masha79 08.06.07, 17:07 Czy szykują się jakieś nowe pozycje książkowe o Hajnówce? Z ubiegłego roku mam książeczkę "Hajnówka - Brama do Puszczy". W tym roku była jakaś publikacja przyszykowana na festiwal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hajnowiak Re: Nowe książki o Hajnówce 09.06.07, 11:56 ? ----- a wznowili czerwona hanowke? ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
masha79 Re: Nowe książki o Hajnówce 14.06.07, 21:33 Wygląda na to, że będę musiała zakasać rękawy,wziąć długopis i zeszyt.... A co Wy myślicie, ze tak trudno napisać książkę? Właściwie to nie wiem, ale warto chyba spróbować. Chociaż napisać pierwszą stronę, no , może przynajmniej wybrać tytuł. Np. w poszukiwaniu minionego czasu. Chyba już było? Jak wymyślę, to dam wszystkim znać o postępach. Możecie już odkładać pieniądze na moje "dzieło". Odpowiedz Link Zgłoś
romualdus1 Re: Nowe książki o Hajnówce 21.06.07, 09:34 napisać może i nie trudno, wydać - to już bardziej skomplikowane Odpowiedz Link Zgłoś
masha79 Re: Nowe książki o Hajnówce 07.07.07, 09:08 Nie mogłam być na promocji książki "70 lat klubu Puszcza Hajnówka" i nie mam ani książki ani autografu Odpowiedz Link Zgłoś
cenzor3 Re: Nowe książki o Hajnówce 07.07.07, 21:30 Ja mam podobny podpis, tylko książki nie mam, jak załatwisz, to jutro w amfiteatrze mogę Ci podpisać! Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Nowe książki o Hajnówce 21.08.07, 20:36 Dlaczego jest tak mało książek o Hajnówce? Bo pismo obrazkowe wyszło z użycia. Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Nowe książki o Hajnówce 21.08.07, 22:18 A te książki to chociaż ktoś czyta? Co mają autorzy z tego, że ich książka się ukaże? Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Nowe książki o Hajnówce 23.08.07, 18:54 No nie, Czerwona Hajnówka pana Nikiciuka, która rozrosła sie w Dzieje Hajnówki, to książka bardzo pożyteczna. Można jej używac zamiast cegły do wyciskania serwatki z sera twarogowego, można, zamiast kamienia, do uciskania ogórków małosolnych, można na niej stanąć malując sufit. Można, skoro mamy mistrzostwa w rzucie obcęgami, zorganizować też pierwsze w świecie mistrzostwa świata w rzucie książką. Oczywiście inne propozycje - mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: Nowe książki o Hajnówce 24.08.07, 20:53 nie wiem co to za ksiazka, ale idea mistrzostw w rzucie ksiazka bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Nowe książki o Hajnówce 24.08.07, 21:08 Książka Pana Nikiciuka jest brążowa a ta o sporcie - zielona. Jeśli zadowoli Cię ta informacja, to już wszystko wiesz. Ciekawy jestem, dlaczego tak spłycacie poruszane tematy. Ja tak np. robiłem w szkole, lawirowałem, gdy nie znałem tematu Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Nowe książki o Hajnówce 24.08.07, 21:26 O sporcie to zupełnie inny autor. I książka też sensowna. Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Nowe książki o Hajnówce 24.08.07, 21:50 Faktycznie, to nie Pan Nikiciuk, może jakiś sympatyk zielonych? Ciekawe, czy jeździł do Rospudy? Odpowiedz Link Zgłoś
hajnoffianka Re: Nowe książki o Hajnówce 25.08.07, 16:16 Wlasnie, gdzie mozna dostac ksiazke "70 lat klubu Puszcza Hajnowka"? Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Nowe książki o Hajnówce 26.08.07, 22:39 Pewnie jest w bibliotece, u autora, w KS Puszcza i może jeszcze gdzieś, gdzie nawet się nie domyślam Odpowiedz Link Zgłoś
czarka77 "Zapomnianych tajemnic czar" 27.08.07, 11:30 Bardzo sympatyczna książka o okolicach Hajnówki - zbiór legend i opowieści, podobno dostępny za darmo w Muzeum Białoruskim, a tu całość do poczytania (pdf): kamunikat.net.iig.pl/www/knizki/litaratura/tajamnicy/index_pl.htm albo od razu: kamunikat.net.iig.pl/pdf/tajamnicy/pl.pdf (dajcie znać, czy linki działają) Odpowiedz Link Zgłoś
hajnoffianka Re: Nowe książki o Hajnówce 27.08.07, 15:37 właśnie o to chodzi,że zjeździłam prawie całą Hajnówką i wszędzie odsyłali mnie dalej....:( Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Nowe książki o Hajnówce 27.08.07, 21:22 W bibliotece byłaś u Pani Gryc? Jeśli tam nie będzie, to może zwróć się do autora. Pewnie każdy autor ma cos w zanadrzu i mógłby nawet sprezentować książkę tym osobom, które dyskutowały w tym temacie. Jak się podoba mój pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
hajnoffianka Re: Nowe książki o Hajnówce 27.08.07, 22:22 a więc tak...poszukuję tej książki dla taty...na początku byłam w 2 księgarniach, później odesłali mnie do OSIRu, następnie do biblioteki miejskiej, na końcu pojechałam do klubu Puszczy ale niestety był zamknięty i nawet nie było informacji kiedy jest otwarty...a autora nie wiem gdzie miałabym nawet szukać:( Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Nowe książki o Hajnówce 27.08.07, 22:52 W książce telefonicznej (albo jeszcze spróbuj u Pani Gryc w czytelni) Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj361 Re: Nowe książki o Hajnówce 30.08.07, 21:52 Po tym, co napisała hajnoffianka widać, jak miasto ceni rodzimą twórczość. Chyba, że jest do kitu? Odpowiedz Link Zgłoś