meow66
29.12.14, 18:45
Dzieńdobry!
Widziałam już takie wątki na innych forumach, zasada się sprawdza. Działanie wątku takiegoż polega na znalezieniu kilku kompetentnych, oczytanych (mających w domu książki :) ) osób, bo pewnie nie tylko ja mam różne pytania, na które szkoda osobnych wątków.
I. W którejś z nowych książek (do czterech ostatnich, ale strzelam) ktoś (Gaboon?) mówił, że IGS ma na koncie wiele zakochań i nieszczęśliwych związków. A w WdO Ignaś mówi, że się kobiet boi. I teraz: czy jest możliwe, że Ygnacy takiej fobii nabrał po zakończeniu związku z Magdaleną, czy też to lekka niekonsekwencja? No bo gdyby się bał od początku, nie rozmawiałby tak dobrze z Trollą i nie zakochiwał się ciągle. Czy też to się nie wyklucza?
2. Czy nie odnosicie wrażenia, że monolog wew. Doroty podczas pożaru odnosi się ciut-ciut do Foruma? Że ludzie źli i niedobrzy, nie rozumieją się a śmieją.
3. Jak śmietana mogła się z wierzchu "zapiec"? Podpiekali ją? Ona... skrzepła? To w rodzaju mlecznego kożucha? Nie ogarniam tej śmietany, serio, poratujcie.
4. Wiem, że pytanie głupie, ale czemu na wyborze Forum z poddziału "książki" przy ESD nie ma takiej złotej gwiazdki?
Pozdrawiam, zieloną herbatę do fililiżanek nalewam - i proszę o odpowiedzi!
:)