Teleekspresu ;oP
                                  • to_ja8 Re: Dziękuję 18.08.06, 22:15
                                    Cze prezes!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka