Dodaj do ulubionych

Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miasta?

12.12.07, 22:08
Od lat jest tak samo. We mnie zachwytu to nie wzbudza. Wszystko sprawia
wrażenie jak zrobione na siłę, bez pomysłu, bez artyzmu. Ech, chciałoby się
żeby było fajnie ;)
Obserwuj wątek
    • markochmeleski Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:22
      Ciesz się z tego co masz.W Orli co roku zaciemnienie,jedynie inicjatywa
      mieszkańców w tym temacie poprawia nastrój świąteczny
    • lechowski51 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:23
      Hajdis zawies wladze miasta na Oxford Street do Londynu albo na 5
      Ave do NY i na nastepny rok bedzie w Bielsku gala jak
      tralala...trzeba tylko zwiekszyc budzet miasta o pare milionow
      • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:31
        Od razu pare milionów......

I nie bedę się cieszyć z tego co jest. Będę płakać że nie ma tego co by mogło
        być i nie za miliony, tylko za tysiące.
    • odziej Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:30
      ogólnie wszędzie jest to samo...
      w większych miastach część oświetlenia traktuje się jako reklamę... np w
      poznaniu enea oświetla kilka ulic dodatkowymi neonami oczywiście ze swoim logo
      wkomponowanym w motyw świąteczny...żenada

ale tak już jest, że nie ma chętnych na rachunki za prąd ;)
      • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:32
        Może będę nudna..... a na rachunki za oświetlenie kościołów jest?
        • mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:38
          Oczywiscie ze jest taca, masz jakis problem hajdis??????
          • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:01
            A co chcesz rozwiązać?
            • mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:12
              skup sie na lampeczkach na drzewkach i tyle przeszkadza ci
              oswietlenie kosciołow????????? finansujesz je??????????????????
              • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:19
                lampeczki tez by mi nie przeskadzaly

a oświetlenie zostało wykonane też z tacy?
                • mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:22
                  a ktory kosciół masz na mysli
                  • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:29
                    Nie mam na myśli żadnego szczególnego. Ogólnie chętnie bym sie dowiedziała kto
                    wyłożył pieniążki i kto teraz płaci rachunki. Podejrzewam ze to nie są małe kwoty.
                    • mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:37
                      Wiec po pierwsze aby nikogo nie denerwowac np. mnie warto bylo w
                      zapytac Koscioły i Cerkwie.
                      Oczywiscie że rachunki płacone sa z tacy, do tego jest
                      przeznaczona.Poza tym nawet jesli byłyby czesciowo płacoce z kasy
                      miasta nic wielkiego by sie nie stało w koncu są to obiekty
                      sakralne, zabytkowe i są naszym wspólnym dziedzictwem...........
                      Hans sie nie wpier.....j ze swiom że lepiej na szpitale.
                      • stepby Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 27.12.07, 09:22
                        mexico - o ile mi wiadomo to właśnie miasto płaci za oświetlenie
                        świątyni - mam, nadzieje, że wypowie sie ktoś z włodarzy na ten
                        temat - moja wiedza może być błędna.
                        • to_ja8 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 27.12.07, 12:35
                          władzom polecam zapoznanie się z Fundacją Idealna Gmina:

www.idealnagmina.org.pl/
                • wujekjarek1 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miasta 25.12.07, 17:17
                  przejezdzalem dzis przez Hajnowke... swiateczna dekoracja Bielska
                  jest o wieeeeeele ladniejsza od hajnowskiej ;)

wuj pozdrawia
        • markochmeleski Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 22:50
          U nas wójt dostał medal i wziął rachunki za iluminację cerkwi na siebie - na
          nasze podatki krewa!wazeliniarz
          • lechowski51 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 12.12.07, 23:35
            Podoba Ci sie hajdis iluminowanie miasta a raza Cie oswietlenia
            kosciolow....dziwne
            • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 00:00
              Nic mnie nie razi. Mam tylko wrażenie ze wydatek na świąteczne oswietlenie jest
              niczym w porównaniu do oświetleń obiektów sakralnych.

Dla mnie mogą być oświetlone nawet plebanie. A co tam.

Święta Bożego Narodzenia mają chyba dużo wspólnego z Kościołami, wiarą, religia,
              tradycją, więc o co walczycie. O to że lampeczki są nie potrzebne w naszym mieście?

Jak wam sie podoba to fajnie. Mnie nie.
              • mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 00:05
                Jednak kobieta.
                Czy ktos tu napisał ze nie lubi swiatecznych stroików w naszym
                miescie???
                Przeczytaj dokładnie od poczatku po koleji i zobacz w jaki sposób
                wcisnełas w to kosciół.
                • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 00:13
                  I co w tym złego ze "wcisnęłam kościół". Dotknęłam jakiegoś szczególnie
                  drażliwego tematu. Uważam że skoro jest na oświetlenie kościołów to powinno też
                  być na oświetlenie miasta w świąteczne dni. I tyle. Brak pieniędzy na ten cel to
                  nie jest żaden argument. Brak pomysłu - owszem.
                  • mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 00:19
                    HAjdis...czyli nie trzeba gadac tylko sie wziącdo roboty, idz do
                    urzędu miasta, lub do pana Berezowca przedstaw pomysł zrob kweste
                    pobiegaj za sponsorami i bedzie git. I skonczy sie problem z
                    kosciołami
                    • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 00:58
                      Myślisz że tego już nie robiłam w swoim krótkim życiu? ;)

Gdybym miała nadmiar wolnego czasu żeby takie rzeczy robić w czynie społecznym
                      na pewno moje dzieci w święta miałyby sie czym zachwycac w naszym i tak przecież
                      pięknym mieście.
                      • mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:05
                        tak wymowka zawsze jest jak nie dzieci to maz jak nie maz to zakupy
                        itp. Po prostu nie mieszaj w swoje wywody koscioła i tyle, wszyscy
                        beda szczesliwi i nikt cie nie oskarzy o to ze nie swiecalamki w
                        miescie jakby Hajdis chciala
                        • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:14
                          O co kto mnie nie oskarży?
                          • mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:17
                            o co?
                            • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:22
                              No tak. O co?
                              • mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:27
                                no własnie :)
                                Ok Hajdis lece spac jutro mam ciezki dzien,dobranocki życze.
                                • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:31
                                  Dobranoc.

Ja mam troche pisania do rana. A noc długa ;)
                                  • mexico86 Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:36
                                    Ja tez mam jeszcze troche nocnej roboty....a to forum zabiera mi
                                    czas....co piszesz?
                                    • hajdis Re: Czy podoba wam się świąteczna dekoracja miast 13.12.07, 01:46
                                      prace dyplomową. Ale nie sobie. Ja już jestem po wszystkim ;)
    • nikjesienny W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 07:17
      U nas mexico zmienia uchwałę Rady Miasta i próbuje oswietlić swój
      kościół z tacy . A któryż to taki hojny , że nie chce pieniędzy od
      podatnika ?

• markochmeleski Lampki choinkowe 13.12.07, 07:26
        Na większości pudełek lampek choinkowych pisze:"Wyłącznie do użytku w
        pomieszczeniu zamkniętym lub na zewnątrz" ??
        • nikjesienny O oświetleniu specjalnie dla mexico 13.12.07, 07:40
          Uchwała dotyczy oswietlenia obiektów sakralnych , w tym cerkwi .
          • codemax Re: O oświetleniu specjalnie dla mexico 13.12.07, 08:09
            A może by tak oświetlenie kościołow i innych budynków sakralnych
            przerbić na kolorowe i mrugające??? jeden problem mniej:)
            • lechowski51 Re: O oświetleniu specjalnie dla mexico 13.12.07, 12:35
              W Bielsku nawet mrugajce swiatelka maja podtekst religijny.Mnie
              ciesza w tym smutnym polskim krajobrazie podswietlone swiatynie...
      • mexico86 Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 17:21
        Mój drogi Niku, szczerze mowiac mało mnie obchodzi czy płace za
        oswietlenie świątyń jako podatnik czy leci to z tacy. Po prostu mnie
        to nie obchodzi; za to podoba mi sie że, swiatynie są oświetlone.
        Nie przeszkadza mi też że kilkanascie lat temu były trzy parafie
        prawoslawne i dwie katolickie a teraz odpowiednio 5-4. i że w
        elekrowni aż sie od tego gotuje.
        • hajdis Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 20:33
          Dlaczego wmawiasz mi rzeczy, których tak naprawdę nie wiesz. Dziecinada.

Ja swego czasu orientowałam się kto za to płaci, ale skoro tak się upierałeś że
          z tacy, to myślałam że coś sie zmienilo. Oj nieładnie.
          • mexico86 Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 20:36
            gdybys dodala.....i cerkwi...w życiu slowa bym nie powiedzial
            • hajdis Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 20:57
              Dla mnie kościół to kościół. Kościół prawosławny, kościół katolicki......
              • mexico86 Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 21:01
                Dlatego przepraszam Cie za docinki :) Powiedz lepiej jak Ci idzie
                pisanie pracy.
                • hajdis Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 21:32
                  Jakoś idzie. Założyłam sobie, ze ja napiszę w dwa tygodnie. Zobaczymy co z tego
                  wyjdzie.
                  • mexico86 Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 21:36
                    Masz przynajmniej temat który lubisz...czy meczące wyrobnictwo?
                    • hajdis Re: W Meksyku oswietlają koścół z tacy . 13.12.07, 21:44
                      Temat prosty i przystępny. Z takimi jest najgorzej. Lanie wody. Wszędzie woda,
                      sama woda i trzeba z tej wody stworzyć jakąś spójną całość żeby sie nie rozlała ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka