nioszka
28.08.12, 14:20
Oświećcie mnie, bo mam chyba jakieś braki.
Sprężyna ukazała się w 2008 r., podobnież Musierowicz dla zakochanych (sprawdziłam na stronie MM). Czy od tamtego czasu MM coś tłumaczyła lub ilustrowała, co ukazało się drukiem?
Tak dziś przelotnie zerknęłam do Księgi Gości na stronie MM, tam taki wpis:
Dzień dobry, nazywam się Edyta Ćwiek, jestem nauczycielką języka polskiego w Publicznej Szkole Podstawowej nr 33 imienia Kawalerów Orderru Uśmiechu w Radomiu.
Wśród omawianych lektur mamy tylko ,,Kwiat kalafiora", który cieszy się dużą popularnością wśród naszych uczniów. Chciałybyśmy w bieżącym roku zrobić międzyszkolny konkurs dotyczący Pani i wybranych książek przez Panią napisanych. Miło by było, aby Pani jako Kawaler Orderu Uśmiechu i twórca naprawdę dobrych książek znalazłaby się w jury naszego konkursu. Jeżeliby się Pani zgodziła, szczegóły byśmy omówiły wspólnie. Naprawdę Pani uczestnicto byłoby dla dzieci wielkim wydarzeniem. Z poważaniem Edyta Ćwiek
i odpowiedź Autorki:
Dzień dobry, pani Edyto.
Dziękuję za miłe zaproszenie, ale oczywiście nie mogę go przyjąć, podobnie jak bardzo wielu innych, ze szkół i bibliotek. Mam do wyboru: albo jeździć po Polsce i spotykać się z czytelnikami,brać udział w konkursach, imprezach etc.- albo siedzieć murem przy biurku i pisać. Problemem jest bowiem brak czasu!
Wybrałam: siedzę i piszę.
Pozdrawiam serdecznie Panią i Czytelników szkolnych- MM
Więc ja, Czytelniczka Nieszkolna pytam- jakie murem i przy biurku? I że "siedzę i piszę" już 4 lata jedną książkę?