Dodaj do ulubionych

pytanie o ciepłą wodę

17.06.06, 11:33
Witam
Odbiór mieszkania już niedługo, zaczynam kompletować wyposażenie, przynajmniej
to, co trzeba najwcześniej zamontować. Zastanawiam się nad zakupem baterii
termostatycznej do łazienki, tylko nie wiem czy jest taka potrzeba przy
ciepłej wodzie z MPEC-u? Jak jest z temperaturą wody? Czy wydanie kilkuset
złotych więcej na termostat ma uzasadnienie? Będę wdzięczny za wszystkie opinie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • qqlio Re: pytanie o ciepłą wodę 18.06.06, 02:15
      Temperatura wody jest W MIARE stabilna (duzo ci da ta ocena ;-D), ale wszystko
      zalezy, w jakim celu chcesz montowac:
      1) oszczednosc -> nie oplaca sie, bo pewnie zycia nie starczy, zeby zwrocil sie
      koszt baterii (w oszczedzonej wodzie)
      2) wygoda -> jesli nie zal ci tej kasy to prawdopodobnie warto, natomiast jesli
      potem moze ci braknac na cos naprawde potrzebnego to sam wiesz ;-)
      Pozdrawiam
      • soto74 Re: pytanie o ciepłą wodę 18.06.06, 15:41
        wygoda- na pewno, a cena? ja kupiłem baterie prysznicową w krakowskiej armaturze
        naprawde nie drogo- 80 zł, bo koncówka serii.
        • noemi27 Re: pytanie o ciepłą wodę 18.06.06, 18:14
          Szkoda kasy, tak jak i na panel prysznicowy z funkcjami masażu (czyli z
          wymaganą ilością ciśnienia w strumieniu wody). W bloku to się nie sprawdza,
          przynajmniej naszym zdaniem. Lepiej kupić sobię za różnicę coś innego - a
          potrzeb pewnie co nie miara w nowym mieszkanku :-)))
          Pozdrawiam
    • syrena9 Re: pytanie o ciepłą wodę 19.06.06, 09:12
      U nas bateria termostatyczna się sprawdza.Dzieci są zadowolone,że podczas mycia zawsze mają odpowiednią wodę tzn. nie jest za gorąca.Przy dzieciach jest to bezpieczne rozwiązanie,polecam :-)
    • sugob Re: pytanie o ciepłą wodę 19.06.06, 18:53
      chodziło mi głównie o komfort użytkowania, zdaję sobie sprawe że oszczędności
      rzędu 100 zł w perspektywie kilku lat to gra nie warta świeczki jeżeli na dzień
      dobry trzeba wydac pieniądze, które przy wykańczaniu mieszkania zawsze znajdą
      ciekawsze zastosowanie, ale obecnie mam w mieszkaniu kocioł gazowy przepływowy i
      mam już dość sytuacji kiedy stoję pod prysznicem a ktoś odkręci wodę w kuchni -
      efekt jest taki że przez chwilę leje się zimna woda a zaraz później prawie
      wrzątek, byłem ciekawy czy przy zasilaniu z wymienikowni też się tak dzieje, czy
      temperatura wody jest bardziej stabilna
      • qqlio Re: pytanie o ciepłą wodę 19.06.06, 18:56
        Jak dla mnie jest wystarczajaco stabilna ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka