Dodaj do ulubionych

Idealnie czyli tak :

30.01.07, 08:44
fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/idealny-model-rodziny-wedlug-pis,864540,2943
Czekamy tylko na uregulowanie ustawą....Ech...☺
Obserwuj wątek
    • nikzmienilem Re: Idealnie czyli tak : 30.01.07, 09:10
      Dzieci muszą kończyć tylko czteroklasówkę,jak za sanacji.Jeśli byłyby bardziej
      wykształcone,to uciekną z tego kraju,co nie jest wskazane.
      • ja-alutka Trochę się "martwię"... 30.01.07, 09:20
        Bo... primo: jestem za "stara" na urodzenie jeszcze 2 dzieci, secundo: O
        zgrozo!! Pracuję i dobrze mi z tym...Chyba więc nie można uznać Mojej rodziny
        za "zdrową moralnie"...Ale cytując Panią Annę Sobecką: "Jeśli chcemy, aby
        rodzina była zdrowa moralnie, nie widzę możliwości, aby matka pracowała"
        ona też niedługo wróci do domu! ☺
        • hansgrubber Re: Trochę się "martwię"... 30.01.07, 09:23
          Tak jest: i postuluje powrot kary chlosty. :)
          • ja-alutka Zapomniałeś Hansie o dybach!! 30.01.07, 09:26
            • hansgrubber Re: Zapomniałeś Hansie o dybach!! 30.01.07, 09:29
              Fakt ale zastanawialem sie nad lancuchem - troche zgodnie ze starym kawalem: co
              robi zona w przedpokoju? Ma za dlugi lancuch.
              • ja-alutka :))))))))) 30.01.07, 09:34
                • hansgrubber Re: :))))))))) 30.01.07, 09:37
                  Autor lub (wspoautor pomyslu):

www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/291.htm
                  zwrocie uwage gdzie sie urodzil. :)
                  • ja-alutka Trąba po prostu! 30.01.07, 09:40
              • nikzmienilem Re: Zapomniałeś Hansie o dybach!! 30.01.07, 09:36
                Na okoliczność przedterminowych wyborów,w co wątpię(Kaczyńscy władzy nie
                oddadzą),Hans powinien ze swoimi poglądami kandydować na posła,a jeszcze lepiej
                na senatora.Całe forum rydzykowe poprze kandydature.
                • hansgrubber Re: Zapomniałeś Hansie o dybach!! 30.01.07, 09:38
                  Wysylansz mnie do izby re-fleksji, do starych dziadow?
                  • nikzmienilem Re: Zapomniałeś Hansie o dybach!! 30.01.07, 09:47
                    Nie miałem złych intencji,ale w każdym miejscu ktoś rozsądny się
                    przydaje.Przecież nie wierzę w Twoje antypracokobiece nastawienie,czy rodzenie
                    stosownie do tendencji w polityce.
                    • hansgrubber Re: Zapomniałeś Hansie o dybach!! 30.01.07, 09:48
                      Zarzucanie mi rozsadku jest daleko idacym naduzyciem. :)
                  • szpila555 Re: Zapomniałeś Hansie o dybach!! 30.01.07, 09:48
                    hansgrubber napisał:
                    > Wysylansz mnie do izby re-fleksji, do starych dziadow?

Zobaczymy za 30 lat jak dożyjesz, wstydziłbyś się tak określać ludzi starszych
                    • hansgrubber Re: Zapomniałeś Hansie o dybach!! 30.01.07, 09:49
                      A bylo tak przyjemnie...
                    • ja-alutka Proszę...nie tak serio! 30.01.07, 09:52
                      To od czego zaczęłam ten wątek jest tak...Bezsensowne, że nie można o tym serio
                      bo zejdzie się do podobnego poziomu, a po co ? ☺
                      • hansgrubber Re: Proszę...nie tak serio! 30.01.07, 10:02
                        Wiesz tylko to jest smiech przez lzy. Oni maja XIX-wieczne wyobrazenie rodziny.
                        • ja-alutka Ależ to absurd!! 30.01.07, 10:15
                          Ja przecież doskonale rozumiem, że są osoby które jak najbardziej z rozmysłem
                          mają duże rodziny i ok!! Kobiety spełniają się jako matki, żony, gospodynie...
                          Ale to integralna decyzja tych rodzin, a skoro one mają do takiej prawo to ja
                          mam prawo pracować i wychowywać Tylko dwoje dzieci i żadne z moich dzieci nie
                          może być "gorsze" od trzeciego, czwartego, piątego... w rodzinie, która tyle
                          właśnie dzieci chce mieć!! Nie wiem o co chodzi w takiej polityce, nie rozumiem
                          tego i nawet nie chcę rozumieć. W Chinach państwo zabrania mieć więcej niż 1
                          dziecko a u nas...Kurcze znów złamałam moją zasadę...od polityki daleko, ale
                          scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera kiedy czytam coś takiego.☺
                          Ps. Szpilo w jednym masz rację, polityka(niestety)jest wszędzie :)
                          • nikzmienilem Re: Ależ to absurd!! 30.01.07, 10:18
                            ja-alutka napisała:
                            > scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera kiedy czytam coś takiego.☺

Alutka,a do czego Ci sprężynowiec w kieszeni ?
                            • ja-alutka :))) 30.01.07, 10:21
                              Powinnam napisać w torebce, wtedy nikt by się nie zdziwił. W końcu "wszyscy"
                              wiedzą, że w damskiej torebce jest wszystko i trudno tam cokolwiek znaleźć
                              nawet jeśli torebka jest duuuża :)) ☺
    • bielszczanin Re: Idealnie czyli tak : 30.01.07, 12:51
      Otoczka ideologiczna, itd., może być w różny sposób oceniana. W większości
      raczej wywołuje śmiech. I wcale sie temu nie dziwię. Można na to spuścić
      kurtynę milczenia, można się naśmiewać, ja preferuję chba to pierwsze, choć
      język aż świerzbi...

Natomiast, jeżeli będzie za tym szła realna pomoc, to czemu nie? W większości
      demokracji tak czy inaczej wspiera się rodziny.
      • hansgrubber Re: Idealnie czyli tak : 30.01.07, 13:30
        I slusznie tylko ze wypracowanie sensownego systemu jest trudniejsze
        niz "rzucenie" tysiaca dla maluczkich. Zwlacza w okresie koniunktury. :)
        • i.madzia Re: pomysł nie do konca absurdany... 30.01.07, 21:55
          Podoba mi się. W Niemczech dokładnie taka polityka socjalna odniosła sukces, a
          nie ma co mówić - jak tak dalej będzie z przyrostem naturalnym, to wkrótce
          staniemy się państwem emerytów.
          Tak się składa, że pochodzę z rodziny wielodzietnej....baardzo wielodzietnej,w
          dodatku wielodzietność jest u nas tradycją. Wszystkie dzieci były zaplanowwane
          i chciane.
          Nie obrażajcie się na mnie, ale zanim coś wyśmiejecie, to wpierw zapytajcie
          mojej Mamy, czy w tamtym czasie nie przydałby się jej ten "rzucony" tysiak
          miesięcznie.
          Mam nadzieję, że ten pomysł, nie pozostanie w sferze pomysłów, a doczeka sie
          realizacji. Przecież nikt, nikogo do niczego nie zmusza. Chodzi o to, że jeżeli
          jakaś rodzina pragnie mieć więcej dzieci, to należy im to nagrodzić.

Jak mówiłam...w Niemczech to zdało egzamin.:)
          • proffet Re: pomysł nie do konca absurdany... 30.01.07, 22:51
            "Jeśli chcemy, aby
            rodzina była zdrowa moralnie, nie widzę możliwości, aby matka pracowała"
            Cóż prawda jest okrutna wychowałem się w rodzinie patologicznej i sam taki
            model lansuję, moi znajmi również. Chyba popadnę w depresję
            • bielszczanin Re: pomysł nie do konca absurdany... 30.01.07, 22:59
              Nie przejmuje się proffet dziwakami.
              • proffet Re: pomysł nie do konca absurdany... 30.01.07, 23:06
                Jak się nie przejmować oni władzę mają
          • bielszczanin Re: pomysł nie do konca absurdany... 30.01.07, 22:58
            Masz rację i.madziu.
            Dlatego jak mówiłem - otoczkę idologiczną lansowaną przez polityków należy
            przmilczeć bo jest po prostu niesmaczna - i czekać na konkrety. Mam nadzieję
            rozumniejesze niż tysiak dla każdego narodzonego obywatela.
            • pawlozsiul lep ideologii 31.01.07, 00:19
              Leszek Miller, będąc niegdyś ministrem Pracy i Opieki Społecznej wprowadził
              zasiłek w wysokości 2 tysięcy za każde urodzone dziecko. Wypłacały go gminy
              (kasę zwracało państwo) i był obligatoryjny - za sam fakt urodzenia,
              niezależnie od dochodów. Czyli dzisiejsze becikowe tylko dwukrotnie wyższe.

Problem w tym, że tamto rozwiązanie było wprowadzone "dla łagodzenia skutków
              ustawy antyaborcyjnej" (SdRP była jeszcze ciut lewicowa w odróżnieniu od SLD).

Paradne - to samo rozwiązanie ubrane w inne słowa może służyć tak diametralnie
              różnym ideologicznie celom.
      • ja-alutka Z całym szacunkiem! 30.01.07, 23:19
        Realna pomoc, wspieranie rodziny, kompleksowe wsparcie...wszystko pieknie ale
        czy aby na pewno piszemy o tym samym kraju, rządzie...☺
    • ja-alutka Jeszcze jeden pomysł... 31.01.07, 08:53
      wiadomosci.onet.pl/1476180,11,item.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka