andre_234 08.09.09, 12:11 Słyszałem że całkiem zlikwidują. Mam nadzieję że to plotka. Ktoś coś wie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisia55 Re: ZUS w Chełmie 08.09.09, 17:28 andre_234 napisał: > Słyszałem że całkiem zlikwidują. > Mam nadzieję że to plotka. > Ktoś coś wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jakiwredny Re: ZUS w Chełmie 08.09.09, 17:39 lisia55 napisała: > andre_234 napisał: > > > Słyszałem że całkiem zlikwidują. > > Mam nadzieję że to plotka. > > Ktoś coś wie ? > > Pytanie za 5 punktów (10 kredki Bambino): Kiedy i po co Ostatnio byliście w ZUS-ie? P.S. Nie było pytania jeśli tam pracujecie Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: ZUS w Chełmie 08.09.09, 20:21 Zapewne chodzi o rencistów którzy na komisje będą musieli zasuwać do pierdziszewa czy jakiegoś biłgoraja. Odpowiedz Link Zgłoś
jakiwredny Re: ZUS w Chełmie 09.09.09, 06:54 andre_234 napisał: > Zapewne chodzi o rencistów którzy na komisje będą musieli zasuwać do > pierdziszewa czy jakiegoś biłgoraja. To genialna strategia tej zasłuzonej instytucji: Jeśli petent zdoła dotrzeć na komisje -więc sobie radzi, może pracować i renta się nie należy. Kiedy jednak nie dotrze, znaczy - klient nie jest zaiteresowany skoro nie przyszedł. Lekarze orzecznicy nie będą zmuszeni posługiwać bezduszną selekcją procentową (15-20 % obligatoryjnie odrzuconych wniosków) - pacjenci sami "zdecydują" o swoim losie. Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 Re: ZUS w Chełmie 13.09.09, 20:16 > Pytanie za 5 punktów (10 kredki Bambino): > > Kiedy i po co Ostatnio byliście w ZUS-ie? > P.S. > Nie było pytania jeśli tam pracujecie Ja bywam- raz częściej, raz rzadziej w zależności od potrzeb, ostatnio jakieś 2 tygodnie temu. Z ZUS-em "współpracuję" już ładnych kilkanaście lat przez ten okres czasu zauważyłam wiele pozytywnych zmian w zakresie obsługi klienta. Likwidacja Inspektoratu w Chełmie nie spowoduje likwidacji całego znienawidzonego systemu ubezpieczeń, spowoduje (jak słusznie zauważył Andre) tylko i wyłącznie likwidację miejsc pracy w Chełmie i przeniesienie ich gdzie indziej. Chyba lepiej, żeby "miejscowi" nami i naszymi papierami się zajmowali... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: ZUS w Chełmie 09.09.09, 14:32 Nie wiem czy zlikwiduja ale dobrze by sie stalo ze wzgledu na przesadnie rozrosnieta administacje. Co gorsze zeby dostac jakiekolwiek swiadczenie z ZUS-u trzeba przyjsc z glowa w reku:) Nikogo tam nie interesuje, ze np masz 500 tys kapitalu emerytalnego, ktory zostal przez 30 lat wypracowany i teraz nie masz zdrowia do pracy.. Nie mowiac o mozliwosciach jakie daje chelm.. Jednym slowem, liwidujcie ten smietnik, bo zbieranie kwitkow to zaden powod dla istnienia tej chorej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: ZUS w Chełmie 10.09.09, 06:28 kocica_ewela napisała: > Nie wiem czy zlikwiduja ale dobrze by sie stalo ze wzgledu na przesadnie > rozrosnieta administacje. Co gorsze zeby dostac jakiekolwiek swiadczenie z ZUS- > u > trzeba przyjsc z glowa w reku:) > Nikogo tam nie interesuje, ze np masz 500 tys kapitalu emerytalnego, ktory > zostal przez 30 lat wypracowany i teraz nie masz zdrowia do pracy.. Nie mowiac > o > mozliwosciach jakie daje chelm.. > > Jednym slowem, liwidujcie ten smietnik, bo zbieranie kwitkow > to zaden powod dla istnienia tej chorej instytucji. Przecież te przepisy wymyślili posłowie AWS. Zus tylko je stosuję. Kto głosuje na pogrobowców AWS tj. PO i PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: ZUS w Chełmie 10.09.09, 11:59 Co do biurokracji to zdanie podzielam. Jednak likwidacja ZUS w Chełmie to przeniesienie etatów do pierdziszewa na czym skorzystają ziomale Palikota. U nas przybędzie bezrobotnych i rencistów. Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: ZUS w Chełmie 11.09.09, 15:11 Mna nikt sie nie przejmuje wiec mnie tak samo nie interesi to.. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: ZUS w Chełmie 11.09.09, 20:24 A mnie (mimo żem stary cap) nie jest wszystko jedno a dziwić się przestanę dopiero w trumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: ZUS w Chełmie 26.09.09, 11:58 Jeżeli komisja lekarska też będzie w pierdziszewie to Chełmscy renciści mają przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś