i_co_teraz_powiesz_na_to 18.11.08, 10:25 Potrzebuję wykonać pomiar ~ 27,000kHz i 3 miejsca po przecinku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikjesienny Re: Miernik częstotliwości, kto użyczy dokonać po 18.11.08, 11:17 nikandr@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Re: Miernik częstotliwości, kto użyczy dokonać po 18.11.08, 11:41 Ale do 30 MHz mam tylko wejście TTL , dalej preskaler . Chodzi prawdopodobnie o przestrojenie CB . Nie bardzo się to nada . Odpowiedz Link Zgłoś
i_co_teraz_powiesz_na_to Re: Miernik częstotliwości, kto użyczy dokonać po 18.11.08, 23:35 Tak, zgadza się. Zamówiłem na allegro po okazyjnej cenie CB radio przenośne tylko że niemieckie. Będę musiał odblokować kanały na AM i oczywiście przestroić "5" w "0" . Może uda mi się na słuch to wykonać zobaczymy. Jeszcze takiego zabiegu nie robiłem ale czas najwyższy :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Problem mikry. 19.11.08, 08:23 W szereg z kwarcem syntezera wlutowujesz dławik 10 mikrohenrów - kilkanasćie zwojów DNE 0,3 na rdzeniu ferrytowym TV ( taki 2 mm ) . Mozna również wstawić trymerek w szereg , rzędu 47 pF ,ale bedziesz miał przesuniete kanały o jeden . Lepiej eksperymentalnie odwijać i dowijać dławika . Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Re: Problem mikry. 19.11.08, 12:04 Konkretnie , bo znalazłem lekturę : 30 zw.DNE 0,15 na rdzeniu filtra p.cz.7x7 mm . Odpowiedz Link Zgłoś
i_co_teraz_powiesz_na_to Re: Problem mikry. 21.11.08, 18:23 Dałem kondensator 39piko i śmiga, kanały nie są przesunięte. Radio ręczne, stare bardzo, do nasłuchu jako takie lecz do wywołania kiepskie bo ma tylko 1W w AM. Na północnej odbieram hopy wylot na białystok centrum też słychać więc nie jest tak źle :) ale mierniczek by się przydał żeby to wszystko ładnie dostroić. Dzięki za pomoc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś