Dodaj do ulubionych

Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał?

12.12.06, 10:53
w Warszawie troszkę popadało i zrobiło się jaśniej za oknem :)) Ciekawi mnie,
czy tegoroczne święta będą śnieżne, czy raczej będa Wielkanoc przypominały
jak 2 lata temu
Obserwuj wątek
    • baam1 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:09
      u nas nie było śniegu, a przynajmniej ja nie zauważyłam :(
      • mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:13
        ten jak widzę też już się rozpuszcza, a nowy który pada nazwałabym najwyżej
        mikrośniegiem :)
        • kendal Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:17
          Mamba30 mamy te same widoki:) Ja obecnie przebywam na Woli i widzę, że robi się
          niezła chlapa:)
          • mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:19
            ja na Mokotowie sobie siedzę, w pokoju u syna się zabunkrowałam, bo ma kompa
            przy oknie. Moj w sypialni jest owiany ciemnościa :)) To Ty z wawy jesteś, czy
            przybyłeś na gościnne występy?

PS. błagam, nie dodawaj tej 30 po mambie :))))
            • kendal Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:24
              Mieszkam w Wawie, tu pracuję i tu pewnie zostanę:)
              • mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:28
                o naiwności babska :))) jakoś sobie ubzdurałam w łepetynie, że na tym forum to
                wszyscy są z Bielska... Skoro teraz jesteś na Woli i jesteś tez w pracy, to
                mieszkasz w której dzielnicy?
                • kendal Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:37
                  Doktor Pajchivo mnie przyciągnął na forum:) Pracuję na Woli a mieszkanko mam na
                  Ursynowie. Także godzinkę na dojazd do pracy trzeba poświęcić:)
                  • mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:40
                    kiedyś pracowałam na Ursynowie, ale ode mnie to blisko, 10 min. samochodem.
                    teraz jako bezrobotna siedze w domu na rzyci i za garkotłuka robię :)
                    Rozleniwiłam się jak te moje kociska :))

mieszkasz na starym czy nowym Usrynowie? :))
                    • kendal Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:47
                      Mieszkam na dalszej części Ursynowa, niedaleko Geant'a i Obi...Mamba, w której
                      części Mokotowa jesteś?
                      • mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:50
                        to dla mnie ta bliższa okolica, jeżdżę tam na wieksze zakupy. Ja jestem w tych
                        nowych blokach przy kościele - róg Domaniewskiej i Al. Niepodległości
                        • kendal Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:57
                          Czas na przerwę na papierocha:)
                          p.s. Czy ktoś może wie, w jaki sposób można skrócić okres wypowiedzenia umowy o
                          pracę z 3 m-cy na krótszy?
                          • mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 12:07
                            nie pal :))) ja rzuciłam ostatnio i już 4 tydzień nie palę, a kopciłam już 2
                            paczki dziennie.

Umowy nie możesz sam z siebie skrócić, przepisy jasno o tym mówią. Możesz
                            natomiast dogadać się z pracodawcą i jeżeli on wyrazi zgodę, to złożysz
                            wypowiedzenie umowy o pracę "bez zachowania okresu wypowiedzenia". Problem w
                            tym, że takie wypowiedzenia są z reguły stosowane w przypadku gdzy pracownik
                            leci z paragrafu, albo pracodawca cięzko naruszył zasady współpracy, masz
                            wydane orzeczenie lekarskie stwierdzające szkodliwy wpływ wykonywanej pracy na
                            zdrowie,albo zakład zmienił właściciela. Ewentualnie jak pracodawca będzie
                            miły, to może Cię po prostu zwolnić w okresie wypowiedzenia "ze świadczenia
                            stosunku pracy" zachowując jednoczesnie wynagrodzenia Ci należne za ten okres.
                            Jeżeli dojdzie do tego, żądaj takiej informacji na piśmie.
    • bayrampasa Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 13:33
      W Katowicach od rana pada mieszanina śniegu i deszczu... pogoda nie napawa mnie
      optymizmem... jeszcze tylko 2 godzinki z hakiem i do domku:)
      • mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 13:39
        czyli teoretycznie jesteśmy bliżej zimy :))) ja dzisiaj jeszcze zadku na dwór
        nie ruszyłam, nawet nie wiem jaka temperatura jest za oknem...
        • bayrampasa Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 13:45
          Mam tylko nadzieję, że Święta będą białe.
          Teraz najchętniej przeniosłabym się w jakieś ciepłe miejsce...i nie mam na
          myśli okolic kaloryfera:)
        • bayrampasa Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 13:45
          Mam tylko nadzieję, że Święta będą białe.
          Teraz najchętniej przeniosłabym się w jakieś ciepłe miejsce...i nie mam na
          myśli okolic kaloryfera:)
          • mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 13:52
            gdybym miała kasę w nadmiarze, to już by mnie nie było tutaj.... jak ja
            strasznie nienawidzę zimy, ech..... a za oknem cały czas jakieś mokre ścierwo
            popaduje...
            • mmagi włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:03

• mamba30 Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:07
                lepiej uwierz :))) wczoraj weszłam aby wyjaśnić weekndową sytuacje i póki co
                zostałam :))) A Ty @ kiedy wpadniesz z odwiedzinami (mam na mysli swoją
                hacjendę)???
                • mmagi Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:16
                  czytałam,wpadłam tu z ciekowosci,bo mnie na tej aferze nie było:-))

a nie wim:P
                  • mamba30 Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:36
                    mnie tez nie było, straszny kwasior powstał, mam nadzieje, że już
                    wyjaśniony.....

Dzisiaj??? zobaczysz jak sobie sypialnię pięknie zrobiliśmy :)))
                    • mmagi Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:38
                      eee dziś to raczej nie,nie mam na nic nastroju,kuswa ta pogoda mnie jebła:((
                      chce wiosenkę:(
                      • mamba30 Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:41
                        to włąśnie na poprawienie nastroju do mnie przyjdziesz :)))
                        • mmagi Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:42
                          niee,dzieki ale spadam do domu:-)
                          • mamba30 Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:52
                            to ssssssssspadaj, Twoja strata :)))))))
                            • mmagi a dlaczego strata?co masz? 12.12.06, 14:53

• mamba30 Re: a dlaczego strata?co masz? 12.12.06, 14:58
                                jeszcze nic, ale coś by się znalazło :)))
                        • to_ja8 Coś dla poprawienia nastroju, albo zepsucia 12.12.06, 14:44
                          a ja znam jedno prawdziwe przysłowie ludowe:
                          "Na św. Hieronima
                          albo jest pogoda
                          albo ni ma"
                          • mmagi dzis jest Adelajdy i Aleksandra:-) 12.12.06, 14:46

• partizan79 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 14:17
      U nas też pada!
      • nikzmienilem Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 14:34
        partizan79 napisał:
        > U nas też pada!
        Nie pada,a dopiero zdobywa wiedzę w padaniu.
        • to_ja8 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 14:41
          sam nie wim jak to jest?
          niby pada, ale nie ma
      • doktorpajchivo Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 14:38
        potwierdzam za oknem padają, ale takie mikropłatki śniegu :D
        • mamba30 chyba Wam wszystkim padło 12.12.06, 14:42
          na oczy :P
          • doktorpajchivo co też mi "imputujesz" :P 12.12.06, 14:45
            Pada ... "ino" śladu tego padania "ni" ma :P
            • mamba30 Re: co też mi "imputujesz" :P 12.12.06, 14:51
              jeszcze nic, ale zaraz zacznę amputować :))))))))
              lepiej zrób tak, żeby nie było zimy w tym roku :)
              • doktorpajchivo ... 12.12.06, 14:53
                takie rzeczy to tylko w E.. :P
                • mamba30 Re: ... 12.12.06, 15:12
                  nie znasz potęgi............................ internetu :))))))
                  • doktorpajchivo być może ... 12.12.06, 15:20
                    oświeci mnie waćpanna ???:P
                    • mamba30 Re: być może ... 12.12.06, 15:22
                      nooooooooo, idź lepiej na @ i się ustosunkuj :))))))
                      • doktorpajchivo dzięki raz jeszcze :) 12.12.06, 15:36
                        Kurde balans fajna ta muzyczka ...
                        • nikzmienilem A koło ratusza 12.12.06, 15:39
                          postawili urządzenie do podglądania opadów sniegu.Bliżej mu się nmie
                          przyjrzałem,czy ma oko,czy zaklejone.
                        • mamba30 Re: dzięki raz jeszcze :) 12.12.06, 15:43
                          jak wróci menżowiu, to postaram sie pokombinować z katalogiem, tak jak już Ci
                          pisałam... musze luknąc co mam na tym kompie, tamten przepadł na dzisiaj, syn
                          się dorwał :)))
                          • doktorpajchivo Re: dzięki raz jeszcze :) 12.12.06, 15:51
                            w porządalu ...
                            zapodać Ci A Perfect Circle???
                            • mamba30 Re: dzięki raz jeszcze :) 12.12.06, 16:05
                              doktorpajchivo napisał:

> w porządalu ...
                              > zapodać Ci A Perfect Circle???
                              dawaj :))
                    • mmagi panna...........hihihiiii 12.12.06, 15:22

• mamba30 Re: panna...........hihihiiii 12.12.06, 15:23
                        milcz zazdrośnico :)))))
                        • mmagi Re: panna...........hihihiiii 12.12.06, 15:31
                          to juz predzej ja jestem panna:P....................z odzysku:))))))
                          • diabel_21 snieg padal... 14.12.06, 19:09
                            we wtorek... deszcz zaczal padac we srode i do tego bylo calkiem zimno... a
                            dzisiaj jakos tak cieplej jest ;) i chyba nawet nie pada... taka jest sytuacja w
                            wawie na bielanach :))
                            • mamba30 Re: snieg padal... 15.12.06, 12:49
                              świeci słonko, nic nie pada - Warszawa Mokotów :))
                              • pitzlad Re: snieg padal... 15.12.06, 12:55
                                świeci świeci....
                                Pozdrawiam z Ochoty
                                • mamba30 Re: snieg padal... 15.12.06, 13:22
                                  co raz więcdej mieszkańców Warszawy sie ujawnia :)))
                                  • to_ja8 Re: snieg padal... 15.12.06, 13:52
                                    A ja byc może jutro będę w Wa-wie
                                    • mamba30 Re: snieg padal... 15.12.06, 14:46
                                      na impezce?
                                    • ja-alutka Ja będę na pewno!! 15.12.06, 14:56
                                      • mamba30 Re: Ja będę na pewno!! 15.12.06, 15:06
                                        Będziesz w Wawie????? To może płytkę osobiście odbierzesz??? :)))
                                        sorki, jeszcze nic nie wysłałam, bo ratuję koleżankę z AO muzycznie. Ma wesele
                                        i komp z całą muzyką był zszedł..... Na razie Jej wysyłam muzę, ale o Tobie nie
                                        zapomniałam :)) Chociaż mamy przerwy i w tym czasie moge Tobie powoli słać :)
                                        • ja-alutka Nie ma sprawy:) 15.12.06, 15:15
                                          Kiedy i gdzie ? ☺
                                          • mamba30 Re: Nie ma sprawy:) 15.12.06, 15:19
                                            co prawda muzę już Ci puszczam - mam lukę :)) Możesz iść na @ i juz tam
                                            znajdziesz co nieco, ale spotkam się zawsze z chęcią.... A Ty gdzie będziesz
                                            przebywac, w jakich okolicach??? Może ja się do Ciebie dostosuję, tak chyba
                                            będzie łatwiej :))
                                            • ja-alutka :)) 15.12.06, 15:26
                                              Postaram się wysłac Ci e-maila :)) ☺
                                              • mamba30 Re: :)) 15.12.06, 15:29
                                                ok, z gazetowego póki co nie masz szans :)))))))
                                      • pitzlad Re: Ja będę na pewno!! 15.12.06, 15:07
                                        A mnie tym razem nie będzie...
                                        Ale bawcie się dobrze.
                                        Pozdrawiam
                                  • pitzlad Re: snieg padal... 15.12.06, 15:08
                                    Mieszkańcem Warszawy jestem od 2 lat, a wcześniej żyło mi się błogo w pięknym
                                    Bielsku.
                                    • mamba30 Re: snieg padal... 15.12.06, 15:14
                                      :))) mnie sie w Wawie żyje już 32 i wcale nie błogo.... wolałabym mieszkać w
                                      pcimiu dolnym, niz tu. Męczące miasto
                                      • diabel_21 Re: snieg padal... 15.12.06, 16:54
                                        a ja jestem mieszkancem warszawy od poniedzialku hehe ale nie powiem zebym lubil
                                        te miasto... juz mam pierwsza prace za soba... ale przemilcze ten fakt i szukam
                                        nastepnej :P
                                        • odziej Re: snieg padal... 16.12.06, 00:14
                                          powodzenia... z pewnością coś znajdziesz ;) a jak nie to wrocław , kraków no i
                                          poznań ;)
                                          • diabel_21 Re: snieg padal... 16.12.06, 17:41
                                            wiem wiem :)) jeszcze przes swetami sie okaze gdzie wyladuje... narazie mam
                                            poustawiane spotkania ;P czemu nie moze tak byc w bielsku??? wolalbym tam
                                            siedziec i pracowac a nie siedziec i siedziec :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka