stasss 02.05.07, 19:19 w ktorym hajnowskim sklepie mozna kupic mozarelle ? w paru sklepach wyszukiwalem na polkach ale nie znalazlem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mihaj Re: mozarella 02.05.07, 20:29 stasss napisał: > w ktorym hajnowskim sklepie mozna kupic mozarelle ? W Kauflandzie powinieneś kupić. Jak nie znajdziesz w chłodniach, to kupisz na wagę. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: mozarella 02.05.07, 22:34 no w kauflandzie wlasnie na ten przyklad nie znalalem szukalem na chlodniach a gdzie tam sa sery na wage ? Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: mozarella 04.05.07, 15:09 nie mam nic przeciwko mozarelli produkcji hajnowskiej osm ale chyba takiego sera tam nie robia Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: mozarella 04.05.07, 17:31 nie tylko ale ten rodzaj sera bardzo lubie niestety w hajnowce jeszcze nie znalazlem Odpowiedz Link Zgłoś
mihaj Do Stasssa 04.05.07, 19:46 Witaj Stasss! Właśnie wróciłem z "Kauflandu" i widziałem tam Twój ulubiony ser. Był w chłodni i również można go było kupić na wagę. Jeśli jeszcze nie kupiłeś, to leć. W Hajnówce też można kupić taki ser. Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowiak Re: Do Stasssa 04.05.07, 21:23 hajnowski twarog widzialem w warszawie milo! Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: Do Stasssa 04.05.07, 21:41 no cholera to chyba musze lepsze okulary sobie sprawic przy najblizszej okazji poszukam lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-gwar Do wszystkich 08.05.07, 08:14 Mozarella, ha ha ha. To co można kupić w polskich sklepach nawet nie powinno sie nazywać mozarellą. Prawdziwa mozarella nadaje się do spożycia w dniu jej wytworzenia. Aby mogła leżeć na półce sklepowej dodawane są jakieś chemikalia, co świadczy o jakości tegoż sera. Podobnie jak "wino", na którym jest informacja "Należy spożyć do xx.xx.xxxxr." jest winem, tak i ta mozarella jest Mozarellą. SMACZNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
czarka77 Re: Do wszystkich 08.05.07, 10:52 Lepszy rydz niż nic - ja już wolę taką niż żadną. Skąd w Hajnówce, ba, w W-wie, wziąć oryginalną? Do Neapolu nie polecę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-gwar Re: Do wszystkich 08.05.07, 15:47 Zamiast pseudomozarelli mozna kupić dziurdamera z mlekowity. Dostępny w wielu miejscach w Polsce więc w hajnówce pewnie też. Lepszy dobry ser niz niedobry nibyser. Odpowiedz Link Zgłoś
czarka77 Re: Do wszystkich 08.05.07, 19:56 Ale taką białą mozarellę, nie tę dojrzewającą - np. do sałatki caprese? Odpowiedz Link Zgłoś
romualdus1 Re: Do wszystkich 26.05.07, 10:47 dobra, dobra ty nam tu mlekowity i jej podróbek nie wciskaj, agencie z bielska, mamy swoja mleczarnię! Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: Do wszystkich 09.05.07, 20:08 tylko ze nawet we wloszech jedza podrabiana mozarelle z mleka krowiego i nadajaca sie do spozycia dluzej niz 24 godziny oryginalnej z mleka bawolego nigdy nie mialem okazji sprobowac a ta do ktorej mam dostep w polsce bardzo mi smakuje i juz Odpowiedz Link Zgłoś
hans_kloss_hans Re: mozarella 26.05.07, 12:26 ja też lubię mozarellę, będąc we włoszech jadłem ich produkty i powiem szczerze, że i teraz takie same można nabyć w Polsce np. firmy Galbanii Odpowiedz Link Zgłoś