Dodaj do ulubionych

Unia Europejska - zarobki

26.09.06, 14:54
Minęło już trochę czasu od wejścia Polski do UE. W związku z tym mam pytanie:
Czy Wam bielszczanom się poprawiło w zarobkach? A jeśli tak to o ile %?

Jak ktoś nie chce podawać dokładnie to niech poda rząd wielkości np. + 10-20%
lub "ponad dwa razy" :)

Pytanie raczej do tych, którzy nie zmieniali pracodawcy w między czasie, ale
jak ktoś inny chce się wypowiedzieć to proszę bardzo

wuj ciekawski socjolog
Obserwuj wątek
    • stepby Re: Unia Europejska - zarobki 26.09.06, 15:56
      Mi się poprawiło o 100 %, ale nie dlatego ze mamy Unię tylko dlatego że mam
      dwie roboty. Od 6-tej do 19-ej. Nie zarabiam niestety dużo , ale więcej niż
      poprzednio ;)
      • kaukonsky Re: Unia Europejska - zarobki 26.09.06, 18:35
        + 0,
        - 0.
        • pawlozsiul Re: Unia Europejska - zarobki 26.09.06, 21:13
          kaukonsky napisał:

> + 0,
          > - 0.

Jak mawiał towarzysz Wiesław: Wprawdzie żywność podrożała o 15%, ale za to ceny
          parowozów udało nam się obniżyć o 25 %.

W tym miejscu należy pochwalić obywatelską i odpowiedzialną postawę
          Kaukonsky`ego. Pytanie brzmi: kiedy w imię dziejowej konieczności, dla dobra
          rynków finansowych, Kaukonsky zrezygnuje z 1/4 należnego mu wynagrodzenia?

Wuj-prowokator, czy - nie daj Boże - WUJ KANDYDAT?!?!?!?!?!
          • wujekjarek1 Re: Unia Europejska - zarobki 26.09.06, 22:34
            > Wuj-prowokator, czy - nie daj Boże - WUJ KANDYDAT?!?!?!?!?!

prowokator to na pewno nie :) a gdyby CHOCIAŻ kandydat to dlaczego "nie daj
            Boże"?? ;)

wuj ciekawski
          • kaukonsky Re: Unia Europejska - zarobki 29.09.06, 17:06
            > Jak mawiał towarzysz Wiesław: Wprawdzie żywność podrożała o 15%, ale za to ceny
            >
            > parowozów udało nam się obniżyć o 25 %.
            >
            > W tym miejscu należy pochwalić obywatelską i odpowiedzialną postawę
            > Kaukonsky`ego. Pytanie brzmi: kiedy w imię dziejowej konieczności, dla dobra
            > rynków finansowych, Kaukonsky zrezygnuje z 1/4 należnego mu wynagrodzenia?

Nie do końca sqmałem (bo nie za bardzo mam z czego rezygnować), ale jak Pawlo masz jakąś atrakcyjną ofertę pracy, to z chęcią się nad nią pochylę. Pozdrawiam ;o)
    • pajaczek17 Re: Unia Europejska - zarobki 26.09.06, 21:08
      No mi to się zdecydowanie poprawiło, ale było to poprzedzone tzw. okresem
      obserwacji trendów. Poprawa czterokrotna, ale trzeba było po pierwsze najpierw
      analizować realia, po drugie zmienić dwa razy pracę, aby się przekonać, że w
      pewnych miejscach zjednoczenie z UE nie ma przełożenia na wzrost płac a po
      pewnym czasie nawet trzeba odczuć spadek. Po drugie trzeba było podjąć
      ryzykowne kroki, pojechać gdzie mnie nie było i zdecydować, że lepiej płacić
      podatki na lokalne nasze bielskie drogi tudzież wszelkie domniemane poprawy
      stanu fizycznego naszgo miasta poprzez osobiste wypracownie przychodów. Wątpię
      jednak, aby to się bezpośrednio wiązało z zajściami na linii Warszawa-Bruksela,
      bo z dotacji UE nie korzystam.
      • pawlozsiul to gratulacje 26.09.06, 21:14
        Czyżbyś był tzw. "ekspertem"?
        • pajaczek17 Re: to gratulacje 27.09.06, 08:58
          Wszystkim życzę powodzenia. Uważam, że nasze miasto nie daje możliwości
          zarobienia powyżej miniumum socjalnego i to jest strasznie żałosne. tzw.
          ekspertem nie jestem, po prostu robię to co potrafię i w czym się sprawdzam.
          Wiem o przypadkach, kiedy ludzie dorabiali się na produkcji nowych tablic
          samochodowych, bo akurat ktoś w sejmie uchwalił wymianę, a drugi ktoś przyłozył
          ucho w odpowiednim momencie i zaczął produkcję w piwnicy. Ale ja nie z tych,
          choc kto wie, może to jest sposób.
    • gsx1100g Re: Unia Europejska - zarobki 28.09.06, 12:08
      Mi się poprawił income ok ok 400%. Wiem, że są takie miejsca w Polsce, gdzie
      nie odczuwa się róznicy i są sfery gdzię rózniće widać. Sądzę, że
      w "budżetówce" różnicy nie ma, za to w prywatnych przedsiębiorstwach, branży
      tekstylnej, budowlanej, drogowej-przychody wzrastają kilkaset procent. Dziś
      stawia się na infrastrukturę i zdrowie i w tych branżach należy upatrywac
      szansy..

pozdrawiam Wujka

gsx-art
      • wujekjarek1 Re: Unia Europejska - zarobki 28.09.06, 13:52
        pozdrawiaj tez innych :))

wuj pozdrawiający wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka