Dodaj do ulubionych

Parogen a tycie

06.03.12, 22:42
Witam,
To mój pierwszy post na forum - jeśli temat był poruszany - sorry (w wyszukiwarce nic nie znalazłam).
Brałam Parogen przez pół roku (po epizodzie depresyjnym) - przytyłam 10 kg. Jaka jest szansa, że po odstawieniu zrzucę nadwagę?.

Pozdrawiam zaprawionych w boju.
Niki
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Parogen a tycie 06.03.12, 22:47
      pytasz jaka jest szansa że po odstawieniu nadwaga sama zejdzie czy że Ty dasz radę schudnąć?
      • niki_de Re: Parogen a tycie 06.03.12, 22:57
        Pytam, jaka jest szansa, że metabolizm wróci do formy przed.

Pozdrawiam
        Niki
        • lucyna_n Re: Parogen a tycie 06.03.12, 23:06
          a tego nie wie nikt, jak zaczniesz prowadzić intensywny tryb życia, dużo ruchu, regularne posiłki to metabolizm powinien przyspieszyć, ale samo z siebie pewnie te 10 kilogramów nie zejdzie, ale jak poćwiczysz to czemu nie?
          • niki_de Re: Parogen a tycie 06.03.12, 23:09
            Dzięki Lucyna :-).

To nie najważniejsza kwestia w życiu, ale jednak upierdliwa. Bardziej dokuczliwe były trudności z koncentracją i nadmierna senność.

Pozdrawiam
            Niki
            • lucyna_n Re: Parogen a tycie 06.03.12, 23:15
              Niby mała ale jednak jeżeli się z tymi kilogramami źle czujesz i są one faktycznei nadliczbowe a nie np 10 powyżej 40 przy wzroście 176 to ja Ciebie całkowicie rozumiem. Nie samą depresją człowiek żyje, jak wraca do życia to chcialby między ludźmi jakoś wyglądać, czuć się dobrze w tej swojej marnej skórze a w dzisiejszych czasach trudno czuć się dobrze kiedy np w nic modnego si ęczłowiek nie mieści, jakkolwiek nawet z normalną wagą i tak te sieciowkowe ciuchy to nie wiem na kogo są szyte, bo przecież nie na żywe kobiety, tylko na jakieś słupy bez biustu i pupy.
    • zakonna Re: Parogen a tycie 08.03.12, 21:39
      ja się łączę w bólu z Tobą :) na lerivonie mam 15 kg do przodu i cichą nadzieję, że jak kiedyś odstawię to uda mi się to zrzucić. Bo na razie diety idą mi jak po grudzie, metabolizm leży totalnie. Cały czas sobie powtarzam, że wolę być gruba ale po jasnej stronie mocy. Chociaż czasami, jak kolejne spodnie robią się za małe to tak mi się niemiło jednak robi
      • agus0603 Re: Parogen a tycie 25.07.12, 17:56
        Hej:) ja też biorę parogen, jestem o 8 kg cięższa niestety... a jako, że od wielu lat miałam skłonności do zaburzeń odżywiania, to nadmierny apetyt, zatrzymywanie wody w organizmie, osłabienie i niemożność przez t uprawiania sportu tak jak to byłoby mi potrzebne, że utrzymać wagę, znacznie przyczyniły się do bulimii. tak więc odstawiam je teraz i zostaje mi chyba tylko psychoterapia... swoją drogą nie znam żadnej osoby, która nie przytyła po tego typu lekach...
        • korniz Re: Parogen a tycie 25.07.12, 21:08
          tyjesz bo lek powoduje zaparcia ja tak miałam i odstawiłam.Testuje trening relaksacyjny Jacobsona i zobaczymy czy mi pomoże.Wg mnie leki nie wyleczą trzeba popracować nad psychiką. i dlatego nie biorę.
          • petola Re: Parogen a tycie 02.09.12, 00:07
            W moim przypadku jest zupełnie odwrotnie. Biorę Parogen czwarty miesiąc i schudłam 6 kilo. Zupełny brak apetytu , potrafię jeść raz dziennie. Jestem senna i nic mi sie nie chce. Ale co najważniejsze lęki zniknęły... mam nadzieję że na zawsze. Brałam wcześniej Citabax, Asertin i Afobam. Parogen działa na mnie najlepiej. Pozdrawiam.
        • noemi23 Re: Parogen a tycie 06.09.12, 19:03
          Nie wiem dziewczyny od czego to zależy, ale uwierzcie mi biorę Parogen już drugi rok i nie przytyłam ani kilograma!!!!!!!!! W ogóle jeśli o mnie chodzi to uważam ten lek za rewelacyjny, bardzo pomógł i dalej pomaga na moje objawy depresyjno-nerwicowe ( w szczególności lęki, bezsenność i wyolbrzymianie problemów), bo nie mam po nim żadnych skutków ubocznych typu problem z koncentracją, senność, no po prostu go biorę i wcale nie czuję jakbym brała jakiś lek tego typu, a zanim trafiłam na ten idealny to brałam inne i po nich właśnie miałam takie reakcje. Wzmożony apetyt miałam tylko na Lerivonie ale brałam go tylko przez trzy tyg. bo moja lekarka zastosowała go jako "pomost" do zmiany leków, także możliwe że jakbym brała go dłużej to bym sporo przytyła.
    • agata.em Re: Parogen a tycie 02.09.12, 08:41
      to moim zdaniem możliwe. Ja na lekach przytyłam 23kg, w tej chwili nadal biorę leki (kilkakrotnie były zmieniane) i na dwóch ostatnich schudłam 17kg.Inna sprawa,że prowadzę bardzo aktywny tryb życia, ale nie podejmowałam jakichś specjalnych działań żeby waga spadałam, wszystko jak zawsze. Mogę się mylić, ale wydaje mi się,że tycie po lekach to głównie skutek jakichś zmian w organizmie,na żadnym z leków nie zaobserwowałam np większego apetytu, tyłam jedząc tyle co zawsze.
      Ale oczywiście każdy organizm jest inny
    • evee1 Re: Parogen a tycie 03.09.12, 00:50
      Ja akurat nie przytylam jakos spektakularnie na paroksetynie. To znaczy przytylam, chociaz jem z wiekiem coraz mniej, ale to raczej kwestia zwalniajacego z wiekiem metabolizmu i tego, ze zanim zaczelam brac leki, to bylam klebkiem nerwow i pewnie przez to metabolizm mialam troche szybszy.
      Ale ja z waga walcze od urodzenia ;-), wiec nigdy nie bylam chuda.
    • mikos_vip Re: Parogen a tycie 09.01.13, 12:46
      dużo ruchy i dobra dieta. Trzeba będzie pomóc wrócić organizmowi do dawnej formy. Ja przytyłem 6 kg po parogenie, ale udało mi się je szybko zrzucić po 2 miesiącach:) Polecam pocztać:indekslekow.pl/lek/parogen
      • enoive Re: Parogen a tycie 14.01.13, 01:59
        Na pewno zatrzymywanie wody w organizmie i zwiekszenie laknienia. Trzeba wziac sie w garsc i zmienic nawyki zywieniowe. Co Was gubi, slodycze? Bo im wiecej sie je slodyczy tym bardziej organizm sie uzaleznia i wciaz domaga sie wiecej. Potrzeba silnej woli. Mam kolezanke, ktora cierpi na schizofrenie, dlugo dopasowywali jej leki az dobrali. Niestety jedyna wada to tycie, lekarz mowi - nie da rady nic zrobic, tak juz bedzie. Ale jak kolezanka bierze sie za siebie to gubi wage, no nie oszukujmy sie, ile tej wody moze sie zatrzymac? 4 litry ale nie 10-czy 20l. Wystarczy troche ograniczyc jedzenie, nie smazyc w glebokim tluszczu a ze slodyczy nie trzeba w ogole rezygnowac, mozna sobie np. w weekend zjesc cos slodkiego tylko z umiarem.
    • ela1_234 Re: Parogen a tycie 29.10.15, 00:50
      Ja akurat schudłam po tym leku, moze to wynika z tego, ze okropnie się pociłam- dosłownie litrami. Szansa w twoim przypadku na utratę wagi istnieje, bedzie ciezko . Ja utyłam po innych lekach psychotropowych, mogę Ci tylko podać kilka rad, które stosuje: codziennie ruch- spacer minimum 1 godzine, czesto zastępuje go sprzataniem, odkurzanie, mycie podług, i oczywiscie dieta- nie mam na mysli mało jesc, tylko madrze- zero cukru, ograniczyc weglowodany . Ja przeszłam na wegetarianizm, nie jem miesa, ale nie kazdy da rade.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka