Dodaj do ulubionych

czas na wybory

24.08.06, 07:32
Myślę, że już najwyższy czs na wybory samorządowe. Proponowałbym stworzyć listę potrzeb Białej nim politycy będą mówić o bezrobociu, rozliczeniach, byłych ubekach itd. Mieszają ludziom w głowie tymi wyborami jak by od tego zależał los państwa a nie naszego miasta. Mimo głupot na górze jakoś Biała się rozwija i moim zdaniem jest b. ładnym miestem. Jak na wyśmianą ścianę wschodnią radzimy sobie zupełnie nieźle. Jeżdżę trochę po Polsce i uważam że nie mamy czego się wstydzić. Biała w ciągu tych 17 lat naprawdę poradziła sobie mimo ogólnej biedy. Wiem jakim kosztem tylko czy można byłoby inaczej. Przecież pod ziemią nie mamy miedzi czy węgla także pieniędzy też nie, ale .......
Obserwuj wątek
    • negev56 Re: czas na wybory 24.08.06, 20:12
      3 x nie, nie pójdę na żadne wybory, rzygać się chce, patrząc co wyprawiają ci z
      "górnej" półki, nie będę szafowała swoim głosem na miejscowych "polityków". Do
      koryta i tak się dopchają.
      • gosia.iza Re: czas na wybory 24.08.06, 20:37
        Ja się też trzy razy porzadnie zastanowię zanim pójdę, albo nie pójdę. To mi
        chyba pozostało po ostatnich parlamentarnych, po których do dziś pluję sobie w
        brodę
        • ciepan Re: czas na wybory 25.08.06, 09:26
          gosia.iza napisała:

> Ja się też trzy razy porzadnie zastanowię zanim pójdę, albo nie pójdę. To mi
          > chyba pozostało po ostatnich parlamentarnych, po których do dziś pluję sobie w
          > brodę
          a co, głosowałaś na pis?
          • athropos Re: czas na wybory 25.08.06, 10:38
            Trzeba iść na wybory, choćby po to, żeby potem mieć prawo do narzekania na
            wybranych u koryta. Nie głosujesz = nie masz prawa do krytyki i niezadowolenia.
            Nie ma nic gorszego, niż bierność.
            • zbyszek.44 Re: czas na wybory 25.08.06, 11:16
              Pozdrawiam wszystkich na forum Biała Podlaska
              Wybory samorzadowe są wazniejsze niż wszystkie pozostałe, ponieważ od tego
              jakich i których ludzi wybierzemy zależy to czy w naszym mieście będzie ładnie
              czy brzydko, nie bedzie nam sie nudzić wieczorami, bedziemy jeżdzic po równych
              ulicach a na chodnikach bedzie czysto i bezpańskie psy nie beda wałsac się po
              mieście, pijaczki zalegać deptaka i placu a w nocy bedziemy czuc sie
              bezpiecznie. Bo na nsze codzienne życie nie ma wpływu to czy poseł z naszego
              regionu jest "świety" czy "dziwkarz" czy prezydent kraju jest wysoki
              czy "kaczkowaty". Ma natomiast wpływ to kto jest prezydentem naszego miasta,
              jaka ma wizję jego rozwoju, czy bedzie go dalej zadłużał czy spróbuje poskromic
              apetyty na publiczne pieniadze. Czy np. nauczyciel bedąc dobrze wynagradzani a
              szkoły utrzymywane w dobrym stanie będą kształcić młodzierz na Poziomie co
              najmniej krajowem czy tylko na potrzeby Urzędu Pracy badź "londyńskiej
              garkuchni". Dobre wykształcenie yc moze nie jest gwarancja sukcesu ale
              przynajmniej układa w głowie. Potem ci ludzie czy pozostając czy robiac kariery
              gdzie indziej w jakimś procencie wpływaja na powodzenie naszego miasta.
              Chociażby nawet poprzez to że od czasu do czasu odwiedzą swoją rodzine, podsuna
              jakiś pomysł, coś zainicjują. Ale rozpisałem sie na pierwszy raz. To chyba tak
              na "wkupienie sie" do waszego ścisłego grona w tym forum.
              • bjkor Re: czas na wybory 25.08.06, 15:13
                i o to właśnie chodzi. Żeby jakiś dupek nie mówieł nam co potrzebne Białej.
          • gosia.iza Re: czas na wybory 25.08.06, 18:35
            ciepan napisał:

> gosia.iza napisała:
            >
            > > Ja się też trzy razy porzadnie zastanowię zanim pójdę, albo nie pójdę. To
            > mi
            > > chyba pozostało po ostatnich parlamentarnych, po których do dziś pluję so
            > bie w
            > > brodę
            > a co, głosowałaś na pis?
            Niestety...
            • bjkor Re: czas na wybory 25.08.06, 21:29
              to twój problem i przynajmniej 50% głosujących na PIS i teraz też chcesz głosować na ten blok? Bo do tego dojdą Giertychy i Leperki
      • bjkor Re: czas na wybory 25.08.06, 15:11
        I oto mamy problem. Wszyscy mają dość, choć to mało powiedziane polityków z "górnej półki". I słusznie tylko w tym problem, że my w tych wyborach wybieramy swoich ludzi a przynajmniej tak powinno być. PIS nam zrobił teraz kuku ponieważ nową ustawą spieprzył wszystko co możliwe. Bo praktycznie nie będziemy mogli głosować na znanego "sąsiada" którego znamy, tylko podział głosów przygotowany przez Kaczorków, Leperków i Giertyszków zrubił z nas niewolników partii. Niestety tym bardziej trzeba pomyśleć o ludziach i wyborach. Bo inaczej znowu będzie tak jak za komuny że na kogo innego głosujemy a z kapelusza wypada kto inny.
        Mam zamiar chodzić pierwszy raz w życiu na spotkania przedwyborcze szczególnie na te na których będzie ktoś z "góry" i zapytać się np. Lepera co on robi w Białej i gdzie jest ul. np. Grunwaldzka i co tam się dziej a jakie będzie wiedział to niech wyp..... z tego miasta bo nie ma o czym z nim rozmawiać. Po kij za jego podróże do Białej mamy płacić z podatków jak on nie zna naszego miasta
      • bjkor Re: czas na wybory 25.08.06, 21:33
        jak nie pójdziesz na pewno się dopchają. Jest tylko jedna opcja , żeby ludzie z Białej się zjednoczyli.
      • bjkor Re: czas na wybory 25.08.06, 21:39
        a może 3 x tak
        • negev56 Re: czas na wybory 25.08.06, 23:31
          a ja wiem, że każdy ze startujących ma gębę pełną wyświechtanych frazesów,
          mowe-trawe opanowaną do perfekcji, puste a wręcz śmieszne slogany z którymi jak
          ze sztandarem kroczą po władzę. A głupi naród ciągle im wierzy, ufa i myśli, że
          teraz będzie już dobrze bo "nasi" wygrali. Nie uwierzę, że można cokolwiek
          zmienić czy to w dużej czy w małej ojczyźnie, twierdzę, że musi nastąpić
          całkowita wymiana pokoleniowa to może wtedy....
          • bjkor Re: czas na wybory 26.08.06, 08:21
            może dlatego warto zastanowić sie i odstawić te "sztandary". A na pewno bez ludzi nie da się zrobić wymiany pokoleń. Starzy wyjadacze i tak nie chcą młodych dlatego poprawia się w idiotyczny sposób ordynację. Czy uważasz że bez twojego głosu to się zmieni?
          • bjkor Re: czas na wybory 26.08.06, 08:25
            Zastanawiam się jak na forum podyskutować o Białej w kontekscie wyborów a nie polityki ogólnej tej z bagna naszych kochanych przewódców. Zeby od nich jak najbardziej się odizolować a myśleć o Białej. Może podzielicie się ze mną pomysłami jak dobrać się do jakiegoś człowieka z którym warto porozmawiać. Przecież wystarczy tej apatii politycznej wsród nas.
            • negev56 Re: czas na wybory 26.08.06, 11:57
              nie uda się rozdzielenie polityki "wielkiej" od tej na naszym podwórku, do
              wyborów będą startowali ludzie z namaszczenia partii i taki namaszczony, choćby
              był najbardziej porządny i uczciwy, wystarczy, że będzie miał legitymację PIS-u,
              LPR czy Endrju Leppera czy jakiejś innej skompromitowanej partyjki to dla mnie
              się nie liczy.
              • negev56 Re: czas na wybory 26.08.06, 12:45
                wpadło mi do głowy, że przecież do wymienionych przeze mnie partii nie mogą
                należeć ludzie o szerokich horyzontach wię tym bardziej wrrrrr......
      • macyk Re: czas na wybory 25.08.06, 23:25
        Coraz rzadziej ogladam publicystykę w TV bo takiej ilości cynizmu nie mogę
        strawić. Nie kupuję gazety, gdy na pierwszej stronie widnieje ryj knura.
        Zamierzam głosować bo trzeba sygnalizować swoje zdanie a nieobecni głosu nie
        mają. Na podstawie obecnych "elit" nie można formuować uogólnień na wszsystkich
        kandydatów bo oddalamy szansę na zmiany.
        • macyk Re: czas na wybory 25.08.06, 23:40
          zapomniałem dodać:
          Głosując na PIS głosujesz na Samoobronę
    • ciepan Re: czas na wybory 29.08.06, 12:46
      Wybory w Polsce zawsze stawiają przed nami klasyczny dylemat: tak żle i tak nie
      dobrze. Z dwojga złego wybieram głosowanie ponieważ zawsze mnie irytowało, gdy
      ktoś rozmawiał o polityce - niezaleznie "dużej" czy "małej" - a gdy pytałem czy
      głosował odpwowiadał, że nie. Brak oddanego przez znas głosu odbiera nam
      możliwość krytyki. Tylko poprzez głosowanie możemy coś zmienić i należy próbowac
      aż do skutku, ponieważ taką możliwość daje nam demokracja. Rewolucję są dobre,
      ale przy obalaniu wszelkiego rodzaju totalitaryzów (nie zależnie od koloru
      "czerwonego", "brunatnego" czy "czarnego") i jako takiej formy przemian nie polecam.
      • bjkor Re: czas na wybory 05.09.06, 06:01
        I to jest jedna jedyna prawda jakby powiedział Giertych. Tylko problem w Białej jest taki na kogo głosować. Proszę o opinie o naszych starych władcach naszego grodu.
        • athropos Re: czas na wybory 07.09.06, 22:45
          bjkor napisał:

>Proszę o opinie o naszych starych władcach naszego
          > grodu.

Kojarzę tylko Karola Radziwiłła "Panie Kochanku". Jak miał fantazję pojeździć
          latem saniami, to mu drogę cukrem wysypywali. To był władca.

To, co nastało potem, to już jedno wielkie nieporozumienie. A teraz rządzi
          Lublin i jak jest, każdy widzi. Czego w budynku Urzędu Wojewódzkiego nie dało
          się odkręcić, to wyrwali na chama. I to jest kwintesencja tych rządów.
          • ciepan Re: czas na wybory 13.09.06, 15:39
            widzieliście jak nasz obecny prezydent się promuje, można pójśc z nim na kawę,
            tylko z info na stronie internetowej miasta BP wynika, że to my mamy zapłacic za
            tą kawę ponieważ zapraszamy. No ja raczej na niego nie będę głosował, bo chociaż
            kiełbasę by dał :)
          • bjkor Re: czas na wybory 14.09.06, 04:53
            tylko tyleże nie cukrem a solą. Właściwie przydał by się taki z fantazją tylko oby za własne pieniądze.
            • negev56 Re: wyzwiska 21.09.06, 22:05
              w wykonaniu tych wspaniałych polityków są cudne.
              Pan K. o panu Endrju L. że warchoł a pan Endrju L. o panu K. że cham, jakie to
              urocze.
    • inkwizytorbp Adam Abramowicz 23.09.06, 20:11
      Ja zamierzam zagłosować na Abramowicza - choćby za to, że wszystkie te
      pseudomedia w stylu Słowa Podlasia i paru innych pisemek, a do tego koleś z
      Tucznej i jego przyboczni ciągle na Nim psy wieszają. Opowiem się za kimś kto w
      tej rozgrywce jest słabszą stroną.ADAM ABRAMOWICZ to jest dobry wybór!
      • aga9001 Re: Adam Abramowicz 24.09.06, 00:36
        A ja będę głosowała na samą siebie :)
      • bjkor Re: Adam Abramowicz 24.09.06, 06:45
        Teżo Nimmyślałem ale za mało wiem może podzielisz się jakąś wiedzą?
        • zielony_beret Re: Adam Abramowicz 24.09.06, 08:05
          tjaaa...
          Oni wszyscy są dobrzy,do momentu aż się do koryta nie dorwą.
          Potem rozkładają ręce,ze niby "bardzo chcieli,że się starali,ale nic nie
          mogli,bo im nie pozwolili działać.."i takie tam pierdoły.
          Ja jak zwykle zagłosuję na agę :DDD
          • negev56 Re: Adam Abramowicz 25.09.06, 18:47
            ten Pan zdaje się, widzi tylko czubek własnego nosa czytaj Nasze Sklepy. Nie
            ufam komuś, kto nie potrafi patrzeć z perspektywy zwykłego zjadacza chleba.
            • inkwizytorbp Re: Adam Abramowicz 25.09.06, 19:39
              Jak narazie ten Pan, jak go nazwałaś cały swój interes zaczynał od niczego -
              najpierw pracował w wodociągach w ostatnich latach PRL, a potem pracował na
              własny rachunek ze zmiennym szczęściem. Sieć "Nasze Sklepy" nie jest własnością
              Pana Abramowicza - jest to sieć sklepów a każdy z nich ma własnego właściciela.
              Adam Abramowicz jest tylko prezesem tej sieci wybieranym przez zrzeszonych tam
              kupców. Nie ufasz? Wiesz, mam takie wrażenie, że odpowiada Ci Czapski, że jesteś
              zafascynowana tym, że położył nowe chodniki, nowe lampy - jedna sprawa, a ile
              stworzył miejsc pracy? O ilu zagranicznych inwestorów zabiegał? Miał możliwości
              i pieniądze, a tym co się zachwycasz, to jest najzwyklejszy obowiązek włodarza
              miasta. I takie pomyłki jak słynna "Północna" nie powinny być jego chlubą i
              tarczą - od kiedy to najpierw buduje się ulice i wszystkie media nie wiedząc kto
              tam będzie inwestował i jakich rozwiązań będzie potrzebował? A sam Czapski to
              taki czysty? Pan był lekarzem wojewódzkim, wyobrażasz to sobie? A jest
              Ekonomistą. Pan Czapski potrafi się ustawić aby było mu dobrze - przykład? Wiesz
              gdzie szykuje sobie gniazdko jakby jednak przegrał? Spółdzielnie Mieszkaniową
              "Zgoda"... Głosuj na niego, ależ proszę, ale nie dziw się potem, że młodzi
              uciekają z tego zadbanego, ale bez przyszłości miasta.
              • negev56 Re: Adam Abramowicz 25.09.06, 19:58
                Po pierwsze: nigy nie mówiłam o panu Czapskim, że go cenię bo tak nie jest,
                czytaj uważnie co piszę.
                Po drugie: pana Abramowicza też nie lubię i nie zamierzam odznaczać go medalem
                za jego jak piszesz zasługi.
                Po trzecie: nie widzę jak dotąd nikogo, kto wart byłby mojego skromnego głosu.
                Po czwarte: tak mam dosyć "polityki" w wykonaniu dużych i małych, że nie
                wybieram się na żadne wybory.
                • martimax Re: Adam Abramowicz 31.10.06, 19:33
                  hahahahaha ale macie fajną pogadankę
                  a tak na marginesie to inkwizytow dużo wie o Panu Abramowiczu :):)
                  pozdrawiam głosujących i nie głosujących :D
                  • martimax Re: Adam Abramowicz 31.10.06, 19:34
                    sorki miało być inkwizytorbp :),
                    fajny nick ( przez łeb i po sprawie ) może jakaś schizma ?:)
    • bjkor Re: czas na wybory 30.10.06, 15:23
      a może wrócimy do tego wątku. może ktoś ma jakieś spostrzeżenia?

• negev56 Re: czas na wybory 30.10.06, 17:13
        Jeżeli zdecyduję się pójść na wybory to oddam swój głos na PO i to obojętne na
        kogo z tej partii, a zrobię to tylko dlatego, że nie znoszę PISu, LPRu czy tam
        jakiej Samoobrony, tyle.
        • inkwizytorbp Re: czas na wybory 30.10.06, 21:37
          No pewnie, przecież wcześniej wychwalałaś józka b. i to wiadome było, że oddasz
          głos na niego do sejmiku, a na któregokolwiek z jego zauszników do rady
          miasta.Masz rację, oddany głos na kogokolwiek to jest mądry wybór!! Tak trzymaj,
          a napewno dogonimy Koree Północną!!
          • negev56 Re: czas na wybory 30.10.06, 22:08
            oczywiście, że tak, mój głos i moja decyzja, taka karma.
            A co do Korei Północnej, błędne rozumowanie, nie my ich a oni nas dogonią,
            jeszcze tylko trochę PISu, szczypta LPRu posypane Samoobroną.
            • kaaatia Re: czas na wybory 30.10.06, 22:27
              negev56 napisała:

> oczywiście, że tak, mój głos i moja decyzja, taka karma.
              > A co do Korei Północnej, błędne rozumowanie, nie my ich a oni nas dogonią,
              > jeszcze tylko trochę PISu, szczypta LPRu posypane Samoobroną.

to mi się podobało ;-) dokładnie to ujełaś
            • bjkor Re: czas na wybory 01.11.06, 10:42
              no i pewnie mamy wspólne obawy niestety ale tak to wygląda jak napisałaś, czy my zawsze mósimy głosować na "nie". Bo iestety ale tak wygląda nasza polityka nie głosujemy za czymś tylko przeciw
              • negev56 Re: no to jak? 10.11.06, 19:24
                Idziecie na wybory czy nie?
                Oddany głos będzie ważny czy nie?
                • zielony_beret :) 10.11.06, 23:25
                  Będąc między Abramowiczem a Czapskim, i między Czapskim a Abramowiczem.....
                  wybieram Browanxa - chociaż on jedyny- nic nie obiecuje:DDD
                  www.smog.pl/wideo/5400/krzysztof_kononowicz_kandyduj%B1cy_na_prezydenta_bia%B3egostoku_z_ramienia_partii_podlasie_xxi_wieku/
                  .....i dla tego jestem apolityczna:DDD
                  • zielony_beret Re: :) 10.11.06, 23:42
                    ten facet jest genialny ! hehehehe
                    idol - jak pragne serka z piątnicy!!!
                    www.smog.pl/wideo/5428/napad_na_matke_krzysztofa_kononowicza/
                    szkoda,że on jedyny jest szczery:DDDD
                    :PPP
                    "i będzie tak jak trzeba"
                    "i tak sie działo sie"
                    "i na wytrzeźwiałke!"
                    • negev56 Re: :) 11.11.06, 06:35
                      "otworzyć nowe miejsca pracy- dla ludzi i młodzieży", gość jest cudny.
                      U nas są tacy sami, tylko w garniturach, sweterki wstydliwie ukryli w szafie.
                      • bjkor Re: :) 23.11.06, 12:07
                        no właśnie po wczorajszej debacie w tvp3 kto ma jakie pomysły?
                        • negev56 Re: :) 23.11.06, 17:58
                          nie oglądałam debaty, bo nie chciało mi się, wybór między p.Czapskim a p.
                          Abramowiczem to żaden wybór.
                          Jestem wielkim znakiem zapytania.
                    • martimax Re: :) 11.11.06, 20:26
                      zielony bereciku:):)
                      masz jedną nie przeczytaną wiadomość na poczcie gaztey :):)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka