kendal 09.12.06, 14:45 Panowie i Panie, jeśli ktoś z Was uwielbia równie bardzo, jak ja muzykę Faithless, na Radiostacji jest weekend z tym wykonawcą:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 09.12.06, 15:42 no to posłuchamy, oj posłuchamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 09.12.06, 15:49 Nowa płyta jest zupełnie inna, niż poprzednie. Jest strasznie melancholijna. Myślę, że Doktorze spodobałaby się Tobie...A kiedy jedziemy na koncert Kosheen?:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 09.12.06, 19:13 człowieniu jeśli tylko będą grali gdzieś w Polandii to jedziemy jak nic :D Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: weekend z Faithless 09.12.06, 17:07 Faithless nie znam, ale znam Topless. Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 09:38 Tak myślałem, że Partizana kręci muza Topless. Ale póki co nie mieszaj ich z Faithless... Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 12:07 wujo spedzal weekend z kimś innym :)) ale faithlessa lubi... nowej płytki jeszcze nie ma, ale juz zamówił i lada dzien listonosz przyniesie :)) póki co płytki na Zachodzie są duuuużo... tańsze niż w Polsce za składanke Renesaince zapłacilem 10 funtów a w Polsce choćby na merlinie kosztuje 130 zł... a na kosheen to moglby sie wuj do wyjazdu dolaczyc, jakby ktos reflektowal na wujowe towarzystwo pozdowienia od wuja Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 12:12 Wuju, nie ma problemu. Jeśli chodzi o nową płytę Faithless, jest bardzo spokojna, mniej dynamiczna, niż poprzednie. Mnie osobiście podoba się kawałek z R. Smith z The Cure, fajna wersja ich starego utworu:) Zresztą, sam ocenisz. Jeśli chodzi o Kosheen, byli w listopadzie we Wrocławiu, ale na początku 2007 wychodzi nowa płyta, także trasa koncertowa może obejmie również Polskę. p.s. A Faithless planują koncert w Gdańsku latem, spodobał im się koncert nad naszym morzem na Heineken Open'er:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 15:42 Kendalu a ja Ci powiem, że podobał mi się ten weekend z Faithlessami :D Kurcze z miłą chęcią bym sobie posłuchał tej nowej płytki, więc postaram się ją jak najszybciej zdobyć :D Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 15:49 Doktorku, podeślę ją Tobie:) Jeśli chcesz chętnie dorzucę Massive Attack "Collected" - rewelacyjna muza:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 15:51 macie chłopaki może na mysli "To all news arrivals????? Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 15:53 Dokładnie, to jest najnowszy studyjny album Faithless:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 15:57 no to mnie macie chłopaki, co prawda jeszcze nie miałam okazji go dokładnie przesłuchać, ale o muzyce to ja moge zanudzać godzinami.... jestem muzycznie wykręcona i na nią skazana :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:02 Więc, która muzyka Cię tak wykręca?:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:03 looknij sobie w mamby profil ... oj powiem tylko, że moje gusta muzyczne pokrywają się w większości z Jej gustami :D Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:06 ech, to taka malusieńka cząsteczka.... czasami jak wchodze w wizytówkę, to bym dopisała tyle rzeczy..... ale siedzę cicho, bo znowu byłby problem od czego zacząć :)) Jakbyście chłopaki cosik z mp3 chcieli na @, a ja bym tym dysponowała, to z chęcia pomogę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:07 skoro możesz tak godzinami to powiedz jak Ci się podobał ostatni album Ironów ??? [A Matter Of Life And Death] Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:11 słuchałam pobieznie z racji braku czasu i nastroju na nowa muze (troszkę kłopotów osobistych z exem) i o ile pamiętam nie byłam jakoś zachwycona. Nic nie pobije fear of the dark Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:19 dokładnie dokładnie, ale powiem Ci szczerze, że mi sie ta płytka spodobała i jestem pełen uznania, że Ci "starsi panowie" potrafili jeszcze nagrać wyrównaną a do tego progresywną płytkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:24 hmmm... nie chodzi o to, że się negatywnie na nią zapatruję, tylko o to, że jeszcze dokładnie nie zatrybiam :))) O ile pamietam, pozytywne komentarze tez do męża wyrażałam, ale było to słuchanie takie z buta, nijakie. Jak dokładnie ja przetrawię, będę mogła cos więcej powiedzieć, bo teraz to czysta improwizacja :) Spadam do garów, zaraz moja lepsza połowa sie zjawi, poza tym synowiu mnie molestuje z lekcjami :)) Do zobaczenia na forum. Weszłam dzisiaj 1 raz i nie porozmawiałam sobie za bardzo w tym Waszym siedlisku jadu... Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:14 Poszedłem za radą, sprawdziłem:) Ostre brzmienia nie są mi obce, wręcz przeciwnie. Wiele z tych kapel słucham do dzisiaj. Ja "rozgościłem się" również w innych brzmieniach i z ręką na sercu mogę polecić innym takich wykonawców jak: Faithless, Kosheen, Massive Attack, Moloko, Artful Dodger, Chemical Brothers, The Crystal Method, Blue Six, Gus Gus, Propeller Heads, Miloopa, soundtracki z filmów Aronofskiego "Pi", "Requiem dla snu"...Oj, coś czuję, że rozwijam się za bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:21 nie, nie.... część znam :)) kurcze, chłopaki, ja Was jeszcze dopadnę :)) póki co zmykam do kuchni obiad szykować dla sowjego towarzystwa. Sprawdź sobie jeszcze The Muse i Kovenant.... to tak na szybciora :)) Może jeszcze potem tu lukne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:28 The Muse, oczywiście znamy, znamy...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:30 Mam rozumieć że The Muse to co innego niż Muse z Matthew Bellamy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:40 Doktorze, nie, przepraszam za pomyłkę z "the', oczywiście myślimy o tym samym: Muse z wokalem Matta Bellamy'iego:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:49 Kendalu nie masz za co przepraszać, mamba też użyła nazwy The Muse i dlatego po prostu chiałem się upewnić, co by wiedzieć czy mówimy, a raczej piszemy o tej samej kapelce :D Odpowiedz Link Zgłoś
bayrampasa Re: weekend z Faithless 12.12.06, 09:45 Wszystko bardzo ładnie; massive attack, muse... proponuję jeszcze dodać do tego zestawu placebo oraz sigur rós. Miłego słuchania. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 09:50 bayrampasa napisała: > Wszystko bardzo ładnie; massive attack, muse... proponuję jeszcze dodać do tego > > zestawu placebo oraz sigur rós. > Miłego słuchania. Pozdrawiam:) znamy znamy i lubimy :)))) widzę, że jest tu więcej miłośników muzy :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:00 do zestawu z Massive Attack dopisałabym koniecznie Air i Telepopmusic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 13:48 bayrampasa napisała: > Wszystko bardzo ładnie; massive attack, muse... proponuję jeszcze dodać do tego > > zestawu placebo oraz sigur rós. > Miłego słuchania. Pozdrawiam:) Bayrampasa to zawsze znajdzie złoty środek :D Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 09:49 wczoraj już nie dałam rady siąść przed kompem, ale dzisiaj mam za to mnóstwo czasu :)) Polecasz jakieś konkretne płyty/piosenki, czy ogólnie jak leci?? Z tego co wymieniłeś, nie znam Moloko, Artful Dodger, Crystal Method i tego, co dalej.... A znasz Kovenant? Już wczoraj polecałam, ale w końcu nie odpowiedziałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:22 Hmmm, od czego by tu zacząć. 1) Moloko - rewelacyjne dźwięki, charyzma Roisin Murphy, szkoda, że zawiesili działalność, ale udało mi się ich posłuchać na żywo i potwierdzili to, co grają na płytach - są nieziemscy:) Z płyt na początek polecałbym Catalogue, można wybrać coś dla siebie:) A konkretne utwory, hmmm, "Cannot contain this", "Familiar Feeling", "Pure Pleasure Seeker", "Forever More", "Absent minded", "Indigo" itd. itd.:) 2) The Crystal Method - ludzie porównują ich do Chemical Brothers, ale według mnie robią "coś" ciekawszego od Chemical - czasem ostrzejsze, dynamiczne kawałki, płyty "Tweekend" i "Legion of Boom":) 3) Artful Dodger - hmmm, klubowa muzyka, nie wiem dlaczego, ale wprawia mnie w wesoły nastrój i jakoś tak wyszło, że słucham jej sobie przeważnie w sobotni poranek; płyty: Re-Rewind, "It's all about the stragglers... Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:30 dzięki, przyswajam w łepetynie. Dam znać, czy urzekła mnie Twoja historia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:44 :) Mamba, polecam soundtrack z Requiem dla Snu i oczywiście sam film. A do tego jeszcze albumik Gus Gus "Polydistortion" i "This is normal"... Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:46 już skrzętnie notuję :)) A czy Ty znasz Air i Telepopmusik?? Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:57 mamba30 napisała: > już skrzętnie notuję :)) A czy Ty znasz Air i Telepopmusik?? Oczywiście, jeśli też ich lubisz, to Gus gus na pewno Ci się spodoba:) A znasz może jeszcze Underworld, kosmiczni są:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:01 jeny, nie znam, kolejna pozycja dodana :))) tak wybiórczo sobie zapodaje i teraz na coś trancowatego trafiłam. Lubisz trance? Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:07 Hmmm, zależy, w szczególności od nastroju:) niektóre utwory są niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:11 Można powiedzieć, że Underworld gra trance:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:14 a chcesz na @ coś co bardzo lubie z tego gatunku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:30 Chętnie, ale w pracy mamy poblokowane wejścia na prywatne poczty, sam się dziwię, że mogę być jeszcze na forum:) A na służbową plik "mp3" nie przejdzie, chyba, że zmienimy rozszerzenie wysyłając z "mp3" np. na "txt":) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:33 ekhm.... znaczy musiałabym zapisać raz jeszcze mp3 i na koniec zamiast mp3 wpisać txt...????? Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:39 Mamba, może nie kombinujmy jednak i napisz mi co to za kawałek, a ja postaram się go sobie ściągnąć, hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:49 nie mam tytułów, mam całą płytę tylko z numerami. Zapodaj sobie w takim razie Kai Tracid'a i płytę "Skywalker" z 1999 roku. Wtedy robił lepszą o niebo muzę Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:13 mamba30 napisała: > a chcesz na @ coś co bardzo lubie z tego gatunku? :) To ja w takim razie poproszę ... zobaczę co to za "tekno" :P Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:15 doktorpajchivo napisał: > To ja w takim razie poproszę ... zobaczę co to za "tekno" :P he he.... techno nie lubię, ale dobry trance nie jest zły :))) zaraz pośle na gazetową @ :)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:18 ta, ta ... a pewnie w domowym zaciszu i pielaszach przygrywa Ci jakiś dj :P Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:26 Cześć Doktorze...Widzę, że już mi na "gronie" wiadomość zapodałeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:27 No, ba ... ktoś to musi w końcu robić :P Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:27 sama sobie jestem sterem, żeglarzem itd. :))))) na szczęście ze ślubnym mamy bardzo podobne gusta muzyczne, więc nie musze się kamuflować z muzyka :)) Już poszło, jak będziesz chciał, to więcej wyślę, albo poszukam tytułów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:29 Mamba a masz może swój profil na "gronie"? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 13:48 kendal napisał: > Mamba a masz może swój profil na "gronie"? jestem na groni, dostałam zaproszenie, ale nie bardzo potrafię się tam poruszać. też jestem jako Mamba Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 13:52 zaraz spróbuję Cię zlokalizować:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 13:53 oki, spróbuje się tam dostać, będziesz mi musiał udzielic krótkiego kursu gronowego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 14:08 no właśnie Kendalu tylko nie rób scen :D Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:03 kendal napisał: > Doktorku, podeślę ją Tobie:) Jeśli chcesz chętnie dorzucę Massive > Attack "Collected" - rewelacyjna muza:) a ja proponuję Mezzanine Massive'u, jest naprawdę rewelacyjna :) Odpowiedz Link Zgłoś
colour-ize Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:59 > Mnie osobiście podoba się kawałek z > R. Smith z The Cure, fajna wersja ich starego utworu:) Wersja starego utworu The Cure? Tak tylko pytam, bo Robert Smith to mój idol z lat dziecięcych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 17:55 Ja osobiście nigdy nie przepadałem za The Cure, ale ten kawałek spodobał mi się:) Odpowiedz Link Zgłoś
colour-ize Re: weekend z Faithless 11.12.06, 18:24 Z fragmentu na merlin.pl wnioskuję, że Robert Smith zaśpiewał swoje "Lullaby" ( youtube.com/watch?v=waia83h6Y2k ) - sam fragment brzmi świetnie, muszę dorwać to wydawnictwo i ocenić :) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 23:03 Średnio mnie kręci, szczerze powiem. A Faithless w ogóle mnie nie kręci, bo nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
baam1 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:47 No coś ty???? Nawet ja słyszałam, a należe niestety do tych, którym każda muzyka brzmi podobnie. Tak mnie natura pokarała :((( Odpowiedz Link Zgłoś