itdaga 02.02.04, 21:00 witam wszystkich. mam pytanie związane z usg dopochwowym: jak należy sie przygotować do takiego badania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sillia Re: usg dopochwowe 02.02.04, 21:07 itdaga napisała: > witam wszystkich. mam pytanie związane z usg dopochwowym: jak należy sie > przygotować do takiego badania? Hej, Nie trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać, zwyczajnie - jak do badania ginekologicznego. Czasami trzeba przynieść ze sobą własną prezerwatywę (lekarz nakłada ją na wziernik), a już raczej na pewno jeśli idziesz robić usg "nie- prywatnie". Pozdr. Sillia Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_dd Re: usg dopochwowe 02.02.04, 21:46 Do tego badania nie trzeba sie w zaden szczegolny sposob przygotowywac.Moj lekarz mnie nie uprzedza wczesniej,ze bedzie takie badanie gdyz nie jest to konieczne.Jesli nie mowil nic o prezerwatywie napewno ja bedzie mial i nie jest to uzaleznione od tego czy idziesz prywatnie czy tez nie.A jesli masz jakies watpliwosci zadzwon do lekarza i dowiedz sie dokladnie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sillia Re: usg dopochwowe 02.02.04, 22:54 agatka_dd napisała: [ciach] > Jesli nie mowil nic o prezerwatywie napewno ja bedzie mial i nie > jest to uzaleznione od tego czy idziesz prywatnie czy tez nie. Oj, nie zgodzę się, jak pierwszy raz poszłam (nie prywatnie) na takie usg to też nic nie wiedziałam o prezerwatywie i musiałam z gabinetu zasuwać z powrotem na dół, do szpitalnego sklepu i ją kupować. Ja nie wiem, czy tylko ja mam takiego pecha do lekarzy czy co... :-> Ale na wszelki wypadek lepiej mieć nawet, jak lekarz nic o tym nie wspomni. Pozdr. Sillia Odpowiedz Link Zgłoś
nicol-e Re: usg dopochwowe 03.02.04, 09:42 Hej! Trezba się wysikać- pęcherz moczowy powinien byc opróżniony pozdrawiam- Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
sillia Re: usg dopochwowe 03.02.04, 09:51 nicol-e napisała: > Hej! > Trezba się wysikać- pęcherz moczowy powinien byc opróżniony O, właśnie, a znów do usg nadnerczy pęcherz powinien być pełny Sillia Odpowiedz Link Zgłoś