hajdis 12.12.07, 22:08 Od lat jest tak samo. We mnie zachwytu to nie wzbudza. Wszystko sprawia wrażenie jak zrobione na siłę, bez pomysłu, bez artyzmu. Ech, chciałoby się żeby było fajnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markochmeleski Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:22 Ciesz się z tego co masz.W Orli co roku zaciemnienie,jedynie inicjatywa mieszkańców w tym temacie poprawia nastrój świąteczny Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:23 Hajdis zawies wladze miasta na Oxford Street do Londynu albo na 5 Ave do NY i na nastepny rok bedzie w Bielsku gala jak tralala...trzeba tylko zwiekszyc budzet miasta o pare milionow Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:31 Od razu pare milionów...... I nie bedę się cieszyć z tego co jest. Będę płakać że nie ma tego co by mogło być i nie za miliony, tylko za tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:30 ogólnie wszędzie jest to samo... w większych miastach część oświetlenia traktuje się jako reklamę... np w poznaniu enea oświetla kilka ulic dodatkowymi neonami oczywiście ze swoim logo wkomponowanym w motyw świąteczny...żenada ale tak już jest, że nie ma chętnych na rachunki za prąd ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:32 Może będę nudna..... a na rachunki za oświetlenie kościołów jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:38 Oczywiscie ze jest taca, masz jakis problem hajdis?????? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:01 A co chcesz rozwiązać? Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:12 skup sie na lampeczkach na drzewkach i tyle przeszkadza ci oswietlenie kosciołow????????? finansujesz je?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:19 lampeczki tez by mi nie przeskadzaly a oświetlenie zostało wykonane też z tacy? Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:22 a ktory kosciół masz na mysli Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:29 Nie mam na myśli żadnego szczególnego. Ogólnie chętnie bym sie dowiedziała kto wyłożył pieniążki i kto teraz płaci rachunki. Podejrzewam ze to nie są małe kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:37 Wiec po pierwsze aby nikogo nie denerwowac np. mnie warto bylo w zapytac Koscioły i Cerkwie. Oczywiscie że rachunki płacone sa z tacy, do tego jest przeznaczona.Poza tym nawet jesli byłyby czesciowo płacoce z kasy miasta nic wielkiego by sie nie stało w koncu są to obiekty sakralne, zabytkowe i są naszym wspólnym dziedzictwem........... Hans sie nie wpier.....j ze swiom że lepiej na szpitale. Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 27.12.07, 09:22 mexico - o ile mi wiadomo to właśnie miasto płaci za oświetlenie świątyni - mam, nadzieje, że wypowie sie ktoś z włodarzy na ten temat - moja wiedza może być błędna. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 27.12.07, 12:35 władzom polecam zapoznanie się z Fundacją Idealna Gmina: www.idealnagmina.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miasta 25.12.07, 17:17 przejezdzalem dzis przez Hajnowke... swiateczna dekoracja Bielska jest o wieeeeeele ladniejsza od hajnowskiej ;) wuj pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:50 U nas wójt dostał medal i wziął rachunki za iluminację cerkwi na siebie - na nasze podatki krewa!wazeliniarz Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:35 Podoba Ci sie hajdis iluminowanie miasta a raza Cie oswietlenia kosciolow....dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 00:00 Nic mnie nie razi. Mam tylko wrażenie ze wydatek na świąteczne oswietlenie jest niczym w porównaniu do oświetleń obiektów sakralnych. Dla mnie mogą być oświetlone nawet plebanie. A co tam. Święta Bożego Narodzenia mają chyba dużo wspólnego z Kościołami, wiarą, religia, tradycją, więc o co walczycie. O to że lampeczki są nie potrzebne w naszym mieście? Jak wam sie podoba to fajnie. Mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 00:05 Jednak kobieta. Czy ktos tu napisał ze nie lubi swiatecznych stroików w naszym miescie??? Przeczytaj dokładnie od poczatku po koleji i zobacz w jaki sposób wcisnełas w to kosciół. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 00:13 I co w tym złego ze "wcisnęłam kościół". Dotknęłam jakiegoś szczególnie drażliwego tematu. Uważam że skoro jest na oświetlenie kościołów to powinno też być na oświetlenie miasta w świąteczne dni. I tyle. Brak pieniędzy na ten cel to nie jest żaden argument. Brak pomysłu - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 00:19 HAjdis...czyli nie trzeba gadac tylko sie wziącdo roboty, idz do urzędu miasta, lub do pana Berezowca przedstaw pomysł zrob kweste pobiegaj za sponsorami i bedzie git. I skonczy sie problem z kosciołami Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 00:58 Myślisz że tego już nie robiłam w swoim krótkim życiu? ;) Gdybym miała nadmiar wolnego czasu żeby takie rzeczy robić w czynie społecznym na pewno moje dzieci w święta miałyby sie czym zachwycac w naszym i tak przecież pięknym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:05 tak wymowka zawsze jest jak nie dzieci to maz jak nie maz to zakupy itp. Po prostu nie mieszaj w swoje wywody koscioła i tyle, wszyscy beda szczesliwi i nikt cie nie oskarzy o to ze nie swiecalamki w miescie jakby Hajdis chciala Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:14 O co kto mnie nie oskarży? Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:17 o co? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:22 No tak. O co? Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:27 no własnie :) Ok Hajdis lece spac jutro mam ciezki dzien,dobranocki życze. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:31 Dobranoc. Ja mam troche pisania do rana. A noc długa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:36 Ja tez mam jeszcze troche nocnej roboty....a to forum zabiera mi czas....co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:46 prace dyplomową. Ale nie sobie. Ja już jestem po wszystkim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 07:17 U nas mexico zmienia uchwałę Rady Miasta i próbuje oswietlić swój kościół z tacy . A któryż to taki hojny , że nie chce pieniędzy od podatnika ? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Lampki choinkowe 13.12.07, 07:26 Na większości pudełek lampek choinkowych pisze:"Wyłącznie do użytku w pomieszczeniu zamkniętym lub na zewnątrz" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny O oświetleniu specjalnie dla mexico 13.12.07, 07:40 Uchwała dotyczy oswietlenia obiektów sakralnych , w tym cerkwi . Odpowiedz Link Zgłoś
codemax Re: O oświetleniu specjalnie dla mexico 13.12.07, 08:09 A może by tak oświetlenie kościołow i innych budynków sakralnych przerbić na kolorowe i mrugające??? jeden problem mniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: O oświetleniu specjalnie dla mexico 13.12.07, 12:35 W Bielsku nawet mrugajce swiatelka maja podtekst religijny.Mnie ciesza w tym smutnym polskim krajobrazie podswietlone swiatynie... Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 17:21 Mój drogi Niku, szczerze mowiac mało mnie obchodzi czy płace za oswietlenie świątyń jako podatnik czy leci to z tacy. Po prostu mnie to nie obchodzi; za to podoba mi sie że, swiatynie są oświetlone. Nie przeszkadza mi też że kilkanascie lat temu były trzy parafie prawoslawne i dwie katolickie a teraz odpowiednio 5-4. i że w elekrowni aż sie od tego gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 20:33 Dlaczego wmawiasz mi rzeczy, których tak naprawdę nie wiesz. Dziecinada. Ja swego czasu orientowałam się kto za to płaci, ale skoro tak się upierałeś że z tacy, to myślałam że coś sie zmienilo. Oj nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 20:36 gdybys dodala.....i cerkwi...w życiu slowa bym nie powiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 20:57 Dla mnie kościół to kościół. Kościół prawosławny, kościół katolicki...... Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 21:01 Dlatego przepraszam Cie za docinki :) Powiedz lepiej jak Ci idzie pisanie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 21:32 Jakoś idzie. Założyłam sobie, ze ja napiszę w dwa tygodnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 21:36 Masz przynajmniej temat który lubisz...czy meczące wyrobnictwo? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 21:44 Temat prosty i przystępny. Z takimi jest najgorzej. Lanie wody. Wszędzie woda, sama woda i trzeba z tej wody stworzyć jakąś spójną całość żeby sie nie rozlała ;) Odpowiedz Link Zgłoś