siwy62 26.12.06, 12:06 ...dajcie szybko kilka przepisów wspierających układ trawienny. Oczywiscie bez takich, typu: "bylo nie żreć", "było nie pić" czółko.... nie,nie czółko, tym razem brzuszek i główka bolące... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawlozsiul kiszone ogórki 26.12.06, 12:10 Wyjmujesz ogórki ze słoka, podobnie postępujesz z liśćmi, chrzanem i czosnkiem. Pozostałą w słoiku zawrtość wypijasz. Powinno być dobrze - przynajmniej na dwie najbliższe godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy62 Re: kiszone ogórki 26.12.06, 12:14 no dobra, na głowę pomoże, a w brzuchu bedzie "wojna w zatoce", a może i tak dobrze, wrzucić jedną "atomówkę" i pomęczyć sie troche na sedesie. A fuu ................ Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Alem, co pojadł, to pojadł i potem popił 26.12.06, 12:35 siwy62 napisał: > ...dajcie szybko kilka przepisów wspierających układ trawienny. > Oczywiscie bez takich, typu: "bylo nie żreć", "było nie pić" > czółko.... > nie,nie czółko, tym razem brzuszek i główka bolące... A może metoda: "Czym się skaleczyłeś, tym się lecz" poskutkuje? ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem O !!! 26.12.06, 12:45 > A może metoda: > "Czym się skaleczyłeś, tym się lecz" tzn.dopij i dojedz jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: O !!! 26.12.06, 12:49 Poważnie, to na kaca najlepszy "Heparegen" 3 x 2 tabletki dziennie.W niektórych aptekach bez recepty.Odtruwa pięknie watrobe. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Forumowa encyklopedia leków na kaca 26.12.06, 13:00 To zależy, gdzie Ci bardziej leży: na wątrobie czy na półkulach. Na boleśność czapy, to wielkich sposobów chyba nie ma - zdecydowanie nasjkuteczniejszy jest qlin, ale to metoda "tymczasowa", bo dolegliwości z czasem wracają. ;o) Odradzam aspirynę (zwiększa krwawienie z przewodu pokarmowego); jeśli już koniecznie przeciwbólowy, to paracetamol. Za to na jelito polecam świeżotestowany przeze mnie sposób z pankreatyną (enzymami trawiennymi trzustki) oraz probiotykami (szczepy bakterii kwasu mlekowego). Dla hardcore`owców sposób z kroplówą, ale to poproś jakiegoś lekmeda o poradę! Odpowiedz Link Zgłoś
abramsky Chrześcijanie w Polsce są spontaniczni 26.12.06, 13:05 tak się radują z pamiątki Narodzin Zbawiciela , kochają osobę Jezusa i Maryję ,że muszą się tak męczyć opijajac i wiwatując na ich cześć ! my ludy z bliskiego wchodu przeżyliśmy tragedię narodową , w owym czasie wymordowano 2 tys niewinnych niemowląt za sprawą Heroda > Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Chrześcijanie w Polsce są spontaniczni 26.12.06, 16:21 Rzecz polega na tym,żeby na okoliczność zonka przyjażniejszym okiem patrzyła ,jak się coś wypija przy tak wielkiej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Alem, co pojadł, to pojadł i potem popił 26.12.06, 18:24 Wszyscy dzisiaj niezdolni do uruchomienia komputera,czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Alem, co pojadł, to pojadł i potem popił 26.12.06, 19:36 Ja funkcjonuję! Już wczoraj pościłem, a dzisiaj pracowałem. Teraz odwyk do Sylwestra ;oP Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Alem, co pojadł, to pojadł i potem popił 26.12.06, 20:26 kaukonsky napisał: > Ja funkcjonuję! > Już wczoraj pościłem, a dzisiaj pracowałem. > Teraz odwyk do Sylwestra ;oP === Cześć Prezes!!! to_ja tez niby na odwyku, od ostatniego razu (pamiętnego zresztą), nie miałem możliwości, wczoraj kilkaset kilometrów zaliczyłem, a dzisiaj przymierzałem się kilka razy do ginu z tonic`em, ale jakoś tak nie zaspecjalnie się chciało. Chyba odstawię go do Sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Alem, co pojadł, to pojadł i potem popił 26.12.06, 23:47 to_ja8 napisał: > ...a dzisiaj przymierzałem się > > kilka razy do ginu z tonic`em, ale jakoś tak nie zaspecjalnie się chciało. > Chyba odstawię go do Sylwestra. Masz jeszcze ten dżin? ;) Odpowiedz Link Zgłoś