Dodaj do ulubionych

piwo bezalkoholowe

18.04.17, 19:19
Chodzi za mną i nie wiem czy się skusić...
Niby 0% i piłam będąc kierowcą przed ciążą a teraz studiuję etykiety i widzę"zawartość alkoholu poniżej 0,5 " czyli nie zero... Jakoś w poprzednich ciążach nie mialam takich dylematów .. :)
Obserwuj wątek
    • martishia7 Re: piwo bezalkoholowe 18.04.17, 20:19
      Bavaria ma autentyczne O%, ale to sikacz owocowy, dobry na upały ;) ok. 0,5% ma kefir. Napij się "Żywca dla kierowców", jeśli Ci to pomoże, to rozgrzeszam Cię ;)
      • e_le_n_a Re: piwo bezalkoholowe 18.04.17, 21:45
        własnie owocowe mnie nie jarają ;-) lekarz też mi tak mówił,że większe stężenie alko jest po kefirze niż takim Żywcu :) ale może jakoś przeżyję ten sezon grillowy bez :)
        • joannapoznan Re: piwo bezalkoholowe 19.04.17, 09:50
          Ja piję Lech Mohito 0% i od czasu do czasu dealkoholizowane wino czerwone Torres Natureo Free, które ma 0,5%. Pytałam o to lekarza, powiedział żeby butelki nie wypijać ale lampka jak najbardziej nawet na trawienie jest ok.
          • e_le_n_a Re: piwo bezalkoholowe 19.04.17, 10:10
            O sprawdzę tego Lecha :)
            Na trawienie by się przydało takie winko,szczególnie przy świętach :)
        • martishia7 Re: piwo bezalkoholowe 19.04.17, 11:00
          Jest też Bavaria bez owoców ;) W ogóle to mój mąż kupuje mi czasami naprawdę dobre piwo bezalkoholowe w takim pubie do którego chodzi (jedyne 14 zł za butelkę... ) i to smakuje jak prawdziwa IPA. Nie pamiętam nazwy, jak będę mieć w domu to napiszę.
          • e_le_n_a Re: piwo bezalkoholowe 19.04.17, 17:04
            Fajnie :)) u nas jakoś dostęp do takich cudów jest ograniczony... najbliższy dobry hipermarket 15 km...
    • hanti Re: piwo bezalkoholowe 20.04.17, 08:25
      Ja nałogowo pije cydr z ikea ;-) chyba jedyny bezalkoholowy jaki można dostać ;-)
      • malszysz Re: piwo bezalkoholowe 20.04.17, 17:33
        Dla mnie mąż znalazł bezalkoholowe pszeniczne, jakieś niemieckie, pyszne, idealne na majowego grilla :-)
    • wisnia-w-czekoladzie Re: piwo bezalkoholowe 20.04.17, 21:51
      Ale mi narobiłyście ochoty :-D
      Nie próbowałam ani piwa, ani wina, ani cydru bez alko.
      No ale już wiem, że kupię jak nic jak tylko spotkam !! :-)
      • e_le_n_a Re: piwo bezalkoholowe 20.04.17, 23:00
        allegro.pl/listing?string=wino%20bezalkoholowe&order=m&bmatch=sa-base-relevance-floki-5-nga-hou-1-1-0419

allegro.pl/listing?string=piwo%20bezalkoholowe&order=m&bmatch=sa-base-relevance-floki-5-nga-hou-1-1-0419

:) :) :)
        • joannapoznan Re: piwo bezalkoholowe 21.04.17, 09:19
          ceny jak za dobrego Malbeca:) mniam.
        • wisnia-w-czekoladzie Re: piwo bezalkoholowe 21.04.17, 10:46
          O ja Cię !!! Flachy nawet na allegro !!! :-D hehehe, dzięęęki :-D
          • e_le_n_a Re: piwo bezalkoholowe 21.04.17, 12:56
            zamówię sobie na urodziny :D
            • joannapoznan Re: piwo bezalkoholowe 24.04.17, 09:50
              ja tez sobie zamówię bąbelki, bo w makro gdzie kupuję to moje czerwone bąbli nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka