mamba30 12.12.06, 10:53 w Warszawie troszkę popadało i zrobiło się jaśniej za oknem :)) Ciekawi mnie, czy tegoroczne święta będą śnieżne, czy raczej będa Wielkanoc przypominały jak 2 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baam1 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:09 u nas nie było śniegu, a przynajmniej ja nie zauważyłam :( Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:13 ten jak widzę też już się rozpuszcza, a nowy który pada nazwałabym najwyżej mikrośniegiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:17 Mamba30 mamy te same widoki:) Ja obecnie przebywam na Woli i widzę, że robi się niezła chlapa:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:19 ja na Mokotowie sobie siedzę, w pokoju u syna się zabunkrowałam, bo ma kompa przy oknie. Moj w sypialni jest owiany ciemnościa :)) To Ty z wawy jesteś, czy przybyłeś na gościnne występy? PS. błagam, nie dodawaj tej 30 po mambie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:24 Mieszkam w Wawie, tu pracuję i tu pewnie zostanę:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:28 o naiwności babska :))) jakoś sobie ubzdurałam w łepetynie, że na tym forum to wszyscy są z Bielska... Skoro teraz jesteś na Woli i jesteś tez w pracy, to mieszkasz w której dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:37 Doktor Pajchivo mnie przyciągnął na forum:) Pracuję na Woli a mieszkanko mam na Ursynowie. Także godzinkę na dojazd do pracy trzeba poświęcić:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:40 kiedyś pracowałam na Ursynowie, ale ode mnie to blisko, 10 min. samochodem. teraz jako bezrobotna siedze w domu na rzyci i za garkotłuka robię :) Rozleniwiłam się jak te moje kociska :)) mieszkasz na starym czy nowym Usrynowie? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:47 Mieszkam na dalszej części Ursynowa, niedaleko Geant'a i Obi...Mamba, w której części Mokotowa jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:50 to dla mnie ta bliższa okolica, jeżdżę tam na wieksze zakupy. Ja jestem w tych nowych blokach przy kościele - róg Domaniewskiej i Al. Niepodległości Odpowiedz Link Zgłoś
kendal Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 11:57 Czas na przerwę na papierocha:) p.s. Czy ktoś może wie, w jaki sposób można skrócić okres wypowiedzenia umowy o pracę z 3 m-cy na krótszy? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 12:07 nie pal :))) ja rzuciłam ostatnio i już 4 tydzień nie palę, a kopciłam już 2 paczki dziennie. Umowy nie możesz sam z siebie skrócić, przepisy jasno o tym mówią. Możesz natomiast dogadać się z pracodawcą i jeżeli on wyrazi zgodę, to złożysz wypowiedzenie umowy o pracę "bez zachowania okresu wypowiedzenia". Problem w tym, że takie wypowiedzenia są z reguły stosowane w przypadku gdzy pracownik leci z paragrafu, albo pracodawca cięzko naruszył zasady współpracy, masz wydane orzeczenie lekarskie stwierdzające szkodliwy wpływ wykonywanej pracy na zdrowie,albo zakład zmienił właściciela. Ewentualnie jak pracodawca będzie miły, to może Cię po prostu zwolnić w okresie wypowiedzenia "ze świadczenia stosunku pracy" zachowując jednoczesnie wynagrodzenia Ci należne za ten okres. Jeżeli dojdzie do tego, żądaj takiej informacji na piśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
bayrampasa Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 13:33 W Katowicach od rana pada mieszanina śniegu i deszczu... pogoda nie napawa mnie optymizmem... jeszcze tylko 2 godzinki z hakiem i do domku:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 13:39 czyli teoretycznie jesteśmy bliżej zimy :))) ja dzisiaj jeszcze zadku na dwór nie ruszyłam, nawet nie wiem jaka temperatura jest za oknem... Odpowiedz Link Zgłoś
bayrampasa Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 13:45 Mam tylko nadzieję, że Święta będą białe. Teraz najchętniej przeniosłabym się w jakieś ciepłe miejsce...i nie mam na myśli okolic kaloryfera:) Odpowiedz Link Zgłoś
bayrampasa Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 13:45 Mam tylko nadzieję, że Święta będą białe. Teraz najchętniej przeniosłabym się w jakieś ciepłe miejsce...i nie mam na myśli okolic kaloryfera:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 13:52 gdybym miała kasę w nadmiarze, to już by mnie nie było tutaj.... jak ja strasznie nienawidzę zimy, ech..... a za oknem cały czas jakieś mokre ścierwo popaduje... Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:07 lepiej uwierz :))) wczoraj weszłam aby wyjaśnić weekndową sytuacje i póki co zostałam :))) A Ty @ kiedy wpadniesz z odwiedzinami (mam na mysli swoją hacjendę)??? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:16 czytałam,wpadłam tu z ciekowosci,bo mnie na tej aferze nie było:-)) a nie wim:P Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:36 mnie tez nie było, straszny kwasior powstał, mam nadzieje, że już wyjaśniony..... Dzisiaj??? zobaczysz jak sobie sypialnię pięknie zrobiliśmy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:38 eee dziś to raczej nie,nie mam na nic nastroju,kuswa ta pogoda mnie jebła:(( chce wiosenkę:( Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:41 to włąśnie na poprawienie nastroju do mnie przyjdziesz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:42 niee,dzieki ale spadam do domu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: włassnym okom nie wierze:O?Ty i tu?? 12.12.06, 14:52 to ssssssssspadaj, Twoja strata :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a dlaczego strata?co masz? 12.12.06, 14:58 jeszcze nic, ale coś by się znalazło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Coś dla poprawienia nastroju, albo zepsucia 12.12.06, 14:44 a ja znam jedno prawdziwe przysłowie ludowe: "Na św. Hieronima albo jest pogoda albo ni ma" Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 14:17 U nas też pada! Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 14:34 partizan79 napisał: > U nas też pada! Nie pada,a dopiero zdobywa wiedzę w padaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 14:41 sam nie wim jak to jest? niby pada, ale nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Śnieg - czy u Was też dzisiaj padał? 12.12.06, 14:38 potwierdzam za oknem padają, ale takie mikropłatki śniegu :D Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo co też mi "imputujesz" :P 12.12.06, 14:45 Pada ... "ino" śladu tego padania "ni" ma :P Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: co też mi "imputujesz" :P 12.12.06, 14:51 jeszcze nic, ale zaraz zacznę amputować :)))))))) lepiej zrób tak, żeby nie było zimy w tym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: ... 12.12.06, 15:12 nie znasz potęgi............................ internetu :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: być może ... 12.12.06, 15:22 nooooooooo, idź lepiej na @ i się ustosunkuj :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo dzięki raz jeszcze :) 12.12.06, 15:36 Kurde balans fajna ta muzyczka ... Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem A koło ratusza 12.12.06, 15:39 postawili urządzenie do podglądania opadów sniegu.Bliżej mu się nmie przyjrzałem,czy ma oko,czy zaklejone. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: dzięki raz jeszcze :) 12.12.06, 15:43 jak wróci menżowiu, to postaram sie pokombinować z katalogiem, tak jak już Ci pisałam... musze luknąc co mam na tym kompie, tamten przepadł na dzisiaj, syn się dorwał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: dzięki raz jeszcze :) 12.12.06, 15:51 w porządalu ... zapodać Ci A Perfect Circle??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: dzięki raz jeszcze :) 12.12.06, 16:05 doktorpajchivo napisał: > w porządalu ... > zapodać Ci A Perfect Circle??? dawaj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: panna...........hihihiiii 12.12.06, 15:31 to juz predzej ja jestem panna:P....................z odzysku:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 snieg padal... 14.12.06, 19:09 we wtorek... deszcz zaczal padac we srode i do tego bylo calkiem zimno... a dzisiaj jakos tak cieplej jest ;) i chyba nawet nie pada... taka jest sytuacja w wawie na bielanach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: snieg padal... 15.12.06, 12:49 świeci słonko, nic nie pada - Warszawa Mokotów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: snieg padal... 15.12.06, 12:55 świeci świeci.... Pozdrawiam z Ochoty Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: snieg padal... 15.12.06, 13:22 co raz więcdej mieszkańców Warszawy sie ujawnia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Ja będę na pewno!! 15.12.06, 15:06 Będziesz w Wawie????? To może płytkę osobiście odbierzesz??? :))) sorki, jeszcze nic nie wysłałam, bo ratuję koleżankę z AO muzycznie. Ma wesele i komp z całą muzyką był zszedł..... Na razie Jej wysyłam muzę, ale o Tobie nie zapomniałam :)) Chociaż mamy przerwy i w tym czasie moge Tobie powoli słać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Nie ma sprawy:) 15.12.06, 15:19 co prawda muzę już Ci puszczam - mam lukę :)) Możesz iść na @ i juz tam znajdziesz co nieco, ale spotkam się zawsze z chęcią.... A Ty gdzie będziesz przebywac, w jakich okolicach??? Może ja się do Ciebie dostosuję, tak chyba będzie łatwiej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: :)) 15.12.06, 15:29 ok, z gazetowego póki co nie masz szans :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Ja będę na pewno!! 15.12.06, 15:07 A mnie tym razem nie będzie... Ale bawcie się dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: snieg padal... 15.12.06, 15:08 Mieszkańcem Warszawy jestem od 2 lat, a wcześniej żyło mi się błogo w pięknym Bielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: snieg padal... 15.12.06, 15:14 :))) mnie sie w Wawie żyje już 32 i wcale nie błogo.... wolałabym mieszkać w pcimiu dolnym, niz tu. Męczące miasto Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 Re: snieg padal... 15.12.06, 16:54 a ja jestem mieszkancem warszawy od poniedzialku hehe ale nie powiem zebym lubil te miasto... juz mam pierwsza prace za soba... ale przemilcze ten fakt i szukam nastepnej :P Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: snieg padal... 16.12.06, 00:14 powodzenia... z pewnością coś znajdziesz ;) a jak nie to wrocław , kraków no i poznań ;) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 Re: snieg padal... 16.12.06, 17:41 wiem wiem :)) jeszcze przes swetami sie okaze gdzie wyladuje... narazie mam poustawiane spotkania ;P czemu nie moze tak byc w bielsku??? wolalbym tam siedziec i pracowac a nie siedziec i siedziec :P Odpowiedz Link Zgłoś