25.10.06, 19:25
Jakie znacie sposoby, aby pomóc dziecku podczas kolki?

Obserwuj wątek
    • martina.15 Re: Kolka 25.10.06, 22:13
      infacol smile albo np esputicon
      herbatka z koperku, mozesz Ty pic jak karmisz piersia
      masaz brzuszka zgodnie z kierunkiem zegara
      "dociskanie" zgietych nozek do brzuszka

na razie tyle, poszukam jeszcze
    • olutek_m Re: Kolka 26.10.06, 07:31
      Jeszcze do tego co dodała martina (a napisała prawie wszystkie sposoby) Noszenie
      na tygryska. Aby nóżki i raczki dziecka luźno zwisały. A druga ręka, będziesz
      mogła masować brzuś Majeczce.
      Jak by bardzo płakała to włącz suszarkę i delikatnie ogrzewaj jej brzuszek.
      Dziecko się odpręża i bąki wyskakują. U nas to działało supersmile
    • mania54 Re: Kolka 26.10.06, 21:12
      ja nie znalazłam magicznego środka na kolkę, stosowałam wszystkie w/w. W
      najcięzśzych napadach kolki byłam zmuszona przez godzinę włączać i wyłączać
      suszarkę, bo rzeczywiście jej głos uspokajał Młodego
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: Kolka 26.10.06, 21:35
      najlepiej to znaleźć taki sposób noszenia/trzymania małej, że przy nim uspokaja
      się, nie płacze i nie pręży, popróbuj, może akurat coś wynajdziesz sama, co
      odpowiada Majeczce jak ją brzuszek boli ???

poza tym herbatki z kopru, np u nas plantex powodował zaostrzenie (!!!)
      objawów, pomógł dopiero koperek z herbatki Hippa granulowana smile
    • martina.15 Re: Kolka 27.10.06, 09:53
      nie wiem czy kiedys ogladalas Tracy Hogg, ale ona jednak radzi zeby trzymac
      dziecko pionowo na ramieniu i poklepywac plecki a nie glaskac.

aaa i teraz jest artylkul w Mamo to ja, w skrocie podam:
      -odciagnij troche mleka (tego poczatkowego, przed kazdym karmieniem)-jak nie
      bedzie kolek moze to oznaczac uczulenie na laktoze
      -odstaw w swojej diecie mleko i jego przetwory i wolowine, babelki i smazone
      -nie uzywaj ziolek non stop- trzeba je odstawic przynajmniej na kilka dni co
      kilka tygodni

na reszte zapraszam do czytania smile
    • olutek_m Re: Kolka 27.10.06, 13:12
      Dziewczyny, ja myślę, że dziecko tak czy tak bedzie miało kolki. Testowałam na
      mojej Żabce różne specyfiki, noszenie, od bekanie, sama eliminowałam z diety
      pokarmy które mógłby powodować kolki. I tak je miała. Większość dzieci ma kolki.
      Nobla dla tego kto wymyśli coś skutecznego. Rodzice zamiast cieszyć sie
      pierwszymi miesiącami z Maleństwem to tylko czekają z przerażeniem do pory w
      których zaczyna sie kolka. JA ryczałam razem z Milą. Strasznie to przezywałam,
      że ona cierpi, a ja nie moge jej pomócsad Trwały u niej "tylko" 2 miesiące i
      przeszły nagle.
      Gosiu, musisz porostu uzbroić sie w cierpliwość. Nie dać sobie wmówić, że coś
      zjadłaś i zaszkodziło dziecku. Bo to bzdura. (oczywiście nie popadając w
      skrajności. Do tej pory nie jem grochu, kiszonej kapusty i wszelkich warzyw
      wzdymających. Smażone już jem.)
      Pozdrawiam!!!
      Ola

Martinko, muszę Ci to napisać. Twoja córa jest porostu piękna!!! Ma zniewalające
      oczka. Zastanawiałaś sie, żeby zrobić jej profesjonalną sesję zdjęciową??
      • martina.15 Olutku 27.10.06, 15:15
        nie myslalam, na razie ma wujka (ekhu, ekhu, mojego faceta) ktory jej superowe
        zdjecia robi, tylko musimy miec troche wiecej czasu zeby narobil ich mnostwo smile

a nawet jesli... brak kasy, ech...
        • metoda_7 Re: Olutku 28.10.06, 13:40
          martina masz faceta?? napisz coś więcej smile wiesz że ja też jestem samotną matką
          i miło mi będzie poczytac ze jednak sie czasem udaje smile napisz na priva jak tak
          publicznie nie chcesz smile
          • martina.15 Re: Olutku 28.10.06, 16:25
            napisze publicznie bo potem pojdzie...

we wrzesniu mialam cos w stylu wolnego zwiazku, tylko to trwalo krotko i z
            Mi(chałem) jestesmy tylko na stopie kolezensko-przyjacielskiej. a w miedzyczasie
            wrocil z USA moj dobry przyjaciel, tez stary znajomy, tuz przed wyjazdem zerwal
            ze swoja dziewczyna... i zaczal do mnie uderzac smile jako ze ja w Jeleniej a on
            studiuje we Wrocławiu wiec przegadalismy mase godzin na gadu... no i wpada, bywa
            i... no wlasnie dopiero co zaczelismy byc razem. doslownie kilka dni smile

balam sie troche ze Piotr nie zdaje sobie sprawy co go czeka z mama z
            dzieckiem... ale sie nie zrazil, Hanuske lubi bardzo smile no wiec jest OK, a nawet
            bardziej niz OK, tylko ta odleglosc...
            • metoda_7 Re: Olutku 28.10.06, 18:45
              zazdroszcze smile
              oby się wam ułożyło wink
              • gosia1510 martina.15 28.10.06, 19:53
                Gratuluje i oczywiście mocno trzymam kciuki. Niech wasza miłość kwitnie!
              • gosia1510 Re: matoda 28.10.06, 19:58
                Metoda zobaczysz i ty trafisz na odpowiedniego faceta, najwidoczniej potrzeba
                troszkę czasu!
                A powiedz jak tam twoja córcia? Jak ci sypia w nocy? Ma koleczki? To zabawne
                męczyłyśmy się na porodówce tego samego dniasmile Jak będziesz miała ochotę
                pogadać to zapraszam na gg 1364756
                • martina.15 Re: matoda 29.10.06, 14:45
                  dzieki dziewczyny smile a Ewa, Ty sie nie martw ja nie przypuszczalam w ogole ze
                  cos takiego sie stanie...a jednak smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka