Dodaj do ulubionych

Cyryjek i Metody

05.01.18, 14:10
wiadomosci.gazeta.pl/raczkowski/178514015/Raczkowski+o+dziadkach/p
A te zdjęcia na ścianach spowodowały u mnie solidne parsknięcie :)))
Obserwuj wątek
    • srebrny_lisek Re: Cyryjek i Metody 05.01.18, 14:27
      Kim byłaby w takim razie Terpentula? Surogatką? :P
      • ssssen Re: Cyryjek i Metody 05.01.18, 15:21
        No cóż, są pewnie nieścisłości - w książce są braćmi, a Ela nie jest chłopakiem ;)
        • significado-significante Re: Cyryjek i Metody 05.01.18, 15:42
          ssssen napisał:

> Ela nie jest chłopakiem ;)

To może być IGS ;)
          • srebrny_lisek Re: Cyryjek i Metody 05.01.18, 17:23
            Łomatko zapomniałam, że Metody jest dziadkiem IGS! Szkoda, że w książce nie nakreślono ich relacji - podejrzewam, że pod wpływem Metodego mały IGS wyszedłby do świata i nabrałby krzepy, którą pozbawiło go siedzenie w domu Borejków i ich brak reakcji na przemoc ze strony Józinka. Już widzę Metodego, który się unosi gniewem, że jakiś wyrostek za przyzwoleniem reszty rodziny bije jego wnuka, a potem dudni Ignasiowi, że jest chłopem, a nie panienką i zaatakowany musi się postawić, posyła go na lekcje judo i IGS odkrywa w sobie zamiłowanie do wschodnich sztuk walki - w końcu to nie tylko wymaga perfekcji, użycia błyskotliwych metod innych niż siła, ale ma przebogatą historię. ;)
            • chatgris01 Re: Cyryjek i Metody 05.01.18, 22:12
              To ze Ty zapomnialas (ze Metody jest dziadkiem IGS) to jeszcze ujdzie, gorzej, ze autorka najwyrazniej tez zapomniala...
              • kkokos Re: Cyryjek i Metody 07.01.18, 15:11
                >>>>>To ze Ty zapomnialas (ze Metody jest dziadkiem IGS) to jeszcze ujdzie, gorzej, ze autorka najwyrazniej tez zapomniala...

no właśnie!!!!!
          • ssssen Re: Cyryjek i Metody 07.01.18, 16:22
            > To może być IGS ;)

To wtedy byłby u pradziadków ;)
            • ssssen Re: Cyryjek i Metody 07.01.18, 16:24
              Tfu, głupoty piszę, nie było tego postu o "pradziadkach", zapomnijcie ;)
              Jeżyckie powiązania rodzinne stają się dla mnie bardziej skomplikowane niż w "Ojcu chrzestnym" ;)
              • guineapigs Re: Cyryjek i Metody 07.01.18, 21:10
                Moja ciocia do smierci ogladala 'mode na sukces' i to ogarniala. Byla prosta, niewyksztalcona kobieta. Ja jestem po uniwersytecie i juz po dwoch akapitach opisu akcji serialu w wikipedii nic z tego nie ogarniam. Odnosze wrecz wrazenie, ze dla mie tzw. Przestrzen Banacha to pikus w porownaniu z koligacjami rodzinno-towarzyskimi Klanu czy M jak Milosc.
      • ssssen Re: Cyryjek i Metody 07.01.18, 16:25
        srebrny_lisek napisał(a):

> Kim byłaby w takim razie Terpentula? Surogatką? :P

Wtedy jeszcze nie byli pewni swej orientacji ;)
    • fornita111 Re: Cyryjek i Metody 07.01.18, 16:32
      Mam nadzieje, ze doczekam takich czasow :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka