Dodaj do ulubionych

PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST !

16.12.06, 22:16
Podpiszcie protest przeciw likwidacji w TVP ukrainskojezycznego programu
telewizyjnego "TELENOWYNY", bardzo potrzebnego dla nie ze swojej winy
rozproszonej po Polsce mniejszosci ukrainskiej!
harazd.net/telenowyny/form.php
Pidpyszte protest proty likwidacji w TVP ukrainskomovnoji telewizijnoji
prohramy "TELENOWYNY", welme potribnoji dla ne zi swojeji wyny rozporoszenoji
po Polszczi ukrainskoji menszyny!

harazd.net/novyny/index.php?858
nslowo.free.ngo.pl
nadbuhom.free.ngo.pl

Obserwuj wątek
    • bielszczanin Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 16.12.06, 22:20
      Abstrahując do tematu
      Romek, Ty jesteś z Detroid a nie z Chicago?
      • romanpidlaszuk Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 16.12.06, 22:30
        Abstrahując do tematu
        Romek, Ty jesteś z Detroid a nie z Chicago?

---------------------

Niewazne skad jestem, na forum gazeta.pl jestem anonimowym forumowiczem o
        nicku: "romanpidlaszuk".
        • to_ja8 Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 16.12.06, 22:38
          romanpidlaszuk napisał:

> Niewazne skad jestem, na forum gazeta.pl jestem anonimowym forumowiczem o
          > nicku: "romanpidlaszuk".

===

Romek, my dobrze wiemy, kim ty jesteś

* * *
          Saluto Alcoholico z eL Paso
          • romanpidlaszuk Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 16.12.06, 22:44
            > Niewazne skad jestem, na forum gazeta.pl jestem anonimowym forumowiczem o
            > nicku: "romanpidlaszuk".

===

Romek, my dobrze wiemy, kim ty jesteś

------------------------

To bardzo dobrze.
            Mam tez nadzieje, ze podpiszecie tez ten uczciwy przeciez protest.
          • i.madzia Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 16.12.06, 22:45
            Roman, a pamiętasz plac zabaw. Widzisz jak to nie wiadomo kiedy będzie się
            potrzebowało drugiego człowieka. Potrzebujesz mego głosu? Dam Ci go.
            Mało egistycznie..pozdrawiam :)
            • romanpidlaszuk Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 16.12.06, 23:00

------------------------

Super!

Przekonalas mnie, tez podpisze ta danonkowa liste w sprawie placu zabaw
              w Bielsku!

Pozdrawiam!!! :)
            • pawlozsiul ależ Ty kobieca jesteś! 16.12.06, 23:02
              Z taką dłuuuuuuuuuugą pamięcią. Proszę - nie obrażaj się - za to Cię lubimy.
              • i.madzia Re: ależ Ty kobieca jesteś! 16.12.06, 23:06
                :))))
            • romanpidlaszuk Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 16.12.06, 23:25

-------------------------

Ja juz zaglosowalem na tej stronie danonkow na plac zabaw w Bielsku .
      • pawlozsiul Raczej nie.. 16.12.06, 23:08
        bielszczanin napisał:

> Abstrahując do tematu
        > Romek, Ty jesteś z Detroid a nie z Chicago?

To nazwisko nie jest rozpowszechnione w miejscowości, z której Romek pochodzi
        (a skąd pochodzi - można było wyczytać "między wierszami" na forum). Ale gdybyś
        Romek był jednak z Detroit - to wpier... Tylu ludziom z Chicago już zdążyłem
        polecić rzekomo wydeptane przez Ciebie ścieżki.
        • romanpidlaszuk Re: Raczej nie.. 16.12.06, 23:23
          > Abstrahując do tematu
          > Romek, Ty jesteś z Detroid a nie z Chicago?

To nazwisko nie jest rozpowszechnione w miejscowości, z której Romek pochodzi
          (a skąd pochodzi - można było wyczytać "między wierszami" na forum). Ale gdybyś
          Romek był jednak z Detroit - to wpier... Tylu ludziom z Chicago już zdążyłem
          polecić rzekomo wydeptane przez Ciebie ścieżki.

--------------------------

Wszystkie "sciezki" w Chicago jakie podalem sa rzeczywiscie wydeptane
          i PRAWDZIWE!!!
        • i.madzia Re: Roman... 16.12.06, 23:25
          Muszę podać nazwisko? (prawdziwe) Przez chwilę tam byłam, ale teraz nie widzę
          siebie. Wywalili?:D
          • romanpidlaszuk Re: Roman... 16.12.06, 23:27
            Muszę podać nazwisko? (prawdziwe) Przez chwilę tam byłam, ale teraz nie widzę
            siebie. Wywalili?:D

------------------

Nazwisko mozesz podac jakie chcesz, jak nie chcesz prawdziwego to podaj inne.
            Jak robilas wszystko zgodnie z procedura to powinno byc ok.
            • i.madzia Re: Roman... 16.12.06, 23:37
              To co...dorzucić parę nazwisk. Pamiętaj, że mam kilka kont...Partyzant wyliczył,
              że 600. jakby tak z kazdego, link potwierdzić.
              Pomysłów na nazwiska tylko brak. Może tak książkę telefoniczną jutro z pracy
              zabiorę.:))))))
              • romanpidlaszuk Re: Roman... 17.12.06, 00:06
                --------------------------------------------------------------------------------
                To co...dorzucić parę nazwisk. Pamiętaj, że mam kilka kont...Partyzant wyliczył,
                że 600. jakby tak z kazdego, link potwierdzić.
                Pomysłów na nazwiska tylko brak. Może tak książkę telefoniczną jutro z pracy
                zabiorę.:))))))

--------------

Mysle, ze mozesz jedynie wpisac kogos, kto sie nie posluguje internetem,
                ZA ZGODA TEJ OSOBY.
    • bielszczanin Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 16.12.06, 23:59
      Fajnie, że poważnie ten protest traktujecie.
      Roman napisał:
      "Nazwisko mozesz podac jakie chcesz, jak nie chcesz prawdziwego to podaj inne."

To jeszcze to zdanie załączcie do listu wysłanego do Bronka.

I koniecznie napiszcie, ze (nie)jedna osoba chętnie za kilka osób robi, bo ma
      kilka adresów e-mailowych.

bravo
      • romanpidlaszuk Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 17.12.06, 00:04
        Roman napisał:

bravo

---------------------

Nie przeginaj bielszczanin, to jest powazna sprawa.
        Nie sadze aby, tu ktos robil naduzycia.
        Jak Madzia nie chce podac swego prawdziewgo nazwiska to niech nie podaje.
        • bielszczanin Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 17.12.06, 00:09
          To Ty przeginasz nakłaniając do składania fałszywych podpisów.
          • romanpidlaszuk PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 17.12.06, 00:10
            To Ty przeginasz nakłaniając do składania fałszywych podpisów.

-------------------

Nie rob z siebie idioty czlowieku!
            Jak sam nie chesz podpisac to nie trzeba!
          • pawlozsiul a może inaczej? 17.12.06, 00:13
            Może to Twój tropicielski instynkt kazał się Madzi zastanowić, czy ma podać
            własne nazwisko? Madzia przy głosowaniu na plac zabaw akurat ostro manipuluje -
            co nie zechcę zagłosować na Mickiewicza - nie mogę - bo Madzia rozporządza się
            moją pocztą głosując na Białowieską.

Ale w przypadku tego protestu oddałaby głos pojedynczy - w to nie wątpię.
            • bielszczanin Re: a może inaczej? 17.12.06, 00:21
              Pewnie masz rację Pawlo...

Ale nie bardzo rozumiem jak można nie podać swojego nazwiska przy takiej petycji.
              To po pierwsze oznacza po prostu kłamstwo a po drugie niepoważne jego traktowanie.
              • pawlozsiul poważne pytanie 17.12.06, 00:33
                Gdyby z Bielska było np. sto podpisów - należałoby podać prawdziwe nazwisko. A
                tak jest problem anonimowości - Madzia byłaby drugą osobą z Bielska podpisaną
                na tej liście. Stałoby się jasne, kim jest. Za tym szłoby przypięcie jej
                etykiety Ukrainki (którą raczej nie jest), oszołomki, ewentualnie innych
                etabliczek znamionowych.

Ja tam jestem konserwatysta - zwykłą pocztą słać protesty.
                • romanpidlaszuk TO JEST WRECZ OBYWATELSKI OBOWIAZEK! 17.12.06, 00:43
                  Gdyby z Bielska było np. sto podpisów - należałoby podać prawdziwe nazwisko. A
                  tak jest problem anonimowości - Madzia byłaby drugą osobą z Bielska podpisaną
                  na tej liście. Stałoby się jasne, kim jest. Za tym szłoby przypięcie jej
                  etykiety Ukrainki (którą raczej nie jest), oszołomki, ewentualnie innych
                  etabliczek znamionowych.

Ja tam jestem konserwatysta - zwykłą pocztą słać protesty.

------------------------------

Mozna na to patrzec roznie.
                  Patrz ile ludzi to podpisalo, podpisuja jako widzowie, a nie jako Ukraincy-
                  a z drugiej strony jest to wlasnie okazja aby przelamac w sobie ten
                  postPRLowski strach przed wlasnym cieniem, gdyz to nie jest przestepstwo byc
                  Ukraincem, to nie jest przestepstwo byc Ukraincem na Podlasiu, to nie jest
                  przestepstwo podpisac protest w sprawie likwidacji audycji po ukrainsku w TVP,
                  TO JEST WRECZ OBYWATELSKI OBOWIAZEK!
                  • to_ja8 Re: TO JEST WRECZ OBYWATELSKI OBOWIAZEK! 17.12.06, 09:08
                    romanpidlaszuk napisał:

Romek przypomnij, czy ty byłeś "za" przeniesieniem SP5 czy "nie"?

Jak przekonasz członków komitetu protestacyjnego, że wspierałeś ich, to może
                    zsolidaryzują się z tobą.

A ja, na pewno nie podpiszę się pod żadnym protestem, bo nie oglądam TVP, a już
                    tym bardziej audycji dla mniejszości.
                    Wiesz dla czego?
                    Bo mnie nie raz już nazywano po ukraińsku: "Ty Lachu perdolony".

* * *
                    Saluto Alcoholico z eL Paso
                    • romanpidlaszuk Re: TO JEST WRECZ OBYWATELSKI OBOWIAZEK! 17.12.06, 09:12

Wiesz dla czego?

-----------------------

Tak, kontynuujmy swary, podkladajmy sobie klody pod nogi, car Putin ( a moze
                      nastepny) nas pogodzi...
                      • romanpidlaszuk Re: TO JEST WRECZ OBYWATELSKI OBOWIAZEK! 17.12.06, 09:21

Wiesz dla czego?

----------------------

Gdyby byla w tej sprawie jakas petycja do burmistrza Bielska w internecie
                        to bym podpisal.
                      • to_ja8 To nie jest wcale żaden obowiązek... 17.12.06, 12:07
                        romanpidlaszuk napisał:

> Tak, kontynuujmy swary, podkladajmy sobie klody pod nogi, car Putin ( a moze
                        > nastepny) nas pogodzi...
                        • bielszczanin Re: To nie jest wcale żaden obowiązek... 17.12.06, 14:20
                          Tak, tak, generalizowanie to straszny grzech.

Oczywiście bywa strasznie krzywdzące,
                          ale to_ja8 to nie obchodzi, nie?
                          • to_ja8 Re: To nie jest wcale żaden obowiązek... 17.12.06, 15:29
                            Nie bardzo wim o co ci chodzi, ale obligatoryjniwe - życie jest piękne, a
                            kwiatki ładnie pachną
                        • romanpidlaszuk Re: To nie jest wcale żaden obowiązek... 17.12.06, 22:19

> Tak, kontynuujmy swary, podkladajmy sobie klody pod nogi, car Putin ( a moze
                          > nastepny) nas pogodzi...
                          • obserwer11 Re: To nie jest wcale żaden obowiązek... 17.12.06, 22:23
                            Roman ile osób z pasa Brańsk - Bielsk ? zagłosowało ???
                            • redstar83 Re: To nie jest wcale żaden obowiązek... 17.12.06, 22:25
                              obserwer11 napisał:

> Roman ile osób z pasa Brańsk - Bielsk ? zagłosowało ???

Tysiąc i czterysta!
                            • romanpidlaszuk Skul perewazhno holosujut ludy? 17.12.06, 22:49
                              Roman ile osób z pasa Brańsk - Bielsk ? zagłosowało ???

Trudno to jednoznacznie ustalic, ale napewno znacznie mniej niz z pasa
                              Bransk-Zgorzelec.
                              Pewnie tam janczarskie nauczanie PAKP i bielliceja jest znacznie slabsze...
                    • konsum5 Re: TO JEST WRECZ OBYWATELSKI OBOWIAZEK! 17.12.06, 11:43

Wiesz dla czego?

SERWISIE! i tutaj popieram cie w całej rozciągłości!!!
                      • pawlozsiul ZACZYNAMY? Mnie się nie chce już, szczerze mówiąc. 17.12.06, 16:19
                        Ale skoro jest wola, aby odświeżyć nasz stary spór, dla dobra forum się
                        poświęcę. Krótko i zwięźle:
                        - telewizyjnego ogłupiacza też raczej nie oglądam;
                        - ten, kto nazwał Serwisa w ten sposób jest w pierwszym rzędzie chamem i
                        faszystą, a nie Ukraińcem: było go, Serwis, pociągnąć z bańki i o sprawie całej
                        zapomnieć;
                        - mniejszości NIE SĄ ZWOLNIONE Z ABONAMENTU. Płacą go w takiej samej kwocie i
                        finansują z niego oprócz audycji "dla siebie" również działalność misyjną, np.
                        audycje telewizji Polonia.

Poważnie - nie chce mi się już. Zdania nie zmieniam, ale po co powtarzać po raz
                        trzydziesty to samo? Zamykamy wątek?
                        • to_ja8 A ja wam na to, że............ 17.12.06, 17:21
                          pawlozsiul napisał:

> ... było go, Serwis, pociągnąć z bańki i o sprawie całej
                          >
                          > zapomnieć;

===
                          ... zapomniałem i innymi widakami się upajam teraz
                          img243.imageshack.us/img243/9053/tdh21azd7.jpg
                          • partizan79 Re: A ja wam na to, że............ 17.12.06, 22:00
                            Phi.. Zapodałbyś coś aktualnego, a nie jakieś stare zdjęcie. W kurtałce koloru
                            Forumowych Kwiatuszków śmigałeś jakiś tydzień temu. Teraz masz już lepsiejszą i
                            bielszą:P
                • bielszczanin Re: poważne pytanie 17.12.06, 00:43
                  Ano internet ma swoje plusy dodatnie i ujemne tyż
        • romanpidlaszuk Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 17.12.06, 00:09
          Roman napisał:

bravo

---------------------

Nie przeginaj bielszczanin, to jest powazna sprawa.
          Nie sadze, aby tu ktos robil naduzycia.
          Jak Madzia nie chce podac swego prawdziwego nazwiska to niech nie podaje.

• bielszczanin Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 17.12.06, 00:09
          A że sprawa jest ważna - rozumiem.
        • i.madzia Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 17.12.06, 00:23
          Bielszczaninie...sądzisz, że Bronek nie ma nic lepszego do roboty, tylko latanie
          po forach i sprawdzanie co kto pisze.
          Poza tym, na stronie nie ma nic na temat ochrony danych osobowych, więc dlaczego
          miałabym pozwolić aby później dowolnie wykorzystywano moje nazwisko.
          a na koniec....nie bierz wszystkiego tak powaznie
          • bielszczanin ok 17.12.06, 00:29

• bielszczanin Re: PODPISUJCIE PROTEST ! / PIDPYSUJTE PROTEST ! 18.12.06, 08:55
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3799139.html
      Panią Ewą Świecińską za stwierdzenie: "jak Ukraińcy chcą oglądać program w
      swoim języku, to mogą sobie kupić anteny satelitarne" powinni w trybie
      natychmiastowym zwolnić.

Z drugiej strony dziś w radio Zet europoseł Kamiński negatywnie ocenił powyższe
      i powiedział, że o demokracji świadczy to w jaki sposób traktowane są
      mniejszości narodowe.
    • ja-alutka Reklamacja!! 18.12.06, 21:58
      Romku chciałam podpisać się na liscie ale link wysłany na moją pocztę jest
      nieaktywny !! :( ☺
      • romanpidlaszuk Stajemy sie spoleczenstwem obywatelskim!!! 19.12.06, 05:39

--------------------------------------------------

Na stronie z podpisami jest link do forum, gdzie mozna zglosic problemy
        techniczne, ale generalnie trzymaj sie procedur i wszystko powinno byc
        wporzadku, 2000+ osobom udalo sie podpisac pod protestem to i tobie sie uda! :)

Zuch dziewczyna z Ciebie Alu, gratulacje! :)

Swoja postawa potwierdzasz, ze my ludnosc poslugujaca sie z dziada pradziada
        gwara ukrainska na Podlasiu jestesmy spoleczenstwem obywatelskim, a nie
        podszyta wiatrem zbieranina oglupiona janczarska propaganda PAKP i bielliceja.
        • romanpidlaszuk Stajemy sie spoleczenstwem obywatelskim!!! 19.12.06, 05:55

--------------------------------------------------

Na stronie z podpisami jest link do forum, gdzie mozna zglosic problemy
          techniczne, ale generalnie trzymaj sie procedur i wszystko powinno byc
          wporzadku, 2000+ osobom udalo sie podpisac pod protestem to i tobie sie uda! :)

Zuch dziewczyna z Ciebie Alu, gratulacje! :)

Swoja postawa potwierdzasz, ze my ludnosc poslugujaca sie z dziada pradziada
          gwara ukrainska na Podlasiu jestesmy spoleczenstwem obywatelskim potrafiacym
          wspolnie wystapic w obronie interesow swojej grupy etnicznej,
          a nie podszyta wiatrem zbieranina oglupiona janczarska propaganda PAKP i
          bielliceja.

• ja-alutka Re: Stajemy sie spoleczenstwem obywatelskim!!! 19.12.06, 08:58
            Nie chciałabym Cię rozczarować Romku. Wiele rzeczy, które piszesz sa racją
            ale... W tym konkretnym przypadku chodziło mi bardziej o ogólną wolność słowa i
            prawo każdej grupy do swoich własnych ... mediów. Tak samo postąpiłabym, gdyby
            dotyczyło to Polaków, Białorusinów, Żydów, Niemców, Tatarów...Pozdrawiam ☺
            • pawlozsiul jak poprzedniczka 19.12.06, 12:54
              Powiem Ci więcej Romek - ptotest w obronie biełliceja też bym podpisał.
              • romanpidlaszuk Re: jak poprzedniczka 19.12.06, 14:59
                Powiem Ci więcej Romek - ptotest w obronie biełliceja też bym podpisał.

Ja tez, w Bialowiezy, Narewce, Zabludowie, Michalowie, Grodku, Sokolce,
                Dabrowie Bialostockiej, Lipsku nad Biebrza, gdyz tam sa NAPRAWDE potrzebne...
                • pawlozsiul a ja i w Bielsku 19.12.06, 15:22
                  bym podpisał
                  • romanpidlaszuk Re: a ja i w Bielsku 21.12.06, 21:45
                    bym podpisał
                    -------------------

Ja tozhe, kob pererobyty biellicej na ukrlicej, bo toho nam treba.
            • romanpidlaszuk Re: Stajemy sie spoleczenstwem obywatelskim!!! 19.12.06, 14:57
              Nie chciałabym Cię rozczarować Romku.

-------------------------------

Taka postawa moge sie jedynie oczarowac! :)

Wiele rzeczy, które piszesz sa racją ale... W tym konkretnym przypadku chodziło
              mi bardziej o ogólną wolność słowa i prawo każdej grupy do swoich własnych ...
              mediów. Tak samo postąpiłabym, gdyby dotyczyło to Polaków, Białorusinów, Żydów,
              Niemców, Tatarów...Pozdrawiam ☺

-----------------------------

To prawie tak samo jak ja.
              Z tym ze ja odrozniam Bialorusinow z Bialowiezy, Narewki, Zabludowa, Michalowa,
              Grodka, Sokolki itd od..."Bialorusinow" z bielliceja.
      • i.madzia Re: Reklamacja!! 19.12.06, 13:04
        ja-alutka napisała:

> Romku chciałam podpisać się na liscie ale link wysłany na moją pocztę jest
        > nieaktywny !! :( ☺
        -------------
        otwórz załącznik, zaznacz adres, który jest w załączniku (przeciągni po nim
        myszą przytrzymując klawisz), nastepnie prawy klawisz myszu "kopiuj" i "wklej"
        do okienka przeglądarki, na koniec "enter" :)
    • romanpidlaszuk Howoryt pols'kyj europosel z PiS Michal Kaminski: 19.12.06, 05:43
      www.radiozet.pl//documents/audio/8184_Kaminski_Michal___gosc_18_12_06.mp3
      (друга половина інтерв'ю).

harazd.net/forum/read.php?f=1&i=6806&t=6806#reply_6806
      harazd.net/forum/read.php?f=1&i=6813&t=6809#reply_6813
      • romanpidlaszuk Komentarze w sprawie "Telenowyn" kierujemy tutaj: 21.12.06, 07:19
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=54075842&a=54278916
    • romanpidlaszuk TELENOWYNY- PEREMOHA! 19.12.06, 05:46
      ТЕЛЕНОВИНИ - ПЕРЕМОГА!!!
      ww6.tvp.pl/3570,20061218435495.strona

harazd.net/forum/read.php?f=1&i=6821&t=6821#reply_6821
    • romanpidlaszuk ПЕРЕМОГА!!! 20.12.06, 09:24
      ПЕРЕМОГА!!!
      harazd.net/novyny/index.php?859
      • mosr Re: ПЕРЕМО 22.12.06, 22:24
        Roman bazylewicz to romanpidlaszuk to ten krętacz
        • romanpidlaszuk Re: ПЕРЕМО 23.12.06, 07:53
          Roman bazylewicz to romanpidlaszuk to ten krętacz

---------------------------

Skoro innych przedstawiasz to moze sam sie tez przedstawisz,
          czy bedziesz krecil...?
          Moze powiesz tez nam ktory jestes na omawianej w tym watku liscie protestu...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka