szpila555 13.07.07, 08:12 www.umwp-podlasie.pl/bip/bielsk_podl/index.asp?pid=z_13072007 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamaro99 Re: Dzisiaj o 9 w BDK nadzwyczajna sesja Rady Mia 13.07.07, 21:41 no i sie spotkaja budzetowe zatwardzenia popuszcza i dieta leci...taka ich rola... no jeszcze pare rzeczy podniosa Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Dzisiaj o 9 w BDK odbyła się ... 13.07.07, 23:17 W porządku obrad sesji nadzwyczajnej było podjęcie tylko jednej uchwały - o zmianach w budżecie - w sprawie przeznaczenia dodatkowych 25 tys zł na projekt Zalewu w Studziwodach - zaproponowanej przez burmistrza. Pieniądze na ten cel Burmistrz znalazł, jednak odrzucono projekt uchwały głosami Radnych "Koalicji Bielskiej", "Naszego Podlasia" i "JEDNOŚCI"za wyjątkiem 1 radnego). W związku z powyższym przetarg na sporządzenie dokumentacji projektowej Zalewu zapewne zostanie unieważniony. Dużo by tu pisać, ale jest to "wołanie na puszczy". Cóż, w przyszłości będziemy w weekendy jeździć z rodzinami na plaże i rybki na 15 hektarowy Zalew do ORLI, BRAŃSKA. Bielsk wcale nie musi mieć Zalewu, wystarczy że ma "dbających" o swych wyborców radnych. Radny Bajena nazwał to dosadnie: "TYRANIA WIĘKSZOŚCI" Na marginesie: Sesja trwała od godz. 9:00, skończyła się przed 11:00 (2 godziny) Ponieważ sesji w lipcu i sierpniu już zapewne nie będzie (przerwa wakacyjna), radni w sumie otrzymają za lipiec i sierpień diety na łączną kwotę ponad 2x15tys.zł= 30 tys. zł. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Dzisiaj o 9 w BDK odbyła się ... 14.07.07, 11:44 szpila555 napisał: radni w sumie otrzymają za lipiec i sierpień diety na łączną kwotę ponad > 2x15tys.zł= 30 tys. zł. > Bez komentarza. Szkoda że nie ma już takich radnych jak szpila555,ci pracowali społecznie,bez diet Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Dzisiaj o 9 w BDK odbyła się ... 14.07.07, 22:19 krzysztof_ja napisał: > Szkoda że nie ma już takich radnych jak szpila555,ci pracowali społecznie,bez > diet === Może poprowadzisz kącik "Poradnik szpicla-społecznika" Masz w tym OOOOOGromne doświadczenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Dzisiaj o 9 w BDK odbyła się ... 15.07.07, 09:45 Ja ci nie kazałem sprzedawać Opla,więc czego się wściekasz.Aha ,ty zawsze musisz stanąć w obronie swego pana.Taki pieski obowiązek.Trudno,jak się nie potrafi być samodzielnym,to trzeba komuś służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Dzisiaj o 9 w BDK odbyła się ... 15.07.07, 14:28 krzysztof_ja napisał: > > Ja ci nie kazałem sprzedawać Opla,więc czego się wściekasz.Aha ,ty zawsze > musisz stanąć w obronie swego pana.Taki pieski obowiązek.Trudno,jak się nie > potrafi być samodzielnym,to trzeba komuś służyć. --- Co ty jesteś jakiś Szp... Karamba? A ty u kogo jesteś na służbie? albo komu ma służyć to donosicielstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Dzisiaj o 9 w BDK odbyła się ... 15.07.07, 10:01 Nie chce mi się z Tobą dyskutować, ale wytłumacze o co mi chodziło. Co do diet radnych nie jestem przeciw dietom. Jeśli ktoś zwalnia się z pracy na sesję, traci wynagrodzenie, jakaś rekompensata powinna być za to. Chodziło mi o porównanie kwot diet z brakującą kwotą do rozstrzygnięcia przetargu na projekt Zalewu (25tys.zł), którą Burmistrz znalazł, lecz wydatkowanie jej na ten cel wymaga zgody Rady Miasta. Podając kwoty łącznych diet chciałem pokazać jaka jest skala dodatkowego wydatku na dokumentację projektową, która pozwoliłaby rozstrzygnąc przetarg na projekt "Zalewu". A do syskania są potężne pieniądze z dotacji na budowę. Powiedzenie "NIE" bez przedstawienia innych propozycji o czymś świadczy. W przeciągu ostatnich 4 lat wydano kilkaset tys. zł m.in. na: - wykup gruntów - sporządzenie miesjcowego planu zagospodarowania terenów pod zbiornik wodny I co dalej? Teraz nastąpi 2 miesięczna przerwa w pracach Rady Miasta. Burmistrzowi i inwestorowi zastępczemu pozostanie zapewne tylko unieważnienie przetargu i rozpoczęcie procedury od nowa. Jeśli nawet za kilka miesięcy rozstrzygnięty zostanie nowy przetarg, w co zaczynam wątpić, to prace projektowe potrwają zapewne również sporo czasu. Ewentualna budowa mogłaby się wówczas rozpocząć dopiero w 2009 roku. O ile wtedy będą jeszcze dotacje. A czas ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
dark_shield Re: Wszyscy za a nawet przeciw 18.07.07, 10:37 Do czego prowadzi taka polityka: www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070717/REG01/70717005 Odpowiedz Link Zgłoś
dark_shield Re: Wszyscy za a nawet przeciw 18.07.07, 10:42 www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070718/REGION06/70717022 Odpowiedz Link Zgłoś
peem63 nadzwyczajna sesja Rady Mia 13.07.07, 23:02 Kto zyskał na zmianach budżowych , a kto stracił ? Odpowiedz Link Zgłoś
antyk7 Re: nadzwyczajna sesja Rady Mia 16.07.07, 19:30 Wy tam w Bielsku macie widać kasę. Jeszcze niedawno były światła, teraz rondo w tym miejscu, a przecież to kosztuje, co potwierdza moją tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
ckmi Re: nadzwyczajna sesja Rady Mia 16.07.07, 20:15 A wy tam ciemniaki pewnie nie wiecie że to była inwestycja GDDK i A. Odpowiedz Link Zgłoś
nikletni Re: nadzwyczajna sesja Rady Mia 16.07.07, 20:45 ckmi napisał: > A wy tam ciemniaki pewnie nie wiecie że to była inwestycja GDDK i A. O ! A jak dobrze pójdzie,to bedziemy mieć i zamek i bajorko i obwodówkę. No ,może nie wszyscy doczekają... Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Proszę o więcej ogłady... 16.07.07, 23:00 ckmi napisał: > A wy tam ciemniaki pewnie nie wiecie że to była inwestycja GDDK i A. --- Słusznie zauważyłeś kto był inwestorem "Oka kosmosu" (dla niewtajemniczonych - chodzi o rondo). Jednak - moim zdaniem - nie powinieneś tak odrazu nazywać ciemniakami tych, którzy nie o wszystkim wiedzą. A jeśli chodzi o rondo - "Oko kosmosu", to o ile podczas jego budowy sceptycznie byłem nastawiony, a wręcz momentami przeciwko. Teraz jednak, ile razy przez nie przejeżdżam cieszę się, że jest takie, a nie jak dla przykładu w Hajnówce. Odpowiedz Link Zgłoś
mosr Re: nadzwyczajna sesja Rady Mia 17.07.07, 09:16 ckmi napisał: > A wy tam ciemniaki pewnie nie wiecie że to była inwestycja GDDK i A. Ale kultury to wy tam nie macie (oczywiście nie generalizuję) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: nadzwyczajna sesja Rady Mia 17.07.07, 09:50 mosr napisał: > Ale kultury to wy tam nie macie (oczywiście nie generalizuję) --- No cóż... Kultury raczej nie da się ssać z mlekiem matki. ... a z jakim środowiskiem się zadaje, takim się staje. Nie zwracaj na niego uwagi, bo to nie pierwszy taki popis Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Mam propozycję... 17.07.07, 12:58 I tak mnie pewnie olejecie...ale co tam!! Zadałam sobie trud przeczytania waszej "polemiki" w tym wątku i dowiedziałam się dosłownie "NIC", więc mam prośbę - Nie moglibyście tych "wysokich lotów" sporów intelektualnych przenieść na e-maile! Macie obaj swoje namiary ....@gazeta.pl, "pogadalibyście" trochę, wyrzucili co macie na wątrobie, a na Forum trochę mnie kłótliwie by było. Pewnie oczywiście zaraz rozlegną sie głosy, że to koloryt Forum, że warto i to, o czym piszecie poczytać. Przyznam, że sama kiedyś tak myślałam ale jak mówi wyświechtane przysłowie "Co za dużo to niezdrowo", a już dawno jest za dużo! Pozdrawiam słonecznie i wreszcie letnio!! ☺ Ps. A propos lata, naprawdę nie wolelibyście "wybyć" za miasto, nad rzekę z rodzinką lub kimś bliskim, wyluzować, odpocząć...!! Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek12 Re: Mam propozycję... 17.07.07, 19:39 Masz rację Alutka. Gadają jakby szaleju sie nałykali. Na trawkę, na łono natury....Poodychac świeżym powietrzem, napić sie piwka a nie jątrzyć i jątrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Szpilo odpowiedz 18.07.07, 16:32 dlaczego wykasowałeś post reklamujący firmę to_ja.Przecież to nie narusza zasad jak mniemam. Jego post widnieje nadal(oczywiście wcale mi to nie przeszkadza wręcz przeciwnie).Jeśli jeszcze raz to zrobisz, to napiszę o tobie na wszystkich forach.( dla niezorientowanych Szpila wykasował reklamę To_ja,ktorą w rewanżu i podziękowaniu za reklamę firmy mojej żony umieściłem na forum,cenzor czy cham?0 Odpowiedz Link Zgłoś
muchomor12 Re: Szpilo odpowiedz 18.07.07, 18:14 To znana sprawa z wyrzucaniem postów, które są wg administratora "nieodpowiednie". Radzę go po prostu ignorować. Bo tak naprawdę, to dzięki nam istnieje forum. A on...? Na ryby...! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Szpilo odpowiedz 18.07.07, 18:24 muchomor12 napisała: > To znana sprawa z wyrzucaniem postów, które są wg administratora > "nieodpowiednie". Radzę go po prostu ignorować --Ale czy takie postępowanie,administratora dobrze o nim świadczy.Czy nie powinien to być ktoś obiektywny,mający normalne spojrzenie na forumowe dyskusje.POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Szpilo odpowiedz 18.07.07, 19:04 To_ja8 i krzysztofie_ja - mam do Was serdeczną prośbę. Wypowiadajcie się na tematy poruszane przez założyciela wątku, czyli na temat. Jeśli chcecie sobie robić uszczypliwości lub wątpliwą reklamę, załóżcie sobie nowy wątek do tego celu. Skasowałem, bo m.in. mam zdanie podobne jak ja-lutka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=65833108&wv.x=2&a=66034465 Cytuję: "• Mam propozycję... ja-alutka 17.07.07, 12:58 I tak mnie pewnie olejecie...ale co tam!! Zadałam sobie trud przeczytania waszej "polemiki" w tym wątku i dowiedziałam się dosłownie "NIC", więc mam prośbę - Nie moglibyście tych "wysokich lotów" sporów intelektualnych przenieść na e-maile! Macie obaj swoje namiary ....@gazeta.pl, "pogadalibyście" trochę, wyrzucili co macie na wątrobie, a na Forum trochę mnie kłótliwie by było. Pewnie oczywiście zaraz rozlegną sie głosy, że to koloryt Forum, że warto i to, o czym piszecie poczytać. Przyznam, że sama kiedyś tak myślałam ale jak mówi wyświechtane przysłowie "Co za dużo to niezdrowo", a już dawno jest za dużo! Pozdrawiam słonecznie i wreszcie letnio!! ☺ Ps. A propos lata, naprawdę nie wolelibyście "wybyć" za miasto, nad rzekę z rodzinką lub kimś bliskim, wyluzować, odpocząć...!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Szpilo odpowiedz 18.07.07, 21:39 szpila555 napisał: > To_ja8 i krzysztofie_ja - mam do Was serdeczną prośbę. Wypowiadajcie się na > tematy poruszane przez założyciela wątku, czyli na temat. Jeśli chcecie sobie > robić uszczypliwości lub wątpliwą reklamę, załóżcie sobie nowy wątek do tego > celu. W czasach jak niektorzy twierdzą,słusznie minionych w Warszawie na ul.Mysiej był urząd gdzie smutni panowie decydowali co powinno wiedzieć społeczenstwo a czego nie.Mowiono, że te czasy minęły,niestety jest jeszcze na ziemi miasteczko gdzie żyją uczniowie takich panów,doskonali uczniowie,którzy w swoim zakłamaniu i obłudzie, przerastają nieraz swoich mistrzów. Wcale nie szanowny cenzorze szpilo,to co piszesz miało by sens wtedy ,gdyby wątek Toja byl wykasowany w godzinę po jego ukazaniu, tak jak mój dzisiejszy.A skoro on ci przez tyle dni nie przeszkadzał(mnie zresztą też),to nie pisz głupstw cenzorze że,to nagle nie na temat.Gratuluję postawy cenzorskiej, zakłamania,obłudy i falszu. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Szpilo odpowiedz 18.07.07, 22:20 krzysztof_ja napisał: "Jeśli jeszcze raz to zrobisz, to napiszę o tobie na wszystkich forach.( dla niezorientowanych Szpila wykasował reklamę To_ja,ktorą w rewanżu i podziękowaniu za reklamę firmy mojej żony umieściłem na forum,cenzor czy cham?0" Zapominasz się i obrażasz mnie, ale mnie to wcale nie dziwi. Wielokrotnie naruszałeś Regulamin forum, podobnie zresztą jak to_ja8, wasze posty były z tego powodu wielokrotnie kasowane. Masz pretensje o cenzurę? Grozisz mi? akim prawem mnie oceniasz i wypisujesz groźby i pomówienia? Brakuje ci argumentów? Poza tym jestem opiekunem społecznym, pełnię tę funkcję bez wynagrodzenia. Wszystkich postów na forum nie czytam, bywa że brakuje mi na to czasu. A wczoraj byłem od 9 rano już w Warszawie, wracałem przez Białystok dopiero późnym wieczorem, mijaliśmy się zdaje koło Hryniewicz Małych, czyżbyś mnie nie zauważył? Są jeszcze zawodowi administratorzy, ich też wyzwiesz od cenzorów i napiszesz o tym na "na wszystkich forach" itp jak skasują twój post? Napisałem ci e-maila kilka dni temu i więcej dyskutować publicznie z tobą nie mam nawet zamiaru. Jeśli przesadzisz, będę wiedział co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Szpilo odpowiedz 19.07.07, 08:14 szpila555 napisał: Jeśli chcecie sobie > robić uszczypliwości lub wątpliwą reklamę, załóżcie sobie nowy wątek do tego > celu. Założyłem nowy wątek,został skasowany.Szpila nie jest opiekunem forum,jest zwyklym cenzorem na usługach kolesia to_ja.wiem dlaczego moj wpis był niewygodny.Szpilo od dnia dzisiejszego nie życzę sobie na tym forum jakichkolwiek wpisów na moj temat i temat mojej rodziny.Masz je wszystkie kasować.Bawcie się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Szpilo odpowiedz 19.07.07, 08:19 I jeszcze jedno skoro Szpila był w Warszawie,oznacza to że posty możę kasować również ktoś inny.Zgadnijcie kto ma dostęp.Nie mijaliśmy sie koło Hryniewicz,gdyż nie wyjeżdżałem z Bielska.Przetrzyj okulary ,lub je zmień. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Szpilo odpowiedz 19.07.07, 08:36 krzysztof_ja napisał: > Założyłem nowy wątek,został skasowany.Szpila nie jest opiekunem forum,jest > zwyklym cenzorem na usługach kolesia to_ja.wiem dlaczego moj wpis był > niewygodny. Podanie imienia i nazwiska łącznie z adresem "podpada" pod ustawę o ochronie danych osobowych. Osoba wymieniona w poście może złożyć doniesienie do prokuratury. To_ja8 nigdy nie miał i nie ma dostępu do mego konta. Zastanów się logicznie w czyim interesie skasowałem ten wpis i przestań pisac durnoty a'la spiskowa teoria dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Szpilo odpowiedz 18.07.07, 23:02 krzysztof_ja napisał: > ...dla niezorientowanych Szpila wykasował reklamę > To_ja,ktorą w rewanżu i podziękowaniu za reklamę firmy mojej żony umieściłem na > > forum,cenzor czy cham?0 --- Przestań się mazgaić... To nie była żadna reklama firmy, tylko oferta produktu firmy. To po pierwsze. Po drugie: gdybyś dokładniej czytał, to powinieneś zauważyć, że dołączone było przekierowanie do aktualniejszego wpisu. Po trzecie: zamiast rucać się Opa, powinieneś mu podziękować, że wykasował wpisy, w których po raz kolejmy się kompromitujesz. A w temacie wiodącym powiem krótko: krew mnie Zalew-a... Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Szpilo odpowiedz 18.07.07, 23:14 to_ja8 napisał: > krew mnie Zalew-a... Pomyliłeś toju wątki. Powinno być w tym: ODDAJMY KREW!! (4) qazwsx65 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=66088413 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_ja Re: Szpilo odpowiedz 19.07.07, 08:21 to_ja8 napisał: A w temacie wiodącym powiem krótko: > krew mnie Zalew-a... Niemożliwe,kup butle z tlenem,fala może być większa. Odpowiedz Link Zgłoś