karolla44 12.06.10, 22:20 Czy ktoś z Was ma chociaż jakieś blade pojęcie na w/w temat? Bo zaczynam się niecierpliwic już na poważnie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aganoreg Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 22:26 Sama MM nie ma pojecia, wiec my tez nie... Odpowiedz Link
karolla44 Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 22:28 Hmm, dziwne to troszkę, dzięki za odpowiedź! Do września raczej sie nie ukaże:( Odpowiedz Link
onlycoffee Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 22:36 Należy czekać cierpliwie, mając na uwadze, że taki Sapkowski na przykład zapowiada książki na marzec, a wydaje w wakacje roku następnego, a to dopiero jest dramat ;) Odpowiedz Link
onlycoffee Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 22:47 To była akurat uwaga odnośnie "Żmii" i wcześniej "Lux Perpetua" - nic nie wiem o planowanych nowościach. I jak wspominam "Żmiję", trochę się boję wiedzieć, szczerze mówiąc. Odpowiedz Link
nessie-jp Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 23:07 Żmii nie czytałam, nie chciało mi się (zupełnie nie moje klimaty), myślałam, że może coś się ciekawego kroi... Bo co do McDusi, to im dłuższy okres oczekiwania, tym dłużej można żywić nadzieję, że dzieło będzie czytalne, lepsze od poprzednich, wolne od zignacenia i ogólnie zachwycające. Jak z tymi prezentami gwiazdkowymi, co to najmilsze są przed otwarciem ;) Odpowiedz Link
aganoreg Re: McDusia - kiedy??? 12.06.10, 23:22 Specjalnie zajrzalam na strone MM, ale ciiiiisza. Z drugiej strony, brak wpisow moze swiadczyc o intensywnej pracy. Odpowiedz Link
nchyb Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 18:53 nessie-jp napisała: > Żmii nie czytałam, nie chciało mi się (zupełnie nie moje klimaty), myślałam, że > może coś się ciekawego kroi... czekałam niecierpliwie na Żmiję ja i dziecię moje. Żadne z nas się nie zachwyciło... Odpowiedz Link
slotna Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 00:18 Sapkowski skonczyl sie na kill'em all ;) Bardzo cierpie z tego powodu i nie rozumiem, naprawde nie rozumiem, jakim cudem pisze tak slabo, skoro jeszcze nie zestarzal sie jak MM czy Chmielewska... Chlip. Odpowiedz Link
nessie-jp Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 16:59 slotna napisała: > Sapkowski skonczyl sie na kill'em all ;) Dla mnie zasadniczo cenne są dwa tomy opowiadań i niewiele poza tym Odpowiedz Link
onlycoffee Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 17:02 Sapkowki jakoś tak ma, że kończyć nie umie :) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 17:14 nessie-jp napisała: > Trylogia husycka to samo, zaczyna się od budowy ciekawego świata, >tylko potem> robi się stopniowo coraz bardziej tak samo (bitwy, >flaki, flaki, bitwy). Czyli Sapek pisze o walecznych jelitkach :D Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 17:13 slotna napisała: > Sapkowski skonczyl sie na kill'em all ;) Dawno temu, kiedy jeszcze umialam czytac, to mialam wrazenie, ze juz Wiedzmin taki bywal mnogokillerski. Co polubilam drugoplanowego bohatera czy bohaterke, to za kilka stron gineli, n.p. przeszyci strzala przez biodro czy jakos tak. Bardzo niepaszczackie! Odpowiedz Link
paszczakowna1 OT, Żmija 13.06.10, 15:20 > I jak wspominam "Żmiję", trochę się boję wiedzieć, > szczerze mówiąc. "Żmija" to sprawiła na mnie wrażenie czegoś, co Sapkowski w lepszych czasach zaczął pisać, zarzucił, stwierdziwszy, że nic z tego nie będzie, bo sam autor nie wie, co ma być dalej, a ostatnio odgrzebał z szuflady i po drobnej redakcji wydał. Bo wygłodzony czytelnik wszystko kupi. Odpowiedz Link
onlycoffee Re: OT, Żmija 13.06.10, 16:15 Miałam to samo wrażenie. Wziął stare opowiadanie, zakończył jakoś, byleby było i puścił jako pełnoprawną książkę. Tyle że kiepską moim zdaniem. W dodatku jakość wydania była równie marna. W dodatku cena była dużo za wysoka w stosunku do jakości wydania (i objętości książki). Odpowiedz Link
croyance Re: McDusia - kiedy??? 15.06.10, 14:55 A taka Enid Blyton, na ten przyklad, jak w piatek wieczorem rozmawiala z wydawca, ze ma w planach nowa ksiazke, to we wtorek rekopis byl juz gotowy. Caly weekend pisala, i prosze. Odpowiedz Link
ateh7 Re: McDusia - kiedy??? 13.06.10, 14:11 Gdzieś tam czytałam (zabijcie mnie, nie pamiętam gdzie), że McDusia ma być w listopadzie tego roku. Dlatego ja już od pewnego czasu nastawiam się na listopad ale tak naprawdę to nigdy nie wiadomo, bo może MM jeszcze będzie poprawiać, zmieniać, i jeszcze raz poprawiać...:) Odpowiedz Link