Dodaj do ulubionych

LEMKIWSKIJ KONCERT w Bilostoci- sob.16.09,godz.20

12.09.06, 02:09

KONCERT ŁEMKOWSKIEJ POEZJI ŚPIEWANEJ
DUETU VESNA Z WROCŁAWIA

16 WRZEŚNIA (SOBOTA) O GODZ. 20

W PUBIE "AMIGOS"- BIALYSTOK, UL. MALMEDA

WSTĘP WOLNY

ORGANIZATOR:
ZWIAZEK UKRAINCÓW PODLASIA O/BIAŁYSTOK
www.radio.bialystok.pl/dumka/index.php
nadbuhom.free.ngo.pl

Obserwuj wątek
    • stepby Re: LEMKIWSKIJ KONCERT w Bilostoci- sob.16.09,god 12.09.06, 07:59
      przecież prawdziwi łemkowie sie do Was nie przyznają Romanie. Dlaczego
      reklamujesz ich koncerty ??
      • partizan79 Re: LEMKIWSKIJ KONCERT w Bilostoci- sob.16.09,god 12.09.06, 08:34
        Jak to "prawdziwi"?? Sytuacja wygląda tak samo jak z Pudlaszukami, część uznaje
        się za Ukraińców, a część nie.
        • romanpidlaszuk LEMKIWSKIJ KONCERT w Bilostoci- sob.16.09,godz 20 13.09.06, 05:12
          Jak to "prawdziwi"?? Sytuacja wygląda tak samo jak z Pudlaszukami, część uznaje
          się za Ukraińców, a część nie.

---------------------------

Nic dodac nic ujac.

• gsx1100g Re: LEMKIWSKIJ KONCERT w Bilostoci- sob.16.09,god 12.09.06, 15:04
      Kolego STEPBY, Romek Podlaszczukiewicz od dawna zaśmieca Forum swoimi
      wypocinami. Pisałem już wiele razy o tym, ale ten człowiek o mentalnosci 12-
      letniego dziecka nadal tutaj pisze nieprawde. Dzieli Podlasian. Wypisuje
      bzdury, podaje jakiec linki , na które nikt nie zagląd i każdy je olewa.
      Romeczku, Słodziutki, nie ząsmiecaj Forum.

Dzieciaku uspokój sie. Skoncz z fanatyzmem. Przestań jątrzyć i walczyć o cos
      czego nigdy nie wygrasz. Podlasianie-nie są głupi i nie uwierzą w te bzdury.

Romek to nacjonalista. za wszelka cenę chce wmówić ludziom, okłamać opinie
      publiczną, ze ukraiński to jakoby rdzenny język Podlasia.

Propaganda, jaką roman podlaszczuk uprawia czyni go niewiarygodnym i jawnym
      nacjonalistą ukraińskim. To smutne , ze na Podlasiu w XXI wieku nacjonalizm
      przybierał takie formy Krytykował to Metrpilta Sawa podczas niedawnego sypozjum
      poswięconego mniejszościom, krytykował nacjonalizm JP2.

To wstyd, że mamy nacjonalistów na Podlasiu, nie powinno byc tu dla nich
      miejsca.
      Podlaszczuk R. namawiając do nauki języka ukraińskiego, doskonale wie, że nikt
      go się nie nauczy, bo ten język nie ma przed sobą żadnej przeszłości, a wręcz
      przeciwnie, jest przedmiotem kpin, to język, którym posługując się można
      narobić sobie wrogów. Od razu widac jak ludzie patrzą na fanatyków. Znam 3
      języki z w tym dwa doskonale, znam białoruski nawet, ale ten także mi się nie
      przydał tak jak francuski i angielski.

Romku Słodziutki, wiesz doskonale, ze jestes fanatykiem i przez takich jak ty
      społeczeństwo się dzieli. Ty dzielisz ludzi ze swymi poglądami. Nie chodzi tu o
      różnorodność, bo skarb różnorodności-to zgodna współpraca ludzi o różnych
      poglądach.

łatwiej jest TOBIE rozmawiać w jezyku Polskim.doskonale wiesz, że nikt o
      zdrowych zmysłach nie bedzie uczyć się ukraińskiego, bo sa ciekawsze i bardziej
      potrzebne języki.

Dobrze życze ukraińcom, dobrze im życzę, ale proszę nie znaczy to, ze możecie
      fanatyzować tutaj.
      Ludzie-bez przesady, naród nie jest głupi i wszystko widzi. Forumowicze widzą
      i nie popierają Romku Podlaszzuku sposobów Twego postępowania.

NIe wiem jak to nazwać, może obrzydzaniem, może zniechęcaniem. Od pewnego
      czasu z rzadka zaglądam na Forum Bielska Podlaskiego, ale jak czytam te słowa
      po ukraińsku, czy też w języku podobnym do ukraińskiego to mi się niedobrze
      robi. Chodzi mi o to, że po co na siłę pisac coś po ukraińsku. Czasem te
      teksty wydają mi się jakieś wymęczone. Lepiej pisać po polsku, pewne rzeczy
      łatwiej jest powiedzieć, a poza tym ja sam choć uczyłem się białoruskiego i
      rosyjskiego wielu słów ukraińskich nie rozumiem. Z chęcią czytałbym słowa
      tego pana co pisze po ukraińsku lub w języku podobnym do ukraińskiego, zebym
      rozumieł znaczenie ukraińskich słów.

BIAŁORUSKI i ukraiński to część kulturowego Podlasia, ale jakoś tak ponad
      miarę i na siłę wydaje się używanie tego języka lub języka podobne do
      ukraińskiego na Forum.

Mi to pachnie jakimś fanatyzmem, chęcią pokazania za wszelką cenę i wszelkimi
      możliwymi sposobami, że Ukraiński wszędzie panuje. To bardzo dobrze,że u nas
      na Podlasiu są świadomi Ukraińcy lub ludzie, którzy się za taklich uważają,
      ale na Miłość Boską bez przesady,. bo jak czytam coś o meczu piłki nożnej po
      ukraińsku to mi się niedobrze robi.
      CZY JEST KTOŚ, KTO MNIE ROZUMIE, WIE O CO MI CHODZI??????

Romuald Podlaszczukiewicz to zakąpleksiony dzieciak. Poziom rozmowy tego Pana
      urąga wszelkim zasadom. Obraza się na byle co, odnosząc się do mnie także
      wulgarnie mnie nazywa. Jak widać Madrego dobrze posłuchać, tylko ,że nie odnosi
      się to po Podlaszczukiewicza.

Drodzy Forumowicze-jak poczytacie teksty wypisywane przez Podlaszczukiewicza,
      to okaże się, że cały czas wkleja te same linki-a racjonalne zarzuty oddala
      nakłaniając do nauki ukrainskiego.

Ja wstydziłbym się na miejscu Pana Podlaszczukiewicza.
      A interesy an Ukrainie nie załatwia sie po ukraińsku, chyba, ze mówisz o
      intersie w stylu "kupić żubra w sklepie". Ja mówię o powaznym biznesie.

Dyskusja z Podlaszczukiewiczem obniża poziom forum, gdyz ten osobnik powtarza
      ciągle to samo, nie pisze o niczym innym. Pisze coś, pisze ciągle to samo i nie
      wnosi nic nowego. nabija sobie licznik i zaśmieca w ten sposób Forum swoimi
      wypocinami...

I to właśnie dzień, gdy okazało się, ze mam rację pisząc w wątku o "Obrzydzaniu
      Forum". Podlaszczukiewicz pisze w jezyku podobnym do ukraibskiego i nikt mało
      kto jego rozumie. Moze Podlaszczukiewiczu lepiej pisać czasem po polsku-Forum
      jest na Polskim serwerze. W lublinie nikt nie pisze po tzw ukraińsku, w
      Białymstoku też nikt nie pisze po białorusku a na Suwalskim Forum nikt nie
      bazgrze po Litewsku.....

Warto to przemyslec.

ja od siebie powiem, ze nie mam pojęcia co to słowo znaczy i ze nie pojde za
      mądra rada Romana aby sie nauczyc ukrainskiego, bo to jezyk niepotrzebny w
      dzisiejszym świecie, i nikt go nie używa. Firmy y ukraińskie w polsce nawet nie
      prowadzą korespondencji po ukraińsku!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A roman Podlaszczukiewicz to głupi fanatyk, który dzieli Podlasian. Jezyk
      ukrainski do prawosławnej liturgii???? Buachacha cha cha...Ten koleś chyba
      zbaraniał.... Ciśnie mi sie na język wyrażenie...Won na Ukrainę oszołomie!!!!

STEPIE, jeśli przeczytales to wszstko, gdzie nie zawahałem sie użyć smutnych,
      przykrych ale w mioim głębokim przekonaniu prawdziwych słów to jest mi bardzo
      miło. juz od kilku miesięcy widze, ze ukraińców jak nie było tak nie ma na
      podlasiu, a ci którzy mówią językiem podobnym do ukraińskiego lub sa na tej
      ziemi od 30-50 lat-nie sa tak naprawdę ukraicami i nie mają żadnych korzeni
      wiązących ich z Narodem Ukraińskim

pozdr.
      gsx1100g

• ja-alutka GSX 12.09.06, 15:18
        Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i zobacz, że to co zarzucasz Romanowi
        bezwiednie sam robisz...Nie masz prawa mówić od siebie w imieniu "wszystkich"
        Nikt tego prawa nie ma...Poza tym Twoje sformułowania takie jak :" nikt o
        zdrowych zmysłach nie bedzie uczyć się ukraińskiego" czy "jak czytam coś o
        meczu piłki nożnej po ukraińsku to mi się niedobrze robi" czy "na Suwalskim
        Forum nikt nie bazgrze po Litewsku" (słowo bazgrze) czy "Won na Ukrainę
        oszołomie!!!!" Czy aby nie są nacechowanem brakiem poszanowania dla innych...
        Chyba że z rozumieniem tekstu czytanego coś u mnie nie tak!! Jeśli próbujesz
        oceniać ich to zwracaj uwage na to co sam piszesz!! Pozdrawiam ☺
        • partizan79 Re: GSX 12.09.06, 15:23
          Alutko, możesz mnie perewesty na naszu mowu toje, szto tamtoj GSX napysaw? I
          kob korotsz buło, bo ne choczets'ia czytaty;
          • ja-alutka Jerunda!! 12.09.06, 22:50
      • stepby Re: LEMKIWSKIJ KONCERT w Bilostoci- sob.16.09,god 12.09.06, 16:25
        przeczytałem ;)
      • romanpidlaszuk A jednak odpowiem dla OSZCZERCY...(1) 13.09.06, 03:04

Propaganda, jaką roman podlaszczuk uprawia czyni go niewiarygodnym i jawnym
        nacjonalistą ukraińskim.

---------------------

Prosze o KONKRETNE dowody na:
        -mentalnosc 12 letniego dziecka
        -pisanie nieprawdy, bzdur
        -olewanie przez czytelnikow forum linkow jakie zamieszczalem
        -fanatyzm
        -nacjonalizm
      • romanpidlaszuk A jednak odpowiem dla ODZCZERCY...(2) 13.09.06, 03:11
        To smutne , ze na Podlasiu w XXI wieku nacjonalizm
        przybierał takie formy Krytykował to Metrpilta Sawa podczas niedawnego sypozjum
        poswięconego mniejszościom, krytykował nacjonalizm JP2.

--------------------------

Podaj czas i miejsce ,gdzie taki fakt nibyto mial miejsce- gdyz po lekturze
        twoich wpisow nasuwa sie powazna obawa, ze rzekome zdarzenie o ktorym piszesz
        zaistnialo jedynie w twojej glowie...
      • romanpidlaszuk A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(3) 13.09.06, 03:20
        To wstyd, że mamy nacjonalistów na Podlasiu, nie powinno byc tu dla nich
        miejsca.

---------------------------

W PRLu na pewno nie byloby miejsca w zadnych dostepnych na Podlasiu srodkach
        masowego przekazu dla PATRIOTOW ukrainskich pochodzacych z okolic:
        www.harazd.net/~nadbuhom/holosy-pidliaszszia/mapa_holosy_mp3.htm

Byloby jedynie miejsce dla "zawodowych Bialorusinow" ale...PRL sie skonczyl,
        jakie to dla niektorych bolesne...
      • romanpidlaszuk A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(4) 13.09.06, 03:36
        Podlaszczuk R. namawiając do nauki języka ukraińskiego, doskonale wie, że nikt
        go się nie nauczy, bo ten język nie ma przed sobą żadnej przeszłości,
        ----------------------------

Jezyk ukrainski ma przed soba przyszlosc jak kazdy jezyk 50+ milionowego narodu.

a wręcz przeciwnie, jest przedmiotem kpin, to język, którym posługując się
        można narobić sobie wrogów. Od razu widac jak ludzie patrzą na fanatyków.
        --------------------

Mowisz o "zawodowych Bialorusinach"?
        Nie martw sie, ich srodowisko z kazdym rokiem sie wykrusza-tu juz nie rzadzi
        imperializm rosyjski, zapotrzebowanie na KLAMSTWO o rzekomych Bialorusinach na
        ukrainskojezycznym Podlasiu spada, a wiec stara gwardia odchodzi od tego
        klamliwego "zawodu" a mlodzi nie pchaja sie w to g.

A moze chodzi ci o PRLowska propagande antyukrainska?
        O to tez sie nie martw, PRL zniknal i antyukrainska propaganda w Polsce
        zniknela .

Teraz Ukraincy i ich jezyk sa przedstawiani w Polsce jak kazdy inny narod i
        jego jezyk i tak samo postrzegani przez ogol obywateli.

• romanpidlaszuk A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(5) 13.09.06, 03:51
        Znam 3 języki z w tym dwa doskonale, znam białoruski nawet, ale ten także mi
        się nie przydał tak jak francuski i angielski.

------------------------------

If so, let's continue this conversation in English in order to evaluate your
        proficiency in it.
      • romanpidlaszuk A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(6) 13.09.06, 03:59
        Romku Słodziutki, wiesz doskonale, ze jestes fanatykiem i przez takich jak ty
        społeczeństwo się dzieli. Ty dzielisz ludzi ze swymi poglądami. Nie chodzi tu o
        różnorodność, bo skarb różnorodności-to zgodna współpraca ludzi o różnych
        poglądach.
        ------------------------
        Wiec o co ci w koncu chodzi...

łatwiej jest TOBIE rozmawiać w jezyku Polskim.doskonale wiesz, że nikt o
        zdrowych zmysłach nie bedzie uczyć się ukraińskiego, bo sa ciekawsze i bardziej
        potrzebne języki.

------------------------

1.Czy ty wlasnie nie jestes nacjonalista dzielac jezyki na lepsze i gorsze?

2.Jezyk Ukrainski to jest nasz jezyk OJCZYSTY, nie wiem czy mowi ci cos to
        slowo...
        www.harazd.net/~nadbuhom/holosy-pidliaszszia/mapa_holosy_mp3.htm
        ---------------
        Dobrze życze ukraińcom, dobrze im życzę, ale proszę nie znaczy to, ze możecie
        fanatyzować tutaj.
        Ludzie-bez przesady, naród nie jest głupi i wszystko widzi. Forumowicze widzą
        i nie popierają Romku Podlaszzuku sposobów Twego postępowania.

NIe wiem jak to nazwać, może obrzydzaniem, może zniechęcaniem. Od pewnego
        czasu z rzadka zaglądam na Forum Bielska Podlaskiego, ale jak czytam te słowa
        po ukraińsku, czy też w języku podobnym do ukraińskiego to mi się niedobrze
        robi. Chodzi mi o to, że po co na siłę pisac coś po ukraińsku. Czasem te
        teksty wydają mi się jakieś wymęczone. Lepiej pisać po polsku, pewne rzeczy
        łatwiej jest powiedzieć, a poza tym ja sam choć uczyłem się białoruskiego i
        rosyjskiego wielu słów ukraińskich nie rozumiem. Z chęcią czytałbym słowa
        tego pana co pisze po ukraińsku lub w języku podobnym do ukraińskiego, zebym
        rozumieł znaczenie ukraińskich słów.

BIAŁORUSKI i ukraiński to część kulturowego Podlasia, ale jakoś tak ponad
        miarę i na siłę wydaje się używanie tego języka lub języka podobne do
        ukraińskiego na Forum.

Mi to pachnie jakimś fanatyzmem, chęcią pokazania za wszelką cenę i wszelkimi
        możliwymi sposobami, że Ukraiński wszędzie panuje. To bardzo dobrze,że u nas
        na Podlasiu są świadomi Ukraińcy lub ludzie, którzy się za taklich uważają,
        ale na Miłość Boską bez przesady,. bo jak czytam coś o meczu piłki nożnej po
        ukraińsku to mi się niedobrze robi.
        CZY JEST KTOŚ, KTO MNIE ROZUMIE, WIE O CO MI CHODZI??????

Romuald Podlaszczukiewicz to zakąpleksiony dzieciak. Poziom rozmowy tego Pana
        urąga wszelkim zasadom. Obraza się na byle co, odnosząc się do mnie także
        wulgarnie mnie nazywa. Jak widać Madrego dobrze posłuchać, tylko ,że nie odnosi
        się to po Podlaszczukiewicza.

Drodzy Forumowicze-jak poczytacie teksty wypisywane przez Podlaszczukiewicza,
        to okaże się, że cały czas wkleja te same linki-a racjonalne zarzuty oddala
        nakłaniając do nauki ukrainskiego.

1.Belkot gosciu...

2.Nie podoba ci sie to nie czytaj po ukrainsku, TO NIE JEST OBOWIAZKOWE...

• romanpidlaszuk A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(7) 13.09.06, 04:10

Ja wstydziłbym się na miejscu Pana Podlaszczukiewicza.
        A interesy an Ukrainie nie załatwia sie po ukraińsku, chyba, ze mówisz o
        intersie w stylu "kupić żubra w sklepie". Ja mówię o powaznym biznesie.

1.Wczoraj, w ukrainskim programie telewizyjnym w chcagowskiej telewizji
        widzialem urywek przemowienia premiera Ukrainy Janykowycza- przemawial
        Po UKRAINSKU...

2.Jak myslisz, w jakim jezyku sa zawierne np. miedzynarodowe gospodarcze umowy
        polsko-ukrainskie dotyczace rurociagu odessa-Brody-Gdansk- ja mysle, ze po
        polsku i ukrainsku.

3.Nawet w radiu ukrainskim, w stacjach nadajacych po rosyjsku- wiadomosci i
        reklamy sa nadawane po ukrainsku.
        Sprawdz to sobie, polecam ciekawa stacje "Radio Shanson":
        www.surfmusik.de/land/ukraine.html

O telewizji nawet juz nie wspomne, wszystko co widzialem bylo po ukrainsku.

• romanpidlaszuk A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(8) 13.09.06, 04:13
        Dyskusja z Podlaszczukiewiczem obniża poziom forum, gdyz ten osobnik powtarza
        ciągle to samo, nie pisze o niczym innym. Pisze coś, pisze ciągle to samo i nie
        wnosi nic nowego. nabija sobie licznik i zaśmieca w ten sposób Forum swoimi
        wypocinami...

I to właśnie dzień, gdy okazało się, ze mam rację pisząc w wątku o "Obrzydzaniu
        Forum". Podlaszczukiewicz pisze w jezyku podobnym do ukraibskiego i nikt mało
        kto jego rozumie. Moze Podlaszczukiewiczu lepiej pisać czasem po polsku-Forum
        jest na Polskim serwerze. W lublinie nikt nie pisze po tzw ukraińsku, w
        Białymstoku też nikt nie pisze po białorusku a na Suwalskim Forum nikt nie
        bazgrze po Litewsku.....

Warto to przemyslec.

ja od siebie powiem, ze nie mam pojęcia co to słowo znaczy i ze nie pojde za
        mądra rada Romana aby sie nauczyc ukrainskiego, bo to jezyk niepotrzebny w
        dzisiejszym świecie, i nikt go nie używa. Firmy y ukraińskie w polsce nawet nie
        prowadzą korespondencji po ukraińsku!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A roman Podlaszczukiewicz to głupi fanatyk, który dzieli Podlasian. Jezyk
        ukrainski do prawosławnej liturgii???? Buachacha cha cha...Ten koleś chyba
        zbaraniał.... Ciśnie mi sie na język wyrażenie...Won na Ukrainę oszołomie!!!!

---------------------

Tak pisze ten co zarzuca innym NIENAWISC i NACJONALIZM...
        HIPOKRYZJA ludzka nie zna granic...
      • romanpidlaszuk A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 04:20
        "juz od kilku miesięcy widze, ze ukraińców jak nie było tak nie ma na
        podlasiu, a ci którzy mówią językiem podobnym do ukraińskiego lub sa na tej
        ziemi od 30-50 lat-nie sa tak naprawdę ukraicami i nie mają żadnych korzeni
        wiązących ich z Narodem Ukraińskim"

--------------------------------

A to moim zdaniem powinno trafic do Ksiegi Rekordow Guinnessa
        www.guinnessworldrecords.com/
        jako rekord ilosci wzajemnych sprzecznosci w jednym zdaniu... :)

Powodzenia gsx1100g! :)

• stepby Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 07:48
          Romek zapodawaj dalej - wiemy, że potrafisz. Tylko się nie zapluj w swojej
          wściekłości i uważaj na nadciśnienie.
          • partizan79 Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 08:15
            Gdybym był arbitrem, to orzekłbym, że Roman wygrał.
            • keliusz Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 10:09
              Gdybym był lekarzem to stwierdziłbym że wszystko to jest chore.....schizofrenia
              maniakalno-depresyjana. Pozdruffka
              • partizan79 Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 11:16
                Gdybyś był lekarzem, to byłbyś Ukraińcem i nie byłoby dyskusji:)
                • partizan79 Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 11:17
                  Zapomniałem dodać, że również pozdrawiam;)
                  • keliusz Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 11:48
                    hmmm.gdybyś był biały to byłbyś czarny.hmmm Bez sensu, ale fajne.... Pozdruffka!!!
                • freepath partizan:" gdybys byl lekarzem, bylbys Ukraincem" 13.09.06, 21:40
                  to chyba tak zartem... ale takiej bzdury nigdy w zyciu jeszcze nie slyszalam...
                  • partizan79 Re: partizan:" gdybys byl lekarzem, bylbys Ukrain 14.09.06, 08:00
                    Tiszus'ia, szto muoh chocz krochu poszyryty Twoji uski horyzonty.
                    • freepath Re: partizan:" gdybys byl lekarzem, bylbys Ukrain 14.09.06, 20:07
                      przetlumacz , bo nie rozumiem, chyba ze po polsku nie potrafisz....
                      • partizan79 Re: partizan:" gdybys byl lekarzem, bylbys Ukrain 15.09.06, 19:24
                        My Polish is in bad condition so I can't do it. Ask nativespeakers.
                        • freepath Re: partizan:" gdybys byl lekarzem, bylbys Ukrain 16.09.06, 19:15
                          you should improve your polish than. you can say it in english as well. if you got the courage...
                          • freepath Re: partizan:" gdybys byl lekarzem, bylbys Ukrain 16.09.06, 19:20
                            wszyscy ukraincy to jednak sprzedawczyki...
                            • partizan79 Re: partizan:" gdybys byl lekarzem, bylbys Ukrain 17.09.06, 12:53
                              freepath napisała:

> wszyscy ukraincy to jednak sprzedawczyki...

Nie wiem, czym się kierujesz, pisząc takie bzdety. Mógłbym napisać, że
                              wszystkie kobiety o nicku Freepath to dziwki i prostytutki, ale nie znam innych
                              Freepath, a i Ciebie też nie za bardzo. Za to widzę, że Ty, moja droga, znasz
                              kilkadziesiąt milionów Ukraińców na Ukrainie, do tego Ukraińców w Polsce,
                              Rosji, Kanadzie, USA, UK, RPA, Mozambiku, Izraelu itd. Pogratulować znajomości.
                              Kłaniam się uniżenie.
                              • freepath Re: partizan:" gdybys byl lekarzem, bylbys Ukrain 19.09.06, 18:47
                                mam nadzieje tylko ze odwiedzasz swa ojczyzne czesto i masz zamiar sie w niej osiedlic.. no chyba ze
                                liczysz na dotacje w Polsce z racji stanowienia mniejszosci narodowej.......
                                • pawlozsiul Biedny Partizan... 19.09.06, 19:11
                                  Z tego, co się orientuję, Partizan napierdziela nieźle w Polsce a jego podatki
                                  idą na socjal dla takich Freepath, które odbierają ciężko przez niego zarobione
                                  pieniądze w postaci dotacji do stałego łącza.
                                  • romanpidlaszuk Re: Biedny Partizan... 20.09.06, 06:51
                                    Z tego, co się orientuję, Partizan napierdziela nieźle w Polsce a jego podatki
                                    idą na socjal dla takich Freepath, które odbierają ciężko przez niego zarobione
                                    pieniądze w postaci dotacji do stałego łącza.

-------------------------------

Nic dodac nic ujac, to Partizan i inni ze swoich podatkow sponsoruja imprezy
                                    kulturalne Ukraincow na Podlasiu i pomoc udzielana Polakom za granica przez
                                    rzad polski.
                                • partizan79 Re: partizan:" gdybys byl lekarzem, bylbys Ukrain 04.10.06, 10:44
                                  freepath napisała:

> mam nadzieje tylko ze odwiedzasz swa ojczyzne czesto i masz zamiar sie w niej
                                  o
                                  > siedlic.. no chyba ze
                                  > liczysz na dotacje w Polsce z racji stanowienia mniejszosci narodowej.......

Mam wrażenie, że znaczenie pojęcia "ojczyzna" w Twojej głowie różni się od tego
                                  w mojej. Mam też wrażenie, że wydaje Ci się, że mieszkając sobie w Bielsku nie
                                  jestem u siebie. I mam jeszcze jedno wrażenie - że chciałabyś mnie stąd
                                  wytegesowac..
              • romanpidlaszuk Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 18:52
                keliusz napisał:

> Gdybym był lekarzem to stwierdziłbym że wszystko to jest
                chore.....schizofrenia
                > maniakalno-depresyjana. Pozdruffka

Dla mnie schizofreniczna jest sytuacja jezeli ktos ma swiadomosc, ze rozmawia
                dialektem ukrainskim a uwaza sie za Bialorusina.
                • keliusz Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 19:31
                  RomanP. w światku przestępczym zwany "Pidlaszuk". Naprawdę nie trafia do mnie
                  nic z tej twojej niby intelektualnej papki.Szkoda palców i klawiatury, daruj
                  już....Bądź zdrów i szczęśliwy - przyjacielu.
                  • romanpidlaszuk Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 23:26

-----------------------------

1.W swiatku przestepczym?
                    Czy ty zdrowy jestes "keliusz"?

2.To nie moja papka, to sa FAKTY kolego- tak sadzi ogol ludnosci (pewnie z toba
                    wlacznie)i tak sie wypowiadaja ludzie, ktorzy otwarcie mowia to co mysla, tak
                    wkoncu pisza i mowia naukowcy jezykoznawcy zajmujacy sie gwarami
                    wschodnioslowianskimi na Podlasiu.
                    • romanpidlaszuk Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 23:36

-----------------------------

1.W swiatku przestepczym?
                      Czy ty zdrowy jestes "keliusz"?

2.To nie moja papka, to sa FAKTY kolego- tak sadzi ogol ludnosci (pewnie z toba
                      wlacznie)i tak sie wypowiadaja ludzie, ktorzy otwarcie mowia to co mysla, tak
                      wkoncu pisza i mowia naukowcy jezykoznawcy zajmujacy sie gwarami
                      wschodnioslowianskimi na Podlasiu.

Zapoznaj sie z fragmentem wynikow ich prac badawczych:
                      www.harazd.net/~nadbuhom/mapy-historia/mapy_4.htm
                      www.harazd.net/~nadbuhom/mapy-historia/mapy_2.htm

• keliusz Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 14.09.06, 08:46
                      Jednak Cię lubię, tylko nie wiem jeszcze za co?
                    • pitzlad Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 14.09.06, 09:01
                      Romek, czy za wielką wodą jest dużo takich ludzi jak ty? Wyleciałeś, opuściłeś
                      Podlasie i mało wiesz co sie tu dzieje. Podpierasz się jakimiś mapkami
                      zrobionymi przez ekspertów (kiedy, na czyje zlecenie i dla kogo?)

*--*____*--*
                      merry car :-)
                      • romanpidlaszuk Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 15.09.06, 06:17
                        pitzlad napisał:

> Romek, czy za wielką wodą jest dużo takich ludzi jak ty? Wyleciałeś,
                        opuściłeś
                        > Podlasie i mało wiesz co sie tu dzieje. Podpierasz się jakimiś mapkami
                        > zrobionymi przez ekspertów (kiedy, na czyje zlecenie i dla kogo?)
                        >
                        > *--*____*--*
                        > merry car :-)

-------------------------------
                        1.Czy duzo jest ukrainskich patriotow?
                        Mysle, ze duzo.

2.A co sie dzieje?

3.Pofatyguj sie do czytelni, wypozycz "Atlas gwar wschodnioslowianskich
                        bialostoczyzny" / pod red. Stanislawa Glinki i dowiedz sie u zrodla:
                        www.google.com/search?hl=en&lr=&q=atlas+gwar+wschodnioslowianskich&btnG=Search

• gsx1100g Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 14.09.06, 15:42
              Brak obiektywizmu. NIe przyjmuję absolutnie tego co piszesz oraz tego co pisze
              Dyżurny Forumowy Oszołom-Romek Podlaszczukiewicz.

• romanpidlaszuk Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 13.09.06, 18:57
            stepby napisał:

> Romek zapodawaj dalej - wiemy, że potrafisz. Tylko się nie zapluj w swojej
            > wściekłości i uważaj na nadciśnienie.

1.Wscieklosci to bym raczej szukal w wypowiedzi twego siabry.

2.Nie gniewaj sie za opinie o tych "zawodowych Bialorusinach"- wiesz, ja
            przewaznie mowie prosto z mostu co mysle na dany temat.
            • gsx1100g Re: A jednak odpowiem dla OSZOLOMA...(9) 14.09.06, 15:50
              Dyżurny Forumowy Oszołom-----Podlaszczukiewicz.

Sorki stary, ze tak bezpośrednio, ale oszołomstwa i nienawiści do Polaków i
              Bialorusinów nie trawię. Wy, czujący się Ukraińcami, nie jesteście lubiani
              przez inne narody. Zastanówcie się dlaczego.

Myślę., że o nacjonalizmie Ukraincow trzeba mówić wprost i szerzyc ten pogląd w
              internecie i innych mediach. Fajnie, ze zyjemy w państwie gdzie jest wolny
              dostęp do niekrtórych mediów.

Oj Romek.
              Współczuję....

Walczysz i nwalczysz....a efektów mnie ma...
              1400 ukraińców w Polsce....!!!!!!!! Phiiii//// ale taka jest5 prawda/.. To, że
              jest was tak mało daje wam prawo aby sioę izolować, mzamykac od innych. Wy,
              którzy uważacie sie za Ukraiców (bo waszych przodków tutaj brak) zostaniecie
              zasymilowani...Sądzę, ze to jedyne wyjście aby byla zgoda, bo podziały -
              sztucznie kreowane ręką Podlaszczukiewicza są wyniem jego "dziwnego" pojmowania
              miłości do ojczyzny, która jest kilkaset km stąd...

POZDR.

GSX-XSG
              • romanpidlaszuk Konkurs- kto u gsx... znajdzie choc slowo prawdy? 15.09.06, 06:04
                Oglaszam konkurs- kto w powyzszej wypowiedzi gsx...znajdzie choc jedno slowo
                prawdy, choc jedno zdanie majace pokrycie w FAKTACH?
                • stepby Re: Konkurs- kto u gsx... znajdzie choc slowo pra 15.09.06, 06:08
                  pomylił sie tylko w jednym 1400 ukraińców jest na POdlasiu - 48 000 tys w tym
                  samym regionie nazwało się podczas ostatniego wpisu białorusinami. Myślę że ten
                  fakt powinien zakończyćwszelkie dyskusje Romanie.
                  • romanpidlaszuk Re: Konkurs- kto u gsx... znajdzie choc slowo pra 15.09.06, 06:20
                    stepby napisał:

> pomylił sie tylko w jednym 1400 ukraińców jest na POdlasiu - 48 000 tys w tym
                    > samym regionie nazwało się podczas ostatniego wpisu białorusinami. Myślę że
                    ten
                    >
                    > fakt powinien zakończyćwszelkie dyskusje Romanie.

-------------------------------------

Nie zrozomiales zasad konkursu!

Zacytuj choc jedno zdanie z tej wypowiedzi gsx, ktore mozna uznac za prawde, za
                    cos co ponad wszelka watpliwosc ma pokrycie w FAKTACH.
                    • stepby Re: Konkurs- kto u gsx... znajdzie choc slowo pra 15.09.06, 06:59
                      walę konkurs
                      • romanpidlaszuk Konkurs- kto u gsx... znajdzie choc slowo prawdy 15.09.06, 17:14
                        walę konkurs

-------------------------

Nie dziwie sie, konkurs nie do wygrania. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka