Dodaj do ulubionych

Zróbmy iceberga!

21.06.23, 16:33
Witam i o jelitko pytam, nie zwracajcie uwagi na ten durny nick.

W sieci krąży coraz więcej icebergów. Jeśli ktoś nie wie, to jest to filmik, w którym w każdej "warstwie" pojawiają się coraz bardziej kontrowersyjne, mniej znane bądź niepewne fakty. Oto przykład: www.youtube.com/watch?v=4db7c3IrY7U&pp=ygUOcG9sc2tpIGljZWJlcmc%3D.

Gdyby powstał iceberg musieroversum, to co byście w nim umieścili?
Obserwuj wątek
    • asiolek_z_poznania Re: Zróbmy iceberga! 21.06.23, 21:37
      Ja przepraszam, ale nie jestem w stanie tego słuchać i przebijać się przez ten nosowy bełkot. Dziesięć minut, a ja nic z tego nie rozumiem, i to nie tylko z powodu fatalnej wymowy autora. A to trwa prawie półtorej godziny! Czy mogłabyś po prostu w skrócie napisać, na czym polega ta zabawa? Co mianowicie forumowicze mieliby zrobić?
      • kocynder Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 07:25
        100/100!
    • ikaria_809 Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 08:57
      Widać, że po mału zbliżają się wakacje... Na ESD coraz dziwaczniejsze wątki. Po mojemu to jakiś boot, albo troll, który chce zamieszanie rozkręcić. Nick bez sensu z tewmatem też w sumie nie wiadom,o o co chodzi, ale afera gotowa, prawda Zaprezentowany filmik jest z ograniczeniami wiekowymi, trzeba się logować dokumentem tożsamości albo kartą płatniczą. Icberg - to natomiast firma odzieżowa o innym znaczeniu znalazłam tyle...

W ostatnich miesiącach na Youtubie zrobiły się popularne filmy w formacie iceberg explain, które objaśniają poszczególny aspekty danych zjawisk, przede wszystkim gier wideo, seriali czy internetowych fenomenów. Powstały już dziesiątki produkcji wtajemniczających w mniej popularne zakamarki gier o Pokémonach czy Super Mario oraz animacji w stylu Simpsonów. Ktoś jednak postanowił zająć się najbardziej interesującym nas aspektem – archeologią polskiego Youtube’a.

Wybaczcie, ale się wkurzyłam, bo teraz fora zasypywane są takimi bezsensownymi wątkami. Powtarzam, wakacje!
      • asiolek_z_poznania Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 10:14
        ikaria_809 napisała:

> W ostatnich miesiącach na Youtubie zrobiły się popularne filmy w formacie i
        > ceberg explain, które objaśniają poszczególny aspekty danych zjawisk, przede ws
        > zystkim gier wideo, seriali czy internetowych fenomenów. Powstały już dziesiątk
        > i produkcji wtajemniczających w mniej popularne zakamarki gier o Pokémonach czy
        > Super Mario oraz animacji w stylu Simpsonów. Ktoś jednak postanowił zająć się
        > najbardziej interesującym nas aspektem – archeologią polskiego Youtube’a.

No to chyba tylko dla jakichś pasjonatów...
    • przymrozki Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 09:23
      Wydaje mi się, że chodzi o format, w którym opowiada się o jakimś złożonym i wielowymiarowym zjawisku zaczynając od oczywistych ogółów (szczyt góry lodowej, stąd nazwa) a kończąc na szczegółach ukrytych przed oczami postronnych obserwatorów.

Czyli iceberg Jeżycjady zaczynałby się od Ignacego i Melanii Borejków oraz ich czterech córek, a kończyłby się tym, co jest głównym motywem niniejszego forum - tropieniem nieścisłości i zaburzeń u bohaterów.
      • tajna_kryjowka_pyziaka Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 11:49
        Tak, mniej więcej o to chodzi. Są dość popularne do konkretnych uniwersów, właśnie coś dla pasjonatów.
        I fajnie by było takie coś zrobić, ale nie wiem na ile to możliwe w takim formacie, jaki oferuje forum.
        Ale możemy np. tylko pozbierać potrzebne informacje tutaj i pokatalogować co ważne, co do której warstwy, itd. i zrobi się z tego z tego normalny film icebergowy na YT. Mam kanał, narrację na głos umiem prowadzić (choć jeszcze nic takiego nie publikowałam) i chętnie jeżycberga wrzucę, ale w montażu mam nędzne doświadczenie i o czym gadać na poszczególnych warstwach też trzeba będzie tutaj ustalić, żeby było rzetelniej.
    • itsjustemichelle1 Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 11:35
      "ten materiał ma ograniczenia wiekowe"
      to sobie pooglądałam ;)
      a tak na serio- bardzo dużo siedzę na społecznościowych i nie znam tego...
      • ikaria_809 Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 15:35
        Jest sposób, żeby takie materiały ściągnąć z YouTuba. Ale w tym przypadku nie wiem czy warto. Raz, bo to takie wyłudzanie danych z tą kartą, albo dowodem. Dwa, że tak na prawdę ki diabeł wie, co to za nick, a z filmikami różne bywa. Mogą Być zawirusowane. Niestety często można się spotkać. Poza tym naprawdę potrzeba, aż iceberga? To forum jest jedyną wielką górą lodową, a autorka, podobnie jak niejaka Panna Asieńka być może celowo rozdmuchała temat i sprawę... Z tego, co pisały poprzedniczki nic wartego oglądania. Wpis sobie w wyszukiwarkę notube. Tam można wpisać, skopiować linka.
        • itsjustemichelle1 Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 16:30
          ikaria_809 napisała:

> Jest sposób, żeby takie materiały ściągnąć z YouTuba. Ale w tym przypadku nie w
          > iem czy warto. Raz, bo to takie wyłudzanie danych z tą kartą, albo dowodem. Dwa
          > , że tak na prawdę ki diabeł wie, co to za nick, a z filmikami różne bywa. Mogą
          > Być zawirusowane. Niestety często można się spotkać. Poza tym naprawdę potrzeb
          > a, aż iceberga? To forum jest jedyną wielką górą lodową, a autorka, podobnie ja
          > k niejaka Panna Asieńka być może celowo rozdmuchała temat i sprawę... Z tego,
          > co pisały poprzedniczki nic wartego oglądania. Wpis sobie w wyszukiwarkę notube
          > . Tam można wpisać, skopiować linka.

To prawda, coś dziwnie zaczzyna swoją przygodę z forum.
    • ikaria_809 Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 15:44
      Jeśli to przeczyta na prezykład Kryjówka, to jeszcze raz apeluję o rozwagę. Założycielka wątku celowo być może poddała lkinka, który ma na YouTube ograniczenia wiekowe to zwykłe wyłudzanie danych z karty lub dowodu. Być może celowo zrobione by wywołać łajnoburzę jeżyckę. Nick tajemniczy do tego nie pierwszy, który ma takie skłonności, ergo zakłada i milczyi. Poza tym mam osobiste bardzo niefajne doświadczenia z takimi rzeczami. Kiedyś wprowadziłam sobie tą metodą wirusa, bo nierozważnie obejrzałam coś podobnego. Myślę, iż forum wystarczająco robi za iceberga bez fa facetów i montaży... Między innymi stąd moje odchodzenia z ESd i kasowanie kolejnych forów..
      • tajna_kryjowka_pyziaka Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 16:13
        Ktoś mnie wołał?🙃
        Tego linka, cokolwiek się za nim kryje, i tak wcale nie trzeba otwierać, żeby sprawdzić co to jest iceberg. Wystarczy sobie wpisać w wyszukiwarkę YT, że szukasz filmu z icebergiem wybranego przez siebie uniwersum, i po sprawie.
      • kooreczka Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 17:15
        Ale wiesz, że na YouTube mając konto nie trzeba żadnych kart ani dowodów? Po prostu wpisujesz wiek.
        • ikaria_809 Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 21:25
          Mylisz się... Jak najbardziej wymagają danych z karty albo dowodu. Teraz odkąd na stałe wprowadzili weryfikację dwuetapową predewszystkim wymagają potwierdzenia zalogowania na smartfonie. Moje konto jest dość stare, bo założyłam we wczesnych latach dwutysięcnych... A mimo tpo teraz ukazuje się komunkiat nie tylko o podaniu daty urodzenia ale również weryfikacja wieku.

Tutaj masz napisane...
          System weryfikacji wieku na Youtube jest dosyć prosty, ale niemalże niemożliwy do przejścia dla osób niepełnoletnich. Możemy zrobić to tylko i wyłącznie na dwa sposoby. Pierwszym z nich jest podanie danych naszej karty kredytowej. Na tej podstawie serwis jest w stanie stwierdzić, że jesteśmy pełnoletni.

Ciężko jednak nie zauważyć, że nie wygląda to na realną próbę ochrony niepełnoletnich przed nieodpowiednimi dla nich treściami, a raczej na sposób na wyłudzenie od nas danych. Kartę bankową może mieć już przecież nawet trzynastolatek, a nie zawiera ona w żaden sposób informacji o dacie naszego urodzenia!

Drugi sposób to wysłanie skanu naszego dowodu osobistego. Tutaj nie ma już żadnych wątpliwości – to sposób weryfikacji wieku stosowany przez wiele serwisów, w szczególności przez bukmacherów. Data urodzenia jest wyraźna i czytelna. Pozostaje tylko pytanie, czy wysyłanie skanu naszego dowodu jest czymś rozsądnym?
          • ziemia.torfowa Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 22:44
            ikaria_809 napisała:

> Mylisz się... Jak najbardziej wymagają danych z karty albo dowodu. Teraz odkąd
            > na stałe wprowadzili weryfikację dwuetapową predewszystkim wymagają potwierdzen
            > ia zalogowania na smartfonie. Moje konto jest dość stare, bo założyłam we wczes
            > nych latach dwutysięcnych... A mimo tpo teraz ukazuje się komunkiat nie tylko o
            > podaniu daty urodzenia ale również weryfikacja wieku.

Specjalnie przetestowałam na czterech różnych kontach Google, wszystkie z podanym wiekiem 18+. Trzy z nich (w tym jedno założone miesiąc temu) wyświetlają bez problemu, dopiero przy czwartym - dla odmiany dość starym - faktycznie pojawia się prośba o weryfikację dowodem/kartą. Nie mam pojęcia, według jakiego klucza się tego domagają, może losowo.
            Przypuszczam, że OPka jest po prostu na stałe zalogowana na "pełnoletnim" koncie i zwyczajnie nie zauważyła, że to co wrzuca, ma ograniczenia. Owszem, jest o tym wzmianka pod filmem, ale sama zwróciłam na nią uwagę dopiero teraz.
            Inna sprawa, że nawet jeżeli podasz dane z dowodu/karty, to wgląd do nich ma Google, nie randomowy użytkownik gazetowego forum, więc nie ma co się nakręcać.

Aha, i film jest dostępny również tutaj: www.cda.pl/video/12404598f3 - jego autor pomyślał o tych, których YT nie chce wpuścić.
            • przymrozki Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 07:03
              Tak. Ostrożność w internetach to cenna rzecz, ale nie ma co popadać w przesadę.

Z postu startowego wynika, że napisała go czytelniczka MM lub przynajmniej osoba, która zadała sobie trud przeczesania (analogowego lub przy pomocy sztucznej inteligencji) tego forum. Poznać to choćby po powitalnym jelitku.

Bardzo mało prawdopodobne jest, że, obracający miliardami dolarów i dysponujący milionami numerów kart kredytowych swoich klientów, YouTube logowałby się na niszowym forum udając czytelnika Jeżycjady i, ryzykując postępowanie karne i niszczące kary, podjął próbę wyłudzenia numerów kilku kart kredytowych jakichś losowych Polek. Z minimalną zresztą szansą na sukces, co poznać po tym, że nikt z nas zapewne żadnych danych nie podał.
              • kocynder Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 07:16
                Z jednej strony pewnie masz rację, Przymrozki. Z drugiej... Nick "nieznany" rzuca jakiś link wymagający danych, bez zwyczajnego wyjaśnienia o co chodzi i znika. Po co?
                I nadal nie wiem o co chodzi z tym icebergiem. Definicję znalazłam, przeczytałam, ale średnio rozumiem. Tępa jestem...
                • przymrozki Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 08:27
                  kocynder napisała:
                  > I nadal nie wiem o co chodzi z tym icebergiem. Definicję znalazłam, przeczytała
                  > m, ale średnio rozumiem.

Tak z kontekstów w jakich to pojęcie pojawia się w, pardon my French, sołszalach wnoszę, że to po prostu takie opowiadanie o jakimś zjawisku, a nie jakaś sztywna forma pełna reguł, które można zrozumieć lub złamać. Polega to najwyraźniej na tym, że autor wychodzi z założenia, że słuchacz/czytelnik nie wie nic, a pod koniec iceberga ma wiedzieć wszystko, z najmroczniejszymi szczegółami włącznie.

Dałoby się zrobić coś takiego o Jeżycjadzie, ale byłoby to piekielnie czasochłonne, a nie jestem pewna, czy ktokolwiek chciałby to potem czytać/chciałby tego słuchać. Jak rozumiem istniejące icebregi dotyczą raczej tematów, które rzeczywiście rozpalają milionów fanów. A Jeżycjada to tylko seria książek, do których pewna, wcale nie bardzo liczna, grupa czytelniczek ma lekki sentyment, a kilkanaście z nich zgromadziło się tutaj, żeby w miłym gronie sobie z tej serii lekko podworować w wolnym czasie.
                • ikaria_809 Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 10:16
                  kocynder napisała:

> Z jednej strony pewnie masz rację, Przymrozki. Z drugiej... Nick "nieznany" rzu
                  > ca jakiś link wymagający danych, bez zwyczajnego wyjaśnienia o co chodzi i znik
                  > a. Po co?

Alleluja i do przodu! Dzięki, że mnie zrozumiałaś o to dokładnie chodzi! Nick bez pojęcia i sensu zakłada i milczy... Dziwne to gadanie, że ja się czegoś doszukuję. Widziałam podobne akcje na kil;ku forach. Miedzy innymi, kiedyś preżyłam, nieważne gdzie trafiłam na dziwny wpis użytkownika o dziwnym pseudo. Też podał link, materiał drastyczny. Dotyczył eksperymentów pseudomedycznych na więźniach. Okazało soię, że administratorzy znali tego nicka, który celowo umieszczał jakiś tytuł, by kliknąć, a poźnej robił obrzydliwości, wypisywał okropne rzeczy. Ludzie są naiwni i chętni, by dyskutować nawet z gnomami. To może nie ten przypadek nie mniej osoba zapodająca milczy, nie udziela się. Na co czeka? Co chciała wywołać? Też nie łapię tej zabawy i jej celu? Po co o Musierowicz tworzyć video czy montaże dotyczące tego całego iceberga? Za dużo tego już na ESD....
                  • kooreczka Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 14:06
                    Skoro za dużo to zamykajmy forum. Skoro nowe osoby wyrzucające swoje pomysły zostają osadzone od czci i wiary to naprawdę nie ma o czym gadać.

Wiesz, czemu OPka milczy? Ja nie wiem, ale domyślam się, że po takim powitaniu też nie chciałoby mi się odzywać. I to, że ktoś, kiedyś, gdzieś trafił na niefajny filmik jest powodem, żeby od razu obrażać. Moderował niejedno forum, trolle kasowalam własnoręcznie i w życiu nie przyszłoby mi się tak rzucać.

Za to na niejedno forum wchodziłam pełna radości i dobrej woli, po to żeby widząc złośliwe i chamskie odpowiedzi zarzucające mi głupotę i sama nie wiem co- wylogować się na zawsze.

I choćbym pięćset razy miała odpisywać , że Dedekowi Paladyni nie muszą żyć w celibacie, a że starych książek gwiezdonowojennych najlepsze są... (wklej moją listę) i co to było za anime gdzie na końcu piosenkę "śpiewal" piesek zawsze zakładam dobrą wolę- i wolę to niż świadomość, że mogłam kogos bezinteresownie urazić.
                    • sayoasiel Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 14:36
                      kooreczka napisał:

> I choćbym pięćset razy miała odpisywać , że Dedekowi Paladyni nie muszą żyć w c
                      > elibacie, a że starych książek gwiezdonowojennych najlepsze są... (wklej moją l
                      > istę) i co to było za anime gdzie na końcu piosenkę "śpiewal" piesek zawsze zak
                      > ładam dobrą wolę- i wolę to niż świadomość, że mogłam kogos bezinteresownie ura
                      > zić.

O, Kooreczko, gratuluję gustu :) Wiem,że to offtop,ale nie mogłam się powstrzymać: w którym anime śpiewa piesek ?! Poważnie pytam.
                      • kooreczka Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 14:54
                        Excel Saga. Stare, czy jare kwestia dyskusyjna, nie mój humor

youtu.be/UhjG0_2kyT0
                    • kocynder Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 16:03
                      Ja nikomu nie zarzucałam trollingu. A autorka nie weszła z ufna radością, tylko z dość enigmatycznym postem i linkiem do czegoś, wymagającym dodatkowych danych.
                      A wystarczyło by, żeby po powitaniu napisała: "Słyszałam dużo o zabawie polegającej na... i gdyby pobawić się tak Jezycjadą, to ja bym chciała żeby... A wy? Zamieszczam link do przykładowej zabawy" i wyszukać taki do obejrzenia bez rejestracji dodatkowo. Inaczej brzmi? :)
                • kooreczka Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 14:18
                  Nie wiem jak to prosciej ująć- forma opowiadania o jakimś zjawisku od najbardziej znanych i dostępnych rzeczy do najmniej uchwytnych. Zaczynając w fandomie- idziesz od czegoś i schodzisz głębiej. Wzięła się z obrazkowych żartów gdzie w formie "góry lodowej" na fandomowych forach rozpisywano dostępność mediów- im wyżej tym większa szansa, że wpadł na nie ktoś spoza fandomu. Potem okazało się, że dość dobrze przekłada się to na narracje.

Np opwowiadajc o Władcy Pierścieni na szczycie masz książkę, film, dalej adaptacje animowane, potem komiksy, słuchowiska, dalej musical i przedstawienia śmigające po torrentach aż do ruskiego teatru telewizji, który obejrzą najwięksi fani na wielkim głodzie i ciężkim haju.

Rzecz do zrobienia dość trudna i pracochłonna, większość które widziałam było w języku angielskim, więc podejrzewam, że biedna OPka chciała po prostu wrzucić coś po polsku

Dla tropicieli teorii spiskowych- macie o Władcy Pierścieni i Muminkach, żeby nie było, że wszystko wymyśliłam celem kradzieży danych
                  youtu.be/UOYeCe014KU
                  youtu.be/pw2YRqnDnwk
              • ikaria_809 Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 10:05
                Nie mówię, że to ktoś z YouTuba, coś ci się pokręciło... To znaczy nie zrozumiałaś! Mnie chodziło o to, że osoba o dziwnym nicku zarzuca jakiś wątek bez ładu i składu. Z linkiem, który ma ograniczenia i wymaga dodatkowych danych. Dziwnym też milczy nie widzę jej wpisów ani we własnym czy żadnym innym wątku trochę dziwne. Też nie do końca kumam czemu niby miałoby powstać coś takiego jak io cyklu jeżyckim. Za dużo już takich dziwnych nicków potem milczących wadziłam. Zauważ konstrukcję.
                Ze startowego;
                Cześć, nie zwracajcie uwagi na durnego... Może byśmy... Osobiście pisałam w kilku wątkach , daję odpowiedzi. A ta osoba, co? Nie odzywa się zero wyjaśnień. Kocynder jakoś zczaiła o co mi chodzi bez problemu. Zresztą jest to nie pierwsza taka osoba tutaj. Jest inna o nicku Panna asireńka czy jakoś tak...Też zakłada i milczy Nadal podobnie, jak dziewczyny nie wiem, czemu ma to służyć.... Chyba, że jako bardziej doświadczone potraficie wyjaśnić, co ma na celu, opróc zaśmiecania forum taka osoba osoa/y? No, wybacz nie rozumiem sensu, by coś robić i się ulatniać bez słów i żadnych reakcji? Boot? Troll liczący na zamieszanie, że ktoś klinie na linki i zobaczy?
                • przymrozki Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 11:54
                  Z drugiej wszelako strony gdybym to ja zalogowała się po raz pierwszy na jakimś nowym dla mnie forum, w swoim pierwszym poście nawiązała do tematu tego forum i zadała dosyć w sumie neutralne pytanie (iceberg Jeżycjady mozemy uznać za mniej lub bardziej udany sposób na spędzanie czasu, ale niewątpliwie nie jest to ani rzecz nielegalna, ani nieetyczna), a w odpowiedzi przeczytałabym, że jestem trollem wyłudzajacym numery kart kredytowych, to też bym sobie bez słowa poszła.

Bo co w sumie w takiej sytuacji autorka miała odpowiedzieć (przyjmując najbardziej prawdopodobną wersję wydarzeń tzn. taką, że ktoś zainspirował się filmem/podcastem o innej serii książek czy filmów i zaproponował coś podobnego na temat Jeżycjady, a na forum, jako przykład, wrzucił film poglądowy nie zdając sobie nawet sprawy z tego, że ustawienia kont niektórych użytkowników YouTube'a wygenerują żądanie potwierdzenia tożsamości)?
                  • ziemia.torfowa Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 12:43
                    przymrozki napisała:

> Z drugiej wszelako strony gdybym to ja zalogowała się po raz pierwszy na jakimś
                    > nowym dla mnie forum (...) a w odpowiedzi przeczytałabym, że jestem
                    > trollem wyłudzajacym numery kart kredytowych, to też bym sobie bez słowa poszła

O to, to.
    • kooreczka Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 17:26
      Po pierwsze witaj na forum.

Po drugie- nie wiem co w ludzi wstąpiło.
      Dla panikujwcych- macie icdberg o teoriach paleontologicznych. Pięciogodzinny. Znam nicka, nie ma w nim wirusa.
      youtube.com/playlist?list=PLwrdHwMK47YP2lHnttgM7X4pJ5jaCIy5Y

Możnaby się pokusić o zrobienie nawet kilku- najprostsza dotyczyłaby chyba jezycjadowych mediów- ale nie sądzę, żeby ktoś miał na tyle samozaparcia. To jednak w dużej mierze rzecz dostosowana do wizualno- dźwiękowego youtubowego gawędziarstwa.
      • ikaria_809 Re: Zróbmy iceberga! 22.06.23, 21:43
        kooreczka napisał:

Po pierwsze witaj na forum.

> Po drugie- nie wiem co w ludzi wstąpiło.
        Akurat mówiłam o konkretnym linku, który podała założycielka tego wątku. Ten ma ograniczenia wiekowe Po co od razu wyskakiwać z tym co w ludzi wstąpiło? Po prostu sam nick jest dziwaczny, a to co daje przede wszystkim do myślenia To, że się nie udziela we własnym wątku. No, sorry to jednak budzi dość dziwne skojarzenia... Na kilku forach widziałam już takie wątki tematyczne, gdzie autor zaczynał dyskusję. Często również sam styl jężyk wygladał. Jakby ktoś używał translatora internetowego. Czesto też poruszane kjwestie dotyczyły, na przykład ojca, który odwoził nianię dzieci i masował jej stopy w samochodzie... Forum ESD ma, niestety długą i niechlubną historię trolli. Jestem tutaj od dawna. Parokrotnie kasowałam konta po szczególnie zjadliwych atakach, bo po prostu miałam dość. Nawet byłam osobiście posądzana o bycie trollem. A takie filimiki z ograniczeniami wieku miewwają wirusy. Podobnie jak fałszywe fałszywe strony bankowe czy inne. Sama doświadczyłam. Chyba, że osobiście znasz tę osobę, która rozpoczęła dyskusję wtedy , zwracam honor. Natomiast jedna dziewczyna stwierdziła, że faktycznie dziwny sposób zaczynania przygody z forum.
    • ikaria_809 Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 16:54
      Zery nie przeciągać... Podpisuję się pod tym, co powiedziała Kocynder...

Ja nikomu nie zarzucałam trollingu. A autorka nie weszła z ufna radością, tylko z dość enigmatycznym postem i linkiem do czegoś, wymagającym dodatkowych danych.
      A wystarczyło by, żeby po powitaniu napisała: "Słyszałam dużo o zabawie polegającej na... i gdyby pobawić się tak Jezycjadą, to ja bym chciała żeby... A wy? Zamieszczam link do przykładowej zabawy" i wyszukać taki do obejrzenia bez rejestracji dodatkowo. Inaczej brzmi? :)

Zdziwiło m,nie po prostu, że autorka tego wątku nigdzie indzej nic nie pisze. Nick dość dziwny, nikt jej nic od samego startu nie pisał, że jest trollem. Oprócz mnie także itsjustemichelle1 przyznała, że podrzucanie jakiegś dziwnego dość niszowego tematu, raczej dla fanów poszczególnych gatunków, to nie pomysł na Jeżycjadę, która nie jest powszechna. Miałam, tylko na myśli, iż tutaj każdy temat jest roztrząsany od podszewki i dość krytycznie. Powiedzmy tak cykl i autorka wielokrotnie budziły ostre dyskusje. Po co, jeszcze iceberg z ograniczeniami wiekowymi został wrzucony przypadkowo, nie mnie skoro nowa użytkowniczka znała temat mogła po prostu po pokrótce objaśnić w czym rzecz na jakimś przykładzie.Krok po kroku. A nie dawać pierwszy z brzegu link , gdzie mamy jakiś niezrozumiały bełkot, bo rzeczywiście niewiele się z tego da zrozumieć... Bogiem, a prawdą nie wiadomo, czemu ta czemu Algida milczy, bo przecież nie usłyszała od razu "spadaj , nie chcemy cię. Tylko zamilkła bez powodu...
      • itsjustemichelle1 Re: Zróbmy iceberga! 23.06.23, 19:04
        ikaria_809 napisała:

>
        > Zdziwiło m,nie po prostu, że autorka tego wątku nigdzie indzej nic nie pisze. N
        > ick dość dziwny, nikt jej nic od samego startu nie pisał, że jest trollem. Opró
        > cz mnie także itsjustemichelle1 przyznała, że podrzucanie jakiegś dziwnego doś
        > ć niszowego tematu, raczej dla fanów poszczególnych gatunków, to nie pomysł na
        > Jeżycjadę, która nie jest powszechna. Miałam, tylko na myśli, iż tutaj każdy te
        > mat jest roztrząsany od podszewki i dość krytycznie. Powiedzmy tak cykl i autor
        > ka wielokrotnie budziły ostre dyskusje. Po co, jeszcze iceberg z ograniczeniami
        > wiekowymi został wrzucony przypadkowo, nie mnie skoro nowa użytkowniczka znała
        > temat mogła po prostu po pokrótce objaśnić w czym rzecz na jakimś przykładzie.
        > Krok po kroku. A nie dawać pierwszy z brzegu link , gdzie mamy jakiś niezrozumi
        > ały bełkot, bo rzeczywiście niewiele się z tego da zrozumieć... Bogiem, a praw
        > dą nie wiadomo, czemu ta czemu Algida milczy, bo przecież nie usłyszała od razu
        > "spadaj , nie chcemy cię. Tylko zamilkła bez powodu...

Poczekajmy, może po prostu ma aktualnie mnóstwo spraw na głowie i nie ma czasu albo siły na udzielanie się tu.
    • pulchna_algida Re: Zróbmy iceberga! 24.06.23, 03:13
      Cześć. Przepraszam wszystkich za wprowadzenie w błąd. Nie wiedziałam, że film ma ograniczenia wiekowe, a na forum wchodzę raz na jakiś czas. Kiedyś byłam tu pod nickiem Ayo, ale zgubiłam hasło.

A historia tego nicku jest głupia, kiedyś założyłam mail na jakiś portal randkowy i nie dało się potem zmienić acz portali randkowych już nie używam xD a sam nick pochodzi z któregoś odcinka blok ekipy jak Wojtas pisał na forum z babką o takim. Nicku. Wzięłam. Bo nie miałam pomysłu xDDD
      • itsjustemichelle1 Re: Zróbmy iceberga! 25.06.23, 11:52
        pulchna_algida napisał:

> Cześć. Przepraszam wszystkich za wprowadzenie w błąd. Nie wiedziałam, że film m
        > a ograniczenia wiekowe, a na forum wchodzę raz na jakiś czas. Kiedyś byłam tu p
        > od nickiem Ayo, ale zgubiłam hasło.
        >
        > A historia tego nicku jest głupia, kiedyś założyłam mail na jakiś portal randko
        > wy i nie dało się potem zmienić acz portali randkowych już nie używam xD a sam
        > nick pochodzi z któregoś odcinka blok ekipy jak Wojtas pisał na forum z babką o
        > takim. Nicku. Wzięłam. Bo nie miałam pomysłu xDDD

Zapraszamy. Jelitko gorące, ale bez herbatki, bo ciepło jest. Idzie lato, woda w kubeczku z krasnalkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka