Dodaj do ulubionych

weekend z Faithless

09.12.06, 14:45
Panowie i Panie, jeśli ktoś z Was uwielbia równie bardzo, jak ja muzykę
Faithless, na Radiostacji jest weekend z tym wykonawcą:)
Obserwuj wątek
    • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 09.12.06, 15:42
      no to posłuchamy, oj posłuchamy :D
      • kendal Re: weekend z Faithless 09.12.06, 15:49
        Nowa płyta jest zupełnie inna, niż poprzednie. Jest strasznie melancholijna.
        Myślę, że Doktorze spodobałaby się Tobie...A kiedy jedziemy na koncert
        Kosheen?:)
        • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 09.12.06, 19:13
          człowieniu jeśli tylko będą grali gdzieś w Polandii to jedziemy jak nic :D
    • partizan79 Re: weekend z Faithless 09.12.06, 17:07
      Faithless nie znam, ale znam Topless.
      • kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 09:38
        Tak myślałem, że Partizana kręci muza Topless. Ale póki co nie mieszaj ich z
        Faithless...
        • wujekjarek1 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 12:07
          wujo spedzal weekend z kimś innym :))
          ale faithlessa lubi... nowej płytki jeszcze nie ma, ale juz zamówił i lada
          dzien listonosz przyniesie :))

póki co płytki na Zachodzie są duuuużo... tańsze niż w Polsce
          za składanke Renesaince zapłacilem 10 funtów a w Polsce choćby na merlinie
          kosztuje 130 zł...

a na kosheen to moglby sie wuj do wyjazdu dolaczyc, jakby ktos reflektowal na
          wujowe towarzystwo

pozdowienia od wuja

• kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 12:12
            Wuju, nie ma problemu. Jeśli chodzi o nową płytę Faithless, jest bardzo
            spokojna, mniej dynamiczna, niż poprzednie. Mnie osobiście podoba się kawałek z
            R. Smith z The Cure, fajna wersja ich starego utworu:) Zresztą, sam ocenisz.
            Jeśli chodzi o Kosheen, byli w listopadzie we Wrocławiu, ale na początku 2007
            wychodzi nowa płyta, także trasa koncertowa może obejmie również Polskę.
            p.s. A Faithless planują koncert w Gdańsku latem, spodobał im się koncert nad
            naszym morzem na Heineken Open'er:)
            • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 15:42
              Kendalu a ja Ci powiem, że podobał mi się ten weekend z Faithlessami :D
              Kurcze z miłą chęcią bym sobie posłuchał tej nowej płytki, więc postaram się ją
              jak najszybciej zdobyć :D
              • kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 15:49
                Doktorku, podeślę ją Tobie:) Jeśli chcesz chętnie dorzucę Massive
                Attack "Collected" - rewelacyjna muza:)
                • mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 15:51
                  macie chłopaki może na mysli "To all news arrivals?????
                  • kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 15:53
                    Dokładnie, to jest najnowszy studyjny album Faithless:)
                    • mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 15:57
                      no to mnie macie chłopaki, co prawda jeszcze nie miałam okazji go dokładnie
                      przesłuchać, ale o muzyce to ja moge zanudzać godzinami.... jestem muzycznie
                      wykręcona i na nią skazana :))
                      • kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:02
                        Więc, która muzyka Cię tak wykręca?:)
                        • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:03
                          looknij sobie w mamby profil ... oj powiem tylko, że moje gusta muzyczne
                          pokrywają się w większości z Jej gustami :D
                          • mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:06
                            ech, to taka malusieńka cząsteczka.... czasami jak wchodze w wizytówkę, to bym
                            dopisała tyle rzeczy..... ale siedzę cicho, bo znowu byłby problem od czego
                            zacząć :)) Jakbyście chłopaki cosik z mp3 chcieli na @, a ja bym tym
                            dysponowała, to z chęcia pomogę :))
                        • mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:04
                          pójdź za rada Doktora :)))
                          • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:07
                            skoro możesz tak godzinami to powiedz jak Ci się podobał ostatni album
                            Ironów ??? [A Matter Of Life And Death]
                            • mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:11
                              słuchałam pobieznie z racji braku czasu i nastroju na nowa muze (troszkę
                              kłopotów osobistych z exem) i o ile pamiętam nie byłam jakoś zachwycona. Nic
                              nie pobije fear of the dark
                              • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:19
                                dokładnie dokładnie, ale powiem Ci szczerze, że mi sie ta płytka spodobała i
                                jestem pełen uznania, że Ci "starsi panowie" potrafili jeszcze nagrać wyrównaną
                                a do tego progresywną płytkę :)))
                                • mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:24
                                  hmmm... nie chodzi o to, że się negatywnie na nią zapatruję, tylko o to, że
                                  jeszcze dokładnie nie zatrybiam :))) O ile pamietam, pozytywne komentarze tez
                                  do męża wyrażałam, ale było to słuchanie takie z buta, nijakie. Jak dokładnie
                                  ja przetrawię, będę mogła cos więcej powiedzieć, bo teraz to czysta
                                  improwizacja :)

Spadam do garów, zaraz moja lepsza połowa sie zjawi, poza tym synowiu mnie
                                  molestuje z lekcjami :)) Do zobaczenia na forum. Weszłam dzisiaj 1 raz i nie
                                  porozmawiałam sobie za bardzo w tym Waszym siedlisku jadu...
                          • kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:14
                            Poszedłem za radą, sprawdziłem:) Ostre brzmienia nie są mi obce, wręcz
                            przeciwnie. Wiele z tych kapel słucham do dzisiaj. Ja "rozgościłem się" również
                            w innych brzmieniach i z ręką na sercu mogę polecić innym takich wykonawców
                            jak: Faithless, Kosheen, Massive Attack, Moloko, Artful Dodger, Chemical
                            Brothers, The Crystal Method, Blue Six, Gus Gus, Propeller Heads, Miloopa,
                            soundtracki z filmów Aronofskiego "Pi", "Requiem dla snu"...Oj, coś czuję, że
                            rozwijam się za bardzo:)
                            • mamba30 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:21
                              nie, nie.... część znam :)) kurcze, chłopaki, ja Was jeszcze dopadnę :)) póki
                              co zmykam do kuchni obiad szykować dla sowjego towarzystwa. Sprawdź sobie
                              jeszcze The Muse i Kovenant.... to tak na szybciora :)) Może jeszcze potem tu
                              lukne :)))
                              • kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:28
                                The Muse, oczywiście znamy, znamy...:-)
                              • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:30
                                Mam rozumieć że The Muse to co innego niż Muse z Matthew Bellamy ???
                                • kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:40
                                  Doktorze, nie, przepraszam za pomyłkę z "the', oczywiście myślimy o tym samym:
                                  Muse z wokalem Matta Bellamy'iego:)
                                  • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:49
                                    Kendalu nie masz za co przepraszać, mamba też użyła nazwy The Muse i dlatego po
                                    prostu chiałem się upewnić, co by wiedzieć czy mówimy, a raczej piszemy o tej
                                    samej kapelce :D
                              • bayrampasa Re: weekend z Faithless 12.12.06, 09:45
                                Wszystko bardzo ładnie; massive attack, muse... proponuję jeszcze dodać do tego
                                zestawu placebo oraz sigur rós.
                                Miłego słuchania. Pozdrawiam:)
                                • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 09:50
                                  bayrampasa napisała:

> Wszystko bardzo ładnie; massive attack, muse... proponuję jeszcze dodać do
                                  tego
                                  >
                                  > zestawu placebo oraz sigur rós.
                                  > Miłego słuchania. Pozdrawiam:)

znamy znamy i lubimy :)))) widzę, że jest tu więcej miłośników muzy :)))))
                                  • bayrampasa Re: weekend z Faithless 12.12.06, 09:54
                                    :)
                                    • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:00
                                      do zestawu z Massive Attack dopisałabym koniecznie Air i Telepopmusic :)))
                                • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 13:48
                                  bayrampasa napisała:

> Wszystko bardzo ładnie; massive attack, muse... proponuję jeszcze dodać do
                                  tego
                                  >
                                  > zestawu placebo oraz sigur rós.
                                  > Miłego słuchania. Pozdrawiam:)

Bayrampasa to zawsze znajdzie złoty środek :D
                            • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 09:49
                              wczoraj już nie dałam rady siąść przed kompem, ale dzisiaj mam za to mnóstwo
                              czasu :))
                              Polecasz jakieś konkretne płyty/piosenki, czy ogólnie jak leci?? Z tego co
                              wymieniłeś, nie znam Moloko, Artful Dodger, Crystal Method i tego, co dalej....
                              A znasz Kovenant? Już wczoraj polecałam, ale w końcu nie odpowiedziałeś :)
                              • kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:22
                                Hmmm, od czego by tu zacząć.
                                1) Moloko - rewelacyjne dźwięki, charyzma Roisin Murphy, szkoda, że zawiesili
                                działalność, ale udało mi się ich posłuchać na żywo i potwierdzili to, co grają
                                na płytach - są nieziemscy:) Z płyt na początek polecałbym Catalogue, można
                                wybrać coś dla siebie:) A konkretne utwory, hmmm, "Cannot contain
                                this", "Familiar Feeling", "Pure Pleasure Seeker", "Forever More", "Absent
                                minded", "Indigo" itd. itd.:)
                                2) The Crystal Method - ludzie porównują ich do Chemical Brothers, ale według
                                mnie robią "coś" ciekawszego od Chemical - czasem ostrzejsze, dynamiczne
                                kawałki, płyty "Tweekend" i "Legion of Boom":)
                                3) Artful Dodger - hmmm, klubowa muzyka, nie wiem dlaczego, ale wprawia mnie w
                                wesoły nastrój i jakoś tak wyszło, że słucham jej sobie przeważnie w sobotni
                                poranek; płyty: Re-Rewind, "It's all about the stragglers...
                                • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:30
                                  dzięki, przyswajam w łepetynie. Dam znać, czy urzekła mnie Twoja historia :))
                                  • kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:44
                                    :) Mamba, polecam soundtrack z Requiem dla Snu i oczywiście sam film. A do tego
                                    jeszcze albumik Gus Gus "Polydistortion" i "This is normal"...
                                    • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:46
                                      już skrzętnie notuję :)) A czy Ty znasz Air i Telepopmusik??
                                      • kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:57
                                        mamba30 napisała:

> już skrzętnie notuję :)) A czy Ty znasz Air i Telepopmusik??

Oczywiście, jeśli też ich lubisz, to Gus gus na pewno Ci się spodoba:) A znasz
                                        może jeszcze Underworld, kosmiczni są:)
                                        • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:01
                                          jeny, nie znam, kolejna pozycja dodana :)))

tak wybiórczo sobie zapodaje i teraz na coś trancowatego trafiłam. Lubisz
                                          trance?
                                          • kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:07
                                            Hmmm, zależy, w szczególności od nastroju:) niektóre utwory są niezłe
                                            • kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:11
                                              Można powiedzieć, że Underworld gra trance:)
                                              • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:14
                                                a chcesz na @ coś co bardzo lubie z tego gatunku? :)
                                                • kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:30
                                                  Chętnie, ale w pracy mamy poblokowane wejścia na prywatne poczty, sam się
                                                  dziwię, że mogę być jeszcze na forum:) A na służbową plik "mp3" nie przejdzie,
                                                  chyba, że zmienimy rozszerzenie wysyłając z "mp3" np. na "txt":)
                                                  • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:33
                                                    ekhm.... znaczy musiałabym zapisać raz jeszcze mp3 i na koniec zamiast mp3
                                                    wpisać txt...?????
                                                  • kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:39
                                                    Mamba, może nie kombinujmy jednak i napisz mi co to za kawałek, a ja postaram
                                                    się go sobie ściągnąć, hmm?
                                                  • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 11:49
                                                    nie mam tytułów, mam całą płytę tylko z numerami. Zapodaj sobie w takim razie
                                                    Kai Tracid'a i płytę "Skywalker" z 1999 roku. Wtedy robił lepszą o niebo muzę
                                                • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:13
                                                  mamba30 napisała:

> a chcesz na @ coś co bardzo lubie z tego gatunku? :)

To ja w takim razie poproszę ... zobaczę co to za "tekno" :P

• mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:15
                                                    doktorpajchivo napisał:

> To ja w takim razie poproszę ... zobaczę co to za "tekno" :P
                                                    he he.... techno nie lubię, ale dobry trance nie jest zły :))) zaraz pośle na
                                                    gazetową @ :))
                                                  • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:18
                                                    ta, ta ... a pewnie w domowym zaciszu i pielaszach przygrywa Ci jakiś dj :P
                                                  • kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:26
                                                    Cześć Doktorze...Widzę, że już mi na "gronie" wiadomość zapodałeś:)
                                                  • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:27
                                                    No, ba ... ktoś to musi w końcu robić :P
                                                  • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:27
                                                    sama sobie jestem sterem, żeglarzem itd. :)))))
                                                    na szczęście ze ślubnym mamy bardzo podobne gusta muzyczne, więc nie musze się
                                                    kamuflować z muzyka :)) Już poszło, jak będziesz chciał, to więcej wyślę, albo
                                                    poszukam tytułów :))
                                                  • kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 12:29
                                                    Mamba a masz może swój profil na "gronie"?
                                                  • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 13:47
                                                    :)
                                                  • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 13:48
                                                    kendal napisał:

> Mamba a masz może swój profil na "gronie"?

jestem na groni, dostałam zaproszenie, ale nie bardzo potrafię się tam
                                                    poruszać. też jestem jako Mamba
                                                  • kendal Re: weekend z Faithless 12.12.06, 13:52
                                                    zaraz spróbuję Cię zlokalizować:)
                                                  • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 13:53
                                                    oki, spróbuje się tam dostać, będziesz mi musiał udzielic krótkiego kursu
                                                    gronowego :))
                                                  • doktorpajchivo Re: weekend z Faithless 12.12.06, 14:08
                                                    no właśnie Kendalu tylko nie rób scen :D
                • mamba30 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:03
                  kendal napisał:

> Doktorku, podeślę ją Tobie:) Jeśli chcesz chętnie dorzucę Massive
                  > Attack "Collected" - rewelacyjna muza:)

a ja proponuję Mezzanine Massive'u, jest naprawdę rewelacyjna :)
            • colour-ize Re: weekend z Faithless 11.12.06, 16:59
              > Mnie osobiście podoba się kawałek z
              > R. Smith z The Cure, fajna wersja ich starego utworu:)

Wersja starego utworu The Cure?
              Tak tylko pytam, bo Robert Smith to mój idol z lat dziecięcych ;)
              • kendal Re: weekend z Faithless 11.12.06, 17:55
                Ja osobiście nigdy nie przepadałem za The Cure, ale ten kawałek spodobał mi
                się:)
                • colour-ize Re: weekend z Faithless 11.12.06, 18:24
                  Z fragmentu na merlin.pl wnioskuję, że Robert Smith zaśpiewał swoje "Lullaby" (
                  youtube.com/watch?v=waia83h6Y2k ) - sam fragment brzmi świetnie, muszę
                  dorwać to wydawnictwo i ocenić :)
        • partizan79 Re: weekend z Faithless 11.12.06, 23:03
          Średnio mnie kręci, szczerze powiem. A Faithless w ogóle mnie nie kręci, bo nie
          słyszałem.
          • baam1 Re: weekend z Faithless 12.12.06, 10:47
            No coś ty???? Nawet ja słyszałam, a należe niestety do tych, którym każda
            muzyka brzmi podobnie. Tak mnie natura pokarała :(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka