Dodaj do ulubionych

McDusia - kiedy???

12.06.10, 22:20
Czy ktoś z Was ma chociaż jakieś blade pojęcie na w/w temat? Bo
zaczynam się niecierpliwic już na poważnie...
Obserwuj wątek
    • aganoreg Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 22:26
      Sama MM nie ma pojecia, wiec my tez nie...
      • karolla44 Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 22:28
        Hmm, dziwne to troszkę, dzięki za odpowiedź! Do września raczej sie
        nie ukaże:(
        • onlycoffee Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 22:36
          Należy czekać cierpliwie, mając na uwadze, że taki Sapkowski na przykład
          zapowiada książki na marzec, a wydaje w wakacje roku następnego, a to dopiero
          jest dramat ;)
          • nessie-jp Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 22:39
            A zapowiadał coś? Sapkowski.
            • onlycoffee Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 22:47
              To była akurat uwaga odnośnie "Żmii" i wcześniej "Lux Perpetua" - nic nie wiem o
              planowanych nowościach. I jak wspominam "Żmiję", trochę się boję wiedzieć,
              szczerze mówiąc.
              • nessie-jp Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 23:07
                Żmii nie czytałam, nie chciało mi się (zupełnie nie moje klimaty), myślałam, że
                może coś się ciekawego kroi...

Bo co do McDusi, to im dłuższy okres oczekiwania, tym dłużej można żywić
                nadzieję, że dzieło będzie czytalne, lepsze od poprzednich, wolne od zignacenia
                i ogólnie zachwycające. Jak z tymi prezentami gwiazdkowymi, co to najmilsze są
                przed otwarciem ;)
                • aganoreg Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 23:22
                  Specjalnie zajrzalam na strone MM, ale ciiiiisza. Z drugiej strony, brak wpisow
                  moze swiadczyc o intensywnej pracy.
                • nchyb Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 18:53

nessie-jp napisała:

> Żmii nie czytałam, nie chciało mi się (zupełnie nie moje klimaty),
                  myślałam, że
                  > może coś się ciekawego kroi...

czekałam niecierpliwie na Żmiję ja i dziecię moje. Żadne z nas się
                  nie zachwyciło...
              • slotna Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 00:18
                Sapkowski skonczyl sie na kill'em all ;) Bardzo cierpie z tego powodu i nie rozumiem, naprawde nie rozumiem, jakim cudem pisze tak slabo, skoro jeszcze nie zestarzal sie jak MM czy Chmielewska... Chlip.
                • nessie-jp Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 16:59
                  slotna napisała:

> Sapkowski skonczyl sie na kill'em all ;)

Dla mnie zasadniczo cenne są dwa tomy opowiadań i niewiele poza tym
                  • onlycoffee Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 17:02
                    Sapkowki jakoś tak ma, że kończyć nie umie :)
                  • lezbobimbo Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 17:14
                    nessie-jp napisała:
                    > Trylogia husycka to samo, zaczyna się od budowy ciekawego świata, >tylko
                    potem> robi się stopniowo coraz bardziej tak samo (bitwy, >flaki, flaki, bitwy).

Czyli Sapek pisze o walecznych jelitkach :D
                • lezbobimbo Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 17:13
                  slotna napisała:
                  > Sapkowski skonczyl sie na kill'em all ;)

Dawno temu, kiedy jeszcze umialam czytac, to mialam wrazenie, ze juz Wiedzmin
                  taki bywal mnogokillerski. Co polubilam drugoplanowego bohatera czy bohaterke,
                  to za kilka stron gineli, n.p. przeszyci strzala przez biodro czy jakos tak.
                  Bardzo niepaszczackie!
              • paszczakowna1 OT, Żmija 13.06.10, 15:20
                > I jak wspominam "Żmiję", trochę się boję wiedzieć,
                > szczerze mówiąc.

"Żmija" to sprawiła na mnie wrażenie czegoś, co Sapkowski w lepszych czasach
                zaczął pisać, zarzucił, stwierdziwszy, że nic z tego nie będzie, bo sam autor
                nie wie, co ma być dalej, a ostatnio odgrzebał z szuflady i po drobnej redakcji
                wydał. Bo wygłodzony czytelnik wszystko kupi.
                • onlycoffee Re: OT, Żmija 13.06.10, 16:15
                  Miałam to samo wrażenie. Wziął stare opowiadanie, zakończył jakoś, byleby było i
                  puścił jako pełnoprawną książkę. Tyle że kiepską moim zdaniem. W dodatku jakość
                  wydania była równie marna. W dodatku cena była dużo za wysoka w stosunku do
                  jakości wydania (i objętości książki).
          • croyance Re: McDusia - kiedy??? 15.06.10, 14:55
            A taka Enid Blyton, na ten przyklad, jak w piatek wieczorem rozmawiala
            z wydawca, ze ma w planach nowa ksiazke, to we wtorek rekopis byl juz
            gotowy. Caly weekend pisala, i prosze.
    • ateh7 Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 14:11
      Gdzieś tam czytałam (zabijcie mnie, nie pamiętam gdzie), że McDusia ma być w
      listopadzie tego roku. Dlatego ja już od pewnego czasu nastawiam się na listopad
      ale tak naprawdę to nigdy nie wiadomo, bo może MM jeszcze będzie poprawiać,
      zmieniać, i jeszcze raz poprawiać...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka