partizan79 08.10.08, 21:35 Czy remonciarze mostu na Widowskiej kiedyś ten most skończą, czy mam tam póść i skończyć za nich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partizan79 Re: Most - Widowska 08.10.08, 21:49 :P Zaraz podbuntujemy Szpilę i Serwisa i jak tam wpadną na dwa aparaty, to się komuś oberwie. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Most - Widowska 08.10.08, 22:07 Partizanie ... dalszy ciąg piosenki znasz? "Budujemy mosty, Dla Pana [...] Tysiąc koni przepuszczamy, A jednego zatrzymamy." To i powinieneś wiedzieć gdzie pytać, kiedy skończą remont ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Most - Widowska 08.10.08, 21:49 "Jawor, jawor, Jaworowi ludzie, Co wy tu robicie?" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
riverisland Re: Most - Widowska 09.10.08, 19:36 Tak jak z metrem w Warszawie - robota poszła by szybciej gdyby dodali jeszcze jednego robotnika do tego, który to buduje:) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Most - Widowska 10.10.08, 08:41 Moje doświadczenie budowniczego stolicy i okolicy mówi : przy budowie i remioncie mostu nie należy się śpieszyć, zachować trzeba wszystkie wymagane pkt. wg. dokumentacji technicznej. Jak mówi przysłowie : Pospieszysz... za rok znów będziesz remontował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Most - Widowska 10.10.08, 10:46 Pewnych rzeczy technologicznie przy remoncie mostu nie da się przeskoczyć. Beton wykonany na cemencie portlandzkim i dojrzewający w temperaturze +20C osiąga 100% docelowej wytrzymałości na ściskanie po 28 dniach. Sądzę, że do pierwszych mrozów zdążą :) Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Most - Widowska 11.10.08, 08:29 no tak, jak wyżej, Szpila znasz się na tym widzę ;) wczoraj w Białowieży w nocy było -5 C Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Re: Most - Widowska 11.10.08, 15:59 szpila555 napisał: >Beton > wykonany na cemencie portlandzkim i dojrzewający >w temperaturze +20C osiąga 100 % > docelowej wytrzymałości na ściskanie po 28 dniach. ======================================================= To po co go budowlańcy ściskają ? Kilka wywrotek ze żwirem przejedzie i sam się sciśnie . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Most - Widowska 13.10.08, 09:17 img521.imageshack.us/my.php?image=metsomdopka7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Re: Most - Widowska 14.10.08, 07:43 Zauważcie w centralnej części mostu ... krzyżyki . img521.imageshack.us/my.php?image=metsomdopka7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Most - Widowska 14.10.08, 08:37 Wczoraj dowiedziałem się, że remont mostu ma się zakończyć do końca listopada . Odpowiedz Link Zgłoś
leo-art Re: Most - Widowska 14.10.08, 00:36 partizan79 napisał: > Czy remonciarze mostu na Widowskiej kiedyś ten most skończą, czy mam > tam póść i skończyć za nich? Pytanie nie brzmi: kiedy skończą, pytanie brzmi: czy to będzie most, czy remiza strażacka? Oj, jesteś bracie niecierpliwy. Jakoś tak niecnie podejrzewam, że te nasze roboty drogowe nie są wykonywane za stawki nasze, podlaskie, "pół-darmo", tylko to jest zapewne (ale mogę się mylićććć -50/50!) robota za kasę typu full wypas. To powinni robić profesjonaliści. Krytykowaliście tu ulicę Dubicze (Batorego-Kazimierzowska): rzeczywiście wąska jak diabli. Mogłaby być jednokierunkowa, ale nie jest. Mogłaby mieć jeden chodnik węższy, ale nie ma. Patrzę na te prace, i jakoś to widzę trochę takie jest łapu-capu: chodniki dziwnie poukładane (rowery wpadają w "kanał), itp. Dla mnie jedno - fajnie że robią... ale lepiej by było, gdyby nadal był tu bruk (chyba). Patrzę na niknącą populację panów jeżów. Nawet nie widać placków po jeżach na jezdni. W mieście były 2 trasy szybkiego ruchu, wspominałem. Teraz doszła 3 trasa - Dubicze. Co tędy nie jeździ! Walce drogowe, normalnie co rano zasuwały tędy (wyrównywały???) do pracy (przy księdza sadzawce, czy gdzie?). Teraz ganiają ciężarówki i wszystko, co tylko może. Zdecydowanie powyżej 50. Ja rozumiem bluesa i osobiście bym chętnie sam włączył opcję "Raid", gdybym był cienkim bolkiem tumankiem 7 nieszczęść. Nasza władza z pewnością jest władna przykrócić zapędy domorosłych Gołowczyców, ale z jakichś powodów widać się nie chce. Chuck Norris dałby radę. To nie jest duże miasto. Obstawiłbym te 3 ulice przed newralgicznymi miejscami "leżącymi żandarmami". Ryzyko byłoby tylko, gdyby chłopcy z poligonu wieźli nitroglicerynę :), a poza tym - spokój, cisza, ład i bezpieczeństwo. Jeśli zostanie trochę asfaltu tym od mostu na Widowskiej, wyleliby następująco: przed skrzyżowaniem na Dubicze-jakaś tam. Przed skrzyżowaniem przy szpitalu. Z ciężarówkami byłby spokój. Ganiają wożąc wielotonowe ładunki - taka ciężarówka może zrobić tu nam w mieście taki "mini WTC"! Druga zagadka będzie potem. O - i Widowska też jest pełna "gruluf żoz". Ja bym nie kończył tego remontu na moście ;) Powiedzcie - dokąd tak ganiają teraz ulicą Dubicze???... ruch jak na marszałkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
perphidia Re: Most - Widowska 14.10.08, 18:02 partizan79 napisał: > Czy remonciarze mostu na Widowskiej kiedyś ten most skończą, czy mam > tam póść i skończyć za nich? przyjdą mrozy i jakoś to będzie konstrukcja będzie conajmniej stabilna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Most - Widowska 15.10.08, 21:50 img353.imageshack.us/my.php?image=objazdzx3.jpg tylko dokąd ? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Most - Widowska 26.11.08, 15:13 A może tam jakiś supertajny element tarczy antyrakietowej montują? Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Most - Widowska 26.11.08, 15:20 partizan79 napisał: > A może tam jakiś supertajny element tarczy antyrakietowej montują? ==================================================================== Nie.Zaczerpnałem informacji na forum białostockim : "Podlasie żąda dostępu do morza" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=87683961 Zamiast zalewu będziemy mogli starymi wannami do Bałtyku się chlapnąć dla relaksu . Odpowiedz Link Zgłoś
ja_dekabrysta Re: Most - Widowska 26.11.08, 16:03 Ups a już miałem Yacht kupić,taki śródlądowy jakieś Tango lub Oriona. A tu trzeba pełnomorski kupywać to jakieś 100tyś lub 150tyś i gdzie ja teraz żyrantów znajdę.??:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Most juz przejezdny 26.11.08, 16:01 Nie jest źle, równiutko jak po stole, chwała budowniczym oraz Wam Rajcy za wymagania jakości oraz za końcowy odbiór ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Most juz przejezdny 26.11.08, 16:16 Musi rowerem jednokołowym . Jak ja jechał , to jeszcze znaki stali , a jako powazny obywatel nie pojechałem tym mostem . Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Most juz przejezdny 27.11.08, 07:14 Prawda , już przejezdny . Przetestowałem . Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Most juz przejezdny 27.11.08, 09:21 markochmeleski.1 napisał: > zaraz sprawdzimy :) ================================================= Marko , wstydż się . Dla nas nie wierzysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
burak-cukrowy Re: Most juz przejezdny 29.11.08, 21:20 Ile w Bielsku mamy mostów, tych drogowych ? naliczyłem 6 Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Most juz przejezdny 30.11.08, 06:23 burak-cukrowy napisał: > Ile w Bielsku mamy mostów, tych drogowych ? > naliczyłem 6 ============================================ Musikaj mało . Na Białce czy , na Lubce czy , to już sześć . A na Dubiczach ? Jeszcze by się coś nalazło . Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Co najmniej 8, a można liczyć dalej... 30.11.08, 14:31 Drogowe? Na Białej: - w Studziwodach kładka; 1. Białowieska 2. Batorego 3. Kazimierzowska 4. Widowska Na Lubce: 5. Zamkowa 6. Białowieska 7. Mickiewicza 8. Wyszyńskiego. Na upartego można by jeszcze zaliczyć Kleszczelowską na Szydłówce. Sered chyba jest puszczony kanalizacją? Na nim się mostu nie policzy. Podobnie, jak ten strumyk, za stadionem, płynący do Białej, choć on jest częściowo odkryty. Więc na Strzelniczej mostek można policzyć. Z drugiej strony - nie spotkałem się z nazwą tego cieku, więc czy można mówić w tym wypadku o mostach? Aha, mostów dla pieszych w parku nie liczyłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Co najmniej 8, a można liczyć dalej... 30.11.08, 15:49 Znaczy się burak chciał nas obszukać ? Odpowiedz Link Zgłoś