janek_pradera 14.11.07, 19:34 poznawania forumowiczów odsłona kolejna:)co czytamy zapytuje:)ja na ten przykłąd:)ostatnio czytałem "cień wiatru"carlosa ruiza zafona:)interesujące nawet:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janek_pradera Re: co czytamy:) 14.11.07, 19:51 a swoją drogą czytał ktoś coś może(hansiegrubberze;) georges'a perec'a albo thomasa pynchona, kiedys mnie fascynowali troszkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: co czytamy:) 18.11.07, 02:56 ron hale-evans 75 sposobow na zwiekszenie wydajnosci umyslu nawet pare sposobow mi sie spodobalo i sprobuje zastosowac Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pradera Re: co czytamy:) 12.02.08, 21:10 opowiadania Janka Himilsbacha mam zamiar łyknąć choć nie wiem czy time najdę;) leń ze nie wiem zrobił się ze mnie niech to Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pradera Re: co czytamy:) 12.02.08, 21:11 stasss napisał: > ron hale-evans > 75 sposobow na zwiekszenie wydajnosci umyslu > nawet pare sposobow mi sie spodobalo i sprobuje zastosowac i jak stass coś pomaga opowiadaj bo i mnie by się przydałby się taki trening:)czkam z niecierpliwością na informacje od ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: co czytamy:) 13.02.08, 00:09 hmmm.. skonczylem czytac gdzies na 1/4 ksiazki pare sposobow ciekawych, ale wymagajacych troche wkladu pracy na poczatku chocby taka metoda zapamietywania numerow kazdej cyfrze przypisana jest litera: 1a, 2b, 3c, 4d, 5e, 6s, 7g, 8h, 9n, 0o teraz dla numerow od 00, 01, .. do 99 przypisujesz postacie ktorych inicjaly odpowiadaja literka cyfr tych numerow, czyli np dla numeru 56 mozesz przypisac postac Edward Stachura (e=5, s=6), jak masz juz 100 postaci przyporzadkowanych do numerkow i pamietasz to wszystko to zeby zapamietac pin karty bankomatowej zapamietujesz dwie postacie zamiast 4 cyfr zaby zapamietac dwie postacie kojarzysz je razem w jakichs typowych dla nich sytuacjach, co jest pozniej latwo przywolac w pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: co czytamy:) 13.02.08, 00:12 arto paasilinna - fantastyczne samobojstwo zbiorowe dyrektor onni rellonen i pulkownik hermanni kemppainen przypadkowo wchodza do tej samej stodoly by popelnic samobojstwo jednak postanawiaja je odlozyc, zamieszczaja ogloszenie w gazecie i zbieraja grupe osob, podobnie jak oni zniecheconych do zycia w koncu wyruszaja autokarem w zwariowana podroz po europie, chca znalezc odpowienie miejsce na zrealizownie ponurego zamiaru opis brzmi interesujaco :-) Odpowiedz Link Zgłoś