Dodaj do ulubionych

"polśkim ludziam" - szowinistom przeszkadza! ??

16.08.06, 15:17
W ramach projektu sfinansowanego z funduszy UE, postawiono tablice z nazwami
rusko-języcznymi (cyrylicą) we wsiach Haćki, Rajsk i Chraboły.
Nie postały długo - zostały zniszczone przez nieznanych sprawców.
Miejmy nadzieję, że polska policja (czy już polityczna?) odnajdzie sprawców i
postawi ich przed sądem.
Polska, jako aktualny admistrator ziem ruskiego Podlasza, jest zobowiązana do
przestrzegania prawa i utrzymywania porządku.
Jeśli dotychczasowe środki nie wystarczą, to przed (a właściwie za :-)))
każdym takim znakiem można postawić po jednym polskim bezrobotnym, żeby
pilnował. To dobra robota dla Polaka, nie to co polskie obozy pracy we
Włoszech, czy Anglii, dokąd zsyła polski rząd swoich obywateli...

Reportaż:
www.rokhitparad.staronki.com/hacki.MP3
Obserwuj wątek
    • kasiako11 Re: "polśkim ludziam" - szowinistom przeszkadza! 17.08.06, 11:34
      ortheus napisał
      Polska, jako aktualny admistrator ziem ruskiego Podlasza, jest zobowiązana do
      > przestrzegania prawa i utrzymywania porządku

sam do tego prowokujesz
    • napchafte_chochoncy Re: "polśkim ludziam" - szowinistom przeszkadza! 17.08.06, 12:16
      ortheus napisał:

> W ramach projektu sfinansowanego z funduszy UE, postawiono tablice z nazwami
      > rusko-języcznymi (cyrylicą) we wsiach Haćki, Rajsk i Chraboły.
      > Nie postały długo - zostały zniszczone przez nieznanych sprawców.
      > Miejmy nadzieję, że polska policja (czy już polityczna?) odnajdzie sprawców i
      > postawi ich przed sądem.
      > Polska, jako aktualny admistrator ziem ruskiego Podlasza, jest zobowiązana do
      > przestrzegania prawa i utrzymywania porządku.
      > Jeśli dotychczasowe środki nie wystarczą, to przed (a właściwie za :-)))
      > każdym takim znakiem można postawić po jednym polskim bezrobotnym, żeby
      > pilnował. To dobra robota dla Polaka, nie to co polskie obozy pracy we
      > Włoszech, czy Anglii, dokąd zsyła polski rząd swoich obywateli...
      >
      > Reportaż:
      > www.rokhitparad.staronki.com/hacki.MP3

Pewnie jesteś przekonany, że te znaki zniszczył jakiś polski nacjonalista,
      zwolennik IV RP i obecnych rządów, prawdopodobnie z młodzieży wszechpolskiej, a
      przez to naładował swoje akumulatory ideologiczne. A co, jeśli zrobili to
      miejscowi lub "rusko-języczni" mieszkańcy "ruskiego Podlasza"?
      • partizan79 Re: "polśkim ludziam" - szowinistom przeszkadza! 17.08.06, 12:21
        Ja ne miew koli. Na mene ne dywietes'.
        • partizan79 Re: "polśkim ludziam" - szowinistom przeszkadza! 17.08.06, 12:25
          Nawit' i ne znaw, szto takoje sztos' wże je.
          • andrijko Re: "polśkim ludziam" - szowinistom przeszkadza! 18.08.06, 09:46
            Je, czy jak baczymo, w nekotorych misciach, bulo. "Mjascowa moladz'" napysała
            wnesok do jakojs fundacji i ponastawlała trochu tabliczok po bilorusku.
            Oczewydno ne iszlosia pro pryhaduwanie ludiam dobroho batiuszki carja -
            budziciela bielaruskasci na tych zemlach, ono kob pryhotowaty narod do
            poważniejszoj akcji - tabliczok dwomownych pered każdym selom. Ne zhadzajusia
            oczewydno z tymi ludmi ale z druhoho boku ne popiraju akcji niszczenia
            tablyczok czerez "nieznanych sprawców". Jak komus ne podobajetsia to chaj
            skaże, a tak ne wiadomo: czy to tutejszy ne choczut reklamuwatysia zi swojeju
            ruskostju, czy wszechpolacy czy awtory projektu choczut sami z sebe zrobyty
            żertwy netolerantji.
            • to_ja8 Co to za BEŁKOT? 18.08.06, 09:50
              andrijko napisał:

> Je, czy jak baczymo, w nekotorych misciach, bulo. "Mjascowa moladz'" napysała
              > wnesok do jakojs fundacji i ponastawlała trochu tabliczok po bilorusku.
              > Oczewydno ne iszlosia pro pryhaduwanie ludiam dobroho batiuszki carja -
              > budziciela bielaruskasci na tych zemlach, ono kob pryhotowaty narod do
              > poważniejszoj akcji - tabliczok dwomownych pered każdym selom. Ne zhadzajusia
              > oczewydno z tymi ludmi ale z druhoho boku ne popiraju akcji niszczenia
              > tablyczok czerez "nieznanych sprawców". Jak komus ne podobajetsia to chaj
              > skaże, a tak ne wiadomo: czy to tutejszy ne choczut reklamuwatysia zi swojeju
              > ruskostju, czy wszechpolacy czy awtory projektu choczut sami z sebe zrobyty
              > żertwy netolerantji.
              • partizan79 Re: Co to za BEŁKOT? 18.08.06, 14:42
                No właśnie! Gdzie jest admin?! Trzeba zabanować Toj Toja, bo obraża
                forumowiczów!
              • pawlozsiul Re: Co to za PAJAC? 18.08.06, 16:30
                Ja bardzo przepraszam, ale nie nazwałbym tego tekstu bełkotliwym. Nie do końca
                się z nim zgadzam, jednak pod względem stylistyczno-składniowym nie można mu
                wiele zarzucić. Przewód logiczny też dość spójny. Zwracam tylko nieśmiało
                uwagę, że gdyby administrator miał usuwać wpisy bełkotliwe, to nie od tekstów
                Andrijki powinien zacząć.
                • baam1 a ja nie zrozumiałam ani słowa :( 18.08.06, 16:32
                  może nie powinnam, ale skoro juz zamieszczasz swoją opinię na forum, to chyba
                  po to by być zrozumianym. Dlatego uprzejmie proszę o tłumaczenie :)
                  • pawlozsiul To ja specjalno dla Tebe peretłumaczyw :) 18.08.06, 16:41
                    Majesz na poczti.
                    • baam1 Dziekuję 18.08.06, 16:46
                      Wiedziałam, że na Ciebie zawsze mozna liczyć :)
                • i.madzia Re: Co to za PAJAC? 18.08.06, 18:57
                  Zdaje się, że wiele ludzi prosiło,na tym i innych forach o to aby nie odpowiadać
                  na posty ortheusza.Najwidoczniej dla wielu osób jest to jednak temat zbyt
                  bolesny, aby przejść obok niego obojętnie. Odnoszę również wrażenie, że jedna
                  z tych osób szczególnie upodobała sobie takie tematy.
                  Ten ktoś wie doskonale jak i gdzie uderzyć, aby zabolało i nie pozostawiło
                  widocznych śladów.
                  A swoją drogą - "Szpila" ty jako opiekun forum, masz chyba uprawnienia aby
                  usunąć temat spamera?...masz?
                  • pawlozsiul Re: Czy to POMYŁKA? 18.08.06, 20:00
                    i.madzia napisała:

> Odnoszę również wrażenie, że jedna
                    > z tych osób szczególnie upodobała sobie takie tematy.

Pijesz do mnie, czy tylko przypadkiem napisałaś to pod moim postem? Mam
                    nadzieję graniczącą z pewnością, że prawdziwy jest drugi wariant.
                    • i.madzia Re: Czy to POMYŁKA? 18.08.06, 20:54
                      poprostu twój tytuł, pasował mi w odniesieniu do ortheusza.
                  • szpila555 Re: Czy mam uprawnienia? 18.08.06, 21:50
                    i.madzia napisała:

> A swoją drogą - "Szpila" ty jako opiekun forum, masz chyba uprawnienia aby
                    > usunąć temat spamera?...masz?

Mam uprawnienia do kasowania.

Jeśli uznam, że wpis narusza Regulamin forum lub netetykietę, to go skasuję. O
                    ile wpadnie mi w oko. Często wpisy są tak szybko przesłaniane innymi, że mogą
                    umknąć mojej uwadze.
                    Ale jak już wcześniej pisałem, cenzorem forum nie będę.
                    Każdy pisze na swoją odpowiedzialność. I powinien być świadomy odpowiedzialności
                    za swe słowa.
                    i.madziu - jeśli uważasz że któryś wpis powinienem skasować - wyślij e-maila z
                    linkiem do takiego postu na szpila555@gazeta.pl .

Pozdrawiam.
                    szpila555
            • baam1 Postulat!!! 18.08.06, 16:50
              Andrijko, jeżeli potrafisz, to pisz po polsku, lub z tłumaczeniem polskim. Ja
              nie zrozumiałam tego co napisałeś, a jeżeli tłumaczenie pawlazsiul jest
              wiarygodne (a jestem o tym przekonana) to wcale nie głupio piszesz.
              • andrijko Re: Postulat!!! 18.08.06, 18:19
                Mam nadzieję, że postulat pisania po polsku - lub przynajmniej z tłumaczeniem
                nie jest złośliwością. Po polsku trochę potrafie, chociaż czasem robię błędy
                ortograficzne. Ale wybaczcie - tylu Polaków robi ich przecież znacznie więcej.
                Dzięki za głosy poparcia. Co do tłumaczenia pawlazsiul to nie mogę się
                wypowiedzieć, bo nie otrzymałem jego wersji tanslacyjnej. Ale wierzę, że oddał
                ducha mej wypowiedzi. Panu od bełkotu także dziękuję. Ale jemu, w odróżnieniu od
                was - na zawsze.
                • baam1 Re: Postulat!!! 18.08.06, 22:10
                  Nie zauwazyłam żadnego błedu ortograficznego w Twojej wypowiedzi, ale cóż, nie
                  jestem specjalistką, sama tez niestety popełniam.
                  Złosliwości w mojej wypowiedzi nie ma. Lubię po prostu rozumiec co czytam i
                  ewentualnie się do tego odnieść.
                  Szanuję wszystkie języki, kultury, religie oraz staram się szanować wszystkich
                  ludzi i wszystkie poglądy. Niestety, czasami jest to bardzo trudne :(
    • ja-alutka Powtrącam się!! 18.08.06, 18:24
      Wandale sa wszędzie!!...Na szczęście nie wszystkie tablice zniszczyli, całkiem
      fajnie wyglądają na jednym z ...hmmm rozdroży! Nikomu nie zawadzają, wzbogacają
      krajobraz naszego pięknego Wielokulturowego Wielonarodowościowego i przez to
      Wyjątkowego Podlasia!! Czyż nie!!?? ☺
      • walker-007 Re: Powtrącam się!! 18.08.06, 18:32
        Tak ale ortheus napisał
        "Polska, jako aktualny admistrator ziem ruskiego Podlasza ..... "
        i czy po tych słowach można powiedzieć o naszym
        pięknym Wielokulturowym Wielonarodowościowym i przez to Wyjątkowym Podlasiu
        Czyż nie!!?? ☺
        • ja-alutka Jesli chodzi o ortheusa.... 18.08.06, 18:45
          ...Bez komentarza!! ☺
          • baam1 Re: Jesli chodzi o ortheusa.... 18.08.06, 22:07
            ortheus ignor!!!
        • ortheus Re: Powtrącam się!! 18.08.06, 18:57
          walker-007 napisał:

> Tak ale ortheus napisał
          > "Polska, jako aktualny admistrator ziem ruskiego Podlasza ..... "

Czy jest w tym coś niestosownego lub niezgodnego z prawdą?
          Biorąc pod uwagę fakt, że Polska jest państwem sezonowym, tak należało napisać,
          by właściwość ową podkreślić.
          • walker-007 ABW - coś dla was ! 18.08.06, 19:08
            ortheus napisał:

> walker-007 napisał:
            >
            > > Tak ale ortheus napisał
            > > "Polska, jako aktualny admistrator ziem ruskiego Podlasza ..... "
            >
            > Czy jest w tym coś niestosownego lub niezgodnego z prawdą?
            > Biorąc pod uwagę fakt, że Polska jest państwem sezonowym, tak należało
            napisać,
            > by właściwość ową podkreślić.
            • ball7 Re: ABW - coś dla was ! 19.08.06, 09:19
              ABW - coś dla was !
              Autor: walker-007
              Data: 18.08.06, 19:08 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
              ortheus napisał:

> walker-007 napisał:
              > Tak ale ortheus napisał
              > Czy jest w tym coś niestosownego lub niezgodnego z prawdą?
              > Biorąc pod uwagę fakt, że Polska jest państwem , itd.

Dziwicie się,że IPN szuka duchów ? Oto typ na przyszłość: walker-007 .
              Typowy donosiciel . Gdyby było jeszcze UB , już by tam poleciał.Do ABW nie zna
              chyba telefonu,jeszcze.

• kasiako11 Re: Powtrącam się!! 21.08.06, 10:53
            ortheus napisał:
            Biorąc pod uwagę fakt, że Polska jest państwem sezonowym, tak należało napisać,
            > by właściwość ową podkreślić

widać, że jesteś cholernie zakompleksiony
            żal mi ciebie, pewnie boli już cię rączka
            • napchafte_chochoncy Re: Powtrącam się!! 21.08.06, 11:14
              kasiako11 napisała:

> ortheus napisał:
              > Biorąc pod uwagę fakt, że Polska jest państwem sezonowym, tak należało
              napisać
              > ,
              > > by właściwość ową podkreślić
              >
              > widać, że jesteś cholernie zakompleksiony
              > żal mi ciebie, pewnie boli już cię rączka

Nie rozumiem, gość wypowiada swoje poglądy a ty o zakompleksieniu (nie perwszy
              raz z resztą) i bólu ręki. Bez sensu. Bol ręki, ale od czego, bo mi się
              dwuznacznie kojarzy?

• kasiako11 Re: Powtrącam się!! 21.08.06, 14:13
                kojarzy ci się dobrze
                • napchafte_chochoncy Re: Powtrącam się!! 21.08.06, 15:13
                  kasiako11 napisała:

> kojarzy ci się dobrze

No dobra, ale co ma piernik do wiatraka?
                  • kasiako11 Re: Powtrącam się!! 21.08.06, 15:22
                    tęsknota za rozumkiem
                    nikomu jeszcze nie zaszkodiła
                    • napchafte_chochoncy Re: Powtrącam się!! 21.08.06, 17:31
                      Czytając twoje wypowiedzi przypomiał mi się taki dowcip (a w zasadzie jego
                      sens), który jak ulał do nich pasuje:

Jedzie facet samochodem i walnął w drzewo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka