alimari 31.01.05, 10:06 I zapraszam do dzielenia się wszelkimi informacjami oraz doświadczeniami związanymi z zakupem i eksploatacją mieszkań w SM DdM. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blankak1 Re: Witam:) 02.02.05, 10:25 Ja również witam wszystkich mieszkańców SM a w szczególności przyszłych ul.Szwai. Mam nadzieje że oprócz alimari i mnie więcej osób to zajrzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
olka_krakow Re: Witam:) 02.02.05, 22:31 Witam, obawiam sie ze malo osob tu dotrze, poniewaz, niestety, nie da sie znalezc tego forum w wyszukiwarce, po wpisaniu hasla "Spoldzielnia dom dla mlodych" oraz roznych kombinacji, typu SM DdM lub SM dom dla Mlodych. Moze trzeba to zmienic? Pozdrawiam Odpowiedz Link
alimari Re: Witam:) 03.02.05, 09:28 olka_krakow napisała: > Witam, obawiam sie ze malo osob tu dotrze, poniewaz, niestety, nie da sie > znalezc tego forum w wyszukiwarce, po wpisaniu hasla "Spoldzielnia dom dla > mlodych" oraz roznych kombinacji, typu SM DdM lub SM dom dla Mlodych. Moze > trzeba to zmienic? Pozdrawiam Oj:(( to mój debiut - muszę zgłębić tajniki i jeśli tylko istnieje taka możliwość to zaraz poprawię:))) Odpowiedz Link
ks222 Re: Witam:) 03.02.05, 14:17 Witam serdecznie wszystkich sasiadów i proponuję aby każdy z nas zgłosił w Spółdzielni chęć spotkania na zebraniu z innymi mieszkańcami bloku, czyli tzw. zebranie członków Spóldzielni z bloku przy ul. Szwai. Balkony będą w stanie surowym, ale większy problem może być w niskiej izolacyjności akustycznej budynku. Prezes mówi,że ciągi wodne są izolowane taśmą izloacji akustycznej i że pustak jest o dobrych parametrach izolacji akustycznej. Myślę jednak że powinniśmy bardziej naciskać na ten problem już dziś, bo gdy po zasiedleniu okaże się, że słuchać głośny telewizor u sąsiada lub że inny sąsiad bierze prysznic to koszty zlikwidowania tego problemu będą znacznie większe. Powinniśmy np. żadać pomiaru izloacyjności akustycznej bydynku i podniesienia tej izolacyjności w przypadku niskiej izolacyjności. Inny problem to np. problem ogrzewania klatek. Prezes mówi, że jest tzw. Pogodynka czyli w zależności od temperatury na zewnątrz budynku i tak na klatce temperatura będzie powyżej 21 stopni gdy na zewnątrz bedzie zimmno. W gruncie rzeczy chodzi o regulowanie grzania na kltce w zależności od temperatury na klatce a nie na zewnątrz bydunku. Termostatów na klatce nie będzie, gdyż Spóldzielnia twierdzi, że zostaną ukradzione. I jeszcze jeden problem który dotyczy sposobu obmiaru powierzchni mieszkalnej. Każdy z nas powinien przypilnować, by zapisane to było w umowie kupna. Mianowicie chodzi o to że są co najmniej dwie normy pierwsza z 70 roku a druga z 97 roku i nie ma obowiązku lecz jest dowolność w wyborze z korzystania z nich. Norma z 1997 roku daje mniejszą powierzchnię mieszkalną. Schiff Krzysztof Odpowiedz Link
anetamr Witam:) 07.02.05, 08:49 Co to znaczy, ze "balkony będą w stanie surowym"??? Przecież miały być wykończone z płytkami i z tytułu wykończenia właśnie mieliśmy dopłacać po 100 zł za m2 balkonu??? Pozdrawiam sąsiadów. a. Odpowiedz Link
kaz026 Re: Witam:) 06.02.05, 01:30 Witam sasiadow a szczegolnie pana ktory widac ze sie zna na budownictwie bo ja w ogole Pomysl z ogrzewaniem brzmi niezle Troche mnie martwi ta akustyka Odpowiedz Link