Dodaj do ulubionych

poseł mazurek broni honoru (?) podpitego generała

19.01.11, 20:46
Dzisiaj w debacie sejmowej na temat katastrofy smoleńskiej swoje 2 minuty miała posłanka Beata Mazurek. Posłanka PIS krytykowała zapis w raporcie MAK o tym, że gen.Błasik miał 0,6 promila alkoholu oraz....kazała premierowi polskiego rządu przeprosić wdowę po generale (sic !) Pani Mazurek chyba za dużo czasu ostatnio spędza pani z posłem A. Macierewiczem i jak widać towarzystwo tego posła powoduje to, że "gdzie rozum śpi i budzą się upiory"
Obserwuj wątek
    • pisze_szopki Re: poseł mazurek broni honoru (?) podpitego gene 20.01.11, 06:50
      Całość zapytania pani poseł Beaty Mazurek i replikę ministra Bohdana Klicha można obejrzeć na internetowej stronie naszej wybranki:
      www.beatamazurek.pl/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1
      Forma wypowiedzi posłanki była prawie tak bardzo przejmująca jak teksty mistrzyni tego typu wystąpień - poseł Beaty Szydło pseudonim Jęcząca Marta.
      Wizerunkowo też niczego sobie - zamiast dorodnej opalonej kobietki jak z facebookowego profilu:
      www.facebook.com/profile.php?id=1419277748
      wystąpiła dziś zatroskana szara myszka prawie tak zbolała jak:
      www.youtube.com/watch?v=ze60YMjAh70
      nawet znająca się na wszystkim Jolcia Szczypińska mówi WOW!!!!!!!!..(osiem wykrzykników - a ona przecierz się zna):
      www.facebook.com/profile.php?id=1419277748#!/photo.php?fbid=1803209766225&set=a.1803208926204.2105388.1419277748
      Nikt nie powinien mieć wątpliwości o mandacie moralnym (naturalne!) do takich wypowiedzi oraz do Jej dużej kompetencji w sprawach lotniczych:
      www.beatamazurek.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=251:beata-mazurek-w-akademickim-porcie-lotniczym-pwsz-w-chemie&catid=41:bm
      Co zaś dotyczy obecności alkoholu.
      Rosjanie przebrzydli naczytali się naszej prasy i na każdej pierwszej stronie zobaczyli przynajmniej jeden artykuł o tej tematyce.
      Uznali tym samym, że Polacy w taki niezdrowy sposób interesują się tymi sprawami i "temat wyciągnęli".

Oto naprędce znalezione dowody szczególnych zainteresowań czytelników:
      1)Dzisiejszy "Super Expres" - Aktor Andrzej Chyra zalany na imprezie;
      www.se.pl/s/okladki/thumbnails/2011/01/01_2001_0x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
      2) Ostatni "Nowy Tydzień" o tragicznym wypadku :
      www.nowytydzien.pl/nowytydzien/wp-content/uploads/2011/01/001chelm277yy.jpg
      3) "Super Tydzień Chełmski" nawet dwa tytuły - jeden o powyższym wypadku - drugi - o "aferze kupowania głosów", z wódeczką w tle:
      www.supertydzien.pl/index.php?id=9943&abcd=aktualnosci
      4) Ostatni dostępny na stronie numer "Kresy - Tygodnik Chełmski" z początku roku 2010 - Wprost pod koła:
      tygodnikchelmski.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=3&Itemid=52
      5) Najnowszy "Kurier Lubelski" - napity :
      www.kurierlubelski.pl/wiadomosci/358887,biala-podlaska-zabil-11-latke-grozi-mu-dozywocie,id,t.html
      • tutti-frutti5 Re: poseł mazurek broni honoru (?) podpitego gene 20.01.11, 21:12
        W PIS-ie trwa wyścig o to kto powie większą głupotę. Czym więcej zajadłości, chamstwa, prymitywizmu, jadu w opluwaniu rządzących tym pewniejsza "1" w zbliżających się wyborach parlamentarnych. Pani Mazurek nie ma co bronić sprawy która jest nie do obrony. Pijany generał leci w delegacji prezydenckiej na groby pomordowanych żołnierzy, a jego żona tłumaczy, że nie mógł być pod wpływem ponieważ na mszy miał wziąć komunię za brata ciotki wujka brata !!!
        • jakiwredny Nie róbmy z tego zagadnienia.(Z filmu "Miś") 21.01.11, 21:36
          tutti-frutti5 napisała:

>Pijany generał leci w delegacji prezydenckiej na groby pomor
          > dowanych żołnierzy, a jego żona tłumaczy, że nie mógł być pod wpływem ponieważ
          > na mszy miał wziąć komunię za brata ciotki wujka brata !!!

Czepiłaś się tych promili jak jakaś kronika policyjna w Nowym Tygodniu.
          Pijany - napiętnowany
          Wyobraś sobie że na ulicy pogryzł Cię pies.
          Stało się to w momencie kiedy wracałaś do domu po jakimś babskim piwie.
          W szmatławcu informacja by wyglądała:
          "Nietrzeźwa znana forumowiczka się doczekała!"

Podczas lotu kiedy to dwa razy twarze wszystkich pasażerów robią się czerwone też mam ochotę się napić.
          Pozwala sobie na to wielu pasażerów, sam powstrzymuje się tylko wtedy kiedy z pasażera zamieniam się w kierowcę.
          Na pokładzie można oczywiście pić inne napoje, ale to właśnie drinki, wino czy piwo naprawdę łagodzą te zabawy z ciśnieniem.

Po pierwszym moim przelocie odbierający mnie z lotniska kolega przywitał mnie dużą butelką wody mineralnej - jak bardzo byłem wdzięczny.

Poobserwuj po południu wychodzacych z osiedlowego spożywczaka.
          Jak wielu statecznym obywatelkom/obywatelom siaty grzechocą znajomo!
          • tutti-frutti5 Re: Nie róbmy z tego zagadnienia.(Z filmu "Miś") 21.01.11, 23:35
            mylisz prywatna wycieczkę z oficjalną wizytą delegacji rządowej. Pan generał zapewne szedłby obok Prezydenta składającego wieniec w imieniu narodu pomordowanym żołnierzom. Jeśli nie widzisz w tym nic zdrożnego to już sprawa twojej wrażliwości i wychowania. Dla mnie takie zachowanie to brak szacunku dla tych ludzi ! I nie ma tu nic do rzeczy ani kultowy film Miś ani kronika milicyjna w lokalnej gazecie.
            • jakiwredny Generał to funkcja polityczna 22.01.11, 04:24
              tutti-frutti5 napisała:

> mylisz prywatna wycieczkę z oficjalną wizytą delegacji rządowej. Pan generał za
              > pewne szedłby obok Prezydenta składającego wieniec w imieniu narodu pomordowany
              > m żołnierzom. Jeśli nie widzisz w tym nic zdrożnego to już sprawa twojej wrażli
              > wości i wychowania. Dla mnie takie zachowanie to brak szacunku dla tych ludzi
              > ! I nie ma tu nic do rzeczy ani kultowy film Miś ani kronika milicyjna w lokaln
              > ej gazecie.

Droga interlokutorko!
              Generał Andrzej Błasik i inni poleglii wtedy na pokładzie żołnierze mogli bardziej przeżywać wizytę w Katyniu i więcej z tego rozumieć niż nam maluczkim się zdaje.
              Chociaż ich obecność miała podnosić rangę wizyty, to lecieli oni przede wszystkim do zamordowanych kolegów.
              Niekŧórzy z nich o tej zbrodni mogli nawet dowiedzieć się dopiero po otrzymaniu promocji oficerskich, bowiem do służby w LWP nie bardzo się przydawała "pogłębiona" znajomość historii.
              Kiedy dzisiejszy generał zaczynał karierę pilota jego zadaniem miało być wypalanie pewnym rodzajem broni korytarzy dla "tanków naszych bystrych" o ile to możliwe nawet do Sekwany - doktryny się zmieniły - zaczęły się natowskie zaszczyty, kariera dowódcy dużej rangi, ale też inny rodzaj odpowiedzialności.
              Tu w "naszym" grajdołku być na świeczniku to mało komfortowa sytuacja.

Jego obecność w kabinie pilotów nie musiała wynikać z własnej inicjatywy,
              mógł dostać rodzaj polecenia: - Zobaczcie tam generale jak spisują się Wasi "maładcy", bo nie zawsze zachowyją się "bohatersko".

Żona Generała po zupełnie niepotrzebnie upublicznionej informacji o alkoholu - zachowała się tak jak powinna - broni męża, broni jego pamięci.
              Tak powinno być do czasu kiedy w opiniach rzeczoznawców zajmującuch się katastrofą pojawią się przesłanki że trzeźwość generała zaważyła na przebiegu lotu, wtedy pierwszy będę w krytykowaniu, a może nawet przyjmę Twoją ocenę za swoją.
              • ask70 Re: Generał to funkcja polityczna 22.01.11, 08:03
                jakiwredny napisał:

>
                > "Droga interlokutorko!
                > Generał Andrzej Błasik i inni poleglii wtedy na pokładzie żołnierze mogli bardz
                > iej przeżywać wizytę w Katyniu i więcej z tego rozumieć niż nam maluczkim się z
                > daje."\
                Polegli ? To oni walczyli? Z kim?
                • jakiwredny Tytułem wyjaśnienia 22.01.11, 10:21
                  Żołnierze i osoby będące w służbie (BOR-owcy,urzędnicy wypełniający wówczas obowiązki) - polegli, osoby organizujące wyjazd (choćby najważniejsze w państwie), ochotnicy - zginęli.
                  Tak to chciałbym.
                  Gdyby tak generalnie to - zabici w katastrofie , nie jestem skłonny do rozważań w sensie - zabici przez kogoś - zamordowani.
                  Ło i tyli
                  Pozdrawiam
              • tutti-frutti5 Re: Generał to funkcja polityczna 22.01.11, 10:46
                Gdy idę na cmentarz odwiedzić groby osób mi bliskich (i dotyczy to nie tylko rodziny) to z uwagi na szacunek do tych osób oraz chwili refleksji nad tajemnicą śmierci nie potrzebuję bodźców zewnętrznych w postaci lampki koniaku. Napiszę jeszcze raz jasno, bo chyba się nie rozumiemy. Nie chodzi o to czy stan generała miał wpływ na przebieg lotu, bo to inny temat. Chodzi o to, że generał członek oficjalnej delegacji powinien być TRZEŹWY ! Tyle i tylko tyle wymagam od człowieka który leci też i moim imieniu.
                • jakiwredny Różnie się czci zmarłych 22.01.11, 11:59
                  Na wschodzie na żołnierskiej mogile pozostawia się oprócz znicza "stakan z kruczkoj chlieba", w wielu kulturach wprost nie uchodzi nie wypić na mogile, nietórzy wręcz biesiadują.
                  Prezydenta Kwaśniewskiego media przyłapały kiedy miał nieco więcej niż 0,6 i to właśnie formacja pani Beaty Mazurek "darła łacha", że "pijany wieprz" i wielu teraz może nawet mimowoli "chodzi w ich butach".
                  No, nie mnie objaśniać te zawiłości i tak wiesz lepiej.
                  Oczywiście jesteś też lepiej wychowana.
                  • tutti-frutti5 Re: Różnie się czci zmarłych 22.01.11, 19:20
                    Są jeszcze takie plemiona na świecie, które chętnie schrupałyby jakiegoś białego, pulchnego białasa.
                    A więc, możemy się tu licytować co przystoi, a co nie. Żyjemy w takiej kulturze w której okazywanie w tak dziwny sposób szacunku dla pomordowanych jak chciał to uczynić polski generał jest większości Polaków obcy. Tak więc, bronienie takiego postępowania i żądanie przeprosin premiera to brak politycznego wyczucia i robienie spektaklu na własny użytek (który niestety nie przyniósł oczekiwanych rezultatów, bo posłankę pominięto dzisiaj w awansie do rady politycznej PIS ).
                    Nie twierdzę, że wiem lepiej po prostu takie jest moje zdanie.
                    Jeśli twierdzisz, że jestem lepiej wychowana to twoja opinia oczywiście mi pochlebia.

• jakiwredny "lubię tylko te piosenki, które już znam" 23.01.11, 07:30
                      tutti-frutti5 napisała:
                      >... Nie twierdzę, że wiem lepiej po prostu takie jest moje zdanie...

Przecierz ja mam tak samo!
                      Kiedy mam na jakiś temat swoje zdanie, to oczywiście oczekuje że wszyscy powinni/muszą je podzielać, i im więcej osób mówi mi że się mogę mylić, tym bardziej jestem przywiązany do moich poglądów.
                      • tutti-frutti5 Re: "lubię tylko te piosenki, które już znam" 23.01.11, 20:53
                        Chyba jednak mamy inaczej. Bo ja chętnie podyskutuję z każdym kto ma coś ciekawego do powiedzenia. Potrafię uszanować też zdanie inne niż moje, a i jeśli dyskutant ma argumenty które mnie przekonają to nie obstaję przy swoim za wszelką cenę.
                        A tak na marginesie to bardzo łatwo jest zmieniać temat wątku, aby tylko nie wypowiedzieć się co do jego sedna. Często ten zabieg stosują "politycy" którzy tak naprawdę nie mają nic mądrego do powiedzenia, a ich rola polityczna polega na przyciskaniu guzików wskazanych przez prezesa czy przewodniczącego.
                        • jakiwredny Re: "lubię tylko te piosenki, które już znam" 23.01.11, 21:18
                          Dalej będzie o mierzeniu ludzi swoją miarą.
                          Możesz dalej nie czytać?

Trochę przez przypadek napisałem o generale Andrzeju Błasiku w trzech aspektach:
                          1) Medycznym - jest możliwe że fizjologia deteminuje zachowania (skok ciśnienia wzmaga potrzebę ...)
                          2) Moralnym - człowiek który przysięgał w innym ustroju,ceniony do końca za cechy predysponujące jako pilota myśliwca/bombowca taktycznego.
                          3) Obyczajowym - czy cywile znają nieformalne zwyczaje w korpusie oficerskim ?

Tutti-frutti5 twierdzi że zawsze Generał powinien się zachowywać dokładnie tak jak ona sobie wyobraża.
                          Potwierdza się to kiedy zadałem sobie trud sprawdzić jak wyglądały jej jako autorki wątków wystąpienia na tym forum (dwa pierwsze przykłady są "the best"):

forum.gazeta.pl/forum/w,253,87056364,87056364,Flagi_powywieszali_.html
                          forum.gazeta.pl/forum/w,253,110928927,110928927,Panie_radny_Osowski_Jako_przedstwiciel_partii.html
                          forum.gazeta.pl/forum/w,253,77798658,77798658,Beata_Mazurek_razem_z_Sobecka_Macierewiczem_.html
                          forum.gazeta.pl/forum/w,253,71927110,71927110,11_Listopada_nowy_obyczaj_czy_.html
                          Pozdrawiam
                          • tutti-frutti5 Re: "lubię tylko te piosenki, które już znam" 23.01.11, 22:58
                            Oczywiście pan wolałby aby mierzono tylko pańską zapewne jedynie słusznąmiarą ?

> Trochę przez przypadek napisałem o generale Andrzeju Błasiku w trzech aspektach

Jak zauważyłem przeglądając pobieżnie (bo mało ciekawe) pańskie wątki, to wiele z nich pisanych jest przez przypadek ot tak, aby zaistnieć. Gdy jednak pańskie wypowiedzi nie wzbudzają reakcji na jaką zapewne pan liczył to bardzo często lubi pan dyskutować z samym sobą (choćby w wątku powyższym) co jest objawem niepokojącym.
                            Kiedyś próbował pan odgadnąć kim jestem. Ja zgadywał nie będę, ale zapewne nie jest pan nauczycielem języka polskiego..... bo dlaczego "generał" pisze pan raz z małej, a już niżej z wielkiej litery ?
                            • jakiwredny Pani/pan 23.01.11, 23:48
                              Teraz zauważyłem różnice w wypowiedziach w pierwszej osobie a ustawieniami konta kiedy czytnik konsekwentnie prezentuje "tutti-frutti5 napisała: ".

aśnapisaem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka