asiaipawel 10.11.05, 13:55 czy jeszcze jest? dawniej - jakieś 4 lata temu był atrakcją .........niemałą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maryjka_sad Re: Bar U Wołodii 10.11.05, 15:00 asiaipawel napisała: > czy jeszcze jest? > dawniej - jakieś 4 lata temu był atrakcją .........niemałą ------------------------------------------------------------ jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
hans_kloss_hans Re: Bar U Wołodii 10.11.05, 20:22 owszem, jeszcze istnieje klimat ok, piwko jak wszędzie, tylko jego właściciel powoli stacza się w odchłań alkoholizmu jego wybór Odpowiedz Link Zgłoś
trufla_pl Re: Bar U Wołodii 11.11.05, 11:34 do ...asiaipawel!---czy macie zamiar owiedzić h-kę--jeśli tak to radzę omijać bar u Wolodii z daleka --zeszła na psy!--same elementy tam siedzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hans_kloss_hans Re: Bar U Wołodii 11.11.05, 13:01 zgadza się, jest to swoista "meta", pełna szumowin jak w portowym barze Odpowiedz Link Zgłoś
asiaipawel Re: Bar U Wołodii 11.11.05, 20:02 dzięki za info, "klimacik" to tam był zaiste nieziemski, a sam właściciel "nadużywał" chyba od zawsze, kilka lat temu byłam w Białymstoku służbowo przez prawie 4 miesiące, w tym czasie kilakrotnie odwiedzaliśmy rzeczony "bar",, świetne zdjęcia mamy w mundurach - wszystko tm było "nieco zapuszczone" - ale egzotyczne i fajne. ale wcześniej o tym "barze" pisano we Wprost", i odwiedzany był przez "znakomitości", grzechem było będąc w Hajnówce nie wejść do /tego baraku/. szkoda.......... może na wiosnę wpadnę do żubrów - nie ominę napewno - miło wspominam, a Hajnówka zmieniła się bardzo przez ostatnie 4 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Bar U Wołodii 12.11.05, 23:59 I to jest właśnie odrobina ekstrawagancji. W małym prowincjonalnym miasteczku o odrobinę za wiele. Bo element...bo menele... Słoneczka, to nie element i nie menele. To koloryt wart uwieczniania. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.konarski Re: Bar U Wołodii 14.11.05, 16:00 Niestety ten bar jeszcze istnieje, ponieważ jak dotąd nikt nie posadził do więzienia właściciela z art. 256 KK za publiczne propagowanie totalitaryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Bar U Wołodii 14.11.05, 18:45 szymon.konarski napisał: > Niestety ten bar jeszcze istnieje, ponieważ jak dotąd nikt nie posadził do > więzienia właściciela z art. 256 KK za publiczne propagowanie totalitaryzmu. Nie posadził, ponieważ nawet nasz nie w pełni doskonały wymiar sprawiedliwości potrafi odróżnić happening od propagowania totalitaryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
alienbox Re: Bar U Wołodii 16.11.05, 10:33 Byłem, piwka się napiłem. Właściciel pod znacznym wpływem, ale miło pogaworzył... A inni goście, których ktoś określił mianem meneli? Nie trzeba się ich bać. Toż to też jest pewnego rodzaju folklor. :-) Niechcąco zakolegowałem się z kilkoma. Fajne przeżycie dla kogoś, kto żyje na codzień w zupełnie innym świecie. Propagowanie totalitaryzmu??? Panie Konarski zbyt sztywno Pan podchodzi do tematu. :-) Poważnie zastanawiam się nad przeprowadzką do Hajnówki. :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.konarski Re: Bar U Wołodii 01.12.05, 19:14 Prawdziwie sztywno podchodzili do "tematu", Ci którzy zamarzli na Syberii dzięki bandytom, kórych wizerunki wiszą w tej spelunie. Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Bar U Wołodii 04.12.05, 20:51 Wojtek (właściciel baru), mówi o sobie: "Jestem prawicowy, nie mam nic wspólnego z komunizmem". I ja mu wierzę. Scenografia miejsca nie zachęca do powtórki, raczej przestrzega przed powrotem. Podobnie jak np. "Przygody dobrego wojaka Szwejka" nie są peanem na cześć I wojny światowej, a przestrogą przed mordobiciem na masową skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Bar U Wołodii 25.07.06, 23:12 Myślałem, że Konarski ma jedynie braki w zwojach, a tu chyba raczej całkowity brak organu należy stwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
czarka77 Nie mogę... 26.07.06, 12:03 ... bo mi się podoba. Lubię inteligentne eufemizmy. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.konarski Re: Bar U Wołodii 30.04.07, 16:36 Otwórz bar ze swastykami i Adolfem Hitlerem na ścianie i tłumacz się, że ostrzegasz przed totalitaryzmem. Braki w myśleniu jak widzę są tu powszechne. Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowiak Re: Bar U Wołodii 30.04.07, 17:37 jestes spokrewniony z roman(em)pidlaszukiem? Odpowiedz Link Zgłoś
maryjka_sad Re: Bar U Wołodii 25.07.06, 16:51 Byłam tam w niedzielę. Cicho, niedużo ludzi, rosyjki "chancon" i piwo Żubr. Leżący rower, przewrocona popielniczka. Nalepka "Wolna Białoruś" na Leninie - jednym z ilu - w kącie. Gęsta, letnia atmosfera spokoju, pogawedki o życiu. www.flickr.com/photos/50432290@N00/198046306/ www.flickr.com/photos/50432290@N00/198048900/ Odpowiedz Link Zgłoś
mihaj Re: Bar U Wołodii 29.04.07, 22:13 Czy pozostaną nam tylko wspomnienia po czymś, co ginie? Baru już chyba nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Bar U Wołodii 02.05.07, 16:07 My wiemy, że nasz Bóg umarł. Ale to nie znaczy, że można z niego kpić, - powiedzieli komuniści i zamknęli Bar. A pretekst zawsze się znajdzie. Dajcie mi tylko człowieka, - jak mawiał kiedyś sławny hajnowski prokurator Lemiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowiak Re: Bar U Wołodii 15.05.07, 20:08 eee tam wolodia chodzil caly czas nawalony robil jakies przepaly to mu zamkneli bude Odpowiedz Link Zgłoś
neol17 Re: Bar U Wołodii 19.05.07, 10:44 No i po fajnym obiekcie. Ostatnio widziałem Wołodzię, jak jechał na Białoruś z jakąś obywatelka tej republiki. Mało go chyba ta cała sprawa obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowiak Re: Bar U Wołodii 22.05.07, 23:27 lipa bo bar byl ciekawy mozna bylo go uznac za atrakcje turystyczna Odpowiedz Link Zgłoś
masha79 Re: Bar U Wołodii 24.05.07, 20:59 Byłam i nie wiem, co ludziska w tym widzieli Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowiak Re: Bar U Wołodii 24.05.07, 21:38 ot taki sobie ciekawy skansen --> chyba raczej niespotykane zjawisko w polsce z czasem tylko zamienil sie w zulownie Odpowiedz Link Zgłoś
romualdus1 Re: Bar U Wołodii 25.05.07, 18:44 masha79 napisała: > Byłam i nie wiem, co ludziska w tym widzieli a w jakim innym miejscu mozna było zobaczyc tylu leninów na metrze kwadratowym? Odpowiedz Link Zgłoś
kuna00 Re: Bar U Wołodii 26.05.07, 02:24 bylem tam podczes dlugiego weekendu, i co zastalem ? zapijaczonego Wojtka Rynarzeskiego, jakieś rosjanki i wszechobecny odór !!! ot co zostało z legendy... Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Bar U Wołodii 21.08.07, 19:52 To co? Zamknęliście se w końcu ostatnią atrakcję? To teraz siusiu, paciorek i spać. I koniecznie z ręcamy na kołdrze. Odpowiedz Link Zgłoś